Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Hitta bästa våffeljärnet


Är du sugen på frasiga våfflor? Vi har samlat fem olika varianter på våffeljärn för att du ska hitta det bästa järnet för just dig.

Bästa enkla
Bästa enkla

Wilfa Was-623

Populärt våffeljärn som ger stora, frasiga våfflor.

Wilfa Was-623

Populärt våffeljärn som ger stora, frasiga våfflor.

Produktegenskaper

 • Ger stora våfflor
 • Timerfunktion
 • Med sladdförvaring

Produktöversikt

Wilfa Was-623 är ett populärt våffeljärn som ger dig frasiga och jämnt gräddade våfflor. Våffeljärnet är stort och bildar våfflor med sex hjärtan. För att du ska kunna välja hur frasiga du vill ha dina våfflor finns här en justerbar termostat som också signalerar när din våffla är klar. Wilfa Was-623 har en ytbeläggning som hindrar att våfflorna fastnar och gör järnet enklare att göra rent. Våffeljärnet har även en sladdförvaring, och kan förvaras stående.


Bästa dubbla
Bästa dubbla

Åviken Nobless Double 906

Dubbelt våffeljärn som gräddar snabbt och jämnt.

Åviken Nobless Double 906

Dubbelt våffeljärn som gräddar snabbt och jämnt.

Produktegenskaper

 • Prisvärt
 • Justerbar termostat

Produktöversikt

Detta dubbla våffeljärn från Åviken är ett bra alternativ för dig som vill ha ett prisvärt våffeljärn med två plattor. Plattorna har en non stick-beläggning vilket gör att det fastnar mindre vid gräddning, och det blir enklare att rengöra våffeljärnet. För att du själv ska kunna välja temperatur finns en justerbar termostat. Våffeljärnet har en effekt på 1600 watt. Våfflorna tar ett par minuter att grädda och våffeljärnet har även ett handtag i plast för att risken ska minskas att du bränner dig.

Se priser på Åviken Nobless Double 906


Bästa budget
Bästa budget

Åviken 907 Diamond

Ett billigare våffeljärn med justerbar termostat.

Åviken 907 Diamond

Ett billigare våffeljärn med justerbar termostat.

Produktegenskaper

 • Lågt pris
 • Lätt att göra rent
 • Upplevs ibland ta lång tid att värma upp

Produktöversikt

Med Åviken 907 Diamond kan du göra frasiga våfflor med fem hjärtan. Plattorna har en non stick-yta och är tillverkade i gjuten aluminium. Likt andra våffeljärn i vår jämförelse har Åviken 907 Diamond en termostat som gör att du kan justera temperaturen efter vilket frasighet som du vill ha på dina våfflor. Våffeljärnet kan förvaras på högkant och tar på så vis lite plats. Effekten är på 1000 watt och våffeljärnet har ett jämförelsevis lågt pris i relation till liknande modeller.

Se priser på Åviken 907 Diamond


Bästa premium
Bästa premium

Wilfa Wad-619

Kvalitativt våffeljärn för jämn gräddning.

Wilfa Wad-619

Kvalitativt våffeljärn för jämn gräddning.

Produktegenskaper

 • Ger släta och jämna våfflor
 • Stort våffeljärn
 • Något högre pris

Produktöversikt

Wilfa Wad-619 är ett dubbelt våffeljärn – med dubbel non stick-beläggning. Våfflorna blir stora med en diameter på 18 centimeter, och för att veta exakt när de är lagom gräddade ger våffeljärnet ifrån sig en ljussignal när det är klart. Våffeljärnet har en effekt på hela 1700 watt och du kan justera temperaturen manuellt för att få just det resultat som du önskar. Wilfa Wad-619 är dessutom utrustat med särskilda ventiler som släpper ut eventuella luftbubblor – vilket ger släta och jämna våfflor.


Bästa belgiska
Bästa belgiska

Sage The Smart Waffle

För dig som vill ha perfekta, belgiska våfflor.

Sage The Smart Waffle

För dig som vill ha perfekta, belgiska våfflor.

Produktegenskaper

 • Multifunktionellt
 • Spillfritt
 • Dyrt

Produktöversikt

Sage The Smart Waffle är våffeljärnet för dig som älskar goda, belgiska våfflor. Våffeljärnet är dyrare än de andra i vår jämförelse – men det har också flest funktioner. Du kan exempelvis välja om du vill ha klassiska eller belgiska våfflor, och det finns också en funktion där du kan välja ”dark” eller ”light”, eller om du vill ha en extra liten boost precis i slutet av gräddningen. Våffeljärnet har en kant runt omkring där överflödig våffelsmet smidigt samlas, och självklart även en non stick-yta på plattorna.

Se priser på Sage The Smart Waffle


Om du är sugen på att köpa ett nytt våffeljärn kan det först vara en bra idé att fundera på om du ska köpa ett enkeljärn eller ett dubbeljärn. Om ni är flera i familjen kan det vara skönt med ett järn där du kan göra två våfflor samtidigt. I de flesta moderna våffeljärn tar det dock bara ett par minuter från att du lägger i smeten till våfflan är klar – så ska du göra våfflor till bara en eller två personer så räcker det gott med ett enkeljärn!

Att köpa våffeljärn – vilka funktioner finns?

Alla våffeljärn fungerar generellt sätt på ungefär samma vis, det som skiljer dem åt är vissa typer av funktioner och egenskaper. På många våffeljärn kan du till exempel manuellt ställa in gräddningstemperaturen, vilket gör att du kan anpassa gräddningen efter hur frasigt resultat som du vill ha. En non stick-beläggning är också praktisk då våffeljärn i sig kan vara ganska svåra att rengöra. Våffeljärn kan ju, av förklarliga skäl, inte rengöras under rinnande vatten. Ett tips för att göra rent våffeljärnet är att göra en så kallad "diskvåffla" – en smet som du rör ihop med salt, mjöl och vatten som du gräddar efter att du är klar med dina vanliga våfflor.

En del våffeljärn är även utrustade med olika typer av timers som dels kan informera om när järnet är uppe i värme, och dels om när våfflan är färdiggräddad.

Våffeljärn – till mer än bara våfflor?

Ditt våffeljärn går absolut att använda till fler saker än bara våffelgräddning. Några exempel på vad du kan göra i ditt våffeljärn är att tillaga en god omelett, göra en knaprig toast eller grilla olika typer av grönsaker.

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

NetOnNet Bagaren och Kocken KitchenTime Tretti.se CDON Elon Cervera

Redaktionen
Handlasmart.se
redaktionen@handlasmart.se
Innehåll i denna artikel