Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Trådlösa högtalare – bästa modellerna 2021


Våga vägra sladd och satsa på ett par riktigt bra trådlösa högtalare istället. Ta del av vår köpguide och se vilka hörlurar som är bäst i test.

Bäst i test
Ultimate Ears
Megaboom 3
Testvinnande högtalare som rosas av både experter och användare.
Bästa premium
Sonos
Move
Smart, trådlös högtalare från experterna på Sonos.
Prisvärd
JBL
Charge 4
Få mycket för pengarna med denna trådlösa högtalare.
Bra val
Harman Kardon
Onyx Studio 5 - Black
En kraftfull och vattentålig högtalare
Bästa lilla
JBL
GO2
Perfekt liten högtalare som är enkel att ta med.
Bäst i test
Bäst i test

Ultimate Ears
Megaboom 3

Testvinnande högtalare som rosas av både experter och användare.

Ultimate Ears
Megaboom 3

Testvinnande högtalare som rosas av både experter och användare.

Produktegenskaper

 • Spelar upp ljud i 360 grader
 • Vattentät, dammtät och stötsäker
 • Batteritid: Upp till 20 timmar
 • Räckvidd: Upp till 45 meter
 • Kan anslutas till två enheter samtidigt

Produktöversikt

Ultimate Ears är välkända för att leverera kvalitativa högtalare – och deras trådlösa Bluetooth-modell Megaboom 3 är inget undantag. Denna högtalare har både vunnit jämförande tester och fått genomgående mycket goda omdömen av nöjda kunder.

Megaboom 3 spelar upp ljud i 360 grader, vilket gör att du får en optimal ljudspridning i alla delar av rummet. Det här är också en högtalare som tål det mesta – den är såväl vattentät som dammtät och stötsäker med IP67-klassning. Megaboom 3 har en batteritid på upp till 20 timmar och en räckvidd på upp till 45 meter. Om du vill finns även möjligheten att ansluta högtalaren till två enheter samtidigt. Högtalaren säljs i flera olika färger, för att det ska finnas någonting som passar för alla smaker. 

Se priser på Megaboom 3


Bästa premium
Bästa premium

Sonos
Move

Smart, trådlös högtalare från experterna på Sonos.

Sonos
Move

Smart, trådlös högtalare från experterna på Sonos.

Produktegenskaper

 • Med röststyrning
 • Kompatibel med Google Assistant och Amazon Alexa
 • Kan kopplas ihop med andra Sonos-högtalare
 • IP56-klassificering
 • Batteritid: Upp till 10 timmar

Produktöversikt

Sonos Move är en trådlös, smart högtalare som levererar bra ljud var du än befinner dig. Denna omtyckta högtalare har flera olika smarta funktioner som gör den till ett perfekt val för dig som vill ha en högtalare som kan allt och lite till. Bland annat är den utrustad med röststyrning och är kompatibel med både Google Assistant och Amazon Alexa. Du har också möjlighet att koppla ihop Sonos Move med andra Sonos-högtalare för att antingen få till en stereoupplevelse eller för att kunna spela upp musik i flera rum.

Sonos Move är en tålig högtalare med IP56-klassificering, vilket betyder att den klarar vattenstänk, fina partiklar samt extrem värme och kyla. Batteritiden ligger på upp till tio timmar och högtalaren finns i två olika färger; svart och vit. 

Se priser på Move


Prisvärd
Prisvärd

JBL
Charge 4

Få mycket för pengarna med denna trådlösa högtalare.

JBL
Charge 4

Få mycket för pengarna med denna trådlösa högtalare.

Produktegenskaper

 • Med rikt basljud
 • Helt vattentålig, IPX7-klassning
 • Kan kopplas ihop med upp till 100 JBL-högtalare
 • Batteritid: Upp till 20 timmar

Produktöversikt

JBL Charge 4 är en prisvärd trådlös högtalare utrustad med JBL Bass Radiator som ger ett kraftfullt basljud. Du streamar till högtalaren via Bluetooth, och har möjlighet att ansluta till två enheter samtidigt. Denna högtalare har även JBL Connect+, vilket innebär att du trådlöst kan ansluta till upp till 100 JBL-högtalare samtidigt.

