Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Smidigare träning med det bästa löpbandet 2023

Med ett löpband har du alltid träningen nära till hands. Är det kallt och regnigt ute eller högsommarvarmt är löpbandet ett perfekt alternativ till motionsspåret. Här har vi samlat utvalda modeller av löpband som är bäst i test.

Bäst i test
Master Fitness
T20
Ett band med hög kvalité som mäter sig med de professionella.
Priserna visas bland annat med hjälp av
Bästa premium
Sole Fitness
F63
Löpband med allt du kan önska.
Bra val
Titan LIFE
Titan Life Athlete T73
Passar till både nybörjaren och den erfarne löparen.
Prisvärt
Titan Life
ST690 II
Mycket robust och stark maskin för pengarna.
Visa 4 butiker till
Priserna visas bland annat med hjälp av
Priserna visas bland annat med hjälp av
Bäst i test
Bäst i test

Master Fitness
T20

Ett band med hög kvalité som mäter sig med de professionella.

Master Fitness
T20

Ett band med hög kvalité som mäter sig med de professionella.

Priserna visas bland annat med hjälp av

Produktegenskaper

 • Hopfällbart
 • Lutning: 0 - 16%
 • Hastighet: 0,8 - 16 km/h
 • 25 program

Produktöversikt

Master Fitness utnämndes till bäst i test i Pricerunners test av löpband. Bandets motor är stark nog att den förutom gång och jogging, även klarar av löpning. Hastigheten kan ställas in på 0,8 – 16 km/h. Maskinen har 25 olika program, varav två som är pulsbaserade, men kan också köras i gång med snabbstart. Bandet är ställbart med 0 – 16 % lutning, och detta görs med hjälp av elmotor.

LCD-displayen visar information om program, hastighet, lutning, kaloriförbränning, tid och distans. Det finns även hylla för surfplatta samt två flaskhållare. Bandet går att fälla samman och har en soft drop-funktion som gör att du kan fälla ut det utan att oroa dig för att det ska slå hårt mot golvet. Hjulen gör även de att det är relativt lätt att flytta runt maskinen.

Se priser på Master Fitness T20


Bästa premium
Bästa premium

Sole Fitness
F63

Löpband med allt du kan önska.

Sole Fitness
F63

Löpband med allt du kan önska.

Produktegenskaper

 • Vikt: 115 kg
 • Hastighet: 1 – 18 km/h
 • Lutning: 0 – 15%
 • Max användarvikt: 148 kg
 • 6 träningsprogram
 • Bluetooth
 • Högtalare
 • Pulsbälte ingår

Produktöversikt

Detta löpband utsågs till bäst i test när sajten bäst-i-test.se testade löpband. Något av det som imponerade mest vid testet var den goda dämpningen, vilket gör löpningen bekväm. Det har en stor och lång löpyta, vilket ofta uppskattas av personer som gillar att springa snabbt. Med en motor på 3 hk kan bandet ge dig en topphastighet på 18km/h. Bandet går att ställas i en lutning på 0 – 15 %.

Maskinen har sex träningsprogram som inkluderar specifika fettförbränningsprogram och konditionsprogram. Maskinen är även användbart tillsammans med träningsappen Zwift, vilken du kopplar via maskinens inbyggda Bluetooth. Du kan direkt se din träning och framgångar i appen. Bluetooth-anslutningen kan också användas till att spela musik genom maskinens inbyggda högtalare. Bra om du inte tycker om att ha hörlurar när du springer. Maskinen har hylla för tablet, samt USB-port som låter dig ladda mobila enheter.
Löpbandet har praktiska säkerhetsfunktioner såsom stoppbrytare och lås för när det inte används. Bandet är hopfällbart och har transporthjul för förflyttning.

OBS! Går endast att förbeställas. Skickas när det åter finns i lager.

Se priser på Sole Fitness F63


Bra val
Bra val

Titan LIFE
Titan Life Athlete T73

Passar till både nybörjaren och den erfarne löparen.

Titan LIFE
Titan Life Athlete T73

Passar till både nybörjaren och den erfarne löparen.

Produktegenskaper

 • Vikt: 79 kg
 • Hastighet: 1 – 22 km/h
 • Lutning: 20 nivåer
 • Max användarvikt: 130 kg
 • Uttag för hörlurar
 • Möjlighet till personliga träningsprofiler
 • Stötabsorbering och luftfjädring

Produktöversikt

Löpband som passar den erfarne likväl nybörjaren. Löpytan ligger på 51 x 140 cm, och har extra stötabsorbering inbyggd i sig. Den har också luftfjädring som hjälper till för en behaglig löpupplevelse, samtidigt som det resulterarar i mindre slitage på kroppen.

