Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Hitta den bästa tigersågen 2023

Saknar du en tigersåg i verktygslådan? Då är det verkligen på tiden att du skaffar en. Det här smarta verktyget har mängder av användningsområden och underlättar avsevärt när du ska bygga eller riva. Vi har sammanställt de sågar som är bäst i test för att du enkelt ska hitta en som passar dig. Läs vidare om du funderar på vad en tigersåg egentligen är, hur den ska användas och varför just du behöver en!

Bäst i test
Bosch
GSA 18 V-LI
En storfavorit som är bekväm att arbeta med länge.
Bästa premium
Milwaukee
M18 FHZ-0X
En proffsmaskin med lång livslängd.
Bästa budget
Bosch
GSA 1100 E
Kraftfull tigersåg för en relativt liten prislapp.
Bästa precisionssåg
Dewalt
DCS367N
Robust tigersåg som kan såga imponerande 300 millimeter djupt i trä.
Populär
Makita
DJR187Z
Populär tigersåg med ett smalare handtag.
Bäst i test
Bäst i test

Bosch
GSA 18 V-LI

En storfavorit som är bekväm att arbeta med länge.

Bosch
GSA 18 V-LI

En storfavorit som är bekväm att arbeta med länge.

Produktegenskaper

  • Kompakt
  • Salglängd: 21 millimeter
  • 3500 varv/min
  • Bladbyte utan nyckel

Produktöversikt

Bosch GSA 18 V-LI är en kompakt tigersåg som har blivit mångas favorit, den har fått många positiva recensioner på prisjämförelsesajter och hos många butiker. Sågen är kompakt och lättanvänd. Sågbladbytena går snabbt tack vare en SDS-mekanism som inte kräver någon nyckel. Handtaget är ergonomiskt utformat med softgrip-ytor som ger ett säkert och stadigt grepp, detta gör att du kan arbeta länge med maskinen utan att bli trött i armen.

Den låga vikten och kompakta designen gör sågen särskilt lämpad för trånga utrymmen och arbeten som sker ovanför huvudhöjd. Varvtalen obelastat är uppmätt till 3500 slag per minut och slaglängden är 21 millimeter. Sågdjup för trä och metall är 200 respektive 100 millimeter.

Se priser på Bosch GSA 18 V-LI


Bästa premium
Bästa premium

Milwaukee
M18 FHZ-0X

En proffsmaskin med lång livslängd.

Milwaukee
M18 FHZ-0X

En proffsmaskin med lång livslängd.

Produktegenskaper

  • 3000 varv/min
  • Slaglängd: 22 millimeter
  • Vridbart anhåll
  • Kolborstfri
  • Snabba bladbyten

Produktöversikt

Milwaukee M18 FHZ-0X är en kolborstfri tigersåg som har ett vridbart anhåll vilket möjliggör att du alltid kan få ett optimalt kapläge, vad du än sågar. Den maximala hastigheten är uppmätt till 3000 varv per minut och slaglängden är 22 millimeter. Det går snabbt och smidigt att byta blad på sågen tack vare FIXTEC-funktionen. Sågen drivs av ett M18 batteri vilket är kompatibelt med andra maskiner från Milwaukee. Den inbyggda LED-lampan gör att du enkelt kan arbeta även då belysningen i övrigt är klen. Sågen har ett överbelastningsskydd som säkerställer lång livslängd på både maskin och batteri.

Se priser på Milwaukee M18 FHZ-0X


Bästa budget
Bästa budget

Bosch
GSA 1100 E

Kraftfull tigersåg för en relativt liten prislapp.

Bosch
GSA 1100 E

Kraftfull tigersåg för en relativt liten prislapp.

Produktegenskaper

  • Slaglängd: 28 millimeter
  • Max hastighet: 2700 varv/min
  • Enkla och snabba bladbyten
  • LED-belysning

Produktöversikt

Bosch GSA 1100 E är en kraftfull tigersåg med 1100 W motor. SDS-systemet gör att det går snabbt och smidigt att byta blad med en hand. Den inbyggda LED-belysningen gör det lätt att arbeta även i mörka utrymmen. Växelhuset är gummerat och ger ett stadigt och säkert grepp, och metallkroken gör att du kan hänga ifrån dig maskinen när du inte längre använder den. Maxhastigheten är uppmätt till 2700 slag per minut och slaglängden till 28 millimeter. Sågdjupet i trä och metallprofiler är 230 respektive 20 millimeter.

Se priser på Bosch GSA 1100 E


Bästa precisionssåg
Bästa precisionssåg

Dewalt
DCS367N

Robust tigersåg som kan såga imponerande 300 millimeter djupt i trä.

Dewalt
DCS367N

Robust tigersåg som kan såga imponerande 300 millimeter djupt i trä.

