Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska Test.se logo i samarbete med Pengar.se logo. Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Multiverktyg bäst i test 2024

Ett multiverktyg är ett av de mest praktiska verktygen tack vare dess många användningsområden. Det kan kopplas till flera tillbehör såsom kniv, slip, såg och andra tillbehör. Vi reder ut vad du ska tänka på vid köp av ett multiverktyg, och presenterar också de bästa modellerna.

Handlasmart rekommenderar:

Priser visas bland annat med hjälp av prisjakt logo
Bäst i test
Fein
MultiMaster AMM 500 Plus Top
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor
Batteridriven maskin som mäter sig med de nätdrivna.
Populärt val
Dewalt
DWE315KT
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor
Maskin med LED-lampa som hjälper dig se arbetsområdet.
Bästa prisvärda
Milwaukee
M18 BMT-0
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor
Prisvärd maskin som låter dig göra mycket.
Bäst i test
Bäst i test

Fein
MultiMaster AMM 500 Plus Top

Batteridriven maskin som mäter sig med de nätdrivna.
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Fein
MultiMaster AMM 500 Plus Top

tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Batteridriven maskin som mäter sig med de nätdrivna.

Produktegenskaper

 • Batteridriven
 • Spänning: 18V
 • Svängningsfrekvens: 18500 per minut
 • Elektronisk varvtalsinställning med varvtalshållare
 • Inbyggt skydd mot överhettning
 • Batteriindikator

Produktöversikt

Multiverktyg med självbärande motor och två medföljande litiumjonbatterier. MultiMaster AMM 500 Plus Top har en spänning på 18V och genom sitt metallväxelhus, som är mycket momentstark, ger den både stabilitet och hög kvalitet. Motorn har låga vibrationer och mycket bra ljuddämpning. Modellen har även inbyggt skydd mot överhettning, överbelastning och djupurladdning samt en batteriindikator som visar hur mycket ström som finns kvar i batteriet.

Verktygsbyten görs på endast tre sekunder i och med det verktygslösa snabbspännssystemet. Maskinen är utrustad med elektronisk varvtalsanställning med varvtalshållare för konstant varvtal, till och med vid hög belastning.

Fein MultiMaster AMM 500 Plus Top levereras med väska och ett stort antal tillbehör bland annat ett flertal sågar, segmentsågklinga, metallrasp, slipplatta och en fast spackel.


Populärt val
Populärt val

Dewalt
DWE315KT

Maskin med LED-lampa som hjälper dig se arbetsområdet.
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Dewalt
DWE315KT

tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Maskin med LED-lampa som hjälper dig se arbetsområdet.

Produktegenskaper

 • Batteridriven
 • Vikt: 1,5 kg
 • LED-belysning
 • Ergonomisk handtag
 • 0 - 22 000 varv per minut
 • Verktygslöst tillbehörsbyte

Produktöversikt

En nätdriven maskin med LED-belysning som hjälper dig att lättare se arbetsområdet du håller på med. Maskinen klarar att arbeta i flertalet material, bland annat plast, PVC, gips trä och metall. Maskinen har en effekt på 300 W, och hastigheten kan ställas in på 0-22 000 varv per minut. Med djupstopp/styrstopp får du mer kontroll och bättre kapprecision vid detaljarbeten. Modellen har en oscillerande vinkel på 1,6°. Verktygsbyten sker snabbt utan nåt typ av verktyg.

Dewalt DWE315KT väger 1,5 kg och kommer med flertalet tillbehör. Bland annat levereras den med sågblad för flera typer av material, fogslipskiva, oscillerande skrapa och slipblad i flera storlekar. Dammsugsadapter medföljer också, så du kan använda maskinen tillsammans med Dewalts dammsugare.


Bästa prisvärda
Bästa prisvärda

Milwaukee
M18 BMT-0

Prisvärd maskin som låter dig göra mycket.
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Milwaukee
M18 BMT-0

tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Prisvärd maskin som låter dig göra mycket.

Produktegenskaper

 • Batterispänning: 18 V
 • 12 000 - 18 000 oscillatiorer per minut
 • Oscillattionsrörelse: 1,7°

Produktöversikt

Detta batteridrivna multivertyg från det amerikanska företaget Milwaukee, låter dig arbeta med nästan allt du kan tänka dig. Den klarar av att arbeta i plast, trä, gips, metall och PVC. Batterspänningen ligger på 18 V, och den har en variabel hastighet på 12 000 – 18 000 oscillationer per minut. Maskinen har en oscillationsrörelse på 1,7° för snabb kapning.

