Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Soundbar - vilken modell är bäst i test 2023?

Med en soundbar får du mycket bättre ljudkvalitet på din TV-apparat. För att köpa den bästa finns det några faktorer att tänka på, här hjälper vi dig reda ut dem.

Bäst i test
Sonos
Arc Soundbar
5-kanals soundbar i stilren design med inbyggda subwoofers.
Bästa premium
Bang & Olufsen
Beosound Stage Soundbar
Fenomenal soundbar av högsta kvalitet som styrs med tv-kontrollen.
Bästa kraftfulla
JBL
Bar 9.1
Med avtagbara högtalare får du otroligt surround-ljud.
Liten men kraftfull
Sonos
Beam (Gen 2)
Kompakt och kraftfull
Bäst i test
Bäst i test

Sonos
Arc Soundbar

5-kanals soundbar i stilren design med inbyggda subwoofers.

Sonos
Arc Soundbar

5-kanals soundbar i stilren design med inbyggda subwoofers.

Produktegenskaper

 • Bredd: 114,2 cm
 • 11 högtalare
 • 8 woofers
 • 3 vinklade diskanter
 • Nattläge
 • App-kompatibel
 • Talförstärkning

Produktöversikt

Sonos Arc är en högkvalitativ soundbar som fått väldigt många fina recensioner både från nöjda kunder och imponerade experter, den har bland annat blivit utsedd till årets bästa soundbar av magasinet Ljud och Bild 2020-2021. Arc är Sonos mest avancerade soundbar och är utvecklad för att ge oslagbart ljud och ta din tv-upplevelse till nästa nivå. Soundbaren är utrustad med Dolby Atmos vilket ger otroligt 3D-ljudbild med surround-känsla.

Arc startas och stängs av enkelt med samma fjärrkontroll som tv:n, du kan även justera volumen med samma kontroll. För att komplettera den enkla styrningen kan du även använda dig av röststyrning med inbyggda mikrofoner.

Soundbaren har elva inbyggda högtalare samt åtta eliptiska woofers för en vid och komplett ljudbild. De tre diskanterna är vinklade uppåt vilket ger tydliga frekvenser och tal som är kristallklart. Med funktionen för talförstärkning blir dialoger ännu mer tydliga.

EQ-inställningar, diskant, bas och ljudstyrka kan på ett smidigt justeras i appen. Med nattläget aktiverat ser soundbaren till att dämpa högljudda effekter så att de blir mindre intensiva.

Se priser på Sonos Arc Soundbar


Bästa premium
Bästa premium

Bang & Olufsen
Beosound Stage Soundbar

Fenomenal soundbar av högsta kvalitet som styrs med tv-kontrollen.

Bang & Olufsen
Beosound Stage Soundbar

Fenomenal soundbar av högsta kvalitet som styrs med tv-kontrollen.

Produktegenskaper

 • Bredd: 110 cm
 • 11 högtalarelement
 • 4 baselement
 • Finns i flera färger

Produktöversikt

Exklusiv soundbar i vacker design som fått fina utmärkelser, senast i EISA's omfattande test 2020-2021 där den blev utnämnd till bästa produkt inom segmentet premium. Den kommer förbättra din hemma-bioanläggning och ge ett fantastiskt surroundljud till filmer och serier.

Den har elva inbyggda högtalare som alla var varsin förstärkarkanal. Basåtergivningen är fyllig och ger bra råstyrka, även utan subbas viket kan vara bra att veta då det inte finns anslutningsmöjligheter till extern subwoofer. Du kan lyssna på musik trådlöst via Bluetooth, Chromecast och Airplay 2. Dessutom kan inställningar finjusteras i den smarta Bang & Olufsen appen.

Med HDMI-anslutningen blir användningen tillsammans med tv:n problemfri, att soundbaren dessutom styrs med samma fjärrkontroll som din tv gör givetvis det hela ännu smidigare. Låt dig inte skrämmas av bredden på 110 centimeter, den minimalistiska och moderna designen gör att den upplevs diskret ändå. Ramen är tillverkad i äkta trä eller aluminium och det ingår väggfästen i köpet.