Bandet kan ställas i 20 olika lutningar, vilket görs elektriskt via kontrollpanelen. Maskinen har 24 förinställda träningsprogram, bland annat för intervaller som låter dig komma upp i hastigheter som 22km/h. Maskinen ger dig även möjligheten till att ha olika profiler på den. Dessa kan användas för att alla användare till exempel ska kunna hålla koll på sin kaloriförbränning. Din personliga träningsdata kan även registreras och vidarebefordras via Bluetooth, till exempelvis en träningsapp.

Löpbandet är utrustat med en skärm med TFT-teknologi, vilket ger den en mycket bra skärm som till och med låter dig titta på film medan du tränar. Bandet har även radio och uttag för hörlurar. Bandet går att fälla upp när det inte används.

Se priser på Titan Life Athlete T73


Prisvärt
Prisvärt

Titan Life
ST690 II

Mycket robust och stark maskin för pengarna.

Titan Life
ST690 II

Mycket robust och stark maskin för pengarna.

Visa 4 butiker till
Priserna visas bland annat med hjälp av

Produktegenskaper

 • Vikt: 99 kg
 • Hastighet: 0 – 20 km/h
 • Lutning: 20 nivåer
 • Max användarvikt: 130 kg
 • 25 träningsprogram
 • Pulsmätare

Produktöversikt

Löpband med en kraftig motor på hela 3,5 hk, vilket kan ge en topphastighet på hela 20 km/h. Bandet har 20 lutningsnivåer, som optimerar om du tränar i intervaller. Maskinen kommer med 25 förprogrammerade träningsprogram.

LCD-skärmen låter dig få information om program, hastighet, lutning, tid och hjärtfrekvens. Hastighet och lutning kan även snabbt ställas in via handtagen, där kan du även kan mäta pulsen på pulsmätarna.
Löpbandet har en robust metallram och är hopfällbart. Det går också att transportera med hjälp av hjulen. Maskinens mått är 192 x 89 x 145 cm, och själva löpmattan ligger på 52 x 140 cm.

Se priser på Titan Life ST690 II


bästa löpbandet

Varför ska jag ha ett löpband?

Först och främst är löpbandet ett effektivt träningsredskap som gör att du får bättre kondition och starkare ben. Promenader och löpning på bandet förbränner dessutom kalorier så att det blir lättare att hålla vikten eller att gå ner i vikt.

En annan viktig fördel med löpband är att du alltid har träningen tillgänglig. Om du har barn som behöver tillsyn kan du få till ett bra träningspass utan att behöva ordna barnvakt. Är det kallt utomhus eller är vägarna täckta av is? Inga problem! Sätt på dig ett par shorts och linne och börja springa. Likadant om termometern visar omänskligt höga temperaturer. Bara starta bandet och sätt på en fläkt framför.

Ytterligare en fördel med att ha tillgång till träning på hemmaplan är att du kan göra annat samtidigt. Passa på att titta på din favoritserie samtidigt som du går eller springer.

Något som inbitna löparfantaster sällan tänker på är att det är många som inte känner sig bekväma med att springa utomhus. Det brukar särskilt gälla nybörjare som behöver växla mellan att gå och jogga. Hör du till den kategorin är ett eget löpband ett utmärkt sätt att komma igång med löpningen utan blickar från omgivningen.

Hitta bästa löpbandet för dig

När du ska välja band ska du först och främst ta hänsyn till vad du ska använda det till. Springer du långt och snabbt behöver du en modell som klarar av den hastighet du har tänkt springa i. De enklare varianterna kan ha en maxhastighet på exempelvis 12 km/h, vilket är för långsamt om du är en snabb löpare.

Har du däremot tänkt använda bandet främst till promenader och för att komma igång med att jogga fungerar ett enklare band utmärkt. Fördelen med dessa är att de oftast tar mindre plats och är lätta att vika ihop och stuva undan, dessutom är priset lägre.

När du ska ställa upp löpbandet är det viktigt att skydda golvet vid det. Svett och kanske även vattenspill kan förstöra golv som är känsliga för fukt. Använd därför gärna någon form av underlagsmatta innan du placerar ut bandet.

Kolla upp det här innan du beställer löpband

 • Ljudnivå.
 • Maxhastighet.
 • Går bandet att fälla ihop?
 • Storlek - viktigt att mäta rummets yta så att löpbandet får plats.
 • Takhöjd - eftersom bandet tar upp plats även på höjden samt att du ska få plats att springa gäller det att mäta rummets höjd.
 • Vilka funktioner finns, till exempel förinställda program?
 • Går det att ställa in lutning på bandet?

