Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Hitta bästa vinkylen 2021


Funderar du på att köpa en vinkyl? Här hittar du tips, omdömen och svar på vanliga frågor. Ta reda på vilken vinkyl som är bäst i test 2021!

Bäst i test
Severin
KS 9894
Omtyckt vinkyl som passar perfekt under köksbänken.
Bästa stora
Caso
WineComfort Touch 66
Diskret ljudnivå och tidlös design.
Bästa lilla
Tristar
WR-7512
En mindre men högkvalitativ vinkyl.
Bäst fullsize
Vestfrost
FZ414W
Fullstor vinkyl med ovanligt låg energiklass.
Populär
Eico
Vinkylskåp By Vestfrost W 38
En populär vinkyl med två kylzoner och plats för 38 vinflaskor.
Bäst i test
Bäst i test

Severin
KS 9894

Omtyckt vinkyl som passar perfekt under köksbänken.

Severin
KS 9894

Omtyckt vinkyl som passar perfekt under köksbänken.

Produktegenskaper

 • Stilrent utseende
 • Rymmer 33 vinflaskor
 • Lagom höjd för placering under köksbänk
 • Med LED-belysning
 • Energiklass: A

Produktöversikt

Severin är en stortillverkare av elektriska hushållsapparater, och i deras utbud hittar du allt från blenders och elvispar till dammsugare och hårfönar. Hos Severin hittar du också en rad olika vinkylar i varierande design och storlek. 

En av Severins populära modeller är KS 9894 som är en stilren, svart vinkyl med kromade hyllor och plats för 33 vinflaskor. Denna vinkyl är 84 centimeter hög – en höjd som gör den lagom att placera under köksbänken. Vinkylen är utrustad med LED-belysning, och du kan justera temperaturen fritt mellan sju och 18 grader. Severin KS 9894 har sex stycken hyllor och energiklass A. 

Se priser på Severin KS 9894


Bästa stora
Bästa stora

Caso
WineComfort Touch 66

Diskret ljudnivå och tidlös design.

Caso
WineComfort Touch 66

Diskret ljudnivå och tidlös design.

Produktegenskaper

 • Rymmer 66 flaskor
 • Glas med UV-skydd
 • Med LED-display
 • 2 justerbara temperaturzoner
 • Ljudnivå: 41 dB

Produktöversikt

CS660 är en designerkyl med kompressorteknologi från det tyska märket Caso. Kylskåpet rymmer 66 flaskor. Kylen har två temperaturzoner, justeras individuellt för rött respektive vitt mellan mellan 5-20 grader via den stilrena touch-displayen. Den högerhängda dörren är utrustad med UV-skyddande glas som bevarar vinets arom och förhindrar solljus från att ta sig in i kylskåpet. Kompressorn arbetar mycket tyst och har vibrationsdämpande fötter. Storleken är 59,5, 104, 63 cm (B, H, D). Modellen finns i rostfritt stål eller svart.

Se priser på WineComfort Touch 66


Bästa lilla
Bästa lilla

Tristar
WR-7512

En mindre men högkvalitativ vinkyl.

Tristar
WR-7512

En mindre men högkvalitativ vinkyl.

Produktegenskaper

 • Rymmer tolv vinflaskor
 • Uppdelad i två temperaturzoner
 • Välj temperatur mellan sju och 18 grader
 • Med LED-display

Produktöversikt

Tristar är ett nederländskt varumärke som tillverkar en bredd av hushållsapparater. Företagets målsättning är att erbjuda produkter som är både prisvärda och kvalitativa. Hos Tristar hittar du allt från värmefläktar och stekpannor till fritöser och elvispar.

Tristar WR-7512 är en lite mindre vinkyl som rymmer tolv flaskor. Trots sin blygsamma storlek är denna vinkyl uppdelad i två temperaturzoner, för att du exempelvis ska kunna förvara rött vin i den ena delen och vitt vin i den andra. Vinkylen har en temperaturindikator och du kan välja temperatur i ett intervall mellan sju och 18 grader. Tristar WR-7512 är utrustad med LED-display och pekskärm, och står på tre stycken justerbara ben. 

Se priser på Tristar WR-7512


Bäst fullsize
Bäst fullsize

Vestfrost
FZ414W

Fullstor vinkyl med ovanligt låg energiklass.

Vestfrost
FZ414W

Fullstor vinkyl med ovanligt låg energiklass.

Produktegenskaper

 • Energiklass: A+
 • Rymmer 197 vinflaskor
 • Uppdelad i två olika kylzoner
 • Glasdörr med UV-skydd

Produktöversikt

Vestfrost är ett danskt företag som har tillverkat vinkylar i över 25 års tid. Till en början levererade man främst kylar till restaurangbranschen, men har över tid även övergått mer och mer till att även sälja vinkylar till privatpersoner. Sedan ett antal år tillbaka kan Vestfrost även erbjuda vinkylar med energiklass A – något som inte är så vanligt på den här marknaden.

