Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Hitta det bästa tältet 2021


Ska du köpa nytt tält? Hitta några av de bästa och mest populära tälten här.

Bäst i test
MSR
Hubba Hubba NX 2
Ultralätt tält som är enkelt att sätta upp.
Bästa premium
Hilleberg
Nallo 3 GT
Ett kraftigt premiumtält som tål alla väderlekar.
Populärt val
Vaue
Vaude Hogan UL 2P
Populärt tvåmannatält som tar lite plats i packningen.
Bäst i test
Bäst i test

MSR
Hubba Hubba NX 2

Ultralätt tält som är enkelt att sätta upp.

MSR
Hubba Hubba NX 2

Ultralätt tält som är enkelt att sätta upp.

Produktegenskaper

 • Extremt lätt
 • Kompakt och enkelt att ta med
 • Lätt att montera

Produktöversikt

MSR Hubba Hubba NX är ett ultralätt tält som har en packad vikt på endast 1,72 kilo. Det är smidigt att ha med på vandring och har plats för två personer. Det fristående tältet är designat för tresäsongsbruk. MSR Hubba Hubba NX är utformat för att du ska få en så maximerad yta som möjligt, såväl i sovdelen som i de två rymliga vestibulerna.

Den totala golvytan är på 2,7 kvadratmeter, medan vestibulytan är på 1,62 kvadratmeter. Innerhöjden är 100 centimeter och tältet har två dörrar. Yttertältet har en lite ljusare färg som ger ett behagligt ljus inne i tältet. MSR Hubba Hubba NX förvaras i en kompressionssäck vilket gör det kompakt i din packning. Det är dessutom lätt att montera.

Se priser på MSR Hubba Hubba NX 2


Bästa premium
Bästa premium

Hilleberg
Nallo 3 GT

Ett kraftigt premiumtält som tål alla väderlekar.

Hilleberg
Nallo 3 GT

Ett kraftigt premiumtält som tål alla väderlekar.

Produktegenskaper

 • Tål alla väder
 • Fungerat året runt
 • Vikt: 2,6 kilo

Produktöversikt

Hilleberg har tillverkat tält sedan 1970-talet och har lagt sitt fokus på att skapa kvalitativa lättviktstält. Hilleberg Nallo 3 GT är ett lätt allroundtält som fungerar för alla säsonger. Tältet har extra stora absider för bekväm användning. 

Tältet är tillverkat i Kerlon 1200-väv och ger ett starkt skydd även i hårdare väder. Hilleberg Nallo 3 GT, som är avsett för tre personer, är rymligt tack vare sin tunneldesign. Det väger endast 2,6 kilo och är mycket lätt att ta med sig. 

Se priser på Nallo 3 GT


Populärt val
Populärt val

Vaue
Vaude Hogan UL 2P

Populärt tvåmannatält som tar lite plats i packningen.

Vaue
Vaude Hogan UL 2P

Populärt tvåmannatält som tar lite plats i packningen.

Produktegenskaper

 • Lättviktigt
 • Rymligt
 • För tre säsonger

Produktöversikt

Vaude Hogan UL 2P är ett rymligt tresäsongstält som har en låg vikt på endast 1,86 kilo. Tältet är utformat för att passa för två personer. Det är enkelt att montera och kompakt och enkelt att ha med sig på vandring.

För att få till ett behagligt klimat i tältet är Vaude Hogan UL 2P utformat med ett justerbart ventilationssystem. Yttertältet är belagt med silikon vilket gör att det är både vind- och vattentåligt. Maxhöjden i innertältet är 100 centimeter, medan maxhöjden i absiden är 95 centimeter.

Se priser på Vaude Hogan UL 2P


Oavsett om du ska campa eller ut på en längre vandring är det viktigt att välja rätt tält. Här får du lite tips kring att välja tält, och en genomgång av de modeller som vi har utsett till bäst i test.

Köpa tält – tänk på det här

 • Antal personer: Tält brukar normalt sett kategoriseras utefter hur många personer det är anpassat för. Vanligast är det med två- eller tremannatält, men det finns också större varianter där du kan rymma både fyra och sex personer.
 • Vikt: Om du ska ut på en längre vandring är det ofta viktigt att din packning är så lätt och kompakt som möjligt. Jämför de olika tälten med varandra för att hitta den variant som är så lätt som möjligt, men ändå upplever dina krav när det gäller storlek och utformning.
 • Montering: Självklart vill man ha ett tält som är lätt att sätta upp! Särskilt om tältet ska upp och ner varje natt. Många tält på marknaden har ett förmonterat innertält som automatiskt reses när du stadgar upp yttertältet – en variant som är både tidsbesparande och smidig.
 • För hur många säsonger? Olika tält är anpassade för ett visst antal säsonger, vanligt är tresäsongstält. Det finns även varianter som är så pass vädertåliga att de kan användas året runt.

Vilket tält är bäst?

Vi har valt att utse fem olika tält som är bäst för olika saker. MSR Hubba Hubba är ett lätt tält som passar perfekt för dig som ska vandra längre med mycket packning.

Abisko Dome 2 från Fjällräven är ett mycket praktiskt tält tack vare de två ingångarna och den generösa takhöjden. Detta är ett bra val för dig som kommer vara ute på längre turer där mycket tid spenderas i tältet.

Hilleberg Saivo är ett premiumtält som håller absolut högsta kvalitet. Det har en mycket stabil konstruktion och klarar av att användas i alla väderlekar. Detta är tältet för dig som har höga krav på kvalitet, och för dig som ger dig ut på riktiga vildmarksäventyr.

Outwell Cloud 2 är ett tvåmannatält som har allt man kan kräva av ett gediget tält, men till ett mycket överkomligt pris. Det är lätt att bära med sig i den tillhörande väskan - detta tältet passar dig som vill tälta ibland.

Vaude Hogan UL 2P är ett mycket populärt val bland konsumenter. Det har fått övervägande positiva recensioner från nöjda kunder, både i butik och jämförelsesajter. Designen är enkel och det är lika lätt att montera tältet, som det är att bära med sig det.

Tips! Är du ute efter ett förtält? Läs mer om de bästa förtälten för husvagn här!

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

Outdoorexperten Outnorth Amazon.se

Redaktionen
Handlasmart.se
redaktionen@handlasmart.se
Innehåll i denna artikel