Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska Test.se logo i samarbete med Pengar.se logo. Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Ta en välförtjänt vilopaus med den bästa stolryggsäcken

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

En stolryggsäck passar dig som ofta är ute och hikar eller som har ett intresse för jakt. Ryggsäcken gör det möjligt för dig att kunna slå dig ner när helst du känner för en vilopaus. I denna köpguide hittar du all information du behöver för att välja den bästa modellen för dig!

Person med grön jacka som bär en grön stolryggsäck med vintrig bakgrund

Så väljer du rätt stolryggsäck

Alla människor som älskar att vistas ute i naturen under längre stunder bör investera i en riktigt bra stolryggsäck. Enkelt förklarat kan man säga att det är precis vad det låter som, en ryggsäck och en stol kombinerat i ett. Stolen är inbyggd i ryggsäcken och därför behöver du inte släpa på mer packning än du behöver. Produkten kan komma till mycket stor användning om du ska vandra i naturen, fiska eller bege dig ut på jakt.

Ryggsäckarna är utformade på ett sådant sätt att de är lätta att bära med sig, utan att det blir alldeles för jobbigt, svårt och tungt. De är också mycket rymliga, så att du fortfarande kan ta med dig allt du behöver för ditt äventyr.

Välj en ryggsäck med rätt vikt

Hela syftet med en stolryggsäck är att göra din upplevelse så bekväm och praktisk som möjligt. Därför är det viktigt att du väljer en ryggsäck med en vikt som du klarar av att bära. Tittar man på de modernare alternativen är det inte ovanligt att de är utrustade med olika bärsystem, som t.ex. bröstbälte och höftbälte. Det gör att du kan bära även tyngre ryggsäckar på ca 3 kilo, utan några större problem.

Det är inte bara själva stolen som kommer att påverka vikten, utan även konstruktionen och vilket material som ryggsäcken är tillverkad i. Ju mindre modell du väljer, desto lättare kommer den också att vara, men det gäller naturligtvis att du får plats med allt du vill ha med dig. Vi rekommenderar att du alltid väljer en ryggsäck med bärsystem, oavsett vilken vikt som du satsar på.

Stolryggsäck med ryggstöd - Ett bra alternativ med många fördelar

Vill du ha en ryggsäck som är så bekväm som möjligt bör du välja en stolryggsäck med ett ryggstöd. Ryggstödet är inte bara utmärkt om du ska sitta längre stunder, utan fungerar också som en finess som gör det enklare för dig att packa mer prylar. Ryggstödet kan användas som en förlängd mes där du kan fästa allt från liggunderlag till sovsäck. Vid jakt eller fotografering kan ryggstödet fungera som ett armstöd.

Fördelar med en stolryggsäck

Det finns helt klart många fördelar med att välja en stolryggsäck framför mer traditionella alternativ. Här nedan kan du läsa om några av de främsta.

  • Du har alltid en stol med dig när du behöver vila
  • Kommer i många olika storlekar och material
  • Lämpar sig bra för alla typer av friluftsliv, t.ex. jakt och fiske
  • Ryggstödet kan användas som ett armstöd eller ge extra support
  • Många fickor och utrymmen för förvaring
  • Finns i vattenavvisande och vattentåligt material
  • Har bärsystem så att även tyngre modeller blir enkla att bära

Behovet av förvaring avgör storleken

När man talar om hur mycket en ryggsäck kan rymma benämns detta i liter. Eftersom vi omöjligt kan veta hur mycket packning och utrustning du behöver ha med dig, kan vi heller inte säga hur många liter som du bör satsa på. Här gäller det således att utgå från det egna behovet och välja en modell som passar just dig.

Utöver volymen behöver du även titta på utrymmen och förvaringsmöjligheter. På friluftsryggsäckar som stolryggsäcken är bra förvaring vanligtvis ett faktum. Du kan hitta allt från termosfickor till fickor med dragkedja eller nät. Du hittar även dubbla fack för två termosar, matlådor eller annat smått och gott du vill ha med dig. Både på utsidan och insidan finns fack för dina nödvändigheter. Så länge de mest väsentliga fickorna finns tillgängliga brukar mindre förvaringslösningar gå att lösa.


Redaktionen
Handlasmart.se
Innehåll i denna artikel