En av Vestfrosts lågenergikylar är modellen FZ414W. Det här är en vinkyl för dig som har en lite större vinsamling, då kylen rymmer hela 197 vinflaskor. Vinkylen är uppdelad i två olika kylzoner, och du har sammanlagt sju olika hyllor att fördela dina vinflaskor på. Temperaturintervallet för denna vinkyl är fem till 22 grader. Glasdörren är utrustad med UV-skydd för att undvika direkt solljus. Kylen är 185 centimeter hög och 59,5 centimeter på både bredden och djupet.  

Se priser på Vestfrost FZ414W


Populär
Populär

Eico
Vinkylskåp By Vestfrost W 38

En populär vinkyl med två kylzoner och plats för 38 vinflaskor.

Eico
Vinkylskåp By Vestfrost W 38

En populär vinkyl med två kylzoner och plats för 38 vinflaskor.

Produktegenskaper

 • Rymmer 38 vinflaskor
 • Ljudnivå: 43 dB
 • Uppdelad i två kylzoner
 • UV-skydd i glasdörren
 • Utrustad med LED-ljus
 • Temperaturintervall mellan fem och 18 grader

Produktöversikt

Vestfrost är ett danskt företag som har tillverkat vinkylar i över 25 års tid. Till en början levererade man främst kylar till restaurangbranschen, men har över tid även övergått mer och mer till att även sälja vinkylar till privatpersoner. 

Vestfrost W38 är en populär vinkyl från det danska varumärket som, vilket namnet vittnar om, rymmer 38 vinflaskor. Denna vinkyl är uppdelad i två olika kylzoner med sex hyllor i varje del. I glasdörren finns UV-skydd för att skydda vinflaskorna mot direkt solljus. Vestfrost W38 är utrustad med LED-ljus och du har möjlighet att ställa in en temperatur på mellan fem och 18 grader. 

Se priser på Eico Vinkylskåp By Vestfrost W 38


bästa vinkylen


Med en bra vinkyl kan du se till att ditt vin alltid har rätt serveringstemperatur. Olika vinsorter kräver olika temperaturer och med en kyl avsedd för viner får du exakt den du vill ha. Du kan även lagra viner och skydda dem mot skadligt solljus. Här i vår sammanställning kan du läsa mer om vilka som är de bästa kylarna. Du hittar även tips på vad du bör tänka på när du ska köpa en vinkyl.

Saker att tänka på när du köper en vinkyl

En vinkyl kan ha mängder av olika funktioner och utformningar. Som konsument är det inte helt lätt att veta vad som är skillnaden mellan olika modeller. Här kan du läsa mer om olika faktorer som du bör kika extra på när du ska handla en vinkyl.

Kapacitet och storlek

Det första du bör bestämma är hur stor vinkyl du vill ha och hur många flaskor du vill få plats med. Vill du lagra många vinflaskor eller vill du främst använda dem för att kunna kyla ett par stycken? Hur mycket plats har du i hemmet? Det finns vinkylar i alla möjliga storlekar med plats för från två flaskor upp till över 100 flaskor.

Pris

När du letar vinkyl kommer du snart att upptäcka att priserna varierar stort mellan olika modeller. Hur mycket är du beredd att spendera på en vinkyl? Generellt är de dyrare modellerna bättre, tystare och har fler funktioner. Större kylar och modeller med bättre utrymmeseffektivitet kostar mer. Med andra ord kan det vara bra att fundera på vad som är viktigt för dig och bestämma hur mycket vinkylen får kosta.

Antal temperaturzoner

Du måste även bestämma om du behöver en eller flera temperaturzoner. Dessa zoner kallas även för kylzoner. Det vanligaste är att kylen har en eller två zoner. Om den bara har en zon innebär det att du bara kan ha en temperatur, men har du flera zoner kan du anpassa temperaturen efter flera sorter. Du kan exempelvis ha vita viner i en sektion och mjuka, lätta rödviner i en annan. Champagne bör serveras ännu kallare än många vita viner och därför kan det vara bra med en separat temperaturzon för bubblet.

Du bör även besluta om du ska använda vinkylen enbart för kylning eller lagring eller båda och. Om du planerar att använda kylen för långtidslagring är 12-15 grader den bästa temperaturen. Om du har en kyl med två olika zoner brukar du kunna lagra viner mellan de olika zonerna om du har vitt vin i den ena och rött i den andra.

Ljudnivå

Vissa vinkylar, framför allt billigare modeller, låter ganska mycket. Det kan vara bra att tänka på om du planerar att placera kylen i köket eller vardagsrummet. Om du tänkt ha kylen i källaren eller i förrådet spelare inte ljudnivån så stor roll. Kylens ljudnivå anges i decibel och det kan vara bra att kontrollera det innan du köper.

Vibrationsdämpning

Vissa mer exklusiva vinkylar har inbyggd vibrationsdämpning vilket kan vara bättre för vinerna. Det finns ingen forskning som bevisar att vibrationer från kylen är dåligt för vinerna, men många vinexperter anser att det kan skada vinerna. Om du planerar att lagra fina årgångsviner är det bättre att välja en bra kyl med vibrationsdämpning.

Låsfunktion

Om du har riktigt dyra viner kan det även vara bra att välja en kyl med låsfunktion. Du kan såklart även köpa ett fristående lås, men det är inte lika snyggt.

