
MFW68660 Köttkvarn


MFW68660 Köttkvarn

En mycket populär köttkvarn som är effektiv med flera användningsområden.
Produktegenskaper
- Mycket kraftfull
- Har flera tillbehör
- Stilren och tilltalande design
Produktöversikt
Denna köttkvarn från säkra Bosch har vunnit flera jämförande tester samt fått många positiva kundomdömen. Den är mycket kraftfull med en motor som ger 2200 W i effekt, vilket gör att du kan mala 4,3 kilo per minut. Den stilrena designen i svart och borstat stål gör att kvarnen pryder sin plats i det moderna köket.
Kvarnen är mycket mångsidig tack vare de många tillbehören; korvhorn, kebbetillsats, grönsaksskärare med fyra funktioner samt fruktpress. De tre medföljande hålskivorna har integrerad förvaring i maskinen och har storlekarna 3, 4,8 samt 8 millimeter. Med backfunktionen kan du ändra rotationsriktningen vid stopp i kvarnen. Sladden är en meter lång och förvaras i kvarnen med en smart sladdvinda som gör att du kan dra ut den precis så långt som du behöver. Kvarnen står stadigt med hjälp av de gummibeklädda fötterna.

Köttkvarn MFW3520W


Köttkvarn MFW3520W

En köttkvarn som fått många positiva recensioner från nöjda kunder.
Produktegenskaper
- Prisvärd
- Kompakt design
- Korv- och kebbe-tillbehör
Produktöversikt
Den lilla, kraftfulla kvarnen från Bosch kan mala 1,8 kilo per minut tack vare den kraftfulla motorn med en effekt på 1500 W. Med denna kvarn kan du enkelt mala nötkött, lamm, kyckling eller fisk för att tillaga alltifrån färsbiffar till patéer. Kvarnen levereras med två hålskivor i olika storlekar, fat, matare samt korv- och kebbetillbehör. Maskinen mäter 25 x 16 x 23 centimeter.

MFW3850B CompactPower Köttkvarn 1800W


MFW3850B CompactPower Köttkvarn 1800W

En kraftfull köttkvarn med många tillbehör.
Produktegenskaper
- Kompakt design
- Många tillbehör
- Effektiv motor
Produktöversikt
Den kompakta köttkvarnen från säkra Bosch är lika enkel att förvara som att använda. Designen är stilren och det finns ett handtag samt förvaring för sladden och integrerad förvaring för hålskivorna. Kvarnen maler effektivt 2 kilo per minut. Den dubbelslipade kniven är vändbar för bästa resultat och enkel montering. Backfunktionen är smart när något satt stopp i kvarnen. Fötterna är gummibeklädda vilket gör att kvarnen står stadigt.
Kvarnen är mycket mångsidig tack vare de många tillbehören, det ingår bland annat en grönsaksskärare, en korvhorn och kebabtillsats. De tre hålskivorna kommer i storlekarna 2,7, 4 och 8 millimeter. Matarbordet är stort och den maximala effekten är 1800 W.

Manuell Köttkvarn storlek 10


Manuell Köttkvarn storlek 10

En klassisk köttkvarn som tar minimalt med plats.
Produktegenskaper
- Enkel att använda
- Klassisk design
- Lätt att förvara
Produktöversikt
Westmark är ett tyskt märke som blev kända för sina potatisskalare för över 50 år sedan. Numera är Westmark ett välkänt namn när det kommer till köksprodukter.
En klassisk handvevad köttkvarn från Westmark som är tillverkad i förtennat gjutjärn. Den spänns fast i bordsskivan eller liknande. Den medföljande hålskivan har hålstorlek på 4,5 millimeter. Kvarnen tål inte maskindisk varför den måste rengöras direkt efter användning. För att enkelt göra rent hålen rekommenderas att mala igenom med torkat bröd eller skorpor.