Produktegenskaper

  • Slagfrekvens: 2900 slag/minut
  • Slaglängd: 28,6 millimeter
  • Kompakt
  • LED-lampa
  • Justerbara sågblad

Produktöversikt

Dewalt DCS367N är en tigersåg där du kan justera sågbladen i fyra olika positioner, detta gör att du kan såga så nära kanter som möjligt. Den inbyggda LED-lampan gör det lätt att arbeta även under de förhållanden där övrig belysning är klen. Sågen är kompakt designad och har motorn centralt placerad för optimal balans. Sågbladen kan bytas utan verktyg och motorn är kolborstfri för att minska underhåll och öka gångtiden. Det maximala sågdjupet för trä är hela 300 millimeter vilket är mer än vad många andra maskiner klarar av.

Se priser på Dewalt DCS367N


Populär
Populär

Makita
DJR187Z

Populär tigersåg med ett smalare handtag.

Makita
DJR187Z

Populär tigersåg med ett smalare handtag.

Produktegenskaper

  • Verktygsfritt bladbyte
  • Slaglängd: 32 millimeter
  • Max hastighet: 3000 varv/min
  • LED-belysning
  • Smalt handtag

Produktöversikt

Makita DJR187Z är en populär tigersåg hos många. Den har en kolborstfri motor, LED-belysning och hastighetsjustering. Handtaget är av smalare modell vilket gör det lätt att få ett bra grepp om och ligger bra i handen även under längre stunder. Sågen är utrustad med ett säkerhetssystem som gör att maskinen automatiskt stängs av när batterinivån är för låg, detta säkerställer längre livslängd för både maskin och batteri. Bladbyten går snabbt eftersom det inte kräver några verktyg eller nycklar, och sågen har en extra bred upphängningskrok.

Se priser på Makita DJR187Z


bästa tigersågen

Vad är en tigersåg?

Kanske känner du till hur en sticksåg fungerar? Man skulle kunna säga att en tigersåg fungerar på ett liknande sätt. Själva sågen består av en enhet med ett sågblad som går fram och tillbaka, precis som på en sticksåg. Till skillnad från sticksågen sitter dock den här sågens blad i fram, något som gör att du kommer åt bättre med den.

Bladet på sågen är också lite tjockare och längre än det hos en sticksåg. Man kan säga att bladet ser ut och har dimension ungefär som en brödkniv. En tigersåg har också en motor som är kraftigare än den som sitter i sticksågen vilket gör att du kan klara av ganska utmanande uppgifter med den, till exempel att såga genom en vägg.

Sågarna finns som både uppladdningsbara och nätanslutna där båda varianterna har sina för- och nackdelar. Vilken typ du väljer är i mångt och mycket en smaksak, men beror också på hur du kommer att använda din såg.

Så använder du en tigersåg

Behöver du kapa ett kraftigare material eller kanske komma åt att såga i ett trängre utrymme? Då är det en såg av typen tiger du ska använda. Det kraftiga och långa bladet och den starka motorn gör att du med enkelhet kommer igenom material såsom trä och gips, men även tegel, metall och lättbetong.

På grund av sina egenskaper är den här sågen extremt populär när det kommer till rivningsarbeten. Du kan enkelt såga genom en vägg med reglar och spik, något som är svårt med en manuell såg. En annan fördel med sågen är att bladet är flexibelt vilket gör den optimal när du behöver kapa rör eller golvbrädor i trånga utrymmen.

Hur väljer jag rätt modell av tigersåg?

Det finns mängder av sågar av den här modellen på marknaden vilket gör att det kan bli svårt att välja rätt. Ta först och främst del av våra tips på sågar som genom test visat sig vara bäst. Det är också bra om du funderar lite på följande saker:

  • Hur ska sågen användas?
  • Var kommer jag att arbeta?
  • Hur tung kan sågen vara för att det ska vara bekvämt att hålla den?

Hur och var du kommer att arbeta med sågen är viktiga faktorer som avgör ditt val. Kommer du att vara i utrymmen där eluttag är otillgängliga är det bäst att du väljer en uppladdningsbar såg.

Vet du istället med dig att du kommer ha tillgång till eluttag så kan det vara bra att välja en nätansluten såg. Generellt kan man säga att nätanslutna varianter ofta har en kraftigare motor än de uppladdningsbara. Du slipper även omaket med oladdade batterier i situationer när du behöver din såg.

Det är också viktigt att inte välja en för tung såg. Det är ofrånkomligt att verktyget kommer att vibrera en del när du sågar. Väljer du en för tung variant finns det risk att det blir obekvämt att hålla sågen efter ett tag. Välj därför en såg med en vikt som du mäktar med. Visst kan tyngre varianter vara mer kraftfulla, men det hjälper inte så mycket om du inte orkar arbeta med ditt verktyg.

Fördelar med en tigersåg

  • Klarar med rätt blad de flesta material, till exempel trä, gips, metall, tegel och lättbetong
  • Kommer på grund av flexibelt blad i framkant åt i trånga utrymmen
  • Lätt att arbeta med
  • Kraftfullare motor och längre blad än i en sticksåg
fördelar med tigersåg

Så får du din såg att hålla längre

Ett bra verktyg av hög kvalitet är en investering som kostar en del. Det är därför bra om du tänker på att underhålla din såg så att den håller länge.