Se priser på Bang & Olufsen Beosound Stage Soundbar


Bästa kraftfulla
Bästa kraftfulla

JBL
Bar 9.1

Med avtagbara högtalare får du otroligt surround-ljud.

JBL
Bar 9.1

Med avtagbara högtalare får du otroligt surround-ljud.

Produktegenskaper

 • Trådlös subwoofer
 • Dolby Atmos
 • Inbyggd Chromecast
 • HDMI
 • Bluetooth

Produktöversikt

JBL Bar 9.1 är en soundbar med trådlös subwoofer som ger riktigt bra ljud med mycket ljud. Den har stöd för Google Chromecast och Apple AirPlay 2 och du har möjlighet att strömma musik via antingen Bluetooth eller trådlöst nätverk hemma. Med Dolby Atmos levereras ett flerdimensionellt ljud på ett sätt som gör att du får känslan av att uppelva händelsen i realtid. Soundbaren har dessutom två avtagbara högtalare på sidorna som du kan placera var som helst i rummet för att få en riktigt surroundkänsla. Den trådlösa subwoofern har en 10 tum stor högtalare och kraftigt slutsteg. Eftersom den är helt trådlös innebär det att du kan installera ljudsystemet utan sladdtrassel, elegant och praktiskt.

Se priser på JBL Bar 9.1


Liten men kraftfull
Liten men kraftfull

Sonos
Beam (Gen 2)

Kompakt och kraftfull

Sonos
Beam (Gen 2)

Kompakt och kraftfull

Produktegenskaper

 • Dolby Atmos 3D-surround
 • Night Sound
 • Endast 65 cm bred
 • Stängs av och sätts på tillsammans med tv:n
 • Går att koppla samman med andra SONOS-enheter
 • Finns i både svart och vitt

Produktöversikt

Kompakt soundbar från SONOS som trots sin lilla storlek ger ett kraftfullt ljud. Utrustad med kapaciteten att avkoda Dolby Atmos, och kan därmed ge dig 3D-surround-känsla direkt i ditt hem utan extra satellit-högtalare. Med finjusterat ljud som ger dig kristallklar återgivning av tal samt ett fylligt och klart ljud till både film och musik. Den är också utrustad med Night Sound som ger dig optimalt ljud även vid låg ljudnivå.

Soundbaren stängs av och sätts på automatiskt med din tv. Du kan även styra ljudstyrkan via tv:ns fjärrkontroll. Den mäter 65 cm i bredd, och 6,8 cm i höjd, vilket gör att den inte skymmer tv:n eller tar stor plats på tv-bänken. Soundbaren är kompatibel med SONOS multiroom-system, vilket innebär att den blir en del av ditt ljudsystem och du kan fylla ditt hem med musik. Den går även att styra via röststyrning och fungerar tillsammans med Google Assistent. Du installerar enkelt soundbaren via SONOS-appen. Via denna får du också tillgång till ett stort utbud musiktjänster och internetradio. Finns i både svart och vitt utförande.

Se priser på Sonos Beam (Gen 2)


bästa soundbaren

Om du letar efter ett enkelt sätt att få bättre ljud till din TV så har du kommit till rätt plats. Lösningen är att uppgradera ljudet med en soundbar som är bäst i test! Att köpa en soundbar är det enklaste och denna köpguide kommer att vägleda dig i hur du väljer den bästa modellen. En splittrans ny soundbar ger nytt liv till dina TV-program och återupplivar dina favoritfilmer och serier. Faktum är att även om de senaste TV-apparaterna levererar en fantastisk bildkvalitet, så är ljudet inte alltid på samma kvalitetsnivå. Det här beror på att moderna TV-apparaters tunna design begränsar utrymmet för inbyggda högtalare.

Fördelen med att köpa en soundbar är att den i likhet med moderna TV-apparater också har en kompakt och smal design. Du kan placera den precis under din TV på bänken och är enkel att installera då du inte behöver tänka på många högtalare. Med sin eleganta och kompakta design får du allt i ett paket: kraftig volym, djup bas och kristallklar kvalitet på ljudet.

