Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska Test.se logo i samarbete med Pengar.se logo. Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Köp marknadens bästa mikrovågsugn 2024

Mikrovågsugnen tillhör för många standardutrustning i köket, och med alla modeller som finns på marknaden kan det vara svårt att välja rätt. Här har vi valt ut de bästa modellerna just nu så valet blir lättare.

Handlasmart rekommenderar:

Priser visas bland annat med hjälp av prisjakt logo
Bäst i test
Siemens
SIEMENS BF634LGS1
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor
Inbyggnadsmikrovågsugn med automatiska program.
Bästa kombinerade
Sage
SMO870BSS
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor
Mikrovågsugn, varmluftsugn och airfryer i en maskin.
Bästa design
Caso
SMG20 ECO
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor
Elegant mikro med grillfunktion.
Se pris
i
x
Med reservation för eventuella förändringar.
Upp till 60 % Sommarklipp hos Cervera – gäller till 7 augusti.
Bäst i test
Bäst i test

Siemens
SIEMENS BF634LGS1

Inbyggnadsmikrovågsugn med automatiska program.
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Siemens
SIEMENS BF634LGS1

tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Inbyggnadsmikrovågsugn med automatiska program.

Produktegenskaper

 • Inbyggnads-mikro
 • Effekt: 900 W
 • 7 program
 • 5 effektlägen
 • Timerfunktion

Produktöversikt

Tyska Siemens är ett företag med anor, de grundades så tidigt som 1847 och har sedan dess kommit att bli en riktig storspelare när det kommer till vitvaror. I deras sortiment hittar du innovativa produkter som håller mycket hög standard, Siemens är för många synonymt med funktionella och kvalitet.

Denna inbyggnadsmikro är en populär och omtyckt modell som fått många fina recensioner från nöjda kunder. Den har sju automatiska program att välja mellan som hjälper dig tillreda maten på bästa sätt. TFT-displayen är lätt att läsa av från alla vinklar och mikrons effekt på 900 watt gör att upptining/tillagning går snabbt. Luckan är sidohängd med en stor öppningsvinkel så att det är lätt att sätta i och ta ur maten. Mikron mäter 59,4 x 38,2 x 31,8 centimeter och väger 16 kilo.

Se priser på SIEMENS BF634LGS1


Bästa kombinerade
Bästa kombinerade

Sage
SMO870BSS

Mikrovågsugn, varmluftsugn och airfryer i en maskin.
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Sage
SMO870BSS

tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Mikrovågsugn, varmluftsugn och airfryer i en maskin.

Produktegenskaper

 • Kapacitet: 32 liter
 • 10 automatiska program
 • Tystgående

Produktöversikt

Sage Combi Wave är perfekt för dig som vill ha mycket för pengarna eftersom mikron även fungerar som varmluftsugn och airfryer. Tio automatiska program hjälper dig att värma upp alla typer av maträtter, baka kakor med varmluftsfunktionen eller fixa frasiga pommes frites med airfryerfunktionen. I displayen väljer du mikrons alla funktioner och där finns även dina mest använda program lagrade som snabbval. Dörren är välisolerad samtidigt som dörren stängs tyst och mjukt.

Se priser på Sage SMO870BSS


Bästa design
Bästa design

Caso
SMG20 ECO

Elegant mikro med grillfunktion.
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Caso
SMG20 ECO

tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Elegant mikro med grillfunktion.

Produktegenskaper

 • Volym: 20 liter
 • Grillfunktion
 • 8 program
 • Effekt: 800 W

Produktöversikt

Kompakt och stilren mikrovågsugn som passar in i alla typer av hem. Storleksmässigt är den något mindre än en vanlig mikro och passar därför extra bra till det mindre hemmet, i sommarstugan eller husbilen. Materialvalet är modernt och elegant; rostfritt stål med spegelglas på fronten ger ett tidlöst intryck. Det finns åtta olika automatiska program att välja mellan, däribland en grillfunktion. Mikron har en vanlig effekt på 800 watt och 1000 watt med grillfunktionen. Den mäter 34,8 x 46 x 29 centimeter och väger 10,9 kilo.


bästa mikrovågsugnen

Hitta den bästa mikrovågsugnen

En mikrovågsugn är en fantastisk köksapparat som underlättar matlagningen och har en mångsidig användning i ditt kök. Det finns ett antal saker att tänka på när du köper en modell som är bäst i test. Först och främst behöver du bestämma dig för vad du letar efter och vad ditt hushåll behöver innan du väljer en modell. När du vet vad du behöver kan du lättare avgöra vilken modell som är bäst utan att göra gissningar.

