Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska Test.se logo i samarbete med Pengar.se logo. Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Hitta den bästa trampbilen 2024

Trampbilen är en rolig och klassisk leksak som garanterat aktiverar ditt barn. Läs vår guide och få vägledning i din jakt på den bästa trampbilen.

Handlasmart rekommenderar:

Priser visas bland annat med hjälp av prisjakt logo
Bäst i test
Abarth
Trampbil Röd
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor
En riktig racerbil med Abarth-design.
Bra val
Berg
Buddy Lua
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor
Trampbil som håller för mycket lek.
Bäst med ljud
EXIT
Foxy Gokart Fire
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor
Med ljus och häftiga ljud.
Bäst i test
Bäst i test

Abarth
Trampbil Röd

En riktig racerbil med Abarth-design.
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Abarth
Trampbil Röd

tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

En riktig racerbil med Abarth-design.

Produktegenskaper

 • Rekommenderad ålder: 3 - 8 år
 • Maxvikt förare: 40 kg
 • Frihjul
 • Handbroms
 • Koppling
 • Abarth-logga på flera ställen
 • Racerstol

Produktöversikt

En racer-trampbil med design från racerbilsmärket Abarth. Trampbilen har Abarth-loggan på flera ställen, bland annat på hjulen och i grillen. Sätet och ratten påminner även de om de i en riktig racerbil, vilket låter barnet nästan köra i en riktig racerbil.

Trampbilen är utrustad med handbroms och koppling, och den går även att ställ in till frihjul, så att pedalerna inte åker runt när barnet åker i nedförsbacke. Ramen är av stabil metall och den har äkta gummihjul.


Bra val
Bra val

Berg
Buddy Lua

Trampbil som håller för mycket lek.
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Berg
Buddy Lua

tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Trampbil som håller för mycket lek.

Produktegenskaper

 • Rekommenderad ålder: 3-8 år
 • Max vikt: 50 kg
 • Max förar längd: 1,3 m
 • Justerbart säte och ratt
 • Luftgummidäck

Produktöversikt

Buddy Pro från Berg är en stabil trampbil med metallram som finns i flera utföranden. Trampbilden är rekommenderad för 3-8 år, eller en maxvikt på 50 kg. Både säte och ratt är dock justerbara så den kan följa barnets utveckling. Tack vare vändaxeln får den en mycket stabil konstruktion.

Trampbilen är enkel att montera ihop.Väghållningen är stabil tack vare pendelaxeln. 

Se priser på Berg Buddy Lua


Bäst med ljud
Bäst med ljud

EXIT
Foxy Gokart Fire

Med ljus och häftiga ljud.
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

EXIT
Foxy Gokart Fire

tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Med ljus och häftiga ljud.

Produktegenskaper

 • Rekommenderad ålder: 2 - 5 år
 • Massiva EVA-däck
 • Bakpedalsbroms
 • Lätt att styra
 • Kommer med lampa och ljudbox

Produktöversikt

Trampbil som är lätt som är lätt att styra även för de mindre. Bilens sits är justerbar i tre lägen, och kan därför anpassas allt eftersom barnet växer. Den har en bakpedalsbrom, och den går att köra både bakåt och framåt. Den robusta och flexibla axeln ser till att båda framhjulen håller sig på marken, även om underlaget inte är jämnt. Bilen har massiva EVA-däck som gör att de inte har någon möjlighet att läcka. 

Trampbilen leveraras även med ett blinkande ljus som fäst baktill på trampbilen i en stav. I staven med lampan sitter även en ljudbox som gör häftiga ljud.


bästa trampbilen

Den första frågan som du bör ställa dig är vilket åldersspann som trampbilen är utvecklad för. Det kan vara ganska stor skillnad på en produkt som riktar sig mot 2-5 år, jämfört med en som riktar sig mot 4-8 år. Det finns också stora skillnader i hur många funktioner de har. Vissa modeller är väldigt avancerade, medan andra bara har de mest grundläggande funktionerna. Listan nedan tar upp faktorer som bör vägleda ditt köp:

