Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Hitta marknadens bästa projektor 2022

En projektor ger en bioliknande upplevelse och mycket större bilder än TV-apparater. Med hjälp av vår köpguide hittar du marknadens främsta projektor.

Bäst i test
Epson
EB-FH06
Underhållsfri och lättanvänd projektor från Epson.
Bästa mini
Viewsonic
M1+
Flexibel miniprojektor som enkelt ryms i din ficka.
Bästa UST
Samsung
The Premiere LSP7T
Bra alternativ för dig med lite plats hemma.
Bra val
Philips Projection
PicoPix Max One
Liten och kompakt projektor med inbyggt batteri.
Bäst i test
Bäst i test

Epson
EB-FH06

Underhållsfri och lättanvänd projektor från Epson.

Epson
EB-FH06

Underhållsfri och lättanvänd projektor från Epson.

Produktegenskaper

 • Projektortyp: 3LCD
 • Ljusstyrka: 2300 ANSI Lumen
 • Kontrast: 16 000:1
 • Upplösning: Full HD 1080p
 • Projektionsavstånd: 1,62 m - 1,95 m
 • Lampa: UHE 210 Watt

Produktöversikt

EPSON EB-FH06 är en projektor med Full HD som använder sig av 3LCD-teknik. Detta gör bilden tre gånger så ljusstark än andra likvärdiga modeller, något som gör att den fungerar bra även i ljusa utrymmen. Bilden har levande färger i och med sin färgåtergivning på över 1,07 miljarder färger, samt en hög kontrast på 16 000:1.

Mycket hållbar lampa som utlovar en levnadstid på upp till 18 år. Bra för dig som inte vill hålla på med underhåll av din projektor. Modellen har också inbyggd högtalare om du inte vill investera i en extern högtalarenhet.

Se priser på Epson EB-FH06


Bästa mini
Bästa mini

Viewsonic
M1+

Flexibel miniprojektor som enkelt ryms i din ficka.

Viewsonic
M1+

Flexibel miniprojektor som enkelt ryms i din ficka.

Produktegenskaper

 • Mått: 11 x 10,4 x 2,7 centimeter
 • Med ingångar för HDMI, USB-C och USB-A
 • Kan spegla mobil/surfplatta
 • Inbyggda högtalare från JBL
 • Integrerat ställ

Produktöversikt

En bärbar bioupplevelse. Så beskrivs denna miniprojektor från VIewsonic som med sin lilla storlek enkelt ryms i din väska – eller till och med ficka. Projektorn mäter nämligen vara 11 x 10,4 x 2,7 centimeter. Om du vill använda denna projektor kan du välja mellan flera olika anslutningsmöjligheter, både trådlöst och via kabel. Viewsonic M1+ är utrustad med ingångar för såväl HDMI som USB-C och USB-A. 

Viewsonic M1+ kan också spegla din mobil eller surfplatta, vilket gör att du exempelvis kan använda den tillsammans med valfri streamingtjänst. Projektorn har inbyggda högtalare från JBL och ett integrerat ställ. 

Se priser på Viewsonic M1+


Bästa UST
Bästa UST

Samsung
The Premiere LSP7T

Bra alternativ för dig med lite plats hemma.

Samsung
The Premiere LSP7T

Bra alternativ för dig med lite plats hemma.

Produktegenskaper

 • Projektortyp: DLP
 • Ljusstyrka: 2200 ANSI Lumen
 • Kontrast: 1000:1 / 2000000:1 (dynamisk)
 • Upplösning: 4K (3840 x 2160p)
 • Lampa: Laser
 • Bluetooth
 • Tillgång till Samsung Smart Hub

Produktöversikt

Samsung SP-LSP7TFAXXC är för dig som inte vill hålla på med montering eller flytta runt maskinen för att hitta platsen som ger bästa bilden. Projektorn kan nämligen stå så nära som en knappt decimeter från ytan du vill projektera på, och ge en så stor bild som 120”. Du behöver alltså inte montera den i taket, utan kan använda dig av en vanlig tv-bänk. Dess stilrena design gör inte heller att du kommer vilja gömma undan den, då den istället funkar som en snygg inredningsdetalj.

Ljusstyrkan är stark och ligger på 2200 ANSI Lumen vilket innebär att du inte måste mörklägga helt, utan kan få en klar bild även under dagtid. Ingen duk är nödvändig, men kan vara en god investering för att säkerställa bra bildkvalité i alla lägen.
Med på 4K-upplösning på 3840 x 2160 får du skarpa fina bilder och i och med DLP-tekniken kan du vara säker på att få förstklassig kontrast.

