Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Hitta rätt avståndsmätare för golfrundan


Funderar du på hur du skulle kunna förbättra ditt golfspel ytterligare? Då kanske en avståndsmätare för golf skulle kunna vara något för dig? På marknaden finns många olika modeller. Vi har tagit fram de absolut bästa.

Bäst i test
Mileseey
Compact Rangefinder PF210
Mycket lätt mätare som har många smarta funktioner
Bästa premium
Bushnell
Tour V5
Med både Pinseeker och Jolt-funktion
Populärt val
Nikon
Coolshot 20 GII Laser Golf
Kompakt men med mycket kraft
Bästa GPS-klockan
GARMIN
Approach S60 GPS
Få all information du behöver - rätt från handleden
bra val
Focus
In Sight Range Finder
Fungerar även i sämre väderförhållanden
Bäst i test
Bäst i test

Mileseey
Compact Rangefinder PF210

Mycket lätt mätare som har många smarta funktioner

Mileseey
Compact Rangefinder PF210

Mycket lätt mätare som har många smarta funktioner

Produktegenskaper

 • Mätområde: upp till 600 m
 • Precision: ±0,55 m
 • Förstoring: x6
 • Vikt: 164 g

Produktöversikt

En kompakt och användbar avståndsmätare som hjälper dig i ditt spel. Med Golf Slope-funktion som hjälper till att ännu mer korrekt räkna ut avståndet till målet. Detta innebär att den ger dig ett verkligt avstånd, när du till exempel slår från en lägre punkt än där flaggan befinner sig, och inte bara det direkt avmätta avståndet. Flag Lock-funktionen hjälper dig lättare att finna flaggan och få sikte på målet. Mätaren vibrerar nämligen när du träffar flaggan med mätaren.

Andra smarta funktioner i mätaren är höjdkompensation och hastighetsmätning. Mätaren har en förstoring på x6 och dess mätningar diffar på endas en halvmeter. Mätaren har dioptri som gör att du kan kompensera för om du bär glasögon.

Se priser på Mileseey Compact Rangefinder PF210


Bästa premium
Bästa premium

Bushnell
Tour V5

Med både Pinseeker och Jolt-funktion

Bushnell
Tour V5

Med både Pinseeker och Jolt-funktion

Produktegenskaper

 • Mätområde: 5 – 1100m
 • Precision: ± 0,9144 m
 • Förstoring: x6
 • Vikt: 227 g
 • Pinseeker och Jolt-funktion

Produktöversikt

En avståndsmätare som på ett exceptionellt sätt kombinerar hastighet, noggrannhet och storlek. Kikaren har ett mätområde på 5 – 1100 m, och en förstoring på x6. Utrustad med Pinseeker och Jolt-funktion som gör att en ljusring lyser upp, och mätaren vibrerar, när du träffar flaggan med siktet. LCD-skärmen är även förbättrad från sina föregångare, och ger en stark och tydlig bild.

Mätaren är ergonomiskt designad och har ett Stabi-Grip som gör att den ligger bra i handen. Den har en inbyggd magnet som gör att du praktiskt kan fästa den på din vagn.

Se priser på Bushnell Tour V5


Populärt val
Populärt val

Nikon
Coolshot 20 GII Laser Golf

Kompakt men med mycket kraft

Nikon
Coolshot 20 GII Laser Golf

Kompakt men med mycket kraft

Produktegenskaper

 • Mätområde: 5-730 m
 • Distansanvisning: Intervall om 1 m
 • Precision: ±1 m (för avstånd under 100 m), ±2 m (100 m eller längre)
 • Förstoring: x6
 • Vikt: 130 g

Produktöversikt

Avståndsmätare som har en räckvidd på 5 – 730 m i 1 m-steg. Den har kapacitet till enstaka eller kontinuerlig mätning i upp till åtta sekunder. Tack vare läget för prioritering av närmsta mål mäter Cool Shot avståndet till det närmsta av många överlappande mål. Detta innebär att den lätt ger dig en mätning till flaggan, även om det finns skog i bakgrunden.

Bilden blir både tydlig och ljus till följd av det högkvalitativa monokularet med 6x förstoring. Flerskiktsbeläggning hjälper även det till att göra bilden skarp. Mätaren väger 130 g och hålls med en hand.

