Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska Test.se logo i samarbete med Pengar.se logo. Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Skapa unikt kök med inbyggnadsugn

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Önskar du förändra planlösningen och integrera ugnen med övrig köksinredning? Här i vår köpguide hittar du användbara råd och kan jämföra de bästa inbyggnadsugnarna på marknaden.

Handlasmart rekommenderar:

Priser visas bland annat med hjälp av prisjakt logo
Bäst i test
Bosch
HBG672BS1
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor
Stilig och tillförlitlig ugn med bland annat 10 automatiska program.
Bästa premium
Bästa premium, BFS8800M
Aeg
BFS8800M
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor
Skapar restaurangkvalitet hemma med SousVide-teknik.
Bästa varmluftsugn
Siemens
HB672GBS1S
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor
Med 4D HotAir blir dina rätter perfekt gräddade och jämnt tillagade.
Bäst i test
Bäst i test

Bosch
HBG672BS1

Stilig och tillförlitlig ugn med bland annat 10 automatiska program.
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Bosch
HBG672BS1

tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Stilig och tillförlitlig ugn med bland annat 10 automatiska program.

Priserna visas bland annat med hjälp av

Produktegenskaper

 • Energiklass: A+
 • Ugnsvolym: 71 liter
 • 10 automatiska program
 • Temperaturintervall: 30 °C - 300 °C
 • Pyrolytisk rengöring
 • Snabbuppvärmning
 • 4D HotAir

Produktöversikt

Att tillaga och förbereda mat för stora middagar, kalas och fester är inte några problem med Series 8 inbyggnadsugn HBG672BS1 från Bosch. Ugnen har rejäl kapacitet, 10 automatiska program, stektermometer och praktisk pyrolytisk rengöring. Det är en varmluftsugn för inbyggnad, en testvinnare och har fått höga omdömen av de som redan köpt den. Pekskärmen och kontrollringen visar tydliga texter och symboler, vilket gör ugnen enkel att använda.

Med 4D varmluft får du ett perfekt resultat av den jämna värmefördelningen. Det gör att du även kan ha inne flera plåtar samtidigt. Öppning och stängning av ugnsluckan görs alltid tyst och försiktigt tack vare en dämpningsmekanism. Med andra ord: inga fler skrällande ugnsluckor. Den är också utrustad med en trygg barnsäkring med nyckelfunktion. Energieffektiv med energiklass A+. 

Se priser på HBG672BS1


Test BFS8800M
Bästa premium
Bästa premium

Aeg
BFS8800M

Skapar restaurangkvalitet hemma med SousVide-teknik.
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor
Test BFS8800M

Aeg
BFS8800M

tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Skapar restaurangkvalitet hemma med SousVide-teknik.

Produktegenskaper

 • Ångfunktion
 • Energiklass: A++
 • Ugnsvolym: 70 liter
 • Kan styras via Wi-Fi
 • Temperaturintervall: 30°C - 230°C
 • Ångrengöringsprogram

Produktöversikt

BFS8800M kan du styra på distans. Med My AEG Kitchen-appen kan du också få personlig matlagningshjälp. Ugnen har SousVide-teknik som gör att du kan laga mat som överträffar dina egna förväntningar. Det har aldrig varit enklare att tillaga ångkokta rätter. Med ånga bevaras viktiga näringsämnen, varje rätt blir nyttigare. Professionella kockar har länge använt SousVide för att få bästa och mest konsekventa resultat för  smakrika och möra rätter.

Ugnen är en större modell och rymmer 70 liter. Använd matlagningstermometern för att få perfekt resultat varje gång. Alarm, timer och teleskopskenor ingår. Ugnens yta är i rostfritt stål som inte lämnar kladdiga fingeravtryck. Den mjuka stängningen av ugnsluckan är ett plus, du slipper höga ljud.


