Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Rent och fräscht med den bästa sladdlösa dammsugaren


En sladdlös dammsugare låter dig städa enkelt och smidigt utan krusiduller. Här presenterar vi de fem modeller som är bäst i test för 2021 och som verkligen håller vad de lovar. Välj efter dina egna behov och önskemål mellan högkvalitativa dammsugare som inte kommer göra dig besviken.

Bäst i test
Dyson
V11 Absolute Extra
Kraftfull & sladdlös dammsugare som är anpassad för hemmets alla ytor
Bästa robottdammsugare
Roborock
- S6
Mycket tyst och effektiv robottdammsugare som även moppar dina golv
Trendande
Philips
8000 SpeedPro Max Aqua
Sladdlös dammsugare med lång batteritid och moppfunktion
Bästa grovdammsugare
Bosch
GAS 18V-10 L
Sladdlös grovdammsugare som är lätt att hantera och transportera
Bäst i test
Bäst i test

Dyson
V11 Absolute Extra

Kraftfull & sladdlös dammsugare som är anpassad för hemmets alla ytor

Dyson
V11 Absolute Extra

Kraftfull & sladdlös dammsugare som är anpassad för hemmets alla ytor

Produktegenskaper

 • Stark sugkraft
 • Använd med eller utan skaft
 • 7 munstycken ingår för att passa hela hemmet
 • Upp till 60 minuters batteritid
 • Anpassar sig efter alla typer av golv
 • Soft-roller för hårda golv

Produktöversikt

Den sladdlösa dammsugaren V11 Absolute Extra från Dyson är mycket kraftfull med sin  starka sugkraft. Den kommer med 7 olika munstycken som passar alla hemmets vrår och anpassar sig även efter golven med sina tre olika dammsugarlägen för djuprengöring i hela hemmet. Dess kraftfulla batteri gör att du kan dammsuga i 60 minuter innan den återigen behöver laddas - vilket ger tillräckligt med batteritid för att hela huset ska hinnas dammsugas. På dammsugarens handtag finns en skärm som tydligt visar hur mycket batteri som finns kvar och när den behöver laddas. 

V11 Absolute Extra går att användas med eller utan skaft. Genom att ta av skaftet får du en liten och nätt dammsugare - perfekt för att städa bilen, soffan eller andra svåråtkomliga utrymmen. Har du hårda golv? Då passar det medföljande soft Roller-munstycket perfekt! Med kolfiber och nylonfiber får den med sig mer damm och ger även en polerande effekt.

Se priser på V11 Absolute Extra


Bästa robottdammsugare
Bästa robottdammsugare

Roborock
- S6

Mycket tyst och effektiv robottdammsugare som även moppar dina golv

Roborock
- S6

Mycket tyst och effektiv robottdammsugare som även moppar dina golv

Produktegenskaper

 • Mycket tyst - från 45dB
 • Fantastisk sugkraft
 • Med moppfunktion
 • App-och röststyrning

Produktöversikt

Roborock - S6 är konstruerad för att göra livet lite enklare. Den här robotdammsugaren rengör effektivt alla ytor -  inklusive mattor - och sköter både dammsugningen och moppningen åt dig! Du styr den genom den tillhörande appen eller genom röststyrning och kan därmed smidigt och enkelt bestämma exakt var du vill att den ska städa. Roborock - S6 gör dessutom nästan inget väsen av sig och är med sina 45dB nästan 50 % tystare än den tidigare modellen Roborock S5. Robotdammsugaren hittar själv fram till sin laddningsstation och är fulladdad efter 3 timmar - den kan sedan dammsuga upp till 150 minuter. 

Se priser på Roborock - S6


Trendande
Trendande

Philips
8000 SpeedPro Max Aqua

Sladdlös dammsugare med lång batteritid och moppfunktion

Philips
8000 SpeedPro Max Aqua

Sladdlös dammsugare med lång batteritid och moppfunktion

Produktegenskaper

 • Våttorka och dammsug på samma gång
 • Upp till 80 minuters batteritid
 • 360° LED-munstycke som gör det enkelt att städa
 • Tillbehör för rengöring i bilen
 • Extra munstycke för våttorkning

Produktöversikt

8000 SpeedPro Max Aqua från Philips är en effektiv sladdlös dammsugare med moppfunktion. Med 2-i-1-munstycket kan du nu nämligen både dammsuga och moppa golvet på samma gång - i ett enda svep! Om du även tillsätter rengöringsmedel i vattentanken kan du få bort 99% av bakterierna. 

