Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Uppgradera TV-upplevelsen med ett nytt hemmabio-system


Med ett modernt hemmabio-system kommer du att återuppliva din TV-upplevelse och ta din filmupplevelse till nästa nivå. Det finns ett antal faktorer att tänka på vid köpet som säkerställer att du får det bästa systemet, vilka är rumsstorlek, AV-mottagare, kanaler, soundbar, anslutning och HDMI. Om du har koll på dessa faktorer gör du garanterat ett smart köp!

Bäst i test
Logitech
Z906 5.1
5.1-system som ger dig en riktig biokänsla
Bästa premium
Bang & Olufsen
Beosound Stage
Design och ljud i ett förstklassigt paket
Populärt val
SONOS
Sonos Arc Soundboard
Stilren design med allt-i-ett
Bra val
LG
Soundbar SP11RA
Bästa budget
JBL
BAR 5.0 SOUNDBAR - Svart
Bäst i test
Bäst i test

Logitech
Z906 5.1

5.1-system som ger dig en riktig biokänsla

Logitech
Z906 5.1

5.1-system som ger dig en riktig biokänsla

Produktegenskaper

 • THX-certifierat
 • Klarar Dolby Digital- och DTS-kodade ljudspår
 • Uteffekt: 1000 watt
 • 5.1

Produktöversikt

Logitech Z906 5.1 är ett högtalarsystem som ger mycket för pengarna, och är väl omtyckt bland de som köpt det. Modellen är THX-certifierad och kan avkoda Dolby Digital- och DTS-kodade ljudspår. Ger ett kraftfullt ljud med en toppeffekt på 1000 watt. Anslut upp till sex enheter, med olika ingångar såsom 6-kanal direkt, RCA, optisk och digital koxial. Växla mellan dessa direkt via kontrollkonsollen eller med fjärrkontrollen. Reglera varje enhets ljudnivå individuellt, eller välj 2.1, 4.1 eller 3D-surroundsound i fjärrkontrollen.

Systemet består av:
4 Satellithögtalare
1 Subwofer
1 Mittkanal
1 Kontrollkonsol
1 fjärrkontroll

Se priser på Logitech Z906 5.1


Bästa premium
Bästa premium

Bang & Olufsen
Beosound Stage

Design och ljud i ett förstklassigt paket

Bang & Olufsen
Beosound Stage

Design och ljud i ett förstklassigt paket

Produktegenskaper

 • Bredd: 110 cm
 • 11 högtalarelement
 • 4 baselement
 • Exklusiv design

Produktöversikt

Bang & Olufsen Baseound Stage är en förstklassig soundbar med både kvalité och stil. Vinstvinnande i EISA’s omfattande 2020-2021 test, där den blev utsedd till ”Best Product 2020–2021” i kategorin ”Premium Soundbar”.

Med hela 11 högtalarelement utrustade med varsin förstärkare, och fyra baselement får du ett fylligt och fint ljud i hela rummet utan att ha en separat subwoofer. Den ackompanjerande appen ger dig möjlighet att finjustera ljudet och exempelvis anpassa det till om du väljer att hänga eller ställa högtalaren på en bänk. Högtalaren kan använda sig av väggarnas reflekterande ljud och skapa en surround-ljudbild.

Med HDMI-anslutning installeras soundbaren enkelt. Den stängs av och på tillsammans med tvn och du kan styra volymen med tvns fjärrkontroll. AirPlay 2 och Chromecast built-in tillåter dig spela musik från dator och telefon.

Bang & Olufsen står för design, kvalitet och exklusivitet och denna högtalare är inget undantag. Med en stilren ram av aluminium och med fronttyg från Kvadrat skänker det ett stilfullt intryck till alla tv-rum.

Se priser på Bang & Olufsen Beosound Stage


Populärt val
Populärt val

SONOS
Sonos Arc Soundboard

Stilren design med allt-i-ett

SONOS
Sonos Arc Soundboard

Stilren design med allt-i-ett

Produktegenskaper

 • Bredd: 114,2 cm
 • 11 klass D-förstärkare
 • 8 elliptiska woofers
 • 3 vinklade diskanter
 • Talförstärkning
 • Nattläge

Produktöversikt

Sonos Arc är en stilren soundbar med kraftfullt ljud. Omslutande 3D-ljud med Dolby Atmos-surround-sound, och i och med sin välvda form får du ett flerdimensionellt ljud.

