Kategorier

Fraktbolag i Sverige

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Budbee, Best Transport, DHL eller UPS? Numera finns det en uppsjö av fraktbolag på svenska marknaden som kan leverera varor hem till dig.

Airmee

Airmee grundades 2016 och fokuserar på sista milen-leveranser. Lokalt kan man leverera så snabbt som inom en timme.

Var?

Airmee levererar än så länge till Stockholm, Göteborg, Malmö, Norrköping och Linköping. I Stockholm kan man erbjuda leverans samma dag, medan man i övriga städer levererar dagen efter.

När?

Leverans från Airmee sker vardagar mellan klockan 17 och 22. Via en del e-handlare går det även att få leverans vid andra tider.

Best Transport

Best Transport har funnits på marknaden länge, och startade sin verksamhet redan i mitten på 1970-talet. I dag är de stora i hela Norden och är specialiserade på snabba bud och hemleveranser.

Var?

Fraktbolaget har i dag verksamhet i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Växjö och Jönköping. Best Transport verkar även på ytterligare ett tjugotal orter, genom olika partners.

När?

Best Transport levererar alla dagar i veckan, mellan klockan 18 och 22. När varan är lastad får du ett sms med en länk, där du kan följa leveransen på väg hem till dig. Best Transport kan erbjuda samma dag-leveranser och butik där varan säljs erbjuder upphämtning.

Bring

Norska Bring är en stor aktör på den nordiska logistikmarknaden, och erbjuder både hemleveranser och avhämtning hos ombud.

Var?

Bring kan leverera varor till i stort sett hela Sverige.

När?

Bring levererar paket hem på dagtid, kvällstid och lördagar, lite beroende på var i landet du bor. I Stockholm, Göteborg och Malmö finns även möjlighet till samma dag-leveranser. Strax innan leverans sker blir du som kund kontaktad för att du ska ha koll på när paketet kommer till din dörr.

Budbee

Budbee har funnits på marknaden sedan 2016 och är specialiserade på snabba leveranser hem till kund.

Var?

Budbee arbetar endast med hemleveranser, och erbjuder i dag sina tjänster i Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund, Helsingborg, Linköping, Örebro, Uppsala, Västerås, Norrköping, Södertälje, Eskilstuna, Borås och Trelleborg.

När?

Budbee levererar hem till dig mellan klockan 17 och 22 på vardagar, och mellan klockan 16 och 22 på helger. Vid klockan 14 dagen för din leverans får du ett meddelande om vilken timme som din leverans kommer att anlända, och så snart chauffören lämnar terminalen kan du följa leveransen i realtid.

DB Schenker

DB Schenker Sweden är ett dotterbolag till tyskstartade Schenker, och är en stor aktör den europeiska fraktmarknaden.

Var?

Schenker erbjuder både möjligheten att få leverans hem till dörren, och att hämta ut paketet via ett ombud. Leverans kan ske till i stort sett hela landet.

När?

Leverans från Schenker sker antingen på dagtid mellan klockan 09 och 17, eller på kvällen mellan klockan 17 och 22 – beroende på vad kunden önskat eller vad e-handlaren erbjuder för alternativ.

DHL

DHL grundades från början i USA och verkar över stora delar av världen.

Var?

I Sverige kan DHL leverera till i stort sett hela landet.

När?

DHL erbjuder både standardleveranser och expressleveranser – expressleveranserna sker på vardagar mellan klockan 08 och 17. Innan leverans får du en avisering via e-post och/eller sms.

Postnord

Postjätten Postnord är störst på marknaden när det gäller bud och leveranser, och bildades som ett samgående mellan svenska Posten och Post Danmark år 2009.

Var?

Postnord levererar till hela Sverige, när man får sitt paket beror bland annat på var man bor.

När?

Postnord levererar paket både på dagtid och på kvällstid, och i storstäderna finns även möjlighet till hemleverans på lördagar.

UPS

UPS är en av världens största leverantörer av paket och har erbjudit sina tjänster i Sverige sedan 1990-talet.

Var?

Leverans kan ske till i och kring de flesta av Sveriges större städer.

När?

UPS levererar vanligtvis hem till privatpersoner mellan klockan 09 och 19. Man erbjuder både standard- och expressleveranser – där expresstjänsterna möjliggör leverans redan dagen efter.

Urb-it

Urb-it är motsvarigheten till Uber – fast för transport av varor i stället för personer. Som privatperson kan du anmäla dig till att bli en så kallad ”Urber”. Genom en app får du sedan notiser om det finns uppdrag i närheten av dig – du hämtar sedan varan i butik genom en kodmatchning, och kan leverera hem till den som har beställt. Urb-it är ett miljövänligt alternativ, och leveranser sker alltid till fots, med cykel eller med kollektivtrafik.

Var?

I dagsläget finns Urb-its tjänster i Stockholm och Göteborg.

När?

Leveranser kan ske på olika tider på dagen, det beror på tillgången till Urbers i närheten av butiken där du beställer.


Redaktionen
Handlasmart.se