Se priser på Nikon Coolshot 20 GII Laser Golf


Bästa GPS-klockan
Bästa GPS-klockan

GARMIN
Approach S60 GPS

Få all information du behöver - rätt från handleden

GARMIN
Approach S60 GPS

Få all information du behöver - rätt från handleden

Produktegenskaper

 • Kartor och information från över 40 000 banor världen över
 • Kan analysera och coacha dig i ditt spel
 • PinPointer-funktion
 • Vikt: 52 g

Produktöversikt

En behändig GPS-klocka som låter dig få all information du behöver rätt från handleden. Klockan har en 1,2” stor färgskärm som visar dig en kartvy över greenen och hålet, med avstånd i meter eller yards. Den är laddad med information från över 41 000 golfbanor runtom i världen. Du får direkt uppgifter om avstånd till greenen (främre, mittre och bakre) samt information om eventuella hinder, layups och doglegs. Med PinPointer-funktionen kan du också få riktningen till flaggan om du har ett blindslag.

Klockan har också möjlighet att analysera ditt spel och ge dig coaching. Den är även utrustad med stegräknare så du kan hålla koll på antal steg du tar på banan, eller under hela dagen. Koppla samman klockan med din mobil och få uppdateringar om sms, mail och annat.

Se priser på GARMIN Approach S60 GPS


bra val
bra val

Focus
In Sight Range Finder

Fungerar även i sämre väderförhållanden

Focus
In Sight Range Finder

Fungerar även i sämre väderförhållanden

Produktegenskaper

 • Mätområde: 4 – 800 m
 • Precision: ±1 m
 • Förstoring: x6
 • Fungerar även i regn och dimma
 • Går att använda med glasögon

Produktöversikt

Med enkelt knapptryck får du reda på avståndet. Kikaren har flera lägen, bland annat ett standardläge samt ett för golf. Golfläget är utformat för att lättare hjälpa dig att hitta specifika föremål såsom flaggan. Den har ett mätområde på upp till 800 meter, med en meter i differens. Den kan också hjälpa dig att mäta hastigheter upp till 300km/h.

Kikaren har BaK-4-prismor, och tillsammans med den antireflekterande beläggningen ger den dig en tydlig och exakt bild. Avståndsmätaren går även att använda i dimmig eller regnigt väder, och har då ett mätområde på 30 meter. Toppunktsavståndet ligger på 16 mm, vilket gör att den även går att använda om du bär glasögon.

Se priser på Focus In Sight Range Finder


Bilder visar två män i 60-årsåldern på en golfbana. Den ena har höjt sin klubba och pekar med den. Den andra mannen håller en avståndsmätare och riktar den åt samma håll som den första mannen pekar sin klubba. Bredvid dem står en golfbil parkerad.

Fördelar med en avståndsmätare för golf

 • Ger dig exakt avstånd från utslagspunkt till mål.
 • Gör att du enklare kan välja rätt klubba.
 • Utvecklar ditt golfspelande eftersom du får större förståelse för vad olika avstånd kräver för åtgärder.
 • Finns i många olika varianter.

Vad är en avståndsmätare för golf?

Kanske har du någon gång stått ute på golfbanan och funderat över vilken klubba du ska välja eller exakt hur hårt du ska slå? Ett avstånd kan nämligen vara svårt att se med blotta ögat, vilket gör det lätt att göra missbedömningar. En avståndsmätare för golf gör emellertid att du kan se exakt hur långt det är mellan utslagspunkten och det tänka målet.

Mätarna finns i många olika varianter, bland annat med GPS, som klocka eller kikare. Vilken modell som passar dig bäst är lite av en smaksak.

Tänk på det här när du ska köpa en avståndsmätare för golf

Som tidigare nämndes är det så klart en smaksak vilken typ av avståndsmätare du föredrar, men för att du ska hitta en som passar ditt golfande är det ändå viktigt att ta hänsyn till några punkter. Vi redogör för dem här:

Räckvidd

Räckvidd är helt enkelt det avstånd som din mätare klarar av att mäta upp. Idag finns mätare som klarar allt från ned till 5 meter och upp till 1750. En vanlig rekommendation brukar dock vara att välja en mätare som klarar minst 1 000 meter. Då har du en mätare som kan användas i de flesta situationer.

Noggrannhet

Det är också viktigt att titta på hur pass noggrant den mätare du tänkt att köpa mäter. Många modeller kan diffa på en meter när du mäter upp längre avstånd, men är du bara en glad amatör kan du ändå klara dig bra med en sådan. Vill du ha mer precision bör du titta på en modell av lite högre kvalitet.