Med elva klass D-förstärkare, tre exakt vinklade diskanter och med åtta elliptiska woofers får du riktigt bra ljudkvalitet i hög- och mellanregistren och med en fyllig och naturtrogen bas.
Du kan anpassa ljudet från högtalaren med Trueplay i Sonos-appen. Där kan du göra individuella EQ-inställningar eller aktivera talförstärkning, som automatiskt förtydligar talet så det hörs väl även i bullriga actionsscener. Sonos kan även användas i nattläge, där högljudda effekter blir mindre intensiva.

Använd spelaren på egen hand, eller koppla trådlöst till andra högtalare från Sonos, för en ännu mer omslutande upplevelse. Ansluts till tv via HDMI eArc eller ARC. Högtalaren är kompatibel med Google Assistant och AirPlay 2.

Se priser på Sonos Arc Soundboard


Bra val
Bra val

LG
Soundbar SP11RA

LG
Soundbar SP11RA

Produktegenskaper

Produktöversikt

Se priser på LG Soundbar SP11RA


Bästa budget
Bästa budget

JBL
BAR 5.0 SOUNDBAR - Svart

JBL
BAR 5.0 SOUNDBAR - Svart

Produktegenskaper

 • Uteffekt: 250 W
 • Med Dolby Atmos och Multibeam-surroundljud
 • Kompatibel med Siri, Google Assistent och Alexa

Produktöversikt

Med Dolby Atmos och Multibeam-surroundljud får du en uppslukande ljudupplevelse som sträcker sig till varje del av rummet. Multibeam erbjuder också kalibrering utifrån rummets storlek och form, allt för att få optimalt surround-sound.

Med 250 W uteffekt och en kraftfull bas får du ett bra och starkt ljud i rummet, och behöver inte ha en separat subwoofer.

Högtalaren kopplas enkelt via HDMI eARC till din tv, och med Bluetooth kan du koppla dator eller telefon för strömning av musik. Soundbaren är kompatibel med Siri, Google Assistent och Alexa och kan därför styras via röststyrning.

Se priser på JBL BAR 5.0 SOUNDBAR - Svart


Om du vill ta din filmupplevelse till nästa nivå har du kommit till rätt plats. Det bästa sättet är att investera i ett nytt hemmabio-system som ger din TV ett kraftigt och kristallklart ljud. Ett hemmabio-system som blivit bäst i test är en prisvärd investering som ökar din underhållningsupplevelse och återupplivar gamla filmer. Varje film, sportevenemang och TV-serie kommer att bli mer uppslukande att titta på. Föreställ dig hur ljudet omger dig som om du vore placerad på läktaren i fotbollsmatchen eller i en helikopter i en actionfilm. Denna upplevelse är oslagbar och varje gång du tittar på TV blir som att vara i biosalongen!

Genom den här köpguiden får du veta vilka faktorer du bör tänka på vid köp för att få ett så bra hemmabio-system som möjligt, som inte minst passar dina unika behov.

Det du behöver tänka på vid köp är följande faktorer:

 • Rumsstorlek
 • AV-mottagare
 • Kanaler
 • Soundbar
 • Anslutning
 • HDMI

6 faktorer att tänka på vid köp

Rumsstorlek 

Det första du behöver tänka på vid köp av ett nytt hemmabio-system är kontrollera rummet du har din TV i. Oavsett om det är en källare eller ett vardagsrum, så kommer rummets storlek ha en stor inverkan på vilket system du väljer. I små rum räcker det oftast med några stycken högtalare och en enda subwoofer. I ett större rum kan du däremot utöka antalet högtalare och använda mer än en subwoofer. Ju större rum du använder desto kraftfullare system behöver du. Ett annat sätt att välja rätt storlek är att välja det bästa hemmabio-systemet baserat på vilken tumstorlek din TV har. Om din TV är 65 tum eller större bör du välja ett kraftfullt hemmabio-system med extra högtalare. Samma sak gäller om du använder en projektor eftersom de flesta har en tumstorlek på omkring 100 tum.

AV-mottagare

Din ljud- och videomottagare är hjärnan bakom hela ditt hemmabio-system. Dess funktion är att samordna och konvertera ljudsignalen innan den skickas till alla högtalare. Du bör inte välja vilken mottagare som helst, utan kontrollera att den stöder minst fem kanaler och en utgång för subwoofer. En rekommendation är att köpa en mottagare med stöd för minst sju kanaler och Dolby Atmos som ger ett 360-gradigt surroundljud. Dolby Atmos är en innovativ ljudteknik som ger dig en större 3D-känsla och en upplevelse av att ljudet går igenom dig. Kom ihåg, att ju bättre mottagare du köper desto mer framtidssäkert blir ditt hemmabio-system.

