Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Välj den bästa metallkapsågen 2022

Metallkapsågen är verktyget du behöver för att kapa hårda material, inte minst metall och stål. Hos oss blir du guidad i hur du hittar den bästa modellen!

Bäst i test
Makita
LW1400
Populär metallkapsåg för säker och snabb avverkning.
Prisvärd
Metabo
CS 23-355
Kraftfull metallkapsåg till ett bra pris.
Bästa handhållna
Makita
4131
Liten och smidig metallkapsåg från Makita.
Populär
Dewalt
D28715
Omtyckt modell med mycket kraft.
Bra val
Bosch
GCD 12 JL
Kvalitativ metallkapsåg från experterna på Bosch.
Bäst i test
Bäst i test

Makita
LW1400

Populär metallkapsåg för säker och snabb avverkning.

Makita
LW1400

Populär metallkapsåg för säker och snabb avverkning.

Produktegenskaper

 • Effekt: 2200 W
 • Kapskiva: 355 mm
 • Vavtal: 3800 rpm
 • Vikt: 18,7 kg
 • Sladdlängd: 2,5 m

Produktöversikt

Denna metallkapsåg har en kraftfull motor på 2200 W för snabb kapning. Sågen är utrustad med gnistskydd gör maximal säkerhet och ett snabbspännande skruvstycke. Inställningarna av geringsvinklarna samt byte av skivor sker helt verktygslöst.

Den har kapacitet att såga i metallrör som mäter 127 millimeter. Du kan välja att kapa åt både höger och vänster i vinklar från 45 till 90 grader. Kapningsdjupet är justerbart och maskinen mäter 530 x 295 x 640 millimeter.

Se priser på Makita LW1400


Prisvärd
Prisvärd

Metabo
CS 23-355

Kraftfull metallkapsåg till ett bra pris.

Metabo
CS 23-355

Kraftfull metallkapsåg till ett bra pris.

Produktegenskaper

 • Effekt: 2 300 watt
 • Steglös geringsinställning
 • Inbyggt handtag

Produktöversikt

Det tyska företaget Metabo startade sin verksamhet år 1923, i samband med att Albrecht Schnizler tillverkade den första handhållna borrmaskinen. Idag är man en stortillverkare av professionella elverktyg, och företagets produkter finns att köpa världen över.

Denna prisvärda metallkapsåg från Metabo har en effekt på 2 300 watt. Sågen är utrustade med en steglös geringsinställning som tillåter dig att välja ett gradtal mellan -15 grader och 45 grader. Metabo CS 23-355 har ett inbyggt handtag som gör den enkel att ta med sig. 

Se priser på Metabo CS 23-355


Bästa handhållna
Bästa handhållna

Makita
4131

Liten och smidig metallkapsåg från Makita.

Makita
4131

Liten och smidig metallkapsåg från Makita.

Produktegenskaper

 • Effekt: 1 100 watt
 • Klingdiameter: 185 centimeter
 • Kompakt design

Produktöversikt

Makita har funnits på marknaden i över hundra år, och startade sin verksamhet i Japan redan 1915. Företaget har ett brett sortiment av elverktyg, och säljer allt från skruvdragare till vinkelslipar och mängder av olika sågar. Deras verktyg blir ständigt mer och mer populära bland konsumenter och experter även i Sverige.

Makita 4131 är en lite mindre, handhållen metallkapsåg med en effekt på 1 100 watt. Klingdiametern ligger på 185 millimeter. Sågen är effektiv och producerar minimalt med damm. Spånbehållaren är enkel att tömma, och tack vare sin kompakta storlek är sågen både lätt att förvara och att ta med sig. 

Se priser på Makita 4131


Populär
Populär

Dewalt
D28715

Omtyckt modell med mycket kraft.

Dewalt
D28715

Omtyckt modell med mycket kraft.