När du letar efter en soundbar finns det vissa saker att tänka på för att göra ett så optimalt köp som möjligt, vilka är:

 • Storlek
 • Kanaler
 • Subwoofer
 • Anslutning
 • Fjärrkontroll
 • Specialfunktioner

Storlek på soundbaren - en fråga om estetik

En av de främsta fördelarna med en soundbar är dess moderna design och minimalistiska storlek. Dock behöver du fortfarande säkerställa att den modell du köper passar ditt rums storlek och storleken på din TV. Om den exempelvis är bredare än din TV kan det se konstigt ut.

Antalet kanaler avgör ljudkvalitén

Ljudet består av bland annat dialoger, musik och specialeffekter som har olika frekvenser. Med hjälp av olika kanaler kan ljudet isolera och dirigera dessa frekvenser till soundbarens olika högtalare. Varje soundbar har ett antal inbyggda kanaler och högtalare som gör att ljudet omger dig, oftast mellan två och sju kanaler. Varje kanal tilldelas en högtalare och ju fler kanaler en soundbar har desto mer verkar ljudet omge dig. Till exempel betyder numret 5.1 att soundbaren har fem kanaler och en subwoofer. Det första numret avser antalet kanaler och det andra numret antalet subwoofers som ger dig basljud. Ju fler kanaler din soundbar har desto bättre surroundljud får du, så om din budget tillåter är en rekommendation en modell med sju kanaler.

Subwoofer - inbyggd eller separat enhet

En subwoofer ger dig ett djupt mullrande basljud. Det kommer att göra en stor skillnad när du tittar på filmer, lyssnar på musik och spelar tv-spel. Du kan välja mellan en inbyggd subwoofer eller en separat subwoofer som vanligtvis är trådlös. Om det finns begränsat med utrymme är det en bra idé med en inbyggd subwoofer för att spara utrymme. I sådana fall är det rekommenderat att välja en bred soundbar för att få bättre basljud än en smalare modell.

Hur många anslutningar behöver en soundbar?

När du ansluter din soundbar kommer allt ljud att spelas upp via den istället för TV:ns inbyggda högtalare. En viktig faktor att ha koll på är att en soundbar har alla anslutningar du behöver och vilka kablar som ingår i paketet. Tänk på att köpa en modell med så många HDMI-uttag du behöver och kanske någon extra för framtida behov. Genom att ha tillräckligt många HDMI-uttag slipper du koppla om enheter om du använder TV:n för varierade ändamål. Du kan även ansluta enheter till en soundbar trådlöst via bluetooth eller wifi om de är kompatibla.

Fjärrkontroll med många eller få funktioner

När du köper en soundbar ingår oftast en fjärrkontroll och om den har många funktioner underlättar det användningen. Många modeller har också appar som låter dig styra ljudet från din mobiltelefon eller surfplatta. Om du inte vill ha många fjärrkontroller är det en bra idé att kontrollera om soundbaren har en app.

Specialfunktioner hos en soundbar

En soundbar kan komma med en rad nyttiga funktioner, håll koll på följande:

 • Speciallägen. Med hjälp av speciallägen kan du optimera dina film-, musik- och spelupplevelser.
 • Surround Sound Expansion. Denna teknik hjälper dig fördjupa surroundljudet till en ännu högre nivå.
 • Pass through. Detta är en funktion som ser till att bibehålla kvaliteten på 4K-upplösningen när data passerar genom systemet till soundbaren.
 • Dolby Atmos. Du kommer att njuta av en uppslukande ljudkvalitet med rikedom, djup och detaljer med detta innovativa ljudformat.
 • Harmon Kardon. Det här är en förfinad ljudteknik som producerar ett rikt och verklighetstroget ljud.
 • DTS-X. Ännu en ljudteknik värd att hålla koll på är DTS-X som ger dig en uppslukande surroundljudupplevelse.

Fler populära produkter

Utöver de val vi på redaktionen presenterat längst upp på sidan så kan vi även tipsa dig om dessa 27 produkter som är populära hos .

