Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Hitta den bästa fritösen


Ska du köpa en ny fritös, men är osäker på vilken modell som är bäst? Här har vi samlat fem varianter – både produkter som har vunnit bäst i test och andra populära fritöser.

Bäst i test
OBH Nordica Pro Digital 6357
Bästa premium
Sage BDF500 The Smart Fryer
Bästa lilla
Princess 182611
Bäst i test
Bäst i test

OBH Nordica Pro Digital 6357

Populär och prisvärd fritös.

OBH Nordica Pro Digital 6357

Populär och prisvärd fritös.

Produktegenskaper

 • Rymlig
 • Tydlig display
 • Med ”Cool Zone”-funktion

Produktöversikt

OBH Nordica Pro Digital 6357 är en stor fritös som rymmer hela fyra liter. Fritösen har en inställningsbar temperatur som går att justera mellan 130 och 190 grader. Denna fritös är enkel att använda, och på den digitala displayen kan du se både temperatur och tid. Behållaren går att ta ur, och både den och locket till fritösen kan diskas i diskmaskin.

OBH Nordica Pro Digital 6357 har en effekt på 2000 watt, och blir snabbt varm när man har startat upp den. Fritösen har också en funktion som kallas för ”Cool Zone” som verkar positivt på oljans hållbarhet genom att temperaturen är lägre vid vissa zoner, vilket förhindrar att maten du lagar bränner fast.

Se priser på OBH Nordica Pro Digital 6357


Bästa premium
Bästa premium

Sage BDF500 The Smart Fryer

Smart fritös som automatiskt ställer in tid och temperatur.

Sage BDF500 The Smart Fryer

Smart fritös som automatiskt ställer in tid och temperatur.

Produktegenskaper

 • Sju förinställda program
 • Särskild funktion för pommes frites

Produktöversikt

Sage BDF500 The Smart Fryer är, precis som namnet vittnar om, en smart fritös. Här behöver du nämligen inte ställa in tid och temperatur på din fritös. Istället väljer du helt enkelt vad du ska tillaga genom något av de sju förinställda programmen, och fritösen anpassar själv tid och temperatur.

Fritösen är också utrustad med ett program som kallas för ”Twice Fried Fresh Chips”, som innebär att dina pommes frites tillagas två gånger. Allt för att du ska få en riktig restaurangkänsla! Korgen som medföljer rymmer 1,2 kilo. Värt att notera med denna fritös arbetar på 3000 watt, vilket inte fungerar i alla eluttag.

Se priser på Sage BDF500 The Smart Fryer


Prisvärd
Prisvärd

Tefal Easy Pro

Funktionell fritös med reglerbar termostat.

Tefal Easy Pro

Funktionell fritös med reglerbar termostat.

Produktegenskaper

 • Har överhettningsskydd
 • Lätt att diska i maskin

Produktöversikt

Tefal Easy Pro rymmer tre liter, och har en korg med en kapacitet på 1,2 kilo. Fritösen har en reglerbar termostat som du kan ställa in i intervallet 150 till 190 grader, vilket gör att du kan välja temperatur efter vad du tillagar. Här finns också ett överhettningsskydd som slås på vid behov.

Flera av delarna är löstagbara och går enkelt att diska i diskmaskin. Genom det stora fönstret i locket har du också möjlighet att följa tillagningen av din mat, och kan på så vis säkerställa det perfekta resultatet.

Se priser på Tefal Easy Pro


Bästa lilla
Bästa lilla

Princess 182611

En kombinerad fritös och fonduegryta.

Princess 182611

En kombinerad fritös och fonduegryta.

Produktegenskaper

 • Tar lite plats
 • Lätt att rengöra

Produktöversikt

Princess 182611 är en mindre fritös som kan passa bra för hushåll på en eller två personer. Fritösen rymmer 1,2 liter olja, och förutom fritösfunktionen går det även att använda denna produkt som en fonduegryta. Fritösen är enkel att göra ren, och flera av de lösa delarna går att diska i diskmaskin.

Princess 182611 kommer med en instruktion kring hur olika råvaror tillagas bäst i den, och locket har även ett fönster så du kan följa tillagningsprocessen.

Se priser på Princess 182611


Bra val
Bra val

Tefal Oleoclean Pro

Självfilterande och diskmaskinsvänlig fritös.

Tefal Oleoclean Pro

Självfilterande och diskmaskinsvänlig fritös.

Produktegenskaper

 • Filtrerar oljan själv
 • Med digital timer

Produktöversikt

Tefal Oleoclean Pro är en speciell fritös på så sätt att den filtrerar oljan själv. När du har friterat klart din mat ändrar du helt enkelt inställning till ”automatisk filtrering” och oljan kyls då ned och rinner genom en sil innan den hamnar i oljeuppsamlaren.

Fritösen har en oljekapacitet på 3,5 liter och du har möjlighet att tillaga upp till 1,2 kilo råvaror i korgen. Fritösen är enkel att ta isär och göra rent, och kommer även med en digital timer. Såväl skål och lock som korg och oljeuppsamlare går bra att köra i diskmaskin.

Se priser på Tefal Oleoclean Pro


Om du är intresserad av att köpa en ny fritös gäller det först att bestämma sig för vilken typ av fritös det ska vara. Det finns två sorters fritöser att välja på – antingen den traditionella varianten där råvarorna friteras i olja, eller en så kallad airfryer som friterar i varmluft.

Om du är intresserad av att köpa en fritös med olja finns det en del olika egenskaper hos fritösen som kan vara bra att fundera kring. Bland annat gäller det storleken – hur många personer vill du kunna fritera mat till? Fritöserna har också varierande skalor av värmeinställningar, och kommer ganska ofta med ett antal automatiska program som är anpassade för olika typer av råvaror.

Ytterligare en aspekt som är viktig att tänka på är hur enkel fritösen är att rengöra. I många fall går det exempelvis att diska alla lösa delar i diskmaskin.

Vilken olja ska man ha till en fritös?

Det finns många olika oljor som fungerar väl att fritera i. Vanligt är att använda sig av någon olja som har lite mindre smak som till exempel rapsolja. Det går dock även bra att fritera i exempelvis solrosolja eller jordnötsolja.

Hur ofta ska man byta olja i en fritös?

Hur ofta som du behöver byta oljan i fritösen har bland annat att göra med vad du friterar och hur ofta du använder din fritös. Det är svårt att säga exakt hur många gånger som du kan fritera och oljan fortfarande känns fräsch – tipset är att ha för vana att kontrollera hur oljan ser ut och luktar varje gång du har använt din fritös. Om du använder din fritös sällan kan det behöva bytas olja nästan varje gång.

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

NetOnNet Bagaren och Kocken KitchenTime Tretti.se CDON Elon Cervera

Redaktionen
Handlasmart.se
redaktionen@handlasmart.se
Innehåll i denna artikel