Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska Test.se logo i samarbete med Pengar.se logo. Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Hitta din nya servis här

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Oavsett om du är på jakt efter din allra första egna servis eller om du redan har flera stycken så hittar du matnyttig information om serviser nedan. Dessutom hittar du de serviser som är hetast på marknaden 2023.

bästa servisen

Välj servis med omsorg

Att köpa en servis kan vara svårt och det kan ta tid att hitta den rätta servisen för dig. Ett effektivt steg i rätt riktning är att fundera på vad du vill använda din servis till och när du tänker dig att du kommer använda din servis. Om du exempelvis på förhand vet att du enbart kommer att vilja använda servisen du letar efter till jul- och nyårsfirande kan det vara smart att välja en servis på det tänkta temat.

Det finns en uppsjö av olika serviser med olika användningsområden på marknaden. Det gör att det finns något för alla, men det kan vara svårt att hitta den rätta. Om du vill ha en servis som fungerar till det mesta är det en fördel att välja en servis i en neutral färg med 12-24 delar. På det viset vet du att du har en servis som du både kan använda till vardags och till fest.

En servis måste inte vara särskilt dyr, det finns många prisvärda serviser på marknaden. Det viktigaste är att du väljer en servis som passar just dina behov.

Utnyttja din servis

Det finns dem som införskaffar en servis för att sedan låta den samla damm i ett skåp. Nedan hittar du de bästa tipsen på hur du utnyttjar din servis med omsorg.

  • Använd delar av servisen till annat än mat. Du kan exempelvis använda en servis skålar till att förvara nycklarna i eller använda servisens koppar som vaser. På det sättet ökar du servisens användningsområden.
  • Läs på om hur du tar hand om din servis på bästa sätt. Innan du använder din servis första gången kan det vara bra att läsa på om hur servisen bäst ska diskas och förvaras. På det sättet undviker du obehagliga överraskningar som kan dyka upp om du exempelvis maskindiskar en servis som inte ska diskas i diskmaskin.
  • Välj en neutral färg eller ett neutralt mönster. Om du inte på förhand köper en servis för ett specifikt tillfälle är det smart att välja en neutral servis som passar för de flesta tillfällen.

Bästa servisen i 24 delar

Som rubriken antyder kommer här mer information om serviser med 24 delar. Om du är på jakt efter en servis som du kan använda både till vardags och till fest är det smart att välja en servis med 24 delar. Det beror på att den typen av servis inte är lika begränsande när det gäller antalet personer som kan äta på servisen samtidigt.

De bästa serviserna i 24 delar är serviser i flera olika färger eller i en neutral färg.

Marknadens bästa servis i 12 delar

Om du inte känner ett behov av en stor servis är det smart att införskaffa en servis i 12 delar. Enligt rubriken finns det flera exempel på marknadens bästa serviser i 12 delar. Dels finns det väldigt många serviser att välja på när det kommer till serviser med 12 delar och dels finns det fler prisklasser kopplade till serviser i 12 delar än till större serviser.

En servis i 12 delar är dessutom en perfekt studentpresent eller present till någon som ska flytta hemifrån. Det beror på att en servis i 12 delar innehåller allt porslin du behöver.

Hitta den bästa servisen i stengods

Precis som rubriken ovan påpekar finns det en rad olika serviser i stengods. Det finns mindre serviser och större serviser. Det du framför allt ska tänka på när du väljer en servis i stengods är att välja en servis som kan växa med dig. Eftersom serviser i stengods är kända för att hålla länge kan det vara klokt att välja en servis som du tror att du kommer vilja använda flera år framöver.

Om du vill investera lite extra i din servis kan du välja en lite mer omfattande servis i stengods. Antingen köper du en större servis på en gång, eller så väljer du en servis i stengods som du kan bygga på efterhand.


Redaktionen
Handlasmart.se
Innehåll i denna artikel