Kanaler 

En viktig faktor att tänka på är hur många kanaler du behöver, det vill säga antalet högtalare du vill ansluta till din mottagare. Ditt val bör baseras på hur stort ditt rum är och vilken tumstorlek din TV har. Lyckligtvis kan du välja ett hemmabio-system med precis så många kanaler du behöver och de vanligaste antalen är 5.1, 7.1 och 9.1. Första numret anger antalet högtalare och det andra numret anger antalet subwoofers.

Soundbar

Om du har ett litet rum eller begränsat med utrymme kan det vara aktuellt med en soundbar. Vad är en soundbar? En soundbar ett allt-i-ett-system där högtalarsystemet är inbyggt i samma komponent. Denna sitter snyggt under din TV och tar mycket liten plats. Du kan även välja att köpa en soundbar där en subwoofer ingår.

Anslutning 

Ännu en viktig faktor att tänka på är huruvida du vill ansluta ditt hemmabio-system, föredrar du kabel eller trådlöst? Detta beslut beror på om du kan dölja kablarna som du ansluter till ditt system. Det trådlösa alternativet har fördelen att göra installationen enklare och mer flexibel eftersom du kan förflytta högtalarna till valfri position, så länge det finns ett eluttag i närheten. Även om högtalarna är trådlösa behöver du dock ha i åtanke att de fortfarande behöver ström genom ett eluttag. Detta eftersom de flesta inte är batteridrivna.

HDMI

Din mottagare behöver ha HDMI-uttag för att kunna ansluta olika enheter, allt från din TV-apparat till spelkonsoler och streamingboxar. Frågan är hur många HDMI-anslutna enheter du använder och planerar att köpa i framtiden? Genom att köpa en mottagare med tillräckligt många HDMI-anslutningar behöver du inte koppla ur enheter, utan kan låta alla enheter du använder vara anslutna samtidigt och växla enhet när du vill. Du kan hitta mottagare med upp till sju eller fler uttag.


Skaffa marknadens bästa projektor - läs vår guide

Letar du efter projektorduk - vi har tagit fram marknadens bästa

Fler populära produkter

Utöver de val vi på redaktionen presenterat längst upp på sidan så kan vi även tipsa dig om dessa 14 produkter som är populära hos .

 • Sonos
  Beam (Gen 2)
  RANK 3
  I HEMMABIOSYSTEM
  5 100 - 6 689 SEK
 • Sonos
  Beam
  7.98 (43)
  RANK 7
  I HEMMABIOSYSTEM
  4 301 - 5 725 SEK
 • Samsung
  HW-Q960A
  RANK 1
  I HEMMABIOSYSTEM
  12 990 - 14 990 SEK
 • Samsung
  HW-Q950T
  8.31 (12)
  RANK 10
  I HEMMABIOSYSTEM
  9 996 - 14 030 SEK
 • Sony
  HT-A7000
  RANK 9
  I HEMMABIOSYSTEM
  14 990 - 14 990 SEK
 • Sony
  HT-X8500
  6.6 (4)
  RANK 11
  I HEMMABIOSYSTEM
  2 490 - 4 435 SEK
 • JBL
  Bar 9.1
  8.71 (16)
  RANK 6
  I HEMMABIOSYSTEM
  9 990 - 11 000 SEK
 • Sony
  HT-G700
  6 (1)
  RANK 9
  I HEMMABIOSYSTEM
  3 748 - 5 090 SEK
 • Bose
  Soundbar 700
  7.8 (4)
  RANK 9
  I HEMMABIOSYSTEM
  7 490 - 10 999 SEK
 • TCL
  TS8132
  7.5 (1)
  RANK 11
  I HEMMABIOSYSTEM
  3 412 - 3 999 SEK
 • Samsung
  HW-Q810A
  RANK 4
  I HEMMABIOSYSTEM
  8 990 - 17 796 SEK
 • Philips
  The One TAB8505
  7.5 (1)
  RANK 10
  I HEMMABIOSYSTEM
  1 990 - 4 991 SEK
 • LG
  QP5 Eclair
  RANK 11
  I HEMMABIOSYSTEM
  2 990 - 6 999 SEK
 • LG
  SP8YA
  8.6 (4)
  RANK 9
  I HEMMABIOSYSTEM
  4 958 - 7 990 SEK

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

Kjell & Company MediaMarkt Amazon.se

Redaktionen
Handlasmart.se
redaktionen@handlasmart.se
Innehåll i denna artikel