Motorlösa löpband

Denna typ av löpband är inte lika vanliga som motordrivna men i vissa lägen kan de fungera bra. När du använder ett motorlöst band är det din egen kraft som får det att röra sig. Tekniken kan ta lite tid att lära sig och det kan vara bra att börja med att promenera innan du testar att springa. Fördelen med ett band utan motor är att det inte kräver ström, vilket gör att det kan placeras var som helst. Det är också tystare än ett traditionellt motordrivet löpband.

Anpassa träningen på löpbandet

Träning på ett band skiljer sig inte så mycket åt från att göra det utomhus men det finns några saker att tänka på. Eftersom det motordrivna bandet delvis hjälper till att dra dig fram kommer löpningen att bli något lättare än utomhus. Det blir också lite lättare eftersom det är vindstilla och underlaget är helt jämnt. Många erfarna löpare brukar därför ställa in bandet så att det lutar svagt uppåt, för att kompensera. Ställ också in bandet på en något högre hastighet än du brukar hålla utomhus.

Fler populära produkter

Utöver de val vi på redaktionen presenterat längst upp på sidan så kan vi även tipsa dig om dessa 26 produkter som är populära hos .

 • Frontier
  FWB100
  7 (1)
  RANK 10
  I LöPBAND
  3 349 - 7 108 SEK
 • Gymstick
  WalkingPad
  5.5 (1)
  RANK 1
  I LöPBAND
  5 199 - 9 999 SEK
 • Master Fitness
  T30
  7 (1)
  RANK 9
  I LöPBAND
  9 790 - 20 250 SEK
 • Titan Fitness
  T80 Pro
  RANK 6
  I LöPBAND
  11 999 - 18 490 SEK
 • Titan Life
  Treadmill T82 TFT
  RANK 10
  I LöPBAND
  10 198 - 17 990 SEK
 • Titan Fitness
  T90 Pro
  RANK 10
  I LöPBAND
  17 990 - 29 999 SEK
 • Gymstick
  WalkingPad Pro
  RANK 8
  I LöPBAND
  5 990 - 9 502 SEK
 • Sole Fitness
  F85
  6.5 (1)
  RANK 10
  I LöPBAND
  24 990 - 24 990 SEK
 • Hammer Sport
  Life Runner LR22I
  8.75 (3)
  RANK 11
  I LöPBAND
  14 390 - 21 599 SEK
 • Gymstick
  Titanium Run 2.0
  RANK 10
  I LöPBAND
  4 990 - 7 641 SEK
 • Horizon Fitness
  Paragon X
  RANK 10
  I LöPBAND
  19 749 - 29 999 SEK
 • Impulse Fitness
  RT700
  RANK 2
  I LöPBAND
  44 491 - 69 200 SEK
 • FitNord
  Treadmill Desk WalkRo
  RANK 9
  I LöPBAND
  8 490 - 19 675 SEK
 • Master Fitness
  T22
  RANK 10
  I LöPBAND
  7 590 - 12 695 SEK
 • Master Fitness
  Walking Pad W15
  RANK 10
  I LöPBAND
  3 990 - 5 995 SEK
 • Titan Life
  Treadmill T63
  RANK 3
  I LöPBAND
  6 240 - 15 999 SEK
 • Casall
  Compact Run M8
  RANK 10
  I LöPBAND
  5 999 - 7 999 SEK
 • Sole Fitness
  TT8
  RANK 10
  I LöPBAND
  39 990 - 39 990 SEK
 • Assault Fitness
  AirRunner
  RANK 9
  I LöPBAND
  49 900 - 68 200 SEK
 • Titan Life
  Treadmill Office 2
  RANK 7
  I LöPBAND
  3 321 - 5 207 SEK
 • Titan Life
  S Line 850
  RANK 10
  I LöPBAND
  22 999 - 22 999 SEK
 • Toorx
  Walkingpad
  RANK 8
  I LöPBAND
  5 616 - 6 240 SEK
 • InSportLine
  Gilavar
  RANK 5
  I LöPBAND
  14 950 - 19 999 SEK
 • Xiaomi
  Kingsmith WalkingPad A1 Pro
  RANK 6
  I LöPBAND
  4 969 - 5 990 SEK
 • Xiaomi
  Kingsmith WalkingPad R2 Pro
  7.5 (1)
  RANK 7
  I LöPBAND
  8 999 - 16 503 SEK
 • Master Fitness
  Wavedeck T5
  RANK 11
  I LöPBAND
  16 895 - 21 900 SEK

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

CDON

Redaktionen
Handlasmart.se
Innehåll i denna artikel