Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Färdas smidigt med den bästa resväskan 2022

Att köpa en resväska idag är en helt annan femma än förr. Du har ett större urval än någonsin och kan välja bland alla möjliga material och modeller. Här hjälper vi dig att hitta den bästa resväskan för dina behov med fem modeller som blivit bäst i test för 2022.

Bäst i test
Epic
Phantom SL 66
Snygg och slagtålig väska som du kan ha i många år.
Bästa lätta
Samsonite
Lite Shock
En ultralätt väska med hög komfort och stötdämpande design.
Bästa prisvärda
Cavalet
Malibu Medium
Expanderbar och prisvärd resväska som är enkel att köra.
Populär
American Tourister
Bon Air
Mycket populär resväska gjord i starkt polypropen.
Bästa mjuka
Thule
Subterra Carry-On
Tålig, smidig och mjuk kabinväska.
Bäst i test
Bäst i test

Epic
Phantom SL 66

Snygg och slagtålig väska som du kan ha i många år.

Epic
Phantom SL 66

Snygg och slagtålig väska som du kan ha i många år.

Produktegenskaper

 • Tillverkad i återvinningsbar polypropylen
 • Mycket slagtålig
 • Förbluffande låg vikt
 • Vattenavvisande dragkedja
 • Utrustat med TSA kombinationslås

Produktöversikt

Phantom SL 66 är resväskan där minsta lilla detalj är omsorgsfullt vald. Den är tillverkad i 100 procent återvinningsbar polypropylen vilket är ett material som ger väskan en fantastisk slagtålighet. Vikten är väldigt låg med tanke på det tåliga materialet och ligger endast på tre kilo. Den yttre dragkejdan är vattentålig vilket betyder att du slipper oroa dig för att packningen ska bli blöt vid oförutsett väder. 

Resväskan är mycket lätt att styra på grund av de lättmanövrerade hjulen och det uppfällbara handtaget. Den är även utrustad med TSA kombinationslås som är godkänd världen över, så du kan känna dig trygg när du lämnar in väskan på exempelvis flygplatser. Resväskan har en volym på 66 liter och kommer i måtten 66 x 45 x 25 centimeter. Den finns i flera olika färger för att det ska finnas någonting som passar för alla smaker.

Se priser på Epic Phantom SL 66


Bästa lätta
Bästa lätta

Samsonite
Lite Shock

En ultralätt väska med hög komfort och stötdämpande design.

Samsonite
Lite Shock

En ultralätt väska med hög komfort och stötdämpande design.

Produktegenskaper

 • Väger endast 1,7 kg
 • Stötdämpande design
 • Integrerat tresiffrigt TSA kombinationslås
 • Låsbara dragkedjor
 • Kan användas som kabinväska

Produktöversikt

Lite Shock - Spinner 55/20 är en hård, tålig och ultralätt väska som endast väger 1,7 kg. Den har en stötdämpande design och är därför inte i behov av ett tjockare ytterskal. Med sina fyra 360°manöverbara hjul och sitt starka teleskophandtag med skena är väskan lättstyrd. Den kommer även med ett integrerat 3-siffrigt TSA kombinationslås så att du kan känna dig trygg, och även dragkedjorna är låsbara. Vill du hellre bära din väska finns ett sidohandtag för detta ändamål.

Inuti väskan finns ett kryssband som håller din packning på plats och botten har ett fack för dina mindre prylar. Resväskan kommer i måtten 55 x 40 x 20 centimeter och har en volym på 36 liter, vilket gör att den med fördel kan användas som kabinväska. 

Se priser på Samsonite Lite Shock


Bästa prisvärda
Bästa prisvärda

Cavalet
Malibu Medium

Expanderbar och prisvärd resväska som är enkel att köra.

Cavalet
Malibu Medium

Expanderbar och prisvärd resväska som är enkel att köra.

