Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Den bästa termoskannan 2021


Det är lika snyggt som praktiskt att servera kaffet ur en snygg termoskanna. Här har vi valt ut de bästa modellerna så att du kan hitta din favorit!

Bäst i test
Hammershøi Termoskanna 1 l Anthracite
Bästa premium
Bernadotte Termoskanna 1 L
Bästa droppfria
Termoskanna 1 L Svart
Populär
EM77 Termoskanna Stål
Bäst i test
Bäst i test

Hammershøi Termoskanna 1 l Anthracite

Stilren och praktisk termoskanna som är lätt att servera ur.

Hammershøi Termoskanna 1 l Anthracite

Stilren och praktisk termoskanna som är lätt att servera ur.

Produktegenskaper

 • Glasinsats för bra värmehållning
 • Med tätförslutande skruvlock
 • Säljs i flera olika färger

Produktöversikt

Kähler är ett danskt företag som startade sin verksamhet med att göra krukor i keramik i början av 1800-talet. Än idag är varumärket populärt för sin breda variation av designerkrukor, men kan även erbjuda en rad olika andra produkter. Här finns bland annat olika typer av fat, kannor och muggar.

Denna termoskanna från Kählers omtyckta serie Hammershøi har en stilren design och ett mjukt, integrerat handtag. Termoskannan har en glasinsats som gör att den håller värmen mycket bra. Det praktiska skruvlocket sluter ordentligt tätt, och har en tryckknapp som gör kannan enkel att servera ur. Kähler Hammershøi termoskanna rymmer en liter och är 24 centimeter hög. Den säljs i tre olika färger; antracit, vit och indigoblå.

Se priser på Hammershøi Termoskanna 1 l Anthracite


Bästa premium
Bästa premium

Bernadotte Termoskanna 1 L

Designkanna som håller din dryck varm i minst sex timmar.

Bernadotte Termoskanna 1 L

Designkanna som håller din dryck varm i minst sex timmar.

Produktegenskaper

 • Håller värmen minst sex timmar
 • Med “push stop”-funktion för minskat spill
 • Elegant design

Produktöversikt

Georg Jensen var en dansk formgivare som grundade sitt designimperium redan 1904. I över hundra år har Jensens design synts på bland annat bordssilver, smycken, vaser och ljusstakar. Jensen var mycket inspirerad och influerad av dåtidens jugendformer, och hans design med svepande former är det många som känner igen.

Georg Jensen Bernadotte termoskanna är gjord i rostfritt stål och rymmer en liter. Termosen började säljas i början av 2000-talet, men dess utseende är baserat på en design av Sigvard Bernadotte från 1930-talet. Denna termoskanna klarar att hålla din dryck varm i minst sex timmar. Den är utrustad med en “push stop”-funktion som gör att du inte spiller när du serverar ur den. Georg Jensen Bernadotte termoskanna har dessutom en beläggning på insidan som ska förhindra att smaken av kaffe och te fastnar i den. Denna termoskanna säljs även i en något mindre variant som rymmer 0,8 liter.

Se priser på Bernadotte Termoskanna 1 L


Bästa droppfria
Bästa droppfria

Termoskanna 1 L Svart

Spillfri och prisvärd termoskanna som kommer i många olika färger.

Termoskanna 1 L Svart

Spillfri och prisvärd termoskanna som kommer i många olika färger.

Produktegenskaper

 • Tål maskindisk
 • Med droppfri krage
 • Finns i många olika färger

Produktöversikt

Det danska varumärket Eva Solo har länge tillverkat funktionella och stilrena redskap för ditt kök. Deras produkter karaktäriseras av en kombination av funktion och form, och man har vunnit ett flertal olika designpriser för sina produkter. I Eva Solos omfattande sortiment hittar du allt från olika typer av karaffer och glas till stekpannor, grytor och vaser.