Se till exempel alltid till att använda rätt sorts blad för uppgiften. Försöker du såga metall med ett blad avsett för trä kommer motorn i sågen att kämpa hårdare och riskera att gå sönder. Resultatet av ditt arbete kommer inte heller att bli bra.

En såg av den här typen utsätts ofta för små dammpartiklar. Ta därför för vana att torka av den mellan varven så att damm inte repar eller skadar din såg på andra sätt. Har du en nätansluten variant är det även viktigt att du med jämna mellanrum ser över sladden och försäkrar dig om att den är hel.

Fler populära produkter

Utöver de val vi på redaktionen presenterat längst upp på sidan så kan vi även tipsa dig om dessa 28 produkter som är populära hos .

  • Makita
    DJR186Z (Utan Batteri)
    7.5 (1)
    RANK 3
    I TIGERSåGAR
    1 199 - 3 589 SEK
  • Ryobi
    RRS1801M (Utan Batteri)
    RANK 5
    I TIGERSåGAR
    829 - 1 002 SEK
  • Dewalt
    DCS367NT (Utan Batteri)
    RANK 10
    I TIGERSåGAR
    2 199 - 3 841 SEK
  • Makita
    JR3050T
    9.29 (6)
    RANK 11
    I TIGERSåGAR
    1 299 - 2 163 SEK
  • Bosch
    GSA 18 V-LI C (Utan Batteri)
    RANK 4
    I TIGERSåGAR
    1 633 - 3 131 SEK
  • Makita
    DJR187Z (Utan Batteri)
    RANK 2
    I TIGERSåGAR
    1 979 - 4 739 SEK
  • Makita
    DJR183Z (Utan Batteri)
    7.5 (1)
    RANK 11
    I TIGERSåGAR
    1 159 - 2 794 SEK
  • Bosch
    AdvancedRecip 18 (Utan Batteri)
    RANK 9
    I TIGERSåGAR
    699 - 1 502 SEK
  • Ryobi
    R18RS7-0 (Utan Batteri)
    6.5 (1)
    RANK 11
    I TIGERSåGAR
    1 975 - 2 129 SEK
  • Dewalt
    DCS369NT (Utan Batteri)
    RANK 6
    I TIGERSåGAR
    1 589 - 4 878 SEK
  • Ryobi
    RRS1801-L20G
    RANK 11
    I TIGERSåGAR
    1 299 - 1 299 SEK
  • Makita
    JR3051TK
    RANK 9
    I TIGERSåGAR
    1 290 - 2 495 SEK
  • Makita
    DJR188Z (Utan Batteri)
    RANK 11
    I TIGERSåGAR
    1 500 - 3 953 SEK
  • Ryobi
    R18RS-0 (Utan Batteri)
    RANK 8
    I TIGERSåGAR
    1 349 - 2 439 SEK
  • AEG-Powertools
    BUS 18-0 (Utan Batteri)
    RANK 10
    I TIGERSåGAR
    1 187 - 2 617 SEK
  • Bosch
    GSA 12V-14 (Utan Batteri)
    RANK 11
    I TIGERSåGAR
    1 273 - 2 445 SEK
  • HiKOKI
    CR18DA (Utan Batteri)
    RANK 12
    I TIGERSåGAR
    1 675 - 2 005 SEK
  • Makita
    JR3070CT
    RANK 10
    I TIGERSåGAR
    2 135 - 4 030 SEK
  • Bosch
    GSA 18V-32 (Utan Batteri)
    RANK 12
    I TIGERSåGAR
    3 488 - 5 400 SEK
  • Dewalt
    DWE305PK
    6.5 (1)
    RANK 13
    I TIGERSåGAR
    1 379 - 3 620 SEK
  • Makita
    DJR187RTE (2x5,0Ah)
    RANK 12
    I TIGERSåGAR
    4 334 - 7 795 SEK
  • Bosch
    PSA 700 E
    RANK 11
    I TIGERSåGAR
    975 - 1 635 SEK
  • Bosch
    Keo
    6.5 (1)
    RANK 12
    I TIGERSåGAR
    922 - 2 134 SEK
  • Ryobi
    RRS18-0 (Utan Batteri)
    RANK 4
    I TIGERSåGAR
    999 - 1 049 SEK
  • Ryobi
    One+ RRS18C (Utan Batteri)
    RANK 10
    I TIGERSåGAR
    1 699 - 1 799 SEK
  • Ryobi
    One+ RRS18X-0 (Utan Batteri)
    RANK 11
    I TIGERSåGAR
    2 125 - 2 129 SEK
  • HiKOKI
    CR36DA (Utan Batteri)
    RANK 11
    I TIGERSåGAR
    3 222 - 4 813 SEK
  • HiKOKI
    CR18DBL (Utan Batteri)
    RANK 12
    I TIGERSåGAR
    2 169 - 3 690 SEK

Du kanske även är intresserad av:

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

GardenStore Amazon.se

Redaktionen
Handlasmart.se
Innehåll i denna artikel