Produktegenskaper

 • Lättmanövrerad
 • Prisvärd
 • Helfodrad inredning med packband både i locket och botten
 • Tystgående hjul
 • Expanderbar

Produktöversikt

Malibu Medium är en storfavorit och en av de mest sålda modellerna på marknaden. Den har genomtänkta detaljer såsom mjuka bärhandtag i gummi, tystgående hjul, packband både i locket och botten och en nätficka som underlättar vid packning. Väskan är expanderbar så souvenirer och annat som inhandlas på semestern får plats påvägen hem. 

Resväskan har ett fast TSA-lås så att du kan känna dig trygg och är tillverkad av materialet virgin ABS. Den väger 4,1 kilo och mäter 64 x 45 x 28 centimeter. Väskan finns i flera olika färger.

Se priser på Cavalet Malibu Medium


Populär
Populär

American Tourister
Bon Air

Mycket populär resväska gjord i starkt polypropen.

American Tourister
Bon Air

Mycket populär resväska gjord i starkt polypropen.

Produktegenskaper

 • Tåligt material
 • Finns i olika färger
 • Med ställbart draghandtag
 • Kapacitet: 83 liter
 • Vikt: 4,2 kilo

Produktöversikt

American Tourister Bon Air är varumärkets storsäljare och en mycket populär resväska. Väskan är tillverkad i starkt polypropen och kommer i flera olika, starka färger för att du enkelt ska kunna hitta just din väska på bagagebandet.

Resväskan har hjul som rullar enkelt och kan rotera i 360 grader. Den tåliga väskan är utrustad med ett ställbart draghandtag och låsbara dragkedjor. American Tourister Bon Air rymmer 83 liter och väger 4,2 kilo.  

Se priser på American Tourister Bon Air


Bästa mjuka
Bästa mjuka

Thule
Subterra Carry-On

Tålig, smidig och mjuk kabinväska.

Thule
Subterra Carry-On

Tålig, smidig och mjuk kabinväska.

Produktegenskaper

 • Slitstarka och rejäla hjul
 • Kommer med transportremsögla där du kan hänga på en till väska
 • Bärhandtag på både ovansidan, undersidan och sidan
 • Kabinväska
 • Vattentätt och slitstarkt material
 • Nätficka som ger snabb åtkomst till nycklar och småsaker

Produktöversikt

Subterra Carry-On är en smidig och tålig kabinväska på två rejäla hjul. Den har en låsbar kompressionspanel som gör det enkelt att packa ned kläder snyggt och prydligt. Väskan är mycket enkel att lyfta upp i bagagehyllan då den förutom sitt teleskophandtag har bärhandtag både på sidan, ovansidan och undersidan. Nycklar och småsaker kommer du enkelt åt tack vare nätfacket med dragkedja och resväskan kommer även med en smart transportremsögla så att du kan koppla på en annan resväska. 

Resväskan väger 3180 gram och har måtten 55 x 35 x 23 cenitmeter. Den har en packvolym på 36 liter. 

Se priser på Thule Subterra Carry-On


bästa resväskan

Därför blev de här resväskorna bäst i test

Vi har valt ut de fem bästa resväskorna med flera kriterier i åtanke. Kvaliteten var självklart det första vi övervägde men också hur enkla de är att hantera, vilka egenskaper de har och hur de ser ut. Genom att välja en av de resväskor som blivit bäst i test får du garanterat en hållbar och användarvänlig väska. Läs vidare om vad som kan bli avgörande för just dig när du ska skaffa en ny resväska.

Resa tungt eller lätt

Din resväskas kapacitet kan variera rejält och därför är det första du bör tänka på hur mycket du ska ha med dig. Resväskans kapacitet räknas med flera mått: storlek, volym och vikt. Vill du resa så lätt som möjligt bör du dels välja en väska som är liten i storlek och volym, dels en som är tillverkad av ett lätt material. Ska du flyga finns det hårda restriktioner om hur stor väskan får vara och hur mycket den får väga och varje kilo räknas hos ditt bagage, inklusive väskans egna vikt.

