Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Köp en uppblåsbar kajak att ta med på semestern!

Med en uppblåsbar kajak kan många fler ge sig ut på vattnet - vilket är en fantastisk känsla! Om du inte har provat en uppblåsbar kajak så gör det, eller ännu bättre - köp en!

Bäst i test
Bäst i test

Intex
Excursion Pro K1

En bekväm kajak som snabbt tar dig ut på sjön

Intex
Excursion Pro K1

En bekväm kajak som snabbt tar dig ut på sjön

Produktegenskaper

 • Bekväm och justerbar sits
 • Förvaringsutrymme i fören och aktern
 • Snabb uppblåsning och tömning
 • Avtagbar fena i botten som bidrar till stabilitet
 • Viks enkelt ihop när den inta används

Produktöversikt

Excursion Pro K1 är utrustad med fjäderbelastade ventiler med högt tryck vilket bidrar till en snabb uppblåsning och tömning. Med denna uppblåsbara kajak tar du dig därmed snabbt och smidigt ut på sjön. Kajaken har en bekväm, justerbar och uppblåsbar sits samt förvaringsutrymmen både i akter och för där du kan lägga dina saker. Undertill finns en avtagbar fena som ger kajaken extra stabilitet. 

När du inte använder kajaken tömmer du den på luft och viker ihop den, därmed är den enkel både att transportera och förvara! 

Se priser på Excursion Pro K1


Bästa för två
Bästa för två

Aqua Marina Betta K2 Uppblåsbar Kajak

Ge er ut tillsammans i denna uppblåsbara kajak som är stabil och lätt att paddla

Aqua Marina Betta K2 Uppblåsbar Kajak

Ge er ut tillsammans i denna uppblåsbara kajak som är stabil och lätt att paddla

Produktegenskaper

 • Trygg och stabil med avtagbar kölskena
 • Justerbara och uppblåsbara säten med fotstöd
 • Har 2 sittplatser
 • Enkel att paddla
 • Med bärhandtag som gör den lätt att bära

Produktöversikt

Med kajaken Aqua Marina Betta kan du ta med dig kompisen ut på äventyr till sjöss!
Den uppblåsbara kajaken har plats för två och kommer även med två åror. Den är enkel att paddla och har bärhandtag vilket även gör den lätt att förflytta. Sittplatserna är uppblåsbara, justerbara samt avtagbara, fotstöd finns som gör att du sitter bekvämt. Kajaken har en avtagbar kölskena som gör den mer stabil. 

Med en uppblåsbar kajak slipper du problemen med förvaring och transport! För att fylla eller tömma kajaken på luft används den medföljande pumpen. Kajaken bär 155 kg och har själv en vikt på 13,5 kg. 

Se priser på Aqua Marina Betta K2 Uppblåsbar Kajak
Kajaker finns i flera olika utföranden för motionspaddling, surfski och bland annat havskajaker - och naturligtvis den intressanta "luftkajaken", den uppblåsbara kajaken som vi kan ta med oss.

Lägg därtill modeller med elmotor!

Hur bra är en uppblåsbar kajak?

Hur kan en 4,5 meter lång kajak få plats i en resväska? Kan den verkligen vara bra?

Det beror på vad man betalar. En modell i PVC kan kosta från cirka 1 600 kronor och uppåt 25 000 kronor, det beror på vilken stabilitet man önskar. Tekniken har gått framåt i rekordfart och prestandan i en uppblåsbar kajak i den högre prisklassen är snarlik, och ibland bättre, än den stationära kajakens. En uppblåsbar familjekajak kan kosta mellan 2000 och 6000 kronor och är en utmärkt nybörjarkajak som hela familjen kan glida runt i - inte tillsammans förstås, det finns framförallt enmans-och tvåmansmodeller.

Hur bra "luftkajaken" är beror på de krav man har och på priset man betalar. I prisklassen mellan 5000 och 7000 kronor finns flera stabila modeller som kan tänkas passa även den mer avancerade paddlaren, dessa har lite mer utrustning och finesser såsom avloppsventiler och droppsömsteknologi (tiotusentals fina trådar som gör att kajaken kan pumpas upp mycket hårt). Går man upp lite i pris ytterligare kan det finnas tre platser som till och med har vadderade säten.

