Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska Test.se logo i samarbete med Pengar.se logo. Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Dörrklocka med kamera - bäst i test 2024

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Allt fler vill känna sig trygga i sin bostad, och installerar därför olika produkter som höjer säkerheten. En ny produkt på marknaden är dörrklocka med kamera, som är en av de bästa metoderna att hålla koll på vem det är som ringer på din dörr. Du kan välja mellan olika modeller som ger dig hög upplösning, rörelsedetektion och mobilnotiser.

dörrklocka med kamera bäst i test

Välj en smidig dörrklocka med kamera och skärm 

För att hitta den bästa dörrklockan med kamera och skärm kan du se över de tester och köpguider som finns på området. Vi går här igenom några av de bästa smarta dörrklockorna på marknaden, inklusive specifikationer och fördelar med olika märken. Smarta dörrklockor med kamera börjar bli mer vanligt bland konsumenterna vilket visar att det finns många fördelar med att uppgradera sin dörrklocka. Du kan se direkt på din mobil vem som ringer på dörren och kan prata med bud som kommer till din dörr med paket även när du inte är hemma.

Förbättrad säkerhet

Om du är orolig över vad som pågår hemmavid när du inte är där kan en smart dörrklocka med kamera vara en bra investering. Du slipper vara orolig över vem som står vid dörren eller om någon försöker sig på inbrott när du inte är hemma. En smart dörrklocka fungerar som en vakt, vilket kan ge en förklaring till varför dess popularitet växer allt mer hos konsumenterna. Att marknaden för smarta dörrklockor blir allt större har lett till att det nu finns många olika modeller att välja mellan.

Se över dina behov

Det är bra att tänka igenom i förväg vilka behov du har för din smarta dörrklocka. Om den kommer att utsättas för väder och vind kan den behöva vara vattentät och robust, samt tillverkad av tåliga material av hög kvalitet. Du kanske också behöver ha möjligheten att justera volymen på röster och ringsignal, så att du alltid hör när någon är i närheten av dörren eller söker kontakt. En annan bra funktion kan vara möjligheten att välja mellan olika ringsignaler eller att kunna ändra skärmens färgintensitet och ljusstyrka. Se i förväg över dörrklockans monteringsinstruktioner, så att du enkelt kan sätta upp den och börja använda den direkt.

Större flexibilitet

Dörrklockan med kamera kan både ersätta och komplettera din befintliga dörrklocka. En del vill ha större flexibilitet och valmöjlighet och låter den gamla dörrklockan vara kvar, vilket ger gästerna möjlighet att annonsera sina ankomst på flera sätt. Olika modeller kommer med flera nödvändiga och kanske ibland oväntade funktioner, som möjligheten att spela in och lagra videoklipp i molntjänster eller att direkt fånga upp rörelser vid dörren med hjälp av rörelsesensorer. Att välja en dörrklocka med kamera som har trådlös anslutning till wifi kan vara en stor fördel då produkten då blir mer lättplacerad. Om den kan ansluta till routern går det att sätta den var som helst i ditt hem. När du väljer en dörrklocka med kamera som drivs med batteri finns dock nackdelen att batterierna kan behöva laddas efter ett tag, men med ett löstagbart batteri är processen enkel och smidig.

Är dörrklocka med kamera lagligt? 

Det kan vara viktigt att först ta reda på regler och lagar innan du installerar en dörrklocka med kamera. Här är det dataskyddsförordningen och kamerabevakningslagen som är aktuella.

  • Om du sätter upp dörrklockan med kamera på ett ställe där allmänheten kan ha tillträde och om bevakningen sker av en myndighet krävs tillstånd för kamerabevakning.
  • En dom i Högsta förvaltningsdomstolen slog fast att kameror som sitter vid entréer i flerfamiljshus bör anses vara ett ställe som allmänheten har tillträde till. Detta då det inte fanns något som rent fysiskt hindrade allmänheten från att ta sig in i entrén.
  • Myndighetsutövning kan sägas vara uppgifter som är av allmänt intresse, men att övervaka sin egen dörr är inte något som allmänheten har intresse av. Därför krävs inget tillstånd för kamerabevakning när du installerar en dörrklocka med kamera.

Köp en batteridriven dörrklocka med kamera

När du väljer en dörrklocka med kamera som drivs med batteri behöver du inte koppla in kablar för att hålla igång kameran med ström. Detta förenklar hela installationsprocessen. Bilder, ljud och video skickas trådlöst via wifi vilket också gör dörrklockan kabelfri och mer estetiskt tilltalande.


Redaktionen
Handlasmart.se
Innehåll i denna artikel