Detta är en helt vattentät högtalare med IPX7-klassning. Det innebär att den är så tålig att den till och med kan sänkas ner i vatten. Högtalaren har en batteritid på upp till 20 timmar, och kan också ladda din mobiltelefon via usb. 

Se priser på Charge 4


Bra val
Bra val

Harman Kardon
Onyx Studio 5 - Black

En kraftfull och vattentålig högtalare

Harman Kardon
Onyx Studio 5 - Black

En kraftfull och vattentålig högtalare

Produktegenskaper

 • Kan ansluta till två telefoner samtidigt
 • Vattentålig
 • Lyssna upp till 8 timmar
 • Handtag som gör den enkel att bära med sig

Produktöversikt

Onyx Studio 5 - Black är en vattentålig och bärbar bluetooth-högtalare som passar lika bra inomhus som utomhus. Den är perfekt att ta med till stranden eller ut i trädgården då du slipper oroa dig för att den kan förstöras av regnskurar. Den har lång batteritid och låter dig spela musik hela 8 timmar innan den behöver laddas.

För dig som vill ta ljudet till nästa nivå går det att ansluta till ännu en Onyx Studio 5 högtalare. Perfekt till festen eller om du vill ha samma ljunivå i köket som i vardagsrummet. 

Se priser på Onyx Studio 5 - Black


Bästa lilla
Bästa lilla

JBL
GO2

Perfekt liten högtalare som är enkel att ta med.

JBL
GO2

Perfekt liten högtalare som är enkel att ta med.

Produktegenskaper

 • Helt vattentät
 • Mycket kompakt format
 • Batteritid: Upp till 5 timmar
 • Finns i flera olika färger

Produktöversikt

Trots konkurrens från betydligt mer avancerade modeller är det denna lilla Bluetooth-högtalare från JBL som är den absolut mest populära högtalaren hos Pricerunner. JBL GO2 är en kompakt högtalare som är lätt att ta med sig exempelvis på resan eller till stranden. Den är dessutom helt vattentät med en IPX7-klassning.

JBL GO2 har en batteritid på upp till fem timmar. Den är också utrustad med en brusreducerande mikrofon, vilket gör att du kan ta emot samtal via den om behov skulle finnas. Högtalaren kommer i flera olika färger för att det ska finnas någonting som passar för alla smaker. 

Se priser på GO2


Är du på jakt efter ett par trådlösa högtalare? Då är det här en guide för dig! Nedan hittar du mer information om de högtalare som fått bäst i test 2021.

Som konsument vinner du stor frihet på att slippa sladdar till dina högtalare. Samtidigt skiljer sig de olika trådlösa modellerna ganska mycket åt och erbjuder olika funktioner. Är du osäker på hur du ska gå tillväga för att hitta rätt modell för dig? Börja med att läsa igenom vanliga frågor och svar längre ner.

Våga vägra sladd!

Med hjälp av trådlösa högtalare kan du lyssna på musik var som helst och när som helst. Oavsett om du föredrar att lyssna på radio, podcasts eller musik så underlättar trådlösa högtalare din vardag markant. Genom att använda dig av en trådlös variant istället för en variant med sladd så ger du dig själv oändliga möjligheter till en fantastisk ljudupplevelse. Du kan exempelvis ta med dig dina trådlösa högtalare på semestern, ha dem i husvagnen eller i bilen.

Det enda du behöver för att kunna spela upp ljud av olika slag är en smart telefon, surfplatta eller en dator. Sedan kopplar du enkelt ihop dina högtalare med ljudkällan via bluetooth. Det går dessutom att koppla ihop vissa modeller med din tv om du vill utöka känslan av att ha ett hemmabiosystem.

Samtliga modeller som finns på marknaden idag håller extremt hög kvalitet. Det gör att du som konsument inte behöver oroa dig för att tumma på kvaliteten bara för att du väljer en trådlös modell, snarare tvärtom. Eftersom många av de stora märkena har valt att satsa extra på att utveckla just trådlösa modeller så håller de ofta högre kvalitet än många av de äldre med sladd.

