Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska Test.se logo i samarbete med Pengar.se logo. Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Vilken är den bästa spisen 2024?

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Vi guidar dig rätt i djungeln av ugnar, hällar och varumärken. Med vår köpguide kommer du att hitta din nya favorithjälpreda till köket!

Bäst i test
Bäst i test

Siemens
HL9S5E040U

Kvalitativ induktionsspis omtyckt av både experter och konsumenter.
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Siemens
HL9S5E040U

tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Kvalitativ induktionsspis omtyckt av både experter och konsumenter.

Visa 6 butiker till
Priserna visas bland annat med hjälp av

Produktegenskaper

  • Bredd: 60 centimeter
  • Ugnsvolym: 66 liter
  • Energiklass: A

Produktöversikt

Det tyska företaget Siemens grundades redan år 1847 och har sedan dess vuxit till att bli ett av de största europeiska företagen på teknikmarknaden. Hos Siemens hittar du en stor bredd av varor – här finns allt från vitvaror och köksapparater till datorer och skärmar. 

Siemens HL9S5E040U är en induktionsspis som både har presterat bra i jämförande tester och fått många positiva kundomdömen. Med denna induktionsspis kommer du upp i rätt värme på nolltid. Spisen är 60 centimeter bred, har en ugn som rymmer 66 liter och energiklass A. Här finns fyra kokplattor/zoner och spisen kommer även med en stektermometer. Ugnen är en multifunktionsugn som har sju olika inställningar att välja mellan, bland annat flera varmluftsfunktioner och ett pizzaläge. 

Se priser på HL9S5E040U


Bästa bänkspis
Bästa bänkspis

Wilfa
EMK218

Perfekt alternativ för dig som har ont om plats.
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Wilfa
EMK218

tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Perfekt alternativ för dig som har ont om plats.

Priserna visas bland annat med hjälp av

Produktegenskaper

  • Storlek: 34 x 59 x 37 centimeter
  • Ugnsvolym: 22 liter
  • Energiklass: A

Produktöversikt

Wilfa är ett norskt företag som grundades i slutet av 1940-talet. Idag tillverkar man praktiska produkter med tanke att förenkla vardagen. Ett exempel på detta är deras populära bänkspis Wilfa EMK218.

Wilfa EMK218 är ett bra alternativ för dig som bor litet och som lagar mat till en eller max två personer. Ugnen rymmer 22 liter och själva spisen mäter 34 x 59 x 37 centimeter. Wilfa EMK218 är fristående och därmed enkel att placera där det passar dig bäst. Spisen är utrustad med två kokplattor och har energiklass A.  

Se priser på EMK218


spis bäst i test

Istället för att köpa en ugn och en häll separat kan du tjäna på att köpa en komplett spis. Genom att fundera på vilken energikälla som du vill använda dig av, vilken typ av matlagning du vill utföra och hur stor spisen ska vara är det lättare att hitta rätt. Denna enkla och smidiga köpguide är allt du behöver för att hitta din idealspis.

Bäst i test köpguide för din nya spis

Att uppdatera spisen i ditt hem är en av de bästa saker du kan göra för ditt kök. Inte nog med att en ny spis ser fräsch och mer exklusiv ut, den kommer också att bidra till en bättre livskvalitet. Orsaken till varför man vill göra ett byte kan bero på många olika saker. Det kan till exempelvis handla om att man vill gå från keramikspis till gasspis eller att man vill slippa ha häll och ugn på olika platser. Det kan naturligtvis även handla om att den gamla har blivit sliten och inte längre är lika effektiv. Oavsett varför man vill köpa en ny är frågan nästan alltid densamma - vilken ska man välja och hur ska man tänka?

Storleken är mycket viktig

Idag finns det spismodeller i alla möjliga storlekar och det är viktigt att du väljer en som passar din vardag och livsstil. Är det så att ni är en stor familj kommer ni naturligtvis också behöva en större modell eller kanske till och med en dubbelugn för att få plats med all mat samtidigt. Dock måste du också ta hänsyn till det utrymme i köket som du har. Bor du trångt kanske inte den allra största modellen är att rekommendera, medan en liten inte kommer passa in i kök med mer utrymme. De vanligaste storlekarna är 60-70 cm, men det finns även mindre alternativ på 50 cm eller större på upp till 150 cm.

Vilken häll ska man satsa på?

Idag finns det spisar med alla möjliga typer av hällar. Du hittar bland annat gjutjärnsplattor och keramisk häll, men också induktionshäll och gashäll. Här nedan berättar vi lite mer om de olika alternativen.

  • Induktionshäll - Ett bra val för den som vill ha omedelbar värme. Du behöver bara nudda vid kontrollen och därefter aktiveras och agerar induktionshällen. På så sätt får du den exakta värme som du vill ha.
  • Keramisk häll - Keramiska hällar är praktiska och värmer upp pannor och kastruller snabbt. De är även mycket duktiga på att hålla värmen jämn under hela matlagningen.
  • Gjutjärnsplattor - Förr var detta ett vanligt alternativ, men idag är de inte lika populära. Om du vill ha ett enkelt alternativ där du inte behöver fundera på elektroniska och tekniska funktioner är detta ett bra val.
  • Gashäll - Vill du komma upp i riktigt hög värme och laga mat som proffskockarna är det gashällen du bör satsa på. Här kan du få full kontroll över värmen, vilket är utmärkt för all typ av maglagning. Gasugnar kan dock vara svåra och därför rekommenderas varmluftsugn.

Smarta och praktiska funktioner

De moderna spisar som finns idag kan inte bara hjälpa dig att tillaga mat, utan de kommer också med modern teknik som gör matlagningen mycket enklare och roligare. Du kommer bland annat att se att det finns ett flertal funktioner och finesser som du kan använda dig av. Några exempel är inbyggda termometers, grill-funktion, ånga som gör maten saftigare och möjlighet att justera temperaturen digitalt. Vilka funktioner just du får tillgång till beror främst på vad det är för modell som du väljer. En gasugn kommer t.ex. inte att kunna ge dig samma jämna tillagning som en varmluftsugn, eftersom värmekällan endast finns längst ner i ugnen. Läs på om de olika för- och nackdelarna med alternativen så hittar du säkerligen en ny favorit!

Liknande produkter:


Redaktionen
Handlasmart.se
Innehåll i denna artikel