Tack vare snabbkopplingen går det fort att byta tillbehör. Maskinen levereras med flera verktyg, bland annat insticksågblad, slipplatta och flera slippapper.


bästa multimaskinen

Vad är ett multiverktyg?

Det råder delade meningar om vad ett multiverktyg är för något, men de flesta syftar på eldrivna verktyg som har ett vibrerande huvud där flera olika tillbehör fästs. Vanliga tillbehör inkluderar följande:

 • Slip (inklusive slipplattor och slippapper)
 • Kniv
 • Såg
 • Borr

Med multiverktyget kan du med andra ord slipa, såga och skära många olika sorters material. Det är viktigt att tänka på att multiverktyget i sig inte är multifunktionellt utan det är de olika tillbehören som avgör dess användningsområden.

Hur används ett multiverktyg?

Ett multiverktyg kan som sagt användas till många olika arbeten. Det kan exempelvis användas för att skära, såga, slipa och borra om du har de rätta tillbehören till ditt verktyg. Det är framför allt ett mycket bra verktyg för att komma åt på svårtåtkomliga platser och trånga utrymmen. Dessutom går det att använda i material som trä, metall och gips.

Vem behöver ett multiverktyg?

Alla professionella hantverkare såväl som privatpersoner som gillar att fixa hemma har nytta av ett multiverktyg. Framför allt passar det dig som vill ha ett praktiskt och multifunktionellt verktyg. I och med att det har ett brett användningsområde så slipper du att köpa många olika verktyg. Istället räcker det att du köper tillbehör till ditt multiverktyg.

Att tänka på vid köp av ett multiverktyg

Ett multiverktyg kan kosta ganska mycket och därför är det viktigt att göra ett välgrundat köpbeslut. Här kan du läsa mer om vad du bör tänka på när du köper ett eldrivet multiverktyg.

Antal tillbehör

Ju fler tillbehör, desto större användningsområde har maskinen. Många modeller kommer med en uppsättning tillbehör. Det är även viktigt att kolla upp om du kan köpa fler tillbehör separat samt vilka som passar till modellen. Väletablerade och populära varumärken är ofta ett säkert kort eftersom de vanligtvis erbjuder ett brett sortiment av extra verktyg till maskinen. Exempel på tillbehör som kan följa med är slipredskap, sågbland, dremel och knivar

Pris

Bra multiverktyg kostar flera tusen kronor. Det finns såklart olika prisklasser, men du bör räkna med att betala minst en tusenlapp för maskinen. Om du vill ha många verktyg samt en hög kapacitet kostar den ofta mellan 3500-5000 kronor. Kostnaden per användning blir dock ganska låg eftersom du kan använda verktyget till mycket.

Varumärke

Det är ofta en god idé att välja ett multiverktyg från ett välkänt och väletablerat varumärke som är specialiserat på den typen av verktyg. Oftast håller deras produkter hög kvalitet och det är större chans att kundservicen är bra.

Användarrecensioner

Det är alltid en bra idé att läsa användaromdömen för att ta reda på vilken maskin som är den bästa. Läs gärna tidigare bäst i test samt kundbetyg för att bilda dig en uppfattning om verktyget passar dina behov.

Batteri vs sladd

Det finns multiverktyg med batteri samt modeller med sladd. Fördelen med batteri är att det är smidigare att använda den och du behöver inte oroa dig för att sladden inte ska räcka. Det är framförallt bra om du ska jobba utomhus eftersom det kan bli krångligt med förlängningssladdar. Däremot finns det risk att batteriet laddar ur, framförallt om du ska använda maskinen länge. Dessutom kan batteriet göra att maskinen känns bakrung. Välj den typ som passar ditt behov bäst.

Prestanda

När du köper ett eldrivet verktyg är det alltid viktigt att kolla upp hur kraftig motorn är för att försäkra dig om att maskinen klarar av det arbete den är avsedd för. Tyngre jobb och vissa hårda material kräver exempelvis en kraftigare motor.

Belysning

Vissa modeller har en lampa vilket kan vara väldigt användbart om du ska arbeta i hörn eller andra platser som kan vara dåligt upplysta.

Ergonomi

Sist men inte minst är det bra att kolla på utformningen av handtaget. Se om det finns gummidetaljer i greppytan och om handtaget är ergonomiskt. Ett stadigt grepp är viktigt om du ska använda maskinen under längre arbetspass.

Lycka till med ditt köp!

Liknande produkter:

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

Amazon.se

Redaktionen
Handlasmart.se
Innehåll i denna artikel