Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Slipp hammaren med de bästa spikpistolerna 2021


Vi har tagit fram de bästa modellerna av spikpistoler på marknaden. Vi ger dig även goda råd och tips så att du kan göra ett riktigt bra köp.

Bäst i test
Metabo
DSN 50
Lätt och smidig spikpistol som är enkel att komma åt med.
Bästa för betong
Makita
GN420CSE
Stadig gasdriven spikpistol med batteri och laddare.
Populär
Senco
Frame Pro 601
Kompakt spikpistol som är mycket lätt att använda.
Bästa budget
Rapid
PB131
Omtyckt modell till en lite mindre prislapp.
Bra val
Makita
DBN500ZJ
Omtyckt spikpistol med inbyggd kompressor.
Bäst i test
Bäst i test

Metabo
DSN 50

Lätt och smidig spikpistol som är enkel att komma åt med.

Metabo
DSN 50

Lätt och smidig spikpistol som är enkel att komma åt med.

Produktegenskaper

 • Kraftkälla: Tryckluft
 • Spiklängd: 15-50 millimeter
 • Liten och smidig
 • Vikt: 0,92 kilo

Produktöversikt

Metabo är en tysk tillverkare av professionella elverktyg. Verksamheten startade år 1923 när Albrecht Schnizler tillverkade den första handhållna borrmaskinen. Idag finns företaget världen över, och är välkända för sina högkvalitativa verktyg.

DSN 50 från Metabo är en kompakt dyckertpistol som är perfekt till inredningsarbeten som exempelvis montering av lister. Den har fått höga betyg av magasinet Gör Det Själv. Den är ergonomiskt utformad med ett gummerat handtag, och lätt att komma åt med även i lite trängre utrymmen. Denna spikpistol är tryckluftsdriven och kan avfyra spikar med en längd på mellan 15 och 50 millimeter. Det är en riktig lättviktare – spikpistolen väger inte ens ett kilo.

Se priser på Metabo DSN 50


Bästa för betong
Bästa för betong

Makita
GN420CSE

Stadig gasdriven spikpistol med batteri och laddare.

Makita
GN420CSE

Stadig gasdriven spikpistol med batteri och laddare.

Produktegenskaper

 • Spiklängd: 15-40 mm
 • Magasinkapacitet: 20 spik
 • LED-indikator för batterinivå och felsökning
 • 1000-1200 skott/gaspatron
 • Vikt: 3,6 kg

Produktöversikt

Denna gasdrivna spikpistol på 7,2V är speciellt framtagen för att för enkel infästning i betong. Den levererar upp till 4000 skott per batteriladdning och det ergonomiska greppet medför en säker, komfortabel arbetsställning. För extra säkerhet går det inte att avfyra pistolen om magasinet är tomt. Under arbetet redovisar LED-indikatorn batterinivån, och en varningslampa indikerar vid låg batterikapacitet. Makita GN420CSE är utformad med smal nos för extra åtkomlighet, och det finns en extra bred krok för smidig upphängning. I köpet ingår två 1,0 Ah batterier med 30 min laddningstid, samt väska.

Se priser på GN420CSE


Populär
Populär

Senco
Frame Pro 601

Kompakt spikpistol som är mycket lätt att använda.

Senco
Frame Pro 601

Kompakt spikpistol som är mycket lätt att använda.

Produktegenskaper

 • Tryckluftsdriven
 • Spiklängd: 50-90 mm
 • Magasinkapacitet: 70
 • Med väska och nosskydd

Produktöversikt

Populär modell som fått flera positiva recensioner från nöjda kunder. Spikpistolen används med 34° spik med en längd på mellan 50 och 90 millimeter. Den kompakta designen tillsammmans med det ergonomiska handtaget gör pistolen mycket behaglig att arbeta med, även under en längre tid. Djupjusteringen är verktygsfri och utblåset är ställbart. Nosen är sågtandad vilket ger ett bra grepp på ytan som du arbetar med. Det går att växla mellan singel- och stötskott. Det medföljer en smart förvaringsväska samt nosskydd.

Se priser på Senco Frame Pro 601


Bästa budget
Bästa budget

Rapid
PB131

Omtyckt modell till en lite mindre prislapp.

Rapid
PB131

Omtyckt modell till en lite mindre prislapp.

Produktegenskaper

 • Tryckluftsdriven
 • Reglerbart luftblås
 • Vikt: 2,62 kg
 • Medföljande väska

Produktöversikt

Denna omtyckta dyckertpistol är tryckluftsdriven på 5-7 bar och används med dyckert nummer 8 med en längd på 15 till 50 millimeter. Med denna kan du arbeta effektivt under lång tid tack vare den välbalanserade designen med låg vikt. Den lämpar sig mycket bra för panelbyggen, enklare konstruktionsbyggen samt att spika trall och listverk. Luftblåsen går att reglera och justera i 360 grader vilket effektivt håller borta smutsen från arbetsytan.

