Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Vilken råsaftcentrifug är bäst 2023?

Här hittar du de bästa råsaftcentrifugerna just nu. Dessutom får du många tips och förslag på vad du kan använda din råsaftcentrifug till. För traditionell saftkokning hittar du de bästa saftkokarna här!

Populär
Bosch
Råsaftcentrifug Rostfri
Stort påfyllningsrör underlättar förberedelserna.
Bästa premium
Sage
SJB 815 The 3X Bluicer Pro
Omtyckt maskin med flera användningsområden.
Bra val
Magimix
Juice Expert 3
Kraftfull maskin med många smarta tillbehör.
Prisvärd
Bosch
MES25A0
Gör juice av hela frukter med denna smidiga juicepress.
Populär
Severin
Råsaftcentrifug XXL
Omtyckt råsaftcentrifug som ger mycket för pengarna.
Populär
Populär

Bosch
Råsaftcentrifug Rostfri

Stort påfyllningsrör underlättar förberedelserna.

Bosch
Råsaftcentrifug Rostfri

Stort påfyllningsrör underlättar förberedelserna.

Produktegenskaper

 • Droppstopp på pipen
 • Säker maskin
 • Stark motor på 700W

Produktöversikt

En kraftig råsaftcentrifug från Bosch i rostfritt stål som med hjälp av två hastigheter på motorn beroende på om du ska använda hårda eller mjuka frukter. Matarröret på 73 mm ger dig en enkel inmatning av både delade frukter samt så tillåter den stora öppningen att du matar in hela frukter också.

Juicekannan som följer med är på 1.25 liter så man kan få mycket juice till frukosten. Centrifugen är även väldigt säker då den enbart startar när den är korrekt ihopsatt och den avslutar processen om den öppnas under användning.

Se priser på Bosch Råsaftcentrifug Rostfri


Bästa premium
Bästa premium

Sage
SJB 815 The 3X Bluicer Pro

Omtyckt maskin med flera användningsområden.

Sage
SJB 815 The 3X Bluicer Pro

Omtyckt maskin med flera användningsområden.

Produktegenskaper

 • 10 olika hastigheter
 • 5 olika program
 • Effekt: 1350 W
 • Vikt: 7,8 kg
 • Två olika bägare

Produktöversikt

Denna råsaftcentrifug från Sage är en mycket omtyckt modell som fått höga betyg av såväl kunder som experter och recensenter. Den kan båda juica och blenda vilket gör att du får stor användning för denna maskin, det är också därför den kallas bluicer. Med 10 olika hastighetsinställningar och smarta funktioner som Cold Spin Technology är valmöjligheterna oändliga. Du kan pressa frukt direkt ner i bägaren på 1,5 liter och blanda ihop allt från smoothies och slushies till drinkar och cocktails.

Slowjuicern är utrustad med fem pulsfunktioner för green smoothies, Fresh cocktail, Smoothie, Pulse ice crush och Auto clean. Röret där du stoppar ner råvarorna är extra brett, det mäter hela 88 millimeter, så att det ska bli ännu lättare att mata ner frukt och grönsaker. På så sätt behöver du sällan dela det som ska mixas utan du kan lägga ner råvaran hel. Maskinen väger 7,8 kilo och mäter knappt 40 centimeter på höjden.

Se priser på Sage SJB 815 The 3X Bluicer Pro


Bra val
Bra val

Magimix
Juice Expert 3

Kraftfull maskin med många smarta tillbehör.

Magimix
Juice Expert 3

Kraftfull maskin med många smarta tillbehör.

Produktegenskaper

 • Energieffektiv
 • Kraftfull
 • Med många praktiska tillbehör
 • Löstagbara delar går att köra i diskmaskin
 • Lång garanti

Produktöversikt

Magimix Juice Expert 3 är en kraftfull och stilren råsaftcentrifug som snabbt ger dig goda och hälsosamma juicer. Denna råsaftcentrifug är energieffektiv och kommer med flera olika praktiska tillbehör. Bland annat får du med en extra juicepress, en citruspress och en extra stor tratt som du kan använda till hela frukter eller större bitar.

De löstagbara delarna på Magimix Juice Expert 3 går att köra i diskmaskin. När du köper denna råsaftcentrifug får du också med en fullmatad receptbok. Du får 30 års garanti på motorn och tre års garanti på övriga delar. 

Se priser på Magimix Juice Expert 3


Prisvärd
Prisvärd

Bosch
MES25A0

Gör juice av hela frukter med denna smidiga juicepress.

Bosch
MES25A0

Gör juice av hela frukter med denna smidiga juicepress.

Produktegenskaper

 • Stort påfyllningsrör
 • Två olika hastigheter
 • Juicekanna på 1,25 liter
 • Pip med droppstopp
 • Alla löstagbara delar tål maskindisk

Produktöversikt

Med denna omtyckta juicepress från Bosch är det enkelt att göra goda och hälsosamma juicer. Råsaftcentrifugen har ett stort påfyllningsrör vilket gör att du kan lägga i hela frukter. Maskinen har två olika hastigheter för att du ska kunna anpassa det efter behov.