Tristar Köttkvarn Max 1200W -3 skärpla


Tristar Köttkvarn Max 1200W -3 skärpla

En prisvärd köttkvarn som är lätt att förvara.
Produktegenskaper
- Prisvärd
- Stilren design
- Tre olika storlekar på hålskivor
Produktöversikt
Med den prisvärda köttkvarnen från TriStar kan du mala kött, men även tillverka egen korv och kebab med hjälp av de medföljande tillbehören. Hålskivorna kommer i tre olika storlekar vilket gör att du kan grovmala och finmala. Kvarnen har delar tillverkade i aluminium vilket är väldigt enkelt att rengöra. Hålskivorna och kniv är tillverkat av rostfritt stål som är ett effektivt och hygieniskt material. Med hjälp av back-funktionen kan du ändra rotationsriktningen vilket underlättar om något fastnat i kvarnen. Den maximala effekten är 1200 W. Köttkvarnen är kompakt i sin design och har ett integrerat handtag som gör den lätt att bära. Alla delar i kvarnen kan diskas i maskin.
Trenden att äta så ren och oprocessad mat som möjligt växer alltjämt. Många livsmedelsskandaler har gjort att intresset för att äta ekologiskt och laga mat från grunden har ökat. Genom att mala eget kött kan du kontrollera exakt vad du äter och anpassa köttet exakt efter vad du vill tillaga.
Manuell eller elektrisk köttkvarn?
Det finns i huvudsak två olika typer av köttkvarnar, elektriska och manuella. De elektriska är mer kraftfulla är manuella, och drivs med hjälp av en motor vilket ger en jämn malning som inte kräver armstyrka. Manuella kvarnar drivs med handkraft via en vev. Elektriska kvarnar har fördelen att den kan placeras var som helst, jämfört med en manuell kvarn som behöver fixeras vid en bordskant eller liknande. En annan fördel med en elektrisk kvarn är att du kan mala större bitar, du behöver alltså inte skära köttet till små bitar för att den ska klara av att mala.
Vad kan man göra med en köttkvarn?
Förutom det mest uppenbara, att mala egen färs, är det också vanligt att göra egen korv. På det sättet kan du bestämma exakt vilket typ av kött du vill ha i korven, och även krydda helt efter eget huvud och smak.Det går även att mala fisk och grönsaker så att du kan göra vegetariska biffar eller hemmagjorda fiskbullar.
Det går även bra att mala ner brödbitar så att du kan göra ditt egna ströbröd. Tänk på att brödet behöver vara torrt så att det inte kommer ut som en degig massa, det kan också fastna i kvarnen om det inte är tillräckligt torrt.
Med hjälp av en köttkvarn kan du också riva grönsaker eller ost. Det går även att med rätt tillbehör pressa citrusfrukter eller eller andra frukter och bär så att du kan få en god hemmagjord fruktsaft.
Vissa kvarnar kommer även med tillbehör så att du kan tillverka den libanesiska delikatessen kebbe (eller kibbi som det ibland också stavas). Det liknar små järpar med vilka man fyller med bulgur, lök och andra kryddor.
Att tänka på när du ska köpa en köttkvarn
Om du vill ha en manuell kvarn, fundera på om du föredrar en som är tillverkad i gjutjärn eller aluminium. Manuella kvarnar tillverkade i gjutjärn är mer robusta och stadiga, medans de tillverkade i aluminium väger mycket mindre.
Elektriska köttkvarnar har olika kraftiga motorer, ju kraftigare motor desto snabbare kan kvarnen mala. De kan även mala större stycken och du behöver inte heller putsa köttet jättenoga om du inte vill. Köttkvarnar med kraftiga motorer kostar i regel lite mer.
Alla köksapparater kräver sin plats i köket. Tänk över hur mycket plats du har att avvara för din köttkvarn eftersom de kommer i olika storlekar.
Rengöra köttkvarnen
Efter att du malt kött eller stoppat egen korv, kan det vara en bra idé att mala ner skorpor, lök eller potatis som får med sig köttrester ut från kvarnen. Diska sedan kvarnhus, knivar, kvarnhals, låsring och hålskivor för hand med ljummet vatten och diskmedel och torka noga direkt efteråt.
Smörj in kniv och hålskivor med lite matolja efteråt och torka sedan av med lite hushållspapper eller en torkduk.
Matarbordet, matproppen, tränkskyddet och korvhorn kan diskas i maskin.