Termoskannan från Eva Solo har en patenterad, droppfri krage som gör att du minimerar spill när du ska servera dryck ur kannan. Denna kanna är tillverkad i plast, rostfritt stål, silikon och glas – och tål även att diskas i diskmaskin. Termoskannan rymmer en liter och finns i en stor mängd olika färger för att det ska finnas någonting som passar för alla smaker. Den har en låg tyngdpunkt, vilket gör att den står extra stabilt på bordet.

Se priser på Termoskanna 1 L Svart


Populär
Populär

EM77 Termoskanna Stål

Klassisk termoskanna som med två olika, praktiska lock.

EM77 Termoskanna Stål

Klassisk termoskanna som med två olika, praktiska lock.

Produktegenskaper

 • Med skruvlock och vipplock
 • Klassisk design
 • Finns i många olika färger

Produktöversikt

Stelton är ett danskt designvarumärke som startade sin verksamhet år 1960. Under årens lopp har man samarbetat med en rad olika designers för att ta fram produkter som är såväl unika som funktionella. I Steltons utbud finns, förutom termoskannor, allt från skålar och karaffer till exempelvis vattenkokare, kryddkvarnar och olika typer av ljuslyktor/-stakar.

Steltons termoskanna EM77 är en storsäljare för det danska varumärket och kannan designades av Erik Magnussen redan 1977. Om du köper denna termoskanna får du med såväl ett skruvlock som ett vipplock, för att användningen ska vara så enkel som möjligt. EM77 har en klassisk skandinavisk design, och kombinerar ett stilrent utseende med praktiska funktioner. Termoskannan rymmer en liter och kommer i en rad olika färger för att det ska finnas någonting som passar för alla smaker.

Se priser på EM77 Termoskanna StålEn termoskanna är perfekt att ställa fram på bordet för att förlänga te- eller kaffestunden, dessutom pryder den sin plats genom att vara en vacker detalj. En termoskanna är också utmärkt att servera te ur kannan. När det är dags för kalas eller större bjudningar är det trevligt att ha en eller flera fina termoskannor att servera varm dryck ur.

Köpa termoskanna - saker att tänka på

Storlek

Det finns flera olika storlekar att välja på, men de vanligaste storlekarna ligger runt en liter. Fundera på hur stor kanna som du behöver. Om du inte kommer göra mer än ett par koppar kaffe eller te åt gången kan det räcka gott med en kanna som rymmer en halvliter. Om du har en stor kanna som inte fylls upp, kan drycken svalna snabbare.

Isoleringsförmåga

Det som gör att en termoskanna behåller värmen är det vakuum som finns mellan kannans dubbla väggar. Den temperatur-bevarande egenskapen hos termoskannan gör också att det går lika bra att servera kall dryck ur den.

Material

Vanligaste materialen i termoskannor är plast eller rostfritt stål. Här är det tycke och smak som avgör vad som är bäst för dig. Det är inte ovanligt med ett innerhölje som är tillverkat i glas, då måste kannan hanteras varsamt för att inte glaset ska gå sönder. Men det finns även de varianter som har okrossbart material.

Utformning

Det finns termoskannor som har speciella sil-insatser vilket gör att du kan blanda te direkt i kannan och sedan servera utan att massa teblad följer med. Om termoskannan inte har en sådan insats är det bättre att förvara hett vatten i kannan så att man sedan själv får blanda till sitt te i koppen.

De flesta termoskannor har droppfria pipar vilket oftast specificeras i produktbeskrivningen. Detta är en detalj som kan vara extra bra att hålla koll på om termoskannan är tänkt att användas vid lite finare tillfällen.

Pris

Som med alla produkter, finns det enkla och prisvärda varianter av termoskannor, men även de som är designade och dyrare. Om din termoskanna ska vara mer praktisk än något annat, kan det mycket väl räcka att köpa en prisvärd modell. Har du ett mer estetiskt sinne och uppskattar färg och form? Då kan det vara roligare att lägga några hundralappar extra för att få en termoskanna som är designad. En fin termoskanna kan också bli en fin present att ge bort.

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

Bagaren och Kocken KitchenTime Cervera Amazon.se

Redaktionen
Handlasmart.se
redaktionen@handlasmart.se
Innehåll i denna artikel