Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Hitta den bästa trampbilen 2021


Trampbilen är en rolig leksak som ger motion och stimulerar barnet att upptäcka nya områden. De finns också i många olika stilar och färger, så det brukar alltid gå att hitta en design som passar. Kanske är det därför den blivit en sådan tidlös klassiker. När du ska köpa trampbil finns en hel del saker att tänka på. Här kommer en genomgång av vad som utmärker de bästa produkterna.

Bäst i test
BERG
Buddy Pro
Trampbil som håller för mycket lek
Bäst med ljud
EXIT
Foxy Gokart Fire
Med ljus och häftiga ljud
Bästa Traktorn
Rolly Toys
Tramptraktor med Släp John Deere
John Deere-traktor för de mindre
Bästa grävskopan
Rolly Toys
Junior Traktor CAT med Grävare
Verklighetstrogen Cat-traktor med två skopor
Populärt val
Abarth
Trampbil Röd
En riktig racer med Abarth design
Bäst i test
Bäst i test

BERG
Buddy Pro

Trampbil som håller för mycket lek

BERG
Buddy Pro

Trampbil som håller för mycket lek

Produktegenskaper

 • Rekommenderad ålder: 3 - 8 år
 • Max vikt: 50 kg
 • Max förar längd: 1,3 m
 • Metallram
 • Justerbart säte och styre
 • Gummidäck

Produktöversikt

Buddy Pro från Berg är en stabil trampbil med metallram som finns i flera utföranden. Trampbilden är rekommenderad för 3 - 8 år, eller en maxvikt på 50 kg. Både säte och ratt är dock justerbara så den kan följa barnets utveckling. Tack vare vändaxeln får den en mycket stabil konstruktion.

Hjulen är 12" pneumatiska luftgummidäck med kullager, som gör att den rullar mycket lätt och blir rolig för barn att köra. Trampbilen har också automatiska frihjul som gör att pedalerna inte försätter att gå av sig själva när bilen rullar. BRF-systemet tillåter dig att trampa framåt, bakåt och bromsa utan att växla. Detta gör att den blir mycket lätt att köra. 

Se priser på BERG Buddy Pro


Bäst med ljud
Bäst med ljud

EXIT
Foxy Gokart Fire

Med ljus och häftiga ljud

EXIT
Foxy Gokart Fire

Med ljus och häftiga ljud

Produktegenskaper

 • Rekommenderad ålder: 2 - 5 år
 • Massiva EVA-däck
 • Bakpedalsbroms
 • Lätt att styra
 • Kommer med lampa och ljudbox

Produktöversikt

Trampbil som är lätt som är lätt att styra även för de mindre. Bilens sits är justerbar i tre lägen, och kan därför anpassas allt eftersom barnet växer. Den har en bakpedalsbrom, och den går att köra både bakåt och framåt. Den robusta och flexibla axeln ser till att båda framhjulen håller sig på marken, även om underlaget inte är jämnt. Bilen har massiva EVA-däck som gör att de inte har någon möjlighet att läcka. 

Trampbilen leveraras även med ett blinkande ljus som fäst baktill på trampbilen i en stav. I staven med lampan sitter även en ljudbox som gör häftiga ljud.

Se priser på EXIT Foxy Gokart Fire


Bästa Traktorn
Bästa Traktorn

Rolly Toys
Tramptraktor med Släp John Deere

John Deere-traktor för de mindre

Rolly Toys
Tramptraktor med Släp John Deere

John Deere-traktor för de mindre

Produktegenskaper

 • Rekommenderad ålder: 2,5 - 5 år
 • Öppningsbar huv
 • Avtagbar släpvagn
 • Stabila hjul
 • Spännbar och skyddad kedja

Produktöversikt

Tramptraktor i John Deere-design från populära Rolly Toys. Traktorn har robusta hjul i plast, som har den karaktäristiska gula färgen precis som originalet. Hjulen har även slitbanor så de håller längre och ger smidig körning samt bättre fäste. 
Traktorn kommer även med en avtagbar släpvagn som även den ser ut som en riktig John Deere-vagn. Släpvagnen passar perfekt för att köra leksaker eller grus i. Traktorns huv går även att öppna.

Spändheten hos traktorns kedja är justerbar, och själva kedjan i sig sitter skyddad så det finns ingen riks att barnet fastnar i den. Traktorn är CE-märkt, vilket innebär att den upplever de väsentliga miljö-, hälso- och säkerhetskraven som gäller för produkttypen.  

