Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska Test.se logo i samarbete med Pengar.se logo. Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Smidigare träning med det bästa löpbandet 2024

Med ett löpband har du alltid träningen nära till hands. Är det kallt och regnigt ute eller högsommarvarmt är löpbandet ett perfekt alternativ till motionsspåret. Här har vi samlat utvalda modeller av löpband som är bäst i test.

Handlasmart rekommenderar:

Priser visas bland annat med hjälp av prisjakt logo
Bäst i test
Master Fitness
T20
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor
Ett band med hög kvalité som mäter sig med de professionella.
Populärt val
Master Fitness
T25
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor
Omtyckt löpband som passar de flesta.
Bra val
Titan LIFE
Titan Life Athlete T73
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor
Passar till både nybörjaren och den erfarne löparen.
Bäst i test
Bäst i test

Master Fitness
T20

Ett band med hög kvalité som mäter sig med de professionella.
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Master Fitness
T20

tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Ett band med hög kvalité som mäter sig med de professionella.

Produktegenskaper

 • Hopfällbart
 • Lutning: 0 - 16%
 • Hastighet: 0,8 - 16 km/h
 • 25 program

Produktöversikt

Master Fitness utnämndes till bäst i test i Pricerunners test av löpband. Bandets motor är stark nog att den förutom gång och jogging, även klarar av löpning. Hastigheten kan ställas in på 0,8 – 16 km/h. Maskinen har 25 olika program, varav två som är pulsbaserade, men kan också köras i gång med snabbstart. Bandet är ställbart med 0 – 16 % lutning, och detta görs med hjälp av elmotor.

LCD-displayen visar information om program, hastighet, lutning, kaloriförbränning, tid och distans. Det finns även hylla för surfplatta samt två flaskhållare. Bandet går att fälla samman och har en soft drop-funktion som gör att du kan fälla ut det utan att oroa dig för att det ska slå hårt mot golvet. Hjulen gör även de att det är relativt lätt att flytta runt maskinen.

Se priser på Master Fitness T20


Populärt val
Populärt val

Master Fitness
T25

Omtyckt löpband som passar de flesta.
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Master Fitness
T25

tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Omtyckt löpband som passar de flesta.

Produktegenskaper

 • Vikt: 88 kg
 • Hastighet: 1 – 20 km/h
 • Lutning: 0 – 15 %
 • Max användarvikt: 130 kg
 • 36 träningsprogram
 • Levereras med pulsbälte
 • Funkar med Zwift

Produktöversikt

Detta löpband har en motor på 2,5 hk, som kan ge dig en topphastighet på 20 km/h. Detta passar perfekt för dig som gillar snabb löpning och gör att den håller för mycket användning. Bandet kommer med hela 36 förinstallerade träningsprogram. Löpbandet kan ställas i på en lutning på 0 – 15%.

Kontrollpanelen utgörs av en 7” blå LCD-display, som är tydlig och har stora snabbknappar som gör det enkelt att sätta i gång med din träning. Här får du även information om programmet du kör, distans, hastighet, tid, lutning, kroppsfett och kaloriförbränning. Även pulsfrekvens syns här, och förutom handpulsmätaren levereras även maskinen med ett pulsbälte som hjälper dig ge en korrekt mätning.
Maskinen är hopfällbar och har transporthjul. Den kommer även med en monteringsvideo som hjälper dig när du ska sätta samman maskinen.

Maskinen är kompatibel med träningsappen Zwift. Koppla maskinen till telefonen via Bluetooth, och se dina framgångar i appen.

Se priser på Master Fitness T25


Bra val
Bra val

Titan LIFE
Titan Life Athlete T73

Passar till både nybörjaren och den erfarne löparen.
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Titan LIFE
Titan Life Athlete T73

tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Passar till både nybörjaren och den erfarne löparen.

Produktegenskaper

 • Vikt: 79 kg
 • Hastighet: 1 – 22 km/h
 • Lutning: 20 nivåer
 • Max användarvikt: 130 kg
 • Uttag för hörlurar
 • Möjlighet till personliga träningsprofiler
 • Stötabsorbering och luftfjädring

Produktöversikt

Löpband som passar den erfarne likväl nybörjaren. Löpytan ligger på 51 x 140 cm, och har extra stötabsorbering inbyggd i sig. Den har också luftfjädring som hjälper till för en behaglig löpupplevelse, samtidigt som det resulterarar i mindre slitage på kroppen.