 • Sonos
  Beam (Gen 2)
  RANK 3
  I HEMMABIOSYSTEM
  5 146 - 6 659 SEK
 • Sonos
  Beam
  8 (51)
  RANK 6
  I HEMMABIOSYSTEM
  4 496 - 9 947 SEK
 • Samsung
  HW-Q960A
  8.14 (6)
  RANK 1
  I HEMMABIOSYSTEM
  14 990 - 14 990 SEK
 • Samsung
  HW-Q950T
  8.31 (12)
  RANK 10
  I HEMMABIOSYSTEM
  9 996 - 14 030 SEK
 • Sony
  HT-A7000
  RANK 11
  I HEMMABIOSYSTEM
  14 990 - 16 149 SEK
 • Sony
  HT-X8500
  5.8 (4)
  RANK 11
  I HEMMABIOSYSTEM
  2 490 - 3 490 SEK
 • JBL
  Bar 9.1
  8.62 (15)
  RANK 9
  I HEMMABIOSYSTEM
  9 990 - 11 000 SEK
 • Sony
  HT-G700
  6 (1)
  RANK 9
  I HEMMABIOSYSTEM
  3 748 - 5 090 SEK
 • Bose
  Soundbar 700
  7.8 (4)
  RANK 12
  I HEMMABIOSYSTEM
  7 490 - 18 990 SEK
 • TCL
  TS8132
  6.8 (4)
  RANK 11
  I HEMMABIOSYSTEM
  2 834 - 3 990 SEK
 • Samsung
  HW-Q810A
  8.14 (6)
  RANK 10
  I HEMMABIOSYSTEM
  4 990 - 14 990 SEK
 • Philips
  The One TAB8505
  8.75 (3)
  RANK 8
  I HEMMABIOSYSTEM
  2 890 - 5 749 SEK
 • LG
  SP11RA
  8.33 (2)
  RANK 8
  I HEMMABIOSYSTEM
  12 261 - 19 990 SEK
 • Samsung
  HW-Q910A
  7.25 (3)
  RANK 6
  I HEMMABIOSYSTEM
  6 989 - 14 999 SEK
 • LG
  SP8YA
  8.71 (6)
  RANK 12
  I HEMMABIOSYSTEM
  4 170 - 8 500 SEK
 • LG
  QP5 Eclair
  RANK 9
  I HEMMABIOSYSTEM
  2 990 - 6 990 SEK
 • JBL
  Bar 5.1 Surround
  6.83 (5)
  RANK 4
  I HEMMABIOSYSTEM
  5 996 - 6 990 SEK
 • LG
  G1
  RANK 11
  I HEMMABIOSYSTEM
  4 990 - 9 093 SEK
 • Sony
  HT-SD35
  7.5 (1)
  RANK 9
  I HEMMABIOSYSTEM
  2 990 - 3 490 SEK
 • JBL
  Bar 2.0
  5.2 (4)
  RANK 8
  I HEMMABIOSYSTEM
  1 796 - 2 499 SEK
 • Yamaha
  SR-B20A
  RANK 4
  I HEMMABIOSYSTEM
  1 790 - 3 115 SEK
 • Harman Kardon
  Citation Bar
  5.75 (3)
  RANK 1
  I HEMMABIOSYSTEM
  7 990 - 10 500 SEK
 • Samsung
  HW-Q995B/XE
  8.33 (2)
  RANK 5
  I HEMMABIOSYSTEM
  9 990 - 16 590 SEK
 • JBL
  Bar 2.1 Deep Bass
  8.25 (3)
  RANK 11
  I HEMMABIOSYSTEM
  3 479 - 4 490 SEK
 • Sonos
  Ray Soundbar
  6.67 (2)
  RANK 10
  I HEMMABIOSYSTEM
  2 990 - 4 880 SEK
 • JBL
  Cinema SB170
  RANK 11
  I HEMMABIOSYSTEM
  2 990 - 2 999 SEK
 • Samsung
  HW-Q935B
  RANK 9
  I HEMMABIOSYSTEM
  7 989 - 14 999 SEK

Du kanske även är intresserad av:

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

MediaMarkt Amazon.se

Redaktionen
Handlasmart.se
Innehåll i denna artikel