Bästa varmluftsugn
Bästa varmluftsugn

Siemens
HB672GBS1S

Med 4D HotAir blir dina rätter perfekt gräddade och jämnt tillagade.
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Siemens
HB672GBS1S

tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Med 4D HotAir blir dina rätter perfekt gräddade och jämnt tillagade.

Priserna visas bland annat med hjälp av

Produktegenskaper

 • Ugnsvolym: 71 liter
 • Pyrolytisk rengöring
 • Temperaturintervall: 30°C - 300°C
 • Energiklass: A+
 • 4D Varmluft

Produktöversikt

En stilren inbyggnadsugn som passar in i alla hem som önskar integrerad ugn. Med hjälp från Siemens HB672GBS1S iQ7000 effektiviserar du din vardagliga matlagning. Ugnen har många bekvämligheter. Bland annat stor ugnskapacitet, 8 funktioner och pyrolytisk självrengöring. Med varmluftsfunktionen 4D hotAir cirkulerar en innovativ fläkt snabbt och kraftfullt runt luften inuti ugnen. Dina rätter blir perfekt gräddade och jämnt tillagade.

Lätt att installera och är enkel att använda. DIsplayen är mycket användarvänlig med klartext och har ett digitalur. Ugnen har flera säkerhetsfunktioner, däribland barnlås så att du slipper oroa dig att ugnsluckan ska öppnas av misstag. Dessutom har den en mjuk stängning och öppning av ugnsluckan så att du slipper störas av onödigt slammer. Ugnsluckan behöver heller inte varken tryckas på eller dras i.

Se priser på HB672GBS1S


Vy över ett modernt, ljust kök med integrerad ugn

Kom igång med köksrenovering

För att du ska bli nöjd med ditt nya kök är a och o att lägga tid på planering. Fundera på hur mycket du vill ändra i köket och hur mycket pengar du kan tänka dig att spendera. Kanske vill du bara skapa en mer stilren känsla genom att ersätta spisen med en integrerad ugn och spishäll? Eller passar du samtidigt på att byta bänkskiva och köksluckor? Att göra en omfattande totalrenovering av köket kostar både energi och pengar men skapar förstås störst förändring. Något som många inte tänker på är att det också går att renovera och förnya köket på ett enklare och billigare sätt.

Om du drömmer om ett nytt kök men inte vill lägga tid och pengar på att riva ut hela köket och köpa ett nytt är en enklare köksrenovering ett bra alternativ. Genom att lägga pengar på några få detaljer som går fort att byta ut eller måla om kan du förvandla ditt kök inom kort! Den här artikeln kan hjälpa dig att skapa en överblick så att du lättare kan fatta beslut om vilken nivå du ska lägga renoveringen på. För att helt enkelt få bättre koll på vad som passar bäst dig och din plånbok. Här följer några smarta tips:

Tips för billigare köksrenovering

 • Byt ut vitvaror, som exempelvis ugn och kylskåp.
 • Lackera om köksluckorna.
 • Måla eller tapetsera väggarna.
 • Byt ut inredningsdetaljer som till exempel handdukar och gardiner.

Ge ditt kök ett lyft med inbyggnadsugn

En inbyggnadsugn är en ugn som kan placeras fritt från spishällen. Inbyggda ugnar byggs in i antingen bänkskivan eller i väggen, på så sätt blir ugnen en sömlös detalj i din köksinredning. Det blir mycket stilrent, förstås finns många modeller att välja mellan. Att byta ut en traditionell spis mot en ugn som byggs in i köksinredningen samt en spishäll som smälter in med bänkskivan ger köket en exklusiv prägel. Vid en renovering av köket är därför denna typ av ugn och spishäll något som kommer att ge ditt kök ett ordentligt lyft utan att du behöver göra en totalrenovering. Innan du köper en ugn gäller det att förbereda platsen för ugnen genom att mäta och ordna med att stadigt underlag. Det enklaste är att anpassa storleken på ugnen efter bredden på utrymmet där den ska placeras.