Projektorn har en inbyggd soundbar på 30W som räcker gott och väl för dig som inte tycker det är en nödvändighet med komplett surround-sound. Modellen är kompatibel med Samsungs Smart Hub, där du kan ladda ned ett flertal appar för streaming, såsom till exempel Youtube, Netflix och Amazon Prime.

Se priser på Samsung The Premiere LSP7T


Bra val
Bra val

Philips Projection
PicoPix Max One

Liten och kompakt projektor med inbyggt batteri.

Philips Projection
PicoPix Max One

Liten och kompakt projektor med inbyggt batteri.

Produktegenskaper

 • Projektortyp: DLP
 • Ljusstyrka: 450 Lumen
 • Lampa: 4-kanals LED
 • Kontrast: 10 000:1
 • Upplösning: Full HD (1920 x 1080)
 • Inbyggd högtalare

Produktöversikt

Philips Projection PicoPix Max One är en liten kompakt projektor med inbyggt batteri som ger dig upp till 5 timmars användartid. Detta innebär att du kan ta med dig projektorn och kolla i vilket rum du vill, eller varför inte utomhus?

Med Full HD på 1920 x 1080 får du bra bild och med de fyra LED-kanalerna blir färgerna klara och levande. De inbyggda högtalarna gör att du inte behöver ha något externt ljudsystem för att se på dina serier eller filmer. Modellen är utrustad med USB C så har du en dator från Apple går det utmärkt att koppla den till projektorn.

Se priser på Philips Projection PicoPix Max One


bästa projektorn

Om du vill ha en lika uppslukande filmupplevelse i ditt hem som i biosalongen har du kommit till rätt plats. En projektor bäst i test levererar en oslagbar bildkvalitet med hög kontrast, djup svärta och otrolig färgrikedom. Här får du praktisk vägledning i vilka faktorer du bör hålla koll på!

Välj plats och upplösning för din projektor

Den bästa platsen att ha din projektor är i ett rum där du kan kontrollera mängden ljus som kommer in från utsidan, exempelvis genom fönster och dörrar. Om du dessutom mestadels planerar att se på filmer behöver projektorn vanligtvis inte lika mycket lumen som andra typer av projektorer. Det mörka utrymmet gör nämligen att projektorns ljus inte behöver konkurrera med ljuset från omgivningen. Ju mer ljus det är i omgivningen desto mer lumens krävs från projektorn för att kunna se bilden.

Du behöver inte oroa dig för upplösningen när du köper en projektor. Numera är det inga problem att köpa en modell som har 4K-upplösning och HDR-kompatibilitet. Även om du kanske känner att Full HD-upplösning är tillräckligt så får du onekligen en överlägsen bild genom 4K. De flesta projektorer har ett inbyggt 16:9 bildförhållande som också är standardformatet för TV-apparater och bildskärmar. Många projektorer stöder även bildförhållanden som 2.35:1 eller 2.4:1, vilka är perfekta för att få en äkta bioupplevelse.

Håll koll på ett antal faktorer

När du letar efter en projektor finns det ett antal faktorer som hjälper dig att välja den bästa modellen för dig.

De faktorer som du behöver tänka på vid köp inkluderar:

 • Projektionsavstånd
 • Ljuskälla
 • Ljusstyrka
 • Kontrast
 • 3D-stöd

Var och en av ovanstående faktorer hjälper dig att välja en bäst i test-modell som passar dina behov. Läs vidare för att kika närmare på dessa faktorer!

5 faktorer att tänka på vid köp

Projektionsavstånd 

En av de främsta faktorerna att tänka på är vilket projektionsavstånd du behöver. Bli inte förvirrad om du stöter på benämningen "kastavstånd" då detta betyder samma sak. Du beräknar projektionsavståndet genom att mäta avståndet mellan där du vill placera projektorn och duken. Projektionsavståndet avgör vilken typ av projektor du kan köpa och när du bestämt projektionsavstånd är det lättare att välja modell. Du kan också välja en modell som låter dig anpassa bildstorleken baserat på dess placering. Många modeller har nämligen en justerbar zoom där du kan uppnå en önskad bildstorlek inom ett angivet avstånd. Denna lösning är lämplig om du sannolikt kommer att förflytta projektorn och använda den på olika platser.