Bosch MES25A0 kommer med en juicekanna på 1,25 liter och är utrustad med en pip med droppstopp. Alla löstagbara delar tål dessutom maskindisk.

Se priser på Bosch MES25A0


Populär
Populär

Severin
Råsaftcentrifug XXL

Omtyckt råsaftcentrifug som ger mycket för pengarna.

Severin
Råsaftcentrifug XXL

Omtyckt råsaftcentrifug som ger mycket för pengarna.

Produktegenskaper

 • Effekt: 800 W
 • 2 hastigheter
 • Enkel att rengöra
 • BPA-fri plast
 • Extra stor öppning

Produktöversikt

Råsaftcentrifug XXL från Severin är en mycket omtyckt maskin som fått flera fina recensioner från nöjda kunder, att betalande och oberoende kunder ger högsta poäng är kanske det finaste omdöme man kan få varför vi utsett denna maskin till bäst i test. Severin är ett välkänt tyskt varumärke som är en av de största tillverkarna av hushållsapparater i Europa. De är kända för sina innovativa apparater som håller hög standard till en rimlig prislapp. Och denna råsaftcentrifug är givetvis inget undantag.

Med en enkelt knapptryck kan du snabbt få en vitamin- och mineralrik smoothie eller juice. Namnet XXL syftar till att matningsröret är extra stort så att det ska bli enklare att mata in frukt och grönsaker, i många fall behöver du inte ens dela på råvarorna. Juicehållaren är tillverkad i BPA-fri plast och rymmer 1,1 liter. Restbehållaren där avfallet hamnar rymmer i sin tur 2,5 liter.

Motorn är luftkyld och arbetar på ett tyst oh behagligt sätt och vid maxeffekt roterar maskinen 19 000 varv per minut. Delarna är lätta att rengöra vilket såklart bidrar till att maskinen är bekväm att arbeta med. I botten sitter gummitassar så att centriifugen står stadigt på köksbänken när den är igång.

Se priser på Severin Råsaftcentrifug XXL


råsaftcentrifug bäst i test

Funderar du på att investera i en råsaftcentrifug? Då är det här en guide för dig! Nedan hittar du allt du behöver veta om de råsaftcentrifuger som fått bäst i test 2021.

Det bästa sättet att kickstarta det nya året och våren på är genom att lägga om din livsstil. Om du letar efter ett enkelt sätt att få i dig vitaminer och mineraler så är en råsaftcentrifug definitivt rätt väg för dig. Om du har frågor eller funderingar om vilken modell du ska välja kan du börja med att läsa igenom svaren på de vanligaste frågorna längst ner.

Konsumera mer frukt och grönt

Med hjälp av en råsaftcentrifug får du som konsument oändligt många fler möjligheter att lyckas få i dig frukt och grönsaker. Istället för att lägga dyra pengar på att köpa färdiga juicer och smoothies kan du enkelt göra dem själv. Dessutom minimerar du risken för att få i dig onödiga kalorier i och med att de flesta produkter du hittar i butikerna innehåller mer socker än om du gör dem själv.

De allra flesta modellerna tillåter dig att göra juice av vilken typ av frukt eller grönt du vill. Det innebär att du inte behöver hålla dig till enbart frukt, utan du kan lika gärna slänga med kål och rödbetor också. Genom att kombinera en hälsosam kost med en hälsosam livsstil ökar du både ditt välmående och din livslängd.

När du använder en råsaftcentrifug sparar du alla vitaminer och näringsämnen ur frukten och grönsakerna, samtidigt som du skapar en god dryck som du kan avnjuta både på språng eller hemma i soffan. Det kan också vara ett ypperligt sätt att förgylla helgfrukosten med färskpressad juice eller varför inte göra en god gazpacho med hjälp av en bra råsaftcentrifug.

Den största skillnaden mellan de olika modellerna som finns på marknaden idag är hur mycket färdig produkt de producerar. Utöver det kan det skilja sig lite mellan vilka funktioner de olika modellerna har. Samtidigt kommer du väldigt långt på en lite mindre och billigare modell om du mest vill göra små mängder dryck och inte känner något behov av massor av extra finesser.

Välj en råsaftcentrifug framför en juicepress

Den största skillnaden mellan en råsaftcentrifug och en juicepress är att den förstnämnda tillåter dig som konsument att få ut mer av din produkt. En juicepress kan hantera de flesta former av frukt, men långt ifrån alla former av grönsaker. Det är däremot inget hinder för en råsaftcentrifug. Som om inte det skulle vara nog så tar juicepressen inte tillvara på alla vitaminer och näringsämnen ur frukten på samma sätt som en råsaftcentrifug, åtminstone inte de lite mindre modellerna.