De bästa resväskorna med hjul

Att ha smidiga hjul på resväskan underlättar färden och idag finns det många olika varianter. Det vanligaste är att ha ganska små hjul på väskan, vilket passar bra för plana ytor. Ska du däremot dra väskan över ojämna underlag kan du behöva lite större och stabilare hjul.

Hjulens placering spelar också stor roll. Om de sitter på kortsidan kan du dra väskan med hjälp av ett teleskophandrag medan väskor med hjul på långsidan kan dras ungefär som en hund i koppel. Vet du med dig att du lätt får ont i ryggen och axlarna är det viktigt att du kan hålla väskan så rakt som möjligt, och då kan du antingen behöva en variant där väskan dras rakt och inte lutande eller rentav en ryggsäcksmodell.

Den mest praktiska interiören

De flesta resväskor har ett eller flera fodral och fickor på insidan som gör det enkelt att förvara packningen i olika sektioner. Välj en väska som låter dig separera skorna från resten av packningen eller med krokar för galgar för dig som vill undkomma skrynklor. Vissa väskor har flera blixtlås som låter dig anpassa storleken efter din packning, vilket kan vara mycket praktiskt.

Det smartaste låset

Olika väskor har olika låsanordningar och det kan till exempel vara med kod, nyckel eller hänglås. För flygresor är det smart med TSA-lås som du kan öppna med en egen kod, samtidigt som flygplatspersonalen kan öppna den med huvudnycklar.

Välj resväskan med det bästa materialet

Det finns flera olika material som resväskor kan vara tillverkade av. För att verkligen skydda innehållet är det oftast bäst med hårda ytterskal, men om du föredrar en mjuk väska finns det också bra alternativ. Välj gärna en väska med förstärkta hörn om du ska flänga runt mycket. Några exempel är på vanliga material är:

 • Nylon - Det lättaste alternativet. Skyddar inte från hårda smällar men brukar klara väta.
 • Aluminium - Skyddar innehållet bra men gör väskan ganska tung.
 • ABS plast - Ofta det billigaste valet. Ger hård yta men får lättare repor.
 • Polykarbonat - Kostar mer men ger en lätt och samtidigt slitstark väska.

Satsa på ett set för flexibilitet

Vet du med dig att du kommer resa mycket kan det vara klokt att köpa ett helt set. Du kan hitta alternativ med två eller tre olika resväskor i olika storlek. Ibland har de dessutom smarta anordningar med remmar eller lås som låter dig fästa dem tillsammans om du har med dig mer än en under resan.

Den snyggaste designen

Svart, guldfärgad eller med Disneymotiv? Det är oerhört populärt med olika designer på resväskor och du kan verkligen välja och vraka. Designen har inte enbart med den personliga smaken att göra utan även med hur lätt du hittar din väska när du har staplat den bland en massa andra på tåget eller när du står och väntar vid bagagebandet på flygplatsen. Ett litet tips om du väljer en enklare modell är att sätta något unikt på väskan, exempelvis ett klistermärke eller att måla på en liten stjärna med en tuschpenna.

Fler populära produkter

Utöver de val vi på redaktionen presenterat längst upp på sidan så kan vi även tipsa dig om dessa 29 produkter som är populära hos .