Produktegenskaper

 • Effekt: 2200 W
 • Obelastad hastighet: 4000 varv/min
 • Klingdiameter: 355 mm
 • Elektronisk uppstart
 • Damskyddad motor
 • Verktygsfritt skruvstäd
 • Vikt: 18 kg
 • 1-års garanti

Produktöversikt

Med den klassiskt gula färgen är denna metallkapsåg en tydlig del av Dewalts redan gedigna familj av kvalitetsmaskiner. Med en kraftfull uteffekt på 1350 W hjälper denna maskin dig lätt att förverkliga dina visioner. Maskinen har en elektronsik mjukstart som förhindrar ryck vid uppstart samt strömtoppar. Med sina 18 kg är det en av de lättare modellerna på marknaden och gör den lättflyttad och portabel. Modellen är utrustad med spindellås för enkelt byte av skiva och har ett horisontellt handtag som ger dig bättre ergonomi.

Den dammskyddade motorn gör att livslängden på din maskin kan förlängas markant. Med Dewalts elmaskiner följer även en garanti på ett år, som också kan förlängas upp till tre år.

Se priser på Dewalt D28715


Bra val
Bra val

Bosch
GCD 12 JL

Kvalitativ metallkapsåg från experterna på Bosch.

Bosch
GCD 12 JL

Kvalitativ metallkapsåg från experterna på Bosch.

Produktegenskaper

 • Effekt: 2 200 watt
 • Klingdiameter: 305 millimeter
 • Obelastad hastighet: 1 500 varv/ minut
 • Med inbyggd laser

Produktöversikt

Det tyska företaget Bosch är välkända för sina omtyckta elverktyg som är uppdelade i två serier – den blå proffsserien och den gröna serien som riktar sig mer till hemmafixare. Bosch har funnits på marknaden sedan i slutet av 1800-talet.

Bosch GCD 12 JL är en exakt metallkapsåg med en effekt på 2 000 watt. Tack vare den inbyggda lasern får du alltid ett precist resultat när du använder denna kapsåg. Du ställer enkelt in vinkeln utan att behöva använda verktyg, och sågen är också utrustad med mjukstart. Bosch GCD 12 JL har en obelastad hastighet på 1 500 varv per minut. Sågklingans diameter ligger på 305 millimeter. 

Se priser på Bosch GCD 12 JL


bästa metallkapsågen

Varje hantverkare och hemmafixare behöver emellanåt kapa hårda material av metall såsom järnbitar, ramar, rör, stålstänger och andra metallprodukter. Vad du behöver för denna typ av kapningar är att köpa en metallkapsåg och hålla koll på faktorer som ergonomi, hastighet, konstruktion samt vikt. Dessutom kommer en metallkapsåg med lång garanti indikera att det är en högkvalitativ modell.

Om du letar efter en kraftfull kapsåg som kan kapa hårda material som järn och stål har du kommit till rätt plats. Vad du behöver är naturligtvis en metallkapsåg bäst i test! Kom ihåg att rätt verktyg för att kapa metall gör att arbetet går både smidigare och snabbare. Varför slösa bort onödig tid och energi på något som det finns anpassade verktyg för? Faktum är att det finns stor mängd områden där du har nytta av en metallkapsåg.

Några av de vanligaste användningsområdena för en metallkapsåg är följande:

 • Kapa rör, stålstänger och andra metallprodukter.
 • Byggnadsarbeten och renovering.
 • För arbeten som kräver att ett stort antal bitar kapas i samma längd.
 • Kapa massiva metallstänger som inte kan sågas av med andra verktyg.

För hemmafixare finns det kompakta modeller att köpa som är anpassade för en säker användning. Även för de flesta hantverkare är en metallkapsåg ett mycket användbart tillskott i deras arsenal av verktyg. Detta gäller speciellt de hantverkare som sysslar med svetsning eller andra liknande uppgifter.

Lyckligtvis finns det gott om metallkapsågar på marknaden att välja mellan. Med så många modeller på marknaden att välja mellan är det dock inte helt lätt att välja den bästa modellen. Här presenteras därför en enkel köpguide som hjälper dig på vägen och minskar den eventuella förvirringen. Till att börja med är det bra att veta till vilka typer av projekt du behöver använda en metallkapsåg. När du vet vilka användningsområden du behöver den till så får du maximal nytta av denna köpguide. Läs vidare!

Köpa metallkapsåg – tänk på det här

1. Effektkapacitet - För att kapa av en bit metall behöver du en kapsåg med högre effektkapacitet. En högre effektkapacitet ser till att ge dig mer kraft och vridmoment. 