Se priser på Rapid PB131


Bra val
Bra val

Makita
DBN500ZJ

Omtyckt spikpistol med inbyggd kompressor.

Makita
DBN500ZJ

Omtyckt spikpistol med inbyggd kompressor.

Produktegenskaper

 • Kraftkälla: Batteri
 • Magasinskapacitet: 110 stycken
 • Dyckertdiameter: 1,2 millimeter
 • Dyckertlängd: 15-50 millimeter

Produktöversikt

Makita har funnits på marknaden i över hundra år, och startade sin verksamhet i Japan redan 1915. Företaget har ett brett sortiment av elverktyg, och säljer allt från skruvdragare och spikpistoler till vinkelslipar och mängder av olika sågar.

Makita DBN500ZJ är en batteridriven dyckertpistol med en inbyggd kompressor – vilket ger känslan av att du använder en trycksluftsdriven pistol. Denna spikpistol är anpassad för en dyckertdiameter på 1,2 millimeter och en dyckertlängd mellan 15 och 50 millimeter. Makita DBN500ZJ är utrustad med LED-belysning och har ett ergonomiskt, gummibeklätt handtag. Magasinet rymmer 110 dyckertar. 

Se priser på DBN500ZJ


bästa spikpistolen

Står du inför ett projekt som innebär att du behöver slå in mycket spik? Kanske ska du sätta panel, eller så ska du sätta upp många lister inomhus. För att underlätta arbetet kan det vara värt att satsa på en praktisk spikpistol. Vi ger dig tips och råd inför köpet och har även tagit fram de modeller som är bäst i test så att du enkelt kan köpa en online.

Fördelar med en spikpistol

 • Gör arbetet mycket effektivare
 • Slår in spikarna snyggt
 • Ger dig en hand fri så att du till exempel kan hålla fast material
 • Finns i många olika modeller

Därför bör du skaffa en spikpistol

Visst har det en viss tjusning att spika för hand, men efter ett antal spikar är det ofrånkomligt att man blir ganska trött. Då är en pistol för spik ett fantastiskt hjälpmedel. Den gör dessutom jobbet på en bråkdel av tiden.

Vissa saker, till exempel skugglister, är svåra att spika fast med en vanlig hammare eftersom du måste hålla listen, spiken och hammaren på något sätt. Med en spikpistol kan du enkelt hålla listen på plats med ena handen och spika med den andra.

Vid större arbeten som till exempel vid takläggning eller fasadbyte är det väldigt påfrestande att spika för hand eftersom du måste spika in hundratals spikar. Vid sådana tillfällen kommer du att tacka dig själv för att du valde att skaffa en spikpistol.

Olika typer av spikpistoler

Det finns idag olika typer av spikpistoler på marknaden. Vi har genom test tagit fram de absolut bästa modellerna, men presenterar även de olika varianterna lite närmare här:

Tryckluftsdriven
En spikpistol som drivs av tryckluft behöver en kompressor för att fungera. Fördelen med den här modellen är att den handhållna enheten blir mycket lätt eftersom den inte innehåller någon motor. Nackdelen är att du måste köpa en kompressor för att din pistol ska fungera.

Batteridriven
Vill du kunna röra dig fritt och arbeta var du vill? Då är en batteridriven modell att föredra. Fördelen med den här varianten är att du kan bära med dig den överallt. Nackdelen är emellertid att den batteridrivna enheten är lite tyngre än både den gasdrivna och den tryckluftsdrivna modellen. Du behöver också tänka på att ladda batterierna med jämna mellanrum.

Gasdriven
I den här modellen används tryck från gas för att slå in spiken. Varianten är mindre vanlig än de övriga, något som troligen beror på att den är ganska bullrig vid arbete. Fördelen med den här varianten är emellertid att du slipper släpa med dig en kompressor eller ladda batterier för att enheten ska fungera.

Så väljer du rätt spikpistol för dig

För att få hem en spikpistol som passar dig är det viktigt att du tar hänsyn till några faktorer.

Vilken typ av arbete ska du utföra?
Olika spikpistoler passar olika bra för olika typer av arbeten. Ska du bara spika upp tunna lister inomhus? Då kan det räcka bra med en batteridriven variant. Ska du istället spika panel eller jobba med tak? Välj då en gasdriven eller tryckluftsdriven modell.