 • Peak Performance
  Vertical Cabin Trolley
  RANK 1
  I BAGAR & RESVäSKOR
  1 100 - 2 199 SEK
 • Peak Performance
  Vertical Trolley 90L
  RANK 2
  I BAGAR & RESVäSKOR
  1 400 - 2 800 SEK
 • Epic
  Phantom SL 55cm
  RANK 2
  I BAGAR & RESVäSKOR
  1 290 - 1 635 SEK
 • Samsonite
  X'Blade 4.0 Upright Underseater 45cm
  RANK 2
  I BAGAR & RESVäSKOR
  1 679 - 2 399 SEK
 • American Tourister
  Wavebreaker Disney Spinner 55cm
  RANK 9
  I BAGAR & RESVäSKOR
  939 - 1 826 SEK
 • Rains
  Weekend Bag
  RANK 10
  I BAGAR & RESVäSKOR
  300 - 1 399 SEK
 • Patagonia
  Black Hole Duffle Bag 70L
  RANK 6
  I BAGAR & RESVäSKOR
  795 - 3 195 SEK
 • Douchebags
  The Strøm 90L Rollerbag
  RANK 9
  I BAGAR & RESVäSKOR
  2 499 - 2 999 SEK
 • American Tourister
  Bon Air Spinner L Strict
  8 (2)
  RANK 8
  I BAGAR & RESVäSKOR
  1 127 - 1 961 SEK
 • The North Face
  Base Camp Duffel L
  RANK 4
  I BAGAR & RESVäSKOR
  1 108 - 1 649 SEK
 • American Tourister
  Road Quest Duffle Bag with Wheels S 55cm
  RANK 9
  I BAGAR & RESVäSKOR
  999 - 1 099 SEK
 • Epic
  Phantom SL 66cm
  RANK 6
  I BAGAR & RESVäSKOR
  1 195 - 1 599 SEK
 • Samsonite
  S'Cure Spinner 55cm
  RANK 9
  I BAGAR & RESVäSKOR
  1 368 - 1 999 SEK
 • The North Face
  Base Camp Duffel M
  4.5 (1)
  RANK 6
  I BAGAR & RESVäSKOR
  989 - 1 549 SEK
 • Salming
  Team Bag Sr
  RANK 4
  I BAGAR & RESVäSKOR
  300 - 350 SEK
 • Under Armour
  Undeniable 4.0 Large Duffle Bag
  RANK 8
  I BAGAR & RESVäSKOR
  639 - 793 SEK
 • American Tourister
  Soundbox Spinner Expandable 55cm
  RANK 9
  I BAGAR & RESVäSKOR
  649 - 2 204 SEK
 • Osprey
  Transporter Global Carry-On 38
  RANK 9
  I BAGAR & RESVäSKOR
  956 - 2 099 SEK
 • D. Bramante 1928
  Kastrup 2 Weekender Bag
  7.5 (1)
  RANK 8
  I BAGAR & RESVäSKOR
  2 037 - 2 949 SEK
 • Samsonite
  S'Cure Spinner 75cm
  7.5 (1)
  RANK 9
  I BAGAR & RESVäSKOR
  1 712 - 2 599 SEK
 • Nike
  Brasilia Training Duffle Bag M
  RANK 3
  I BAGAR & RESVäSKOR
  269 - 628 SEK
 • American Tourister
  Soundbox Spinner Expandable 77cm
  RANK 8
  I BAGAR & RESVäSKOR
  849 - 2 204 SEK
 • Thule
  Subterra Duffle Bag 45L
  RANK 2
  I BAGAR & RESVäSKOR
  699 - 1 399 SEK
 • American Tourister
  Soundbox Spinner Expandable 67cm
  RANK 9
  I BAGAR & RESVäSKOR
  799 - 2 252 SEK
 • Adidas
  Linear Core Duffel Bag
  RANK 1
  I BAGAR & RESVäSKOR
  514 - 514 SEK
 • Helly Hansen
  Sport Exp Trolley 100l
  RANK 7
  I BAGAR & RESVäSKOR
  1 000 - 2 500 SEK
 • Douchebags
  The Strøm 60L
  RANK 9
  I BAGAR & RESVäSKOR
  2 399 - 2 799 SEK
 • American Tourister
  Bon Air Spinner M Strict
  RANK 10
  I BAGAR & RESVäSKOR
  1 082 - 1 959 SEK
 • Under Armour
  Undeniable 5.0 MD Duffel Bag
  RANK 3
  I BAGAR & RESVäSKOR
  299 - 479 SEK

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

Outnorth Amazon.se

Redaktionen
Handlasmart.se
Innehåll i denna artikel