Se priser på Rolly Toys Tramptraktor med Släp John Deere


Bästa grävskopan
Bästa grävskopan

Rolly Toys
Junior Traktor CAT med Grävare

Verklighetstrogen Cat-traktor med två skopor

Rolly Toys
Junior Traktor CAT med Grävare

Verklighetstrogen Cat-traktor med två skopor

Produktegenskaper

 • Rekommenderad ålder: 3 - 8 år
 • Justerbart säte
 • Öppningsbar huv
 • Två skopor
 • CE-märkt

Produktöversikt

Rolly Toys Junior Traktor Cat är en rolig och verklighetstrogen grävmaskin för barn i åldrarna 3 - 8 år. Traktorn har två skopor, en större framtill och en mindre bak. Den främre styrs med spakar bredvid ratten, medan den bakre har en egen liten sittplats och kontroller. Huven går att öppna och låter barnet verkligen bli uppsluppen i leken.

Sätet är justerbart så du kan anpassa den till hur barnet växer. Traktorn har måtten 164,5 x 53 x 76 och är CE-märkt.

Se priser på Rolly Toys Junior Traktor CAT med Grävare


Populärt val
Populärt val

Abarth
Trampbil Röd

En riktig racer med Abarth design

Abarth
Trampbil Röd

En riktig racer med Abarth design

Produktegenskaper

 • Rekommenderad ålder: 3 - 8 år
 • Maxvikt förare: 40 kg
 • Frihjul
 • Handbroms
 • Koppling
 • Abarth-logga på flera ställen
 • Racerstol

Produktöversikt

En racer-trampbil med design från racerbilsmärket Abarth. Trampbilen har Abarth-loggan på flera ställen, bland annat på hjulen och i grillen. Sätet och ratten påminner även de om de i en riktig racerbil, vilket låter barnet nästan köra i en riktig racerbil.

Trampbilen är utrustad med handbroms och koppling, och den går även att ställ in till frihjul, så att pedalerna inte åker runt när barnet åker i nedförsbacke. Ramen är av stabil metall och den har äkta gummihjul.

Se priser på Abarth Trampbil Röd


Bilden föreställer en blå trampbil som står i högt gräs.

Den första frågan som du bör ställa dig är vilket åldersspann som trampbilen är utvecklad för. Det kan vara ganska stor skillnad på en produkt som riktar sig mot 2-5 år, jämfört med en som riktar sig mot 4-8 år. Det finns också stora skillnader i hur många funktioner de har. Vissa modeller är väldigt avancerade, medan andra bara har de mest grundläggande funktionerna. Listan nedan tar upp faktorer som bör vägleda ditt köp:

 • Åldersspann
 • Funktioner
 • Design
 • Pris
 • Kvalitet

Trampbilar för yngre eller äldre barn

Du kan hitta trampbilar som har en åldersgräns på bara två år. Det är lämpligt för föräldrar som vill att barnet redan i ung ålder ska komma igång, aktivera sig och börja träna upp motoriken. Om barnet tycker om en leksak är chansen stor att det rör på sig mycket och får en hel del motion. När det kommer via leken tycker barnet att det är roligt, snarare än något jobbigt och besvärligt. Trampbilar avsedda för yngre barn brukar ofta ha liten svängradie. Då blir de enklare att hantera. Många modeller har ratt och säte som kan justeras. Det är lämpligt för att barnet ska kunna fortsätta använda bilen när de växer.

Funktioner som gör trampbilen roligare

Många produkter är utrustade med ljudeffekter. Det kan handla om att trampbilen kan spela upp motorljud, musik eller tuta. Barnet får bättre inlevelse om till exempel en racerbil låter som den går snabbt eller om en brandbil kan låta som vid en utryckning, kanske även med blinkande lampor. Självklart finns även en balansgång som förälder och du bör undvika att trampbilen blir alltför högljudd, särskilt om barnet verkligen använder den mycket och ofta. Exempel på andra funktioner är trampbilar som tillåter barnet att trampa baklänges.

Den bästa designen för trampbilar

När det gäller design är det viktigaste att trampbilen inte är för stor och tung i förhållande till barnet. I så fall blir den otymplig och besvärlig att använda. Samtidigt är det viktigt att den har en robust design. Även yngre barn kan utsätta leksaker för ganska hårdhänt behandling och en dåligt designad trampbil riskerar att snabbt gå sönder. Har den däremot en stålram och bra däck, lär den hålla länge. Färg och utseende är i regel mindre viktigt, men om möjligt bör du förstås satsa på en produkt som barnet tycker är snygg och rolig. Kanske tycker barnet om traktorer, polisbilar eller sportbilar?

