Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Välj den bästa stekpannan


Att laga mat ska vara en kul, då blir maten godare och man vill utmana sin kreativitet. En riktigt bra stekpanna gör matlagningen både roligare och enklare.

Bäst i test
Scanpan CTX 28cm
Bästa rostfritt stål
Fiskars All Steel Stekpanna 28cm
Bästa kolstål
deBuyer Mineral B Element Stekpanna 28cm
Bästa gjutjärn
Skeppshult traditional med trähandtag 28cm
Bästa prisvärda
Greenpan Barcelona 28cm
Bäst i test
Bäst i test

Scanpan CTX 28cm

Testvinnare med lång livslängd

Scanpan CTX 28cm

Testvinnare med lång livslängd

Produktegenskaper

  • Bra non-stick
  • Ugnssäker upp till 250°C
  • För induktion
  • Högt pris

Produktöversikt

Stekpannan CTX står för Ceramic Tatanium Extreme och är en tålig stekpanna som finns i fem olika storlekar. Modellen har sedan länge placerat sig i toppen på flera tester. Det som uppskattas mest är den fantastiska non-stickbeläggningen och att den har lång livslängd. Scanpan CTX tål ugnstemperatur upp till 250°C grader och är helt fri från PFOA-ämnen.

Se priser på Scanpan CTX 28cm


Bästa rostfritt stål
Bästa rostfritt stål

Fiskars All Steel Stekpanna 28cm

Passar för all typ av matlagning

Fiskars All Steel Stekpanna 28cm

Passar för all typ av matlagning

Produktegenskaper

  • Non-stick
  • Ger bra stekyta
  • Funkar på alla värmekällor
  • Använd endast trä, plast, silikon-redskap för att inte repa ytan

Produktöversikt

Fiskars All Steel passar utmärkt för all typ av matlagning. Den har tidigare tillhört varumärket Hackman, men har samma egenskaper som tidigare, bara ett nytt namn. Non-stickbeläggningen i denna modell kallas ceratet, som håller en hög temperatur och ger bra stekegenskaper. En rekommendation från tillverkaren är att sänka temperaturen på värmekällan när du nått önskat temperatur i stekpannan, eftersom att den håller värmen så pass bra.

Se priser på Fiskars All Steel Stekpanna 28cm


Bästa kolstål
Bästa kolstål

deBuyer Mineral B Element Stekpanna 28cm

Rejäl kolstålspanna med bra stekegenskaper

deBuyer Mineral B Element Stekpanna 28cm

Rejäl kolstålspanna med bra stekegenskaper

Produktegenskaper

  • Tål höga temperaturer
  • Bra stekyta
  • Lång livslängd
  • Kräver lite mer skötsel

Produktöversikt

Kolstålspannan deBuyer Mineral B Element är en slitstark panna behandlad med bivax som kan användas på alla typer av värmekällor. För att uppnå stekpannans fulla potential krävs det att den att steks in några gånger. Hetta upp olja och häll bort innan användning. När man använt stekpannan ett tag, blir den som bäst. Tänk på att behandla kolstålspannan relativt varsamt eftersom att den annars kan slitas och rosta. Tack vare en sprayad hinna av bivax, är denna panna skyddad mot rost och ger non-stick-beläggning.

Se priser på deBuyer Mineral B Element Stekpanna 28cm


Bästa gjutjärn
Bästa gjutjärn

Skeppshult traditional med trähandtag 28cm

Klassisk gjutjärnspanna med lång livslängd

Skeppshult traditional med trähandtag 28cm

Klassisk gjutjärnspanna med lång livslängd

Produktegenskaper

  • Tål höga temperaturer
  • Ger bra stekyta
  • Hög kvalitet
  • Se till att torka torrt efter användning, annars kan den rosta

Produktöversikt

Klassiska Skeppshult är kända för sina gjutjärnspannor, en fantastisk investering för hemmakocken. Tillverkningen är handgjord, därför är varje stekpanna unik. När du väljer en gjutjärnspanna så från Skeppshult, får du en panna som fungerar på alla värmekällor och den blir bara bättre med tiden. Modellen finns i olika storlekar och det går att välja mellan trä och metallhandtag.

Se priser på Skeppshult traditional med trähandtag 28cm


Bästa prisvärda
Bästa prisvärda

Greenpan Barcelona 28cm

Prisvärd ergonomisk stekpanna

Greenpan Barcelona 28cm

Prisvärd ergonomisk stekpanna

Produktegenskaper

  • Passar alla värmekällor
  • Thermolon-beläggning
  • Bra värmefördelning
  • Inte lika lång livslängd

Produktöversikt

Greenpan Barcelona är en reptålig aluminium-stekpanna med non-stick-beläggning som fungerar på alla värmekällor. Designen är klassisk och stilren. Värmefördelningen är bra och den har en Thermolon-beläggning som gör den hållbar och är lätt att steka i. Enligt tillverkaren kan du använda metallredskap i stekpannan.

Se priser på Greenpan Barcelona 28cm


Stekpannor tillverkade av olika material, vilken ska jag välja?

För att välja stekpanna behöver du fundera över några saker. Vad är den viktigaste egenskapen för en bra stekpanna enligt dig? Det finns flera olika material när det kommer till stekpannor.

Belagd yta: Några av de vanligaste stekpannorna har en non-stick-beläggning vilket gör att det är väldigt lätt att steka i dem. Vikten brukar vara låg och den kan användas vid höga temperaturen. Tänk på att inte använda metallredskap i stekpannan, då behåller du den fina beläggningen och livslängden.

Rostfri stekpanna: På restauranger används ofta rostfria stekpannor. Anledningen till detta är att den inte drar till sig smak, ger en fin stekyta och har lång hållbarhet. Stålet i pannan har inga öppna porer, vilket gör att inget fett kan lagras på ytan. Med rätt teknik, kan du steka vad som helst, men utan tålamod finns en stor risk att man bränner mat.

Gjutjärnspanna: En stekpanna i gjutjärn blir bara bättre och bättre med tiden. Stekytan och värmefördelningen är det som de flesta uppskattar mest med gjutjärn. När man steker kött i en gjutjärnspanna får man bra stekyta och den avger lite järn.

Kolstål: Kolstålspannor är som en kombination av gjutjärn och teflon. Den släpper bra som en teflon, steker bra som en gjutjärnspanna men väger mindre. Kolstålspannor blir bättre och mörkare med tiden. Börja med att bränna in kolstålspannan ett antal gånger, så blir den bara bättre och bättre.

Skötsel av stekpannor

Alla stekpannor ska handdiskas för att bibehålla kvaliteten. Vissa tillverkare uppger att deras stekpannor kan diskas i diskmaskin. Men vill du behålla din stekpanna i flera år framöver, gör du rätt i att handdiska efter varje användning. Gjutjärnspannor ska aldrig diskas med diskmedel, utan sköljs ur och torkas torr med papper eller kökshandduk.

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

Bagaren och Kocken KitchenTime Tretti.se Åhléns Cervera

Redaktionen
Handlasmart.se
redaktionen@handlasmart.se
Innehåll i denna artikel