Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska Test.se logo i samarbete med Pengar.se logo. Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Vilken popcornmaskin är bäst 2024?

Ska du köpa en ny popcornmaskin? Här kan du jämföra flera populära modeller – vilken är egentligen bäst i test?

Bäst i test
Bäst i test

OBH Nordica
Big Popper

Lättanvänd popcornmaskin med inbyggd skål.
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

OBH Nordica
Big Popper

tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Lättanvänd popcornmaskin med inbyggd skål.

Produktegenskaper

  • Kapacitet på 4,5 liter
  • Yta med non-stick-beläggning
  • Locket kan användas som skål

Produktöversikt

OBH Nordica Big Popper är en prisvärd popcornmaskin som är snabb och enkel att använda. Popcornmaskinen fungerar även för lite större sällskap eftersom den kan poppa upp till 4,5 liter popcorn per omgång.

För att den ska vara smidig att hantera har OBH Nordica Big Popper en non-stick-ytbehandling som gör att ingenting fastnar. Locket på maskinen går även att använda som skål när du sedan ska njuta av dina nypoppade popcorn. Maskinen har en effekt på 1000 watt.

Se priser på OBH Nordica Big Popper


Populär
Populär

Ariete
Party Time XL

Välj en popcornmaskin med extra stor skål till filmkvällen.
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Ariete
Party Time XL

tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Välj en popcornmaskin med extra stor skål till filmkvällen.

Produktegenskaper

  • Stor och löstagbar skål
  • Maskinen behöver ingen olja
  • Tillagas med varmluft
  • Retro design

Produktöversikt

Förvandlar köket till en amerikansk diner från 1950-talet med sin läckra retro-inspirerade design. Behållaren som popcornen tillagas i är löstagbar så du enkelt kan ta med skålen till soffan eller till bordet för servering. Den extra stora skålen gör den här maskinen perfekt för häng med vänner och myskvällar i soffan.

Popcornen poppas helt utan olja eller annat fett, vilket gör att du får läckra, fettfria och spröda popcorn på nolltid. Finns i färgerna röd eller blå.


bästa popcornmaskinen

Vill du ska en biokänsla på hemmaplan med nypoppade, varma popcorn? Med en popcornmaskin för hemmabruk är det möjligt! I dag finns det en rad olika varianter på marknaden – allt från retroinspirerade designmaskiner till lite enklare modeller.

Popcornens historia

Att poppa popcorn är en urgammal tradition som sträcker sig hela vägen tillbaka till aztekernas tid på 1300-talet. Då användes popcorn som en del av ceremoniella riter, men även som utsmycknad i form av exempelvis halsband och huvudbonader.

I samband med att majsen spreds till Amerika i mitten av 1800-talet, fick fler upp ögonen för popcornen. Den första popcornmaskinen tillverkades redan 1885, och 1912 börja popcornen säljas som snacks på amerikanska biografer. Popcorn ansågs på den tiden vara en billig lyx som även de fattiga hade råd med.

När mikrovågsugnar började utvecklas på 1940-talet hade popcornen också en stor roll.

Hur använder man en popcornmaskin?

De flesta popcornmaskiner fungerar på ungefär samma sätt. Du börjar med att hälla i lite olja eller smör som värms upp i maskinen. När fettet har hettats upp kan du sedan lägga i popcornkärnorna. En bekväm skillnad mellan en popcornmaskin och om du exempelvis poppar popcorn i mikrovågsugnen är att du inte själv behöver ha koll på när det är färdigpoppat. Maskinerna stänger nämligen för det mesta av sig själv, och kommer normalt sett med en värmefunktion som håller dina popcorn varma och fräscha till det är dags att äta.

Vilken olja ska man använda?

Det finns en mängd olika oljor att välja mellan, och det är egentligen ingen som är bättre eller sämre än den andra. Generellt kan man säga att olivolja kan undvikas eftersom det ger ganska mycket smak. Det finns speciell popcornolja som är framtagen att användas till just popcornmaskiner eller när du poppar på spis.

Många använder sig av raps- eller jordnötsolja till sina popcorn, men det finns även de som tycker kokosolja ger bäst resultat. Det går även att poppa i smör, välj då gärna flytande varianter eller smörsprayer.

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

Cervera Amazon.se

Redaktionen
Handlasmart.se
Innehåll i denna artikel