Ska jag välja en billig eller dyr trampbil?

Likt för många andra produkter brukar pris och kvalitet hänga ihop. De trampbilar som visat sig bäst i test brukar inte vara de allra billigaste på marknaden. Samtidigt kan det vara svårt att motivera ett högre pris om det är en produkt som barnet snabbt växer ur. Något som kan inverka på ditt beslut är om du har flera barn eller åtminstone planerar att skaffa fler barn inom en nära framtid. En trampbil av hög kvalitet kan gå i arv. Glöm heller inte att det finns en andrahandsmarknad och är produkten i bra skick lär det inte vara några svårigheter att sälja den begagnat, eller kanske ge bort den som present till en annan familj.

Kan trampbilar användas både inomhus och utomhus?

Det beror helt på produkten. Bland annat är däcken avsedda för olika underlag. Trampbilar med däck avsedda för utomhusbruk kanske riskerar att skada golvet inomhus. En bil som är avsedd endast för inomhusbruk kanske är utrustad med däck som slits ut snabbt eller får dåligt grepp utomhus. Riktigt bra gummidäck är ofta att rekommendera, eftersom de brukar ha förmåga att rulla tyst både inomhus och utomhus.

I övrigt bör du alltid följa tillverkarens anvisningar och se till att trampbilen används i den miljö den är utvecklad för. Vad som ställer allra högst krav är ojämna underlag. Du måste tänka till mer i valet av modell om den ska köras på gräsmattan, jämfört med ett plant golv. Är däcken inte anpassade för underlaget kommer barnet få väldigt svårt att ta sig fram.

Vad avgör hur länge ett barn kan använda trampbilen?

Egentligen beror det mest på längd, vikt och hur länge barnet har intresse av att använda den. När den har ett justerbart säte och justerbar ratt brukar det inte vara några problem att fortsätta använda trampbilen upp till den övre åldersgränsen. I produktinformationen kan du även hitta maximal användarvikt. Den kan till exempel vara 30 kg. I så fall bör det följas, eftersom produkten endast är testad för att vara säker och hållbar upp till den vikten.

Fler populära produkter

Utöver de val vi på redaktionen presenterat längst upp på sidan så kan vi även tipsa dig om dessa 13 produkter som är populära hos .

 • BIG
  Bobby Car Classic
  RANK 1
  I ÅKFORDON
  349 - 711 SEK
 • BIG
  Bobby Car Neo
  RANK 2
  I ÅKFORDON
  479 - 949 SEK
 • Rull
  Volvo XC90 Kinetic 12V
  RANK 3
  I ÅKFORDON
  2 699 - 4 899 SEK
 • Rull
  Elbil Gokart Drifter 24V
  RANK 5
  I ÅKFORDON
  3 195 - 3 195 SEK
 • Razor
  Crazy Cart 2x12V
  RANK 7
  I ÅKFORDON
  5 757 - 5 757 SEK
 • Rull
  Elscooter 250W Lowrider
  RANK 7
  I ÅKFORDON
  3 795 - 3 954 SEK
 • BIG
  Bobby Car Classic Fulda
  RANK 4
  I ÅKFORDON
  426 - 1 011 SEK
 • Milly Mally
  Racer
  RANK 7
  I ÅKFORDON
  399 - 489 SEK
 • BIG
  Bobby Car Next
  7.5 (1)
  RANK 8
  I ÅKFORDON
  929 - 1 499 SEK
 • Razor
  MX125 Dirt Rocket
  RANK 8
  I ÅKFORDON
  2 550 - 3 259 SEK
 • Peg Perego
  John Deere Ground Force Tractor 12V
  7 (2)
  RANK 8
  I ÅKFORDON
  3 377 - 4 499 SEK
 • Milly Mally
  Monster
  RANK 8
  I ÅKFORDON
  363 - 725 SEK
 • BIG
  Bobby Car Släp
  RANK 6
  I ÅKFORDON
  226 - 458 SEK

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

GardenStore CDON Amazon.se

Redaktionen
Handlasmart.se
redaktionen@handlasmart.se
Innehåll i denna artikel