Vikt

Denna väger inte så mycket, det varierar beroende på vilken modell du väljer - mellan 8-9 kilo och upp till runt 25 kilo och något mer.

Skyddsutrsutning

Naturligtvis ska man ha flytväst, men kanske inte en stor och bullig sådan. Det finns smidiga och lite mer tajta flytvästmodeller som lämpar sig bra för kajakpaddling, dessa kostar runt 400 kronor och är öppna på sidorna för bästa rörlighet. Ett par handskar är också bra som skydd för händerna. exempelvis i neopren. Om du har mobiltelefon med dig (vilket kan vara bra av säkerhetsskäl) är det bra att ha ett "phone-case" som tål vatten, eller ett plastfodral, det finns bälten att fästa dessa vid. En annan bra investering som kanske inte är en skyddsutrustning är en så kallad "dry-bag" att ha med i kajaken med dricka och mackor t ex. Detta är en vattentät påse som kan tillslutas.

Vilken uppblåsbar kajak ska jag köpa för att paddla långa distanser?

Om du ska paddla långt och vill åka snabbare ska du ha en smalare och smidigare kajak. Om du däremot vill paddla långt för att göra strandhugg med ditt sällskap, och inte paddlar så fort, bör du ha en bredare kajak med lite mer plats för utrustning och fika. Det finns också olika designer på kajakerna, vilket du tydligt kan se på bilderna innan du beställer. Det kan finnas en smalare sittbrunn eller en bredare öppning som löper genom hela kajaken. Välj det som passar dig bäst. En sittbrunn är förstås bättre om du vill ha en snabbare och smalare kajak. Den öppna modellen lämpar sig för lugnare vatten och är bekväm.

Tips

 • Betala runt 4000 - 6000 kronor för en bra och trevlig uppblåsbar kajak att ha kul med i sommar.
 • Välj storlek: Ska en eller flera åka tillsammans, ska hunden få plats?
 • Hur ska den användas? För längre tur (=mer plats för packning) eller kortare paddlingar?
 • Vill du ha en bred och stabil "luftkajak" eller en smalare och snabbare?
 • Köp flytväst om du inte har någon.
 • Köp inte en "luftkajak" med mindre än 2 års garanti. Om tillverkaren inte tror på sin produkt ska du heller inte göra det.

Traditionell kajak

Om du istället önskar en traditionell modell som du slipper pumpa upp, och som är helt färdig att sjösätta kan du beställa en sådan och ofta få den hemkörd. Det finns både modeller där du sitter i sittbrunnen i kajaken, och där du sitter "on top". Det sistnämnda kan vara bra om du är ny på kajakpaddling.

Det här är kajaker som är både roliga för familjen och en vass träningsprodukt, beroende på vilken modell man väljer.

Vattnet ligger nu öppet på många ställen, vi ses där ute!

Fler populära produkter

Utöver de val vi på redaktionen presenterat längst upp på sidan så kan vi även tipsa dig om dessa 10 produkter som är populära hos .

 • Aqua Marina
  Vapor
  RANK 2
  I SUP
  2 990 - 9 719 SEK
 • Aqua Marina
  Fusion
  RANK 1
  I SUP
  3 990 - 9 265 SEK
 • FitNord
  Aqua 300
  RANK 5
  I SUP
  2 792 - 4 990 SEK
 • Bestway
  Hydro-Force Aqua Journey
  RANK 3
  I SUP
  1 943 - 5 625 SEK
 • Bestway
  Hydro-Force SUP Oceana Convertible Set 305x84cx12cm
  7.5 (1)
  RANK 4
  I SUP
  2 599 - 8 290 SEK
 • Kona Sports
  Kona Core Air 12'6"
  RANK 8
  I SUP
  4 995 - 8 490 SEK
 • GreatWhite
  SUP330
  RANK 8
  I SUP
  2 495 - 4 995 SEK
 • Aqua Marina
  Magma
  RANK 8
  I SUP
  3 357 - 3 990 SEK
 • Bestway
  Hydro-Force White Cap
  RANK 6
  I SUP
  2 199 - 5 740 SEK
 • Saimaa SUP
  Bass 11.0
  RANK 7
  I SUP
  3 499 - 4 999 SEK

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

Outnorth CDON Amazon.se

Redaktionen
Handlasmart.se
Innehåll i denna artikel