Välj den bästa modellen för dig

Det allra viktigaste du som konsument behöver tänka på inför valet av trådlös högtalare är när och hur du tänker att du vill använda dina högtalare. Om du exempelvis vill ta med dig dina högtalare till stranden, på campingresan eller när du klättrar i berg kan det vara en fördel att välja en tåligare modell. Det finns nämligen en hel del modeller som är både vatten- och vindtäta. Detsamma gäller för dig som vill ha med dig dina högtalare när du ska städa på vinden eller i källaren, eftersom de här modellerna dessutom ofta tål både smuts och damm också.

Håll utkik efter de olika IP-koderna som finns på modellerna. Det är oftast de som avslöjar hur tålig modellen är.

Det finns dessutom modeller som både är trådlösa och som erbjuder smarta funktioner. De passar för dig som både vill ha en smart och trådlös högtalare. Samtidigt behöver du inte investera i smarta högtalare för att få tillgång till en del smarta funktioner, utan det fungerar minst lika bra med den trådlösa varianten som du enkelt kan styra via exempelvis din telefon. Dessutom kräver smarta högtalare både bra internetuppkoppling och kostar betydligt mycket mer. Genom att välja trådlösa högtalare sparar du både på din ekonomi och ditt tålamod.

Fördelarna med trådlösa högtalare

Det finns förstås massor med fördelar med att välja ett par trådlösa högtalare, men här kommer några av dem i alla fall.

 • Du slipper slösa tid på sladdar. Det finns få saker som är så frustrerande som att inte hitta sladdarna till sina högtalare eller hörlurar, särskilt om du har bråttom.
 • Kvaliteten är oftast högre. I och med att många av de trådlösa högtalarna är utvecklade på senare år erbjuder de mycket högre kvalitet än de äldre modellerna. Du förlorar ingenting bara för att du skippar sladd.
 • Du kan spela upp musik från många olika källor. De flesta modellerna är kompatibla med en rad olika telefoner, surfplattor och datorer. På det sättet kan du både spela upp musik direkt från din mobil eller komma åt hela ditt gamla musikbibliotek från din dator.
 • Om du vill prova tekniken innan du slår till kan du skapa dina egna trådlösa hörlurar med hjälp av en adapter. Nackdelen med den här varianten är att ljudkvaliteten blir lite sämre. Samtidigt är det ett riktigt billigt alternativ om du vill testa hur tekniken fungerar.

Fler populära produkter

Utöver de val vi på redaktionen presenterat längst upp på sidan så kan vi även tipsa dig om dessa 9 produkter som är populära hos .

 • JBL
  Charge 4
  7.93 (13)
  RANK 1
  I MOBILHöGTALARE
  989 - 2 214 SEK
 • Sonos
  Roam
  6.11 (8)
  RANK 4
  I MOBILHöGTALARE
  1 964 - 2 421 SEK
 • Harman Kardon
  Onyx Studio 6
  8.6 (9)
  RANK 7
  I MOBILHöGTALARE
  3 490 - 3 999 SEK
 • Philips
  S7505
  6.33 (2)
  RANK 3
  I MOBILHöGTALARE
  1 738 - 2 299 SEK
 • JBL
  Boombox
  8 (16)
  RANK 2
  I MOBILHöGTALARE
  2 790 - 4 990 SEK
 • Apple
  HomePod Mini
  8 (10)
  RANK 7
  I MOBILHöGTALARE
  1 099 - 1 699 SEK
 • Google
  Nest Mini (2nd Gen)
  5.95 (21)
  RANK 8
  I MOBILHöGTALARE
  331 - 1 265 SEK
 • Philips
  S5305
  RANK 5
  I MOBILHöGTALARE
  846 - 1 529 SEK
 • Google
  Nest Audio
  7.24 (20)
  RANK 6
  I MOBILHöGTALARE
  799 - 1 544 SEK

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

NetOnNet CDON MediaMarkt Amazon.se

Redaktionen
Handlasmart.se
redaktionen@handlasmart.se
Innehåll i denna artikel