Ljuskälla

Du kan välja mellan tre olika ljuskällor: lampa, laser eller LED. Var och en av dessa alternativ har sina fördelar:

 • Lampa. En standardlampa kan hålla mellan 3000 och 4000 timmar, i vissa fall upp till 5000 timmar i Eco-läge. Fördelen med att välja en modell med lampa är att du ofta får ett väldigt prisvärt alternativ.
 • Laser. En modell med laser som ljuskälla har en rad fördelar som du har nytt av. Till skillnad mot en standardlampa är den mer energieffektiv och du behöver inte byta ut den. Laser har även mer ljusstyrka än andra ljuskällor och ger bättre kontrast samt färgåtergivning.
 • LED. En LED-lampa håller i upp till 20 000 timmar och har fördelen att vara mer tystlåten än projektorer med standardlampor. Dess tysta drift beror på att LED-lampor vanligtvis inte behöver en fläkt.

Ljusstyrka

Ljusstyrkan hos en projektor mäts i lumen och ju högre lumen, desto starkare ljus kommer att projiceras från ett visst avstånd. Ett rum med mycket ljusinsläpp kommer att kräva mer lumen för att få en tillräckligt tydlig bild. Rummets storlek påverkar också hur mycket lumen du behöver. Tänk på att köpa en modell med lagom hög lumen eftersom alltför mycket gör att detaljer i mörka bilder försvinner. Dessutom kan en för hög lumen skapa trötthet i ögonen på grund av det starka ljuset. En tumregel är att så länge du har full kontroll över belysningen behöver du inte mer lumen än vad som är standard. Välj en modell med högre lumen om det finns omgivande belysning eller ljusinsläpp som du inte kan kontrollera.

Kontrast

Med kontrast aves skillnaden mellan de ljusaste och mörkaste områdena i en bild. Välj en modell med så hög kontrast som möjligt för att se skarpa och tydliga skuggdetaljer. Det här har fördelen att ge bilden en känsla av djup och dimension.

3D-stöd

Vissa modeller har inbyggt 3D-stöd, medan andra kräver en separat 3D-sändare för att visa innehåll i 3D. Du behöver bara ansluta projektorn till en annan 3D-kompatibel enhet för att uppleva äkta 3D-upplevelse på en skärm.

Letar du efter projektorduk?

Fler populära produkter

Utöver de val vi på redaktionen presenterat längst upp på sidan så kan vi även tipsa dig om dessa 18 produkter som är populära hos .

 • ViewSonic
  PX701-4K
  8.2 (4)
  RANK 2
  I PROJEKTORER
  8 961 - 15 159 SEK
 • Xiaomi
  Laser Projector 150"
  6 (8)
  RANK 10
  I PROJEKTORER
  14 465 - 20 299 SEK
 • Samsung
  The Premiere LSP9T
  RANK 9
  I PROJEKTORER
  54 990 - 64 999 SEK
 • ViewSonic
  M2
  7.25 (3)
  RANK 10
  I PROJEKTORER
  6 966 - 10 809 SEK
 • ViewSonic
  X10-4K
  8.33 (2)
  RANK 8
  I PROJEKTORER
  14 483 - 21 243 SEK
 • ViewSonic
  M1 Mini
  RANK 3
  I PROJEKTORER
  1 890 - 2 709 SEK
 • ViewSonic
  M1
  6.5 (1)
  RANK 4
  I PROJEKTORER
  3 157 - 5 804 SEK
 • ViewSonic
  M1+
  RANK 7
  I PROJEKTORER
  4 204 - 7 643 SEK
 • ViewSonic
  X100-4K
  7.5 (1)
  RANK 10
  I PROJEKTORER
  19 890 - 26 939 SEK
 • Epson
  EH-TW9400
  8.83 (5)
  RANK 6
  I PROJEKTORER
  30 990 - 31 122 SEK
 • Optoma
  CinemaX P2
  RANK 9
  I PROJEKTORER
  23 399 - 38 231 SEK
 • LG
  HU70LS
  7.5 (1)
  RANK 5
  I PROJEKTORER
  12 681 - 31 900 SEK
 • XGIMI
  Horizon Pro 4K
  RANK 9
  I PROJEKTORER
  17 499 - 27 210 SEK
 • Philips
  PicoPix Micro 2 PPX340
  3.5 (1)
  RANK 2
  I PROJEKTORER
  3 148 - 3 199 SEK
 • Samsung
  The Freestyle
  RANK 1
  I PROJEKTORER
  9 990 - 12 209 SEK
 • ViewSonic
  PX701HD
  RANK 5
  I PROJEKTORER
  5 990 - 9 450 SEK
 • Epson
  EH-LS300
  4.5 (1)
  RANK 6
  I PROJEKTORER
  14 990 - 52 876 SEK
 • Epson
  EH-LS12000
  RANK 10
  I PROJEKTORER
  54 990 - 54 990 SEK

Du kanske även är intresserad av:

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

Kjell & Company MediaMarkt Amazon.se

Redaktionen
Handlasmart.se
Innehåll i denna artikel