Förstoring

Det är också viktigt att ta reda på hur mycket avståndsmätaren förstorar. Det vanligaste är att mätarna förstorar mellan tre och åtta gånger. Säg att flaggan ligger 300 meter bort. Då kommer en avståndsmätare med tre gångers förstoring att göra att den ser ut att ligga 100 meter bort.

Har mätaren Target Seek?

Target Seek är en funktion som många uppskattar. Den fungerar så att när du siktar på ett litet mål som ligger långt bort så tas alla störande objekt bort. Det kan också finnas en funktion som gör att mätaren vibrerar när du ligger rätt på målet.

Har mätaren Scan Mode?

Den här funktionen gör att mätaren läser av ett större område för att samtidigt ändra avståndet beroende på vilken måltavla du siktar på. Det här tycker många är en praktisk funktion, men tyvärr också en funktion som inte finns på alla mätare.

Olika typer av avståndsmätare för golf

När vi tagit fram de avståndsmätare som är bäst i test har vi inkluderat en rad olika modeller. Vi kommer nu att redogöra för de vanligaste varianterna här.

Handhållen GPS-enhet

Den här typen av mätare har en skärm som visar en skiss på området där du befinner dig. Fördelen med den här modellen är att den kan se igenom hinder, exempelvis en skogsdunge. En annan fördel är att en banguide blir överflödig eftersom du enkelt ser området på mätaren.

Nackdelen med den här produkten är först och främst priset då det är svårt att hitta en modell som ligger på under 3 000 kronor.

Laserkikare

En laserkikare är den mest klassiska modellen av avståndsmätare och kanske även den som flest golfare använder sig av. Den här varianten har högst precision av alla modeller av avståndsmätare. Tyvärr fungerar den sämre vid dåligt väder och har heller inte samma förmåga att se genom hinder som GPS-enheten.

GPS-klocka

En klocka med GPS fungerar bra som avståndsmätare även om den inte har lika hög precision som den handhållna GPS-enheten. Fördelen med den här modellen är att den är smidig att ha med eftersom den sitter på din arm. Nackdelen är som sagt att precisionen är mindre än på de övriga varianterna.

Tänk på!

Alla avståndskikare är inte tillåtna att använda i tävlingssammanhang, vissa har nämligen funktioner som anses som fusk. Läs mer om vilka regler som gäller kring avståndsmätare och kikare hos Svenska Golfförbundet.

Fler populära produkter

Utöver de val vi på redaktionen presenterat längst upp på sidan så kan vi även tipsa dig om dessa 11 produkter som är populära hos .

 • Garmin
  Forerunner 245 Music
  7.89 (17)
  RANK 1
  I PULSKLOCKOR & SPORTKLOCKOR
  2 222 - 6 793 SEK
 • Garmin
  Vivoactive 4s
  7.5 (5)
  RANK 2
  I PULSKLOCKOR & SPORTKLOCKOR
  2 090 - 5 744 SEK
 • Polar
  M600
  5.86 (6)
  RANK 8
  I PULSKLOCKOR & SPORTKLOCKOR
  996 - 5 441 SEK
 • Garmin
  Fēnix 6 Pro
  7.4 (4)
  RANK 3
  I PULSKLOCKOR & SPORTKLOCKOR
  5 371 - 8 579 SEK
 • Garmin
  Fēnix 6
  7.5 (1)
  RANK 8
  I PULSKLOCKOR & SPORTKLOCKOR
  3 333 - 9 029 SEK
 • Garmin
  Vivoactive 4
  6.67 (11)
  RANK 7
  I PULSKLOCKOR & SPORTKLOCKOR
  2 449 - 6 189 SEK
 • Garmin
  Instinct Solar
  RANK 7
  I PULSKLOCKOR & SPORTKLOCKOR
  2 290 - 5 419 SEK
 • Garmin
  Forerunner 45
  7.5 (3)
  RANK 4
  I PULSKLOCKOR & SPORTKLOCKOR
  1 091 - 2 299 SEK
 • Garmin
  Fēnix 6X Pro
  7.5 (7)
  RANK 5
  I PULSKLOCKOR & SPORTKLOCKOR
  5 490 - 9 299 SEK
 • Garmin
  Forerunner 745
  7.5 (1)
  RANK 8
  I PULSKLOCKOR & SPORTKLOCKOR
  3 778 - 5 999 SEK
 • Garmin
  Forerunner 245
  RANK 6
  I PULSKLOCKOR & SPORTKLOCKOR
  1 899 - 3 590 SEK

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

Kjell & Company Amazon.se

Redaktionen
Handlasmart.se
redaktionen@handlasmart.se
Innehåll i denna artikel