 • Åldersspann
 • Funktioner
 • Design
 • Pris
 • Kvalitet

Trampbilar för yngre eller äldre barn

Du kan hitta trampbilar som har en åldersgräns på bara två år. Det är lämpligt för föräldrar som vill att barnet redan i ung ålder ska komma igång, aktivera sig och börja träna upp motoriken. Om barnet tycker om en leksak är chansen stor att det rör på sig mycket och får en hel del motion. När det kommer via leken tycker barnet att det är roligt, snarare än något jobbigt och besvärligt. Trampbilar avsedda för yngre barn brukar ofta ha liten svängradie. Då blir de enklare att hantera. Många modeller har ratt och säte som kan justeras. Det är lämpligt för att barnet ska kunna fortsätta använda bilen när de växer.

Funktioner som gör trampbilen roligare

Många produkter är utrustade med ljudeffekter. Det kan handla om att trampbilen kan spela upp motorljud, musik eller tuta. Barnet får bättre inlevelse om till exempel en racerbil låter som den går snabbt eller om en brandbil kan låta som vid en utryckning, kanske även med blinkande lampor. Självklart finns även en balansgång som förälder och du bör undvika att trampbilen blir alltför högljudd, särskilt om barnet verkligen använder den mycket och ofta. Exempel på andra funktioner är trampbilar som tillåter barnet att trampa baklänges.

Den bästa designen för trampbilar

När det gäller design är det viktigaste att trampbilen inte är för stor och tung i förhållande till barnet. I så fall blir den otymplig och besvärlig att använda. Samtidigt är det viktigt att den har en robust design. Även yngre barn kan utsätta leksaker för ganska hårdhänt behandling och en dåligt designad trampbil riskerar att snabbt gå sönder. Har den däremot en stålram och bra däck, lär den hålla länge. Färg och utseende är i regel mindre viktigt, men om möjligt bör du förstås satsa på en produkt som barnet tycker är snygg och rolig. Kanske tycker barnet om traktorer, polisbilar eller sportbilar?

Ska jag välja en billig eller dyr trampbil?

Likt för många andra produkter brukar pris och kvalitet hänga ihop. De trampbilar som visat sig bäst i test brukar inte vara de allra billigaste på marknaden. Samtidigt kan det vara svårt att motivera ett högre pris om det är en produkt som barnet snabbt växer ur. Något som kan inverka på ditt beslut är om du har flera barn eller åtminstone planerar att skaffa fler barn inom en nära framtid. En trampbil av hög kvalitet kan gå i arv. Glöm heller inte att det finns en andrahandsmarknad och är produkten i bra skick lär det inte vara några svårigheter att sälja den begagnat, eller kanske ge bort den som present till en annan familj.

Kan trampbilar användas både inomhus och utomhus?

Det beror helt på produkten. Bland annat är däcken avsedda för olika underlag. Trampbilar med däck avsedda för utomhusbruk kanske riskerar att skada golvet inomhus. En bil som är avsedd endast för inomhusbruk kanske är utrustad med däck som slits ut snabbt eller får dåligt grepp utomhus. Riktigt bra gummidäck är ofta att rekommendera, eftersom de brukar ha förmåga att rulla tyst både inomhus och utomhus.

I övrigt bör du alltid följa tillverkarens anvisningar och se till att trampbilen används i den miljö den är utvecklad för. Vad som ställer allra högst krav är ojämna underlag. Du måste tänka till mer i valet av modell om den ska köras på gräsmattan, jämfört med ett plant golv. Är däcken inte anpassade för underlaget kommer barnet få väldigt svårt att ta sig fram.

Vad avgör hur länge ett barn kan använda trampbilen?

Egentligen beror det mest på längd, vikt och hur länge barnet har intresse av att använda den. När den har ett justerbart säte och justerbar ratt brukar det inte vara några problem att fortsätta använda trampbilen upp till den övre åldersgränsen. I produktinformationen kan du även hitta maximal användarvikt. Den kan till exempel vara 30 kg. I så fall bör det följas, eftersom produkten endast är testad för att vara säker och hållbar upp till den vikten.

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

Amazon.se

Redaktionen
Handlasmart.se
Innehåll i denna artikel