Närbild på en bänkskiva i mörkt träslag och en svart inbyggd ugn

Med bänkskiva ovanpå den inbygga ugnen kan utrymmet användas för bakning och matlagning. 

Många fördelar med inbyggd ugn

 • Går att placera i en bekväm arbetshöjd så att du inte behöver böja dig ner för att ta in och ut maten.
 • Ger en stilren och exklusiv känsla tack vare att ugnen kan byggas ihop med den övriga köksinredningen.
 • Går att få i olika modeller, designer och storlekar, vilket gör att alla kan hitta en ugn som passar stilen på köket.

Hitta bästa ugnen till ditt kök

Innan du bestämmer dig för vilken ugn du ska ha rekommenderar vi att du jämför olika modeller i vår köpguide med inbyggnadsugnar som är bäst i test. Läs vad användarna tycker och få en bra överblick över vilket utbud som finns.

Bland annat är det bra att fundera på om du ska ha en ugn med varmluft och mikrovågsugn. Om du ofta använder ugnen för matlagning och har ett behov av att det ska gå fort är varmluft ett bra val eftersom den snabbt värmer upp maten. Använder du däremot ugnen ganska sällan fungerar förmodligen den traditionella uppvärmningen lika bra. Värmer du ofta din mat i mikrovågsugn är det perfekt att ha denna funktion i ugnen. På så sätt sparar du också utrymme i köket genom att du inte behöver ha både en ugn och en mikro.

Något som är bra både för miljön och din ekonomi är att välja en energisnål modell. Du kan se hur en ugn ligger till genom märkningen A-D där A+++ är allra mest energisnål. Sist men inte minst gäller det att mäta utrymmet noggrant där du ska placera ugnen. En vanlig storlek på en ugn är 59,5 cm för att den ska passa för standardmåttet 60 cm som många köksstommar har. Det finns också mindre modeller som passar det lilla köket och stora ugnar för den med extra utrymme och stort matlagningsintresse.

Interiör, höga pinnstolar intill en köksö och tavlor i bakgrunden

Ha färger, mönster och inredningsdetaljer i åtanke för din köksinredning. Med planering kan du skapa en röd tråd genom alla rum i hemmet. 

När du kommit så långt att du vet vilken slags inbyggnadsugn som kommer att passa din matlagningsnivå och budget, är ett tips att ta tid att jämföra hur modellerna  passar och knyter an till resten av ditt kök. För att få ihop enhetlig känsla i ditt kök är det bra att ha en röd tråd som följer genom rummen och in i köket. 

Tänk på hur det även knyter an i resten av ditt hem, är det ett nybyggt hus eller en lägenhet med gamla anor? Att följa en modern trend är nödvändigtvis inte rätt för dig och ditt kök. Är sömlös design det som lockar mest är det klokt att välja en inbyggnadsugn vars färg och former ligger nära resterande av köksinredningen. För dig som vill ha kontrast kan det däremot vara just att bryta av med just ugnens färg som gör ett att inredningen lyfter.

Tips för att inreda med den röda tråden

 • Se ut en sammanhållen färgskala eller gemensam färg
 • Välj ett par återkommande materialval
 • Om möjligt välj ett genomgående träslag
 • Använd liknande detaljer eller synliggör ett tema 
 • Matcha husets stilepok eller använd en du gillar
 • Upprepa ett formspråk eller märke

Oavsett om det är en stor renovering eller om du endast byter ut vitvarorna så bildar alla komponenter tillsammans en skön helhet. Du kommer att tacka dig själv att du tagit dig tid på att jämföra och hitta de bästa valen för just ditt hem. Köket är trots allt hemmets hjärta.

Närbild på en svart inbyggd ugn under en inbyggd mikrovågsugn.

Den integrerade ugnen ger dig stora valmöjligheter för din köksinredning. Installera sömlöst i köksön, eller i axelhöjd så slipper du böja dig ner varje gång du ska öppna luckan.


Redaktionen
Handlasmart.se
Innehåll i denna artikel