Design

Kylen ska helst vara både estetiskt tilltalande och funktionell. Ofta utgörs dörren av ett glas och det kan vara bra att kontrollera om det har skydd mot UV-ljus. Glaset ska helst vara mörkt för att skydda vinerna mot ljus. Det finns många olika modeller och material och priserna variera därefter.

Hur kallt ska man ha i en vinkyl?

Vilken temperaturen som är bäst beror på vad du ska använda kylen till och vilka viner du har i den. Nedanstående temperaturer är bra tumregler, men variationer kan förekomma.

 • Mousserande viner: 5-8 grader
 • Vita viner: 8-12 grader
 • Röda viner: 16-20 grader (lättare röda viner som Beaujolais och pinot noir kan med fördel serveras något svalare)
 • Lagring: 12-15 grader

Fler populära produkter

Utöver de val vi på redaktionen presenterat längst upp på sidan så kan vi även tipsa dig om dessa 22 produkter som är populära hos .

 • Camry
  CR 8068 (Svart)
  RANK 1
  I VINKYLAR OCH VINLAGRINGSSKåP
  1 399 - 1 599 SEK
 • Candy
  CWC 200 EELW (Svart)
  RANK 9
  I VINKYLAR OCH VINLAGRINGSSKåP
  5 990 - 9 484 SEK
 • Hoover
  HWC200EELW (Svart)
  RANK 3
  I VINKYLAR OCH VINLAGRINGSSKåP
  15 499 - 15 499 SEK
 • Temptech
  VWCR30DB (Svart)
  RANK 4
  I VINKYLAR OCH VINLAGRINGSSKåP
  6 293 - 9 995 SEK
 • Electrolux
  ERW1573AOA (Svart)
  RANK 9
  I VINKYLAR OCH VINLAGRINGSSKåP
  9 695 - 15 399 SEK
 • Cavin
  Polar Collection 49 (Svart)
  RANK 9
  I VINKYLAR OCH VINLAGRINGSSKåP
  4 995 - 5 495 SEK
 • CaveCool
  Chill Ruby 2 zoner (Svart)
  RANK 7
  I VINKYLAR OCH VINLAGRINGSSKåP
  7 499 - 8 995 SEK
 • Caso
  WineCase 6 (Svart)
  RANK 9
  I VINKYLAR OCH VINLAGRINGSSKåP
  1 490 - 2 399 SEK
 • Cavin
  Scandinavian Collection 15 (Svart)
  RANK 9
  I VINKYLAR OCH VINLAGRINGSSKåP
  3 495 - 4 995 SEK
 • Caso
  WineSafe 18 EB (Rostfri)
  RANK 9
  I VINKYLAR OCH VINLAGRINGSSKåP
  4 999 - 8 199 SEK
 • mQuvée
  WineCave 700 30D (Rostfri)
  RANK 10
  I VINKYLAR OCH VINLAGRINGSSKåP
  10 495 - 10 495 SEK
 • Candy
  CWC 150 EM/N (Svart)
  RANK 5
  I VINKYLAR OCH VINLAGRINGSSKåP
  2 990 - 4 199 SEK
 • Electrolux
  ERW0673AOA (Svart)
  RANK 9
  I VINKYLAR OCH VINLAGRINGSSKåP
  6 821 - 11 495 SEK
 • SMEG
  SCV115A (Rostfri)
  RANK 8
  I VINKYLAR OCH VINLAGRINGSSKåP
  18 890 - 24 999 SEK
 • mQuvée
  WineCave 700 60D (Svart/Grå)
  RANK 7
  I VINKYLAR OCH VINLAGRINGSSKåP
  13 995 - 13 995 SEK
 • mQuvée
  WineCave 700 40D (Rostfri)
  RANK 9
  I VINKYLAR OCH VINLAGRINGSSKåP
  9 495 - 11 995 SEK
 • Cavin
  Northern Collection 14 (Svart)
  RANK 8
  I VINKYLAR OCH VINLAGRINGSSKåP
  3 195 - 3 195 SEK
 • CaveCool
  Joy Opal 1 zon (Svart)
  RANK 2
  I VINKYLAR OCH VINLAGRINGSSKåP
  2 999 - 3 499 SEK
 • AEG
  SWB63001DG (Svart)
  RANK 9
  I VINKYLAR OCH VINLAGRINGSSKåP
  7 851 - 11 615 SEK
 • Cavin
  Integrerbar Vinkyl 18 flaskor (Svart)
  RANK 1
  I VINKYLAR OCH VINLAGRINGSSKåP
  9 134 - 9 995 SEK
 • Cavin
  Polar Collection 51 (Svart)
  RANK 5
  I VINKYLAR OCH VINLAGRINGSSKåP
  6 295 - 6 295 SEK
 • Cavin
  Scandinavian Collection 54 (Svart)
  RANK 6
  I VINKYLAR OCH VINLAGRINGSSKåP
  11 995 - 11 995 SEK

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

Bagaren och Kocken WhiteAway KitchenTime Tretti.se

Redaktionen
Handlasmart.se
redaktionen@handlasmart.se
Innehåll i denna artikel