Vilken dimension på spik och dyckert kommer du att arbeta med?
Det är också viktigt att veta vilka dimensioner på spik och dyckert det arbete du ska utföra kräver. Det beror på att olika spikpistoler klarar olika dimensioner. Det är alltså av högsta vikt att du kontrollerar vad den modell du tänkt köpa har för specifikationer. Annars kan du i värsta fall stå där med en maskin som inte kan hantera den spik du behöver till projektet.

Så arbetar du säkert med spikpistol

Hur smidig en pistol för spik än är så är det viktigt att inte glömma att det är ett kraftfullt verktyg som skjuter ut spik i hög hastighet, något som kan leda till skador om du är oförsiktig. Hanterar du bara pistolen ansvarsfullt och följer de säkerhetsrekommendationer som finns är det emellertid säkert att använda spikpistol.
Tänk dock på detta:

 • Enheten får inte användas av personer under arton år.
 • Var noga med att kontrollera att enheten är laddad med rätt sorts spik och har rätt inställningar innan du sätter igång med arbetet.
 • Placera handen minst 30 centimeter från utskjutet om du måste hålla material på plats.
 • Var medveten om att maskinen kan rikoschettera.
 • Använd rätt skyddsutrustning: Arbetsskor, handskar, skyddsglasögon och hörselskydd.
 • Jobba lugnt och fokuserat.
 • Ha aldrig fingret på avtryckaren när du inte ska skjuta.

Fler populära produkter

Utöver de val vi på redaktionen presenterat längst upp på sidan så kan vi även tipsa dig om dessa 16 produkter som är populära hos .

 • Dewalt
  DCN692N (Utan Batteri)
  RANK 2
  I SKRUVAUTOMATER & SPIKPISTOLER
  4 600 - 7 895 SEK
 • Ryobi
  R18N18G-0 (Utan Batteri)
  7.5 (1)
  RANK 1
  I SKRUVAUTOMATER & SPIKPISTOLER
  2 359 - 2 599 SEK
 • Makita
  AF506
  8.33 (2)
  RANK 6
  I SKRUVAUTOMATER & SPIKPISTOLER
  899 - 1 599 SEK
 • Ryobi
  R18N16G-0 (Utan Batteri)
  RANK 8
  I SKRUVAUTOMATER & SPIKPISTOLER
  2 844 - 2 999 SEK
 • Dewalt
  DCN680NT (Utan Batteri)
  RANK 3
  I SKRUVAUTOMATER & SPIKPISTOLER
  3 695 - 5 095 SEK
 • Stanley Tools
  FMHT6-75934
  RANK 6
  I SKRUVAUTOMATER & SPIKPISTOLER
  570 - 963 SEK
 • Makita
  DPT353Z (Utan Batteri)
  RANK 8
  I SKRUVAUTOMATER & SPIKPISTOLER
  3 034 - 5 163 SEK
 • Milwaukee
  M18 FN18GS-202X (2x2,0Ah)
  RANK 8
  I SKRUVAUTOMATER & SPIKPISTOLER
  6 139 - 7 689 SEK
 • Dewalt
  DPN1850
  RANK 9
  I SKRUVAUTOMATER & SPIKPISTOLER
  1 175 - 2 096 SEK
 • Senco
  GT65RHS
  RANK 2
  I SKRUVAUTOMATER & SPIKPISTOLER
  3 495 - 6 945 SEK
 • Makita
  DFN350Z (Utan Batteri)
  RANK 5
  I SKRUVAUTOMATER & SPIKPISTOLER
  2 990 - 5 163 SEK
 • Dewalt
  DCN680N (Utan Batteri)
  RANK 8
  I SKRUVAUTOMATER & SPIKPISTOLER
  3 493 - 4 934 SEK
 • Dewalt
  DCN660NT (Utan Batteri)
  RANK 4
  I SKRUVAUTOMATER & SPIKPISTOLER
  3 554 - 7 914 SEK
 • Makita
  DBN500ZJ (Utan Batteri)
  RANK 8
  I SKRUVAUTOMATER & SPIKPISTOLER
  4 298 - 5 990 SEK
 • Makita
  GN900SE (2x1,0Ah)
  RANK 8
  I SKRUVAUTOMATER & SPIKPISTOLER
  5 890 - 8 675 SEK
 • Hitachi
  NT1865DBSL
  7.5 (1)
  RANK 7
  I SKRUVAUTOMATER & SPIKPISTOLER
  2 995 - 6 573 SEK

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

GardenStore Amazon.se

Redaktionen
Handlasmart.se
redaktionen@handlasmart.se
Innehåll i denna artikel