Bandet kan ställas i 20 olika lutningar, vilket görs elektriskt via kontrollpanelen. Maskinen har 24 förinställda träningsprogram, bland annat för intervaller som låter dig komma upp i hastigheter som 22km/h. Maskinen ger dig även möjligheten till att ha olika profiler på den. Dessa kan användas för att alla användare till exempel ska kunna hålla koll på sin kaloriförbränning. Din personliga träningsdata kan även registreras och vidarebefordras via Bluetooth, till exempelvis en träningsapp.

Löpbandet är utrustat med en skärm med TFT-teknologi, vilket ger den en mycket bra skärm som till och med låter dig titta på film medan du tränar. Bandet har även radio och uttag för hörlurar. Bandet går att fälla upp när det inte används.

Se priser på Titan Life Athlete T73


bästa löpbandet

Varför ska jag ha ett löpband?

Först och främst är löpbandet ett effektivt träningsredskap som gör att du får bättre kondition och starkare ben. Promenader och löpning på bandet förbränner dessutom kalorier så att det blir lättare att hålla vikten eller att gå ner i vikt.

En annan viktig fördel med löpband är att du alltid har träningen tillgänglig. Om du har barn som behöver tillsyn kan du få till ett bra träningspass utan att behöva ordna barnvakt. Är det kallt utomhus eller är vägarna täckta av is? Inga problem! Sätt på dig ett par shorts och linne och börja springa. Likadant om termometern visar omänskligt höga temperaturer. Bara starta bandet och sätt på en fläkt framför.

Ytterligare en fördel med att ha tillgång till träning på hemmaplan är att du kan göra annat samtidigt. Passa på att titta på din favoritserie samtidigt som du går eller springer.

Något som inbitna löparfantaster sällan tänker på är att det är många som inte känner sig bekväma med att springa utomhus. Det brukar särskilt gälla nybörjare som behöver växla mellan att gå och jogga. Hör du till den kategorin är ett eget löpband ett utmärkt sätt att komma igång med löpningen utan blickar från omgivningen.

Hitta bästa löpbandet för dig

När du ska välja band ska du först och främst ta hänsyn till vad du ska använda det till. Springer du långt och snabbt behöver du en modell som klarar av den hastighet du har tänkt springa i. De enklare varianterna kan ha en maxhastighet på exempelvis 12 km/h, vilket är för långsamt om du är en snabb löpare.

Har du däremot tänkt använda bandet främst till promenader och för att komma igång med att jogga fungerar ett enklare band utmärkt. Fördelen med dessa är att de oftast tar mindre plats och är lätta att vika ihop och stuva undan, dessutom är priset lägre.

När du ska ställa upp löpbandet är det viktigt att skydda golvet vid det. Svett och kanske även vattenspill kan förstöra golv som är känsliga för fukt. Använd därför gärna någon form av underlagsmatta innan du placerar ut bandet.

Kolla upp det här innan du beställer löpband

 • Ljudnivå.
 • Maxhastighet.
 • Går bandet att fälla ihop?
 • Storlek - viktigt att mäta rummets yta så att löpbandet får plats.
 • Takhöjd - eftersom bandet tar upp plats även på höjden samt att du ska få plats att springa gäller det att mäta rummets höjd.
 • Vilka funktioner finns, till exempel förinställda program?
 • Går det att ställa in lutning på bandet?

Motorlösa löpband

Denna typ av löpband är inte lika vanliga som motordrivna men i vissa lägen kan de fungera bra. När du använder ett motorlöst band är det din egen kraft som får det att röra sig. Tekniken kan ta lite tid att lära sig och det kan vara bra att börja med att promenera innan du testar att springa. Fördelen med ett band utan motor är att det inte kräver ström, vilket gör att det kan placeras var som helst. Det är också tystare än ett traditionellt motordrivet löpband.

Anpassa träningen på löpbandet

Träning på ett band skiljer sig inte så mycket åt från att göra det utomhus men det finns några saker att tänka på. Eftersom det motordrivna bandet delvis hjälper till att dra dig fram kommer löpningen att bli något lättare än utomhus. Det blir också lite lättare eftersom det är vindstilla och underlaget är helt jämnt. Många erfarna löpare brukar därför ställa in bandet så att det lutar svagt uppåt, för att kompensera. Ställ också in bandet på en något högre hastighet än du brukar hålla utomhus.


Redaktionen
Handlasmart.se
Innehåll i denna artikel