2. Blad - När du ska köpa en metallkapsåg är det viktigt att kontrollera bladet. Alla blad är inte likadana. Ett bra blad från en välrenommerad tillverkare ser till att kapa dina bitar med noggrannhet på nolltid.

3. Hastighet - Om du kommer att kapa olika typer av material behöver du varierade hastigheter för en optimal kapning. Vissa modeller har flera inbyggda hastigheter du kan välja mellan som ger dig en idealisk hastighet vid kapning. Dessa ger dig en stor flexibilitet när du arbetar med många olika material. Dessutom bidrar det till att ditt blad håller längre eftersom du kapar i ideala hastigheter.

4. Konstruktion och vikt - Precis som med de flesta maskiner och verktyg är en konstruktion av massivt stål en klar fördel. Detta gör verktyget motståndskraftigt och vibrationsdämpande, vilka är egenskaper som underlättar din noggrannhet när du kapar. Även vikten är en viktig faktor att beakta. En lättviktig modell är lättare att använda och hantera än en tyngre motsvarighet. En tung modell kan i värsta fall leda till ojämna kapningar och ökar också risken för oönskade olyckor.

5. Grepp - En av de viktigaste faktorerna av en metallkapsåg är dess grepp. Om greppet på din metallkapsåg är ergonomisk och passande minimerar det dina risker för misstag. Genom att hålla koll på handtagets form, material och storlek säkerställer du att den inte glider från handen vid användning.

6. Pris och garanti - Det bästa sättet att säkerställa att du köper en högkvalitativ modell är att lägga lite extra pengar. På sikt lönar det sig eftersom det oftast garanterar att den håller längre och inte slits ut lika snabbt. Ett enkelt sätt att avgöra modellens kvalitet är att kontrollera dess garanti och varumärke. Ju längre garanti en produkt har desto större indikation på kvalitet är det.

Fler populära produkter

Utöver de val vi på redaktionen presenterat längst upp på sidan så kan vi även tipsa dig om dessa 14 produkter som är populära hos .

 • Bosch
  GCM 8 SJL
  8.4 (9)
  RANK 1
  I GERINGSSåGAR
  3 325 - 9 269 SEK
 • Metabo
  KGS 216 M
  9.3 (9)
  RANK 2
  I GERINGSSåGAR
  2 216 - 3 375 SEK
 • Metabo
  KGS 254 M
  8.56 (8)
  RANK 4
  I GERINGSSåGAR
  3 190 - 4 625 SEK
 • Bosch
  GCM 8 SJL Med Stativ
  7.37 (7)
  RANK 3
  I GERINGSSåGAR
  4 849 - 6 712 SEK
 • Bosch
  GCM 8 SDE Med Stativ
  RANK 6
  I GERINGSSåGAR
  6 340 - 11 555 SEK
 • Dewalt
  DWS777
  6.5 (1)
  RANK 6
  I GERINGSSåGAR
  3 195 - 29 995 SEK
 • Stanley Tools
  Fatmax FME721
  RANK 8
  I GERINGSSåGAR
  1 000 - 3 083 SEK
 • Metabo
  KS 216M Lasercut
  7.67 (2)
  RANK 8
  I GERINGSSåGAR
  1 392 - 1 967 SEK
 • Dewalt
  DWS774
  8 (3)
  RANK 7
  I GERINGSSåGAR
  2 690 - 4 938 SEK
 • Bosch
  GCM 8 SDE
  7.5 (1)
  RANK 8
  I GERINGSSåGAR
  4 825 - 11 778 SEK
 • Bosch
  GCM 80 SJ
  RANK 8
  I GERINGSSåGAR
  2 548 - 5 625 SEK
 • Bosch
  GCM 12 GDL
  8 (3)
  RANK 5
  I GERINGSSåGAR
  8 636 - 20 744 SEK
 • Scheppach
  HM 216
  6.5 (1)
  RANK 8
  I GERINGSSåGAR
  1 299 - 1 949 SEK
 • Einhell
  TC-MS 2112
  RANK 8
  I GERINGSSåGAR
  995 - 1 340 SEK

Du kanske även är intresserad av:

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

GardenStore Amazon.se

Redaktionen
Handlasmart.se
Innehåll i denna artikel