En annan väsentlig skillnad mellan de två produktvarianterna är att en juicepress inte klarar av att komma upp i samma hastighet eller i samma volymer som en råsaftcentrifug. Med hjälp av den sistnämnda kan du ha färdig dryck betydligt mycket snabbare än den förstnämnda.

Undvik socker och spara på miljön

Med hjälp av en råsaftcentrifug sparar du både på miljön och ser till att du och din familj får i er alla nyttigheter ni behöver. Oavsett vilken modell du väljer får du obegränsat med möjligheter att skapa olika drycker och sopor. Det bästa sättet att hitta en favorit är att genomföra ett test med din nya produkt. Här kommer några förslag på vad du kan använda din råsaftcentrifug till:

 • Skapa goda juicer. Spara på miljön och din egen ekonomi och gör goda juicer med hjälp av din nya produkt. Du kan använda vilken frukt eller grönsak du vill och om du förvarar juicen i kylen håller den i flera dagar.
 • Gör din egen äppelmust. Om du har ett äppelträd eller ett annat fruktträd i din trädgård kan du ta tillfället i akt att skapa din alldeles egna must. Det blir garanterat en snackis på middagen med kompisarna eller något att bjuda grannarna på utomhus.
 • Experimentera med nya smaker. Ta dina favoritfrukter och grönsaker och blanda dem och se om du lyckas få till en riktigt god och näringsrik dryck. Om du har barn kan du självklart låta dem vara med i processen också.
 • Slit din produkt med hälsan. Det är inte meningen att din nya produkt ska samla damm på någon hylla utan använd den så ofta du kan. De flesta modellerna är riktigt lätta att rengöra och kräver sällan några förberedelser.

Fler populära produkter

Utöver de val vi på redaktionen presenterat längst upp på sidan så kan vi även tipsa dig om dessa 21 produkter som är populära hos .

 • SMEG
  CJF01
  RANK 4
  I JUICEPRESS
  1 346 - 2 770 SEK
 • Philips
  Viva Collection HR1889
  9.42 (18)
  RANK 1
  I JUICEPRESS
  1 590 - 2 889 SEK
 • Omega Juicers
  J8227
  7.67 (2)
  RANK 12
  I JUICEPRESS
  2 619 - 4 795 SEK
 • WMF
  Stelio Citrus Juicer
  RANK 6
  I JUICEPRESSAR
  428 - 649 SEK
 • Philips
  Avance Collection HR2752
  6.5 (1)
  RANK 9
  I JUICEPRESS
  610 - 1 209 SEK
 • Sage Appliances
  Citrus Press Pro
  RANK 9
  I JUICEPRESSAR
  2 525 - 2 999 SEK
 • Wilfa
  JE-400S
  RANK 12
  I JUICEPRESSAR
  499 - 710 SEK
 • Philips
  Viva Collection HR1855
  5.44 (8)
  RANK 2
  I JUICEPRESS
  999 - 1 600 SEK
 • SMEG
  SJF01
  RANK 11
  I JUICEPRESSAR
  4 496 - 9 995 SEK
 • Braun
  Multiquick 5 J500
  7.5 (1)
  RANK 11
  I JUICEPRESS
  1 260 - 2 499 SEK
 • Andersson
  JCR 2.1
  7.5 (1)
  RANK 9
  I JUICEPRESS
  499 - 499 SEK
 • Wilfa
  SJ1B-500
  RANK 5
  I JUICEPRESS
  1 199 - 2 490 SEK
 • Omega Juicers
  MM900HD
  7.5 (1)
  RANK 11
  I JUICEPRESS
  4 895 - 5 499 SEK
 • Philips
  Daily Collection HR2738
  RANK 9
  I JUICEPRESS
  234 - 621 SEK
 • Philips
  Avance Collection HR1921
  8.75 (7)
  RANK 6
  I JUICEPRESS
  2 039 - 2 799 SEK
 • Philips
  Avance Collection HR1949
  7.25 (3)
  RANK 11
  I JUICEPRESS
  2 871 - 4 581 SEK
 • Wilfa
  JU1S-400
  RANK 9
  I JUICEPRESS
  499 - 1 090 SEK
 • Witt by Kuvings
  B6200
  RANK 11
  I JUICEPRESS
  2 499 - 4 795 SEK
 • Philips
  Viva Collection HR1832 400W
  8.7 (9)
  RANK 11
  I JUICEPRESS
  775 - 1 329 SEK
 • Bosch
  MCP3500
  6.5 (1)
  RANK 11
  I JUICEPRESS
  217 - 347 SEK
 • Witt by Kuvings
  C9600
  RANK 3
  I JUICEPRESS
  4 990 - 6 199 SEK

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

GardenStore KitchenTime CDON Cervera MediaMarkt Amazon.se Bagarenochkocken.se

Redaktionen
Handlasmart.se
Innehåll i denna artikel