Nästa steg är att välja en modell baserat på ett antal grundläggande faktorer. I likhet med alla andra köksapparater har även mikrovågsugnar ett antal faktorer du behöver tänka på vid köp, vilka är:

 • Typ av mikrovågsugn.
 • Storlek.
 • Mikrovågseffekt.
 • Energieffektivitet.
 • Paneltyp.
 • Extra funktioner.

Kom ihåg att nyckeln till att göra smarta köp är att vara välinformerad och besitta kunskap om produkten du köper. Använd denna informativa köpguide för att få koll på ovanstående faktorer och vara säker på att göra ett bra köp.

Att tänka på vid köp av mikrovågsugn

Den viktigaste faktorn att kontrollera när du jämför modeller som är bäst i test är vilken typ du ska köpa. Tänk på vilka matvanor du och din familj har. Du har tre typer av mikrovågsugnar att välja mellan på marknaden:

 • Solo-mikrovågsugn - Det här är ingångsmodellen i mikrovågsugnskategorin som är perfekt för enkel tillagning och uppvärmning av mat.
 • Mikrovågsugn med grill - En mikrovågsugn med grill är lite mer avancerad och låter dig grilla kött och grönsaker.
 • Kombimikrovågsugn - Mikrovågsugnar med konvektion har ett extra element och en fläkt som cirkulerar varm luft, så att du kan baka och grilla din mat med snabb tillagningstid.

Välj en storlek som passar köket

Det finns mikrovågsugnar i storlekar från kompakta fristående modeller till större maskiner. Tänk på hur mycket utrymme du har i köket och hur mycket utrymme du är beredd att avstå. Vidare bör du ta hänsyn till din familj och välja en storlek baserat på hur stor den är. Ännu en faktor som avgör storleken du behöver är hur stora dina favoriträtter är, eftersom de behöver få plats i mikrovågsugnen. Du kan hitta modeller som är dubbelt så stora som konventionella mikrovågsugnar med en praktisk fällbar lucka.

Mikrovågseffekt

Effekten varierar vanligtvis mellan 500 watt och 2000 watt. Ju högre effekt en mikrovågsugn har desto snabbare och jämnare blir matlagningen. I motsats har lägre effekter en långsammare och mindre jämn matlagning. Dock har du nytta av lägre effekter för att bland annat tina upp mat samt smälta smör och choklad, så ett tips är att leta efter en mångsidig modell med justerbara effektnivåer.

Energieffektivitet

Om du är en flitig användare av mikrovågsugn är det en bra idé att överväga en extra energieffektiv modell. Glöm inte bort att den även drar ström i standby-läge, så du kan på sikt tjäna mycket pengar på att välja en modell med eco-läge.

Paneltyp - mekaniska knappar eller tounchkontroll

Det finns tre olika typer av kontrollpaneler att välja mellan, vilka är mekanisk, knappar och touch. Lågprismodeller har mekaniska kontrollpaneler med vred medan mer avancerade modeller i högre prisklasser vanligtvis har touchpaneler. Touchpaneler har fördelen att ge mikrovågsugnen ett mer stilrent utseende och är ett utmärkt alternativ för den designmedvetne.

Extra funktioner

Du kan hitta modeller med extra funktioner och finesser som du har stor nytta av emellanåt:

 • Barnlås - Ett barnlås är viktigt om du har barn i hushållet, för att undvika att de öppnar luckan och lägger in handen. Det är särskilt viktigt med barnlås om du använder en mikrovågsugn med konvektion då de kan bli mycket varma inuti. Den bästa formen av barnlås är att välja en med kod.
 • Automatisk matlagning - Med funktionen automatisk matlagning kommer du att förenkla matlagningen avsevärt. Att investera i en modell med denna smarta funktion är värt det eftersom du sparar tid på att slippa ställa in konfigurationen varje gång.
 • Upptining - Ibland vill du bara tina upp din maträtt från kylen och då har du nytta av en specialiserad funktion för just detta. Du kan välja en modell med en tina upp-funktion som värmer upp din nedkylda mat.

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

Cervera Amazon.se

Redaktionen
Handlasmart.se
Innehåll i denna artikel