Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska Test.se logo i samarbete med Pengar.se logo. Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

De bästa over ear hörlurarna 2024

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

För dig som älskar att lyssna på musik, podcasts och ljudböcker är ett par over ear hörlurar bland de bästa alternativen. Ta med dem till träningspasset eller sitt i hemmets lugna vrå och bara njut.

over ear hörlurar bäst i test

Varför bör du välja over ear hörlurar?

Precis som namnet antyder sitter over ear hörlurar runt själva örat och ser ut som ett par "kupor". Eftersom de täcker ditt öra och är större än andra sorters hörlurar låter de dig avnjuta det du lyssnar på till högsta ljudkvalitet och du slipper störas av en massa omkringliggande surr.

Faktorer som spelar roll i valet av de bästa hörlurarna

När du ska välja ett par nya hörlurar är det flera faktorer som avgör vilka som är de bästa för dig. Dels finns det en rent teknisk del som handlar om saker som ljudkvaliteten och tillverkningsmaterialet, dels en praktisk del som har att göra med hur du vill använda dem och vilka aspekter som är viktiga för just dig. Den förstnämnda delen klarar rent objektiva test medan den sistnämnda mer handlar om personliga preferenser, exempelvis

  • Sladd eller sladdlös - beror helt på var du tänkt använda lurarna
  • Pris - hur mycket är du villig att betala?
  • Design - viktigt för vissa, inte alls för andra
  • Vikt - ska lurarna användas sittande eller när du rör på dig?
  • Brusreducering - framförallt en fråga om vilka miljöer du kommer vistas i medan du lyssnar

Därför blev de här over ear hörlurarna bäst i test

Genom att förena både det tekniska och praktiska på ett optimalt sätt har de over ear hörlurar vi valt som bäst i test stått ut i mängden. Alla produkter har fantastisk ljudkvalitet och är mycket välgjorda. Vilken hörlur du än väljer så kommer du garanterat bli nöjd, men för att vara säker på att du får den perfekta modellen för dig har vi sammanställt en liten köpguide.

Välj over ear hörlurar med eller utan sladd

Att ha sladd eller icke-sladd - det är frågan! Vid första anblicken kan det verka som det bästa alternativet är att välja ett par sladdlösa hörlurar men riktigt så enkelt är det inte. Fördelen med sladdlösa lurar är naturligtvis att du kan röra dig fritt men samtidigt måste du ladda dem regelbundet, annars fungerar de inte. Ska du sitta stilla och lyssna med lurarna kan därför sladd vara rätt val medan du som planerar att träna eller göra husgöromål med dem kommer föredra sladdlösa.

Skaffa lurar som passar din plånbok

Visst vore det kul att skaffa de där svindyra hörlurarna som du sett? Verkligheten är dock inte alltid densamma, och du har säkert mycket annat att betala också. Som med allt annat får du ofta högre kvalitet om du lägger lite extra, men idag finns det många bra hörlurar med superb ljudkvalitet som hör till budgetklassen. Det beror inte minst på den stora efterfrågan då du är långt ifrån ensam om att vilja ha överkomliga lurar.

Ta lurarna med den snyggaste designen

Det här är en ren smakfråga. För vissa är det jätteviktigt att hörlurarna är snygga och trendiga, för andra spelar det ingen som helst roll. Velar du mellan två likvärda modeller är det dock alltid kul med den du gillar bäst rent estetiskt.

Hörlurarnas vikt är viktig

Hörlurar kan vara både tunga och lätta och det kan påverka din upplevelse. Många tycker att tyngre lurar känns lite mer stadiga och robusta, men samtidigt blir det jobbigt att ha på sig för tunga hörlurar om du ska ha dem på dig länge.

Over ear hörlurar med brusreducering 

Många hörlurar är utrustade med så kallad brusreducering, vilket innebär att lurarna sållar bort störande ljud medan du lyssnar. Det handlar inte om total avstängning av allt yttre, utan snarare om att du störs mindre av det som pågår runtom dig. Eftersom lurarna filtrerar bort de yttre ljuden slipper du dra upp volymen för att kunna höra bättre, vilket är mer skonsamt för öronen. Brusreducerande hörlurar passar allra bäst när du befinner dig på högljudda platser, exempelvis på tåget eller flyget. Däremot är de inte optimala för dig som är ute och går eller springer på trafikerade platser.

Over ear hörlurar träning

För dig som springer, går på gym och rör på dig mycket i allmänhet är ett par over ear hörlurar utan sladd det bästa alternativet eftersom du får total rörelsefrihet och slipper fastna överallt. Ytterligare faktorer du bör ta med är batteritiden, då du inte vill behöva ladda om dem mitt under joggingrundan, samt lurarnas tyngd - några hundra gram kan spela stor roll under en lång vandring. Ska du träna ute är det också bra att välja ett par tåliga lurar som gärna är vattentäta.

Liknande produkter:


Redaktionen
Handlasmart.se
Innehåll i denna artikel