Driftstiden är hela 80 minuter lång i ECO-läget, och ger dig gott om tid att städa hela hemmet innan det är dags att ladda dammsugaren igen. Om du istället väljer turbo-läget för bästa möjliga prestanda är driftstiden 28 minuter. 8000 SpeedPro Max Aqua har en digitalskärm där du enkelt kan styra hastigheten och blir informerad om när filtret behöver bytas. Dammsugaren kommer också med extra tillbehör för att rengöra bilen, såsom bland annat fogmunstycke och borste. 

Se priser på 8000 SpeedPro Max Aqua


Bästa grovdammsugare
Bästa grovdammsugare

Bosch
GAS 18V-10 L

Sladdlös grovdammsugare som är lätt att hantera och transportera

Bosch
GAS 18V-10 L

Sladdlös grovdammsugare som är lätt att hantera och transportera

Produktegenskaper

 • Torr-och våtdammsugare
 • Batteridriven
 • Lätt och kompakt design
 • Batteriindikator
 • Levereras med olika tillbehör och munstycken

Produktöversikt

GAS 18V-10 L från Bosh är en liten och praktisk sladdfri grovdammsugare - perfekt att ha hemma, i båten eller i husvagnen/husbilen. Den drivs av ett kraftfullt 18 V batteri och går därför att använda även om det saknas eluttag, drifttiden är 20-25 minuter. Grovdammsugaren har ett roterande luftflöde som förhindrar att filtren blir igentäppta samt ger en konstant sugkraft. Dessutom klarar dammsugaren av att suga upp vatten! 

GAS 18V-10 L levereras med ett flertal olika munstycken och tillbehör så att den kommer åt att rengöra även på de mest svåråtkomliga ställen. 

Se priser på GAS 18V-10 L
Därför behöver du en sladdlös dammsugare

Med en sladdlös dammsugare kan du snabbt göra rent hemma och komma åt ordentligt under soffor och bord. Du sparar på tid och energi och behöver inte tänka på långa sladdar som ska viras in och ut. Dessutom är sladdlösa dammsugare mycket smidigare att förvara och väger mindre, vilket underlättar användandet. Har du dammsugaren tillgänglig hela tiden blir det lättare att hålla bostaden ren än om du måste kånka in och ut den ur städskåpet varje gång.

Fem sladdlösa dammsugare som blivit bäst i test

Bland marknadens många modeller har vi hittat fem sladdlösa dammsugare som vi tycker står över alla andra. Förutom deras kapacitet och kvalitet är de smart designande och lätta att använda. Vilken du än väljer kommer du garanterat få en högkvalitativ produkt. Varje dammsugare har dock egna, unika egenskaper och funktioner och genom att läsa vår köpguide får du hjälp att göra det bästa valet. Några viktiga kriterier för ditt val är bland annat

 • Prestandan - hur stark är motorn?
 • Batteriet - hur länge och mycket kan du dammsuga?
 • Kapacitet - hur ofta måste du tömma dammsugaren?
 • Ljud - behöver du en extra tystgående modell?

Dammsugaren med den bästa prestandan

Det som gör en dammsugare bättre än andra är hur starkt själva suget är. Alla våra utvalda modeller har bra motorer, men några är starkare än andra och passar därför särskilt väl för mattor, smulor och hem med husdjur. När du ska köpa en sladdlös dammsugare bör du hålla utkik efter motorns kraft, vilket utmärks med enheten Volt (V). För en bra sugkraft som klarar mycket bör den ligga på minst 100V.

Välj en dammsugare med hög batteridrift

För sladdlösa dammsugare är det näst viktigaste efter sugkraften hur länge batteriet håller. Här är det viktigt att förstå att batteriet drar olika beroende på hur mycket motorn får jobba. En intensiv snabbrunda kan ta slut på batteriet på mindre än 10 minuter medan en lugnare takt på låg- eller medium-inställning kan få drifttiden att räcka i en timme. Har du en liten bostad behöver du inte dammsuga lika länge som i ett stort hus, och har du ett hektiskt liv kan det vara bättre att kunna göra en snabb och intensiv dammsugning ofta snarare än långa och mer grundliga städsessioner då och då.

Vilken kapacitet behöver du?

Med kapacitet menas hur mycket damm din dammsugare kan hålla innan den måste tömmas. Ju större du bor, desto högre kapacitet behöver du. Till skillnad från traditionella dammsugare med påsar är det ofta mycket enklare att tömma en sladdlös dammsugare då allt du behöver göra är att hälla ur en liten, löstagbar behållare i soptunnan.

Hur mycket får dammsugaren väsnas?

Bor du i en lägenhet eller i ett stort hus ute på landet? Lever du ensam eller i ett stort hushåll? Sladdlösa dammsugare brukar väsnas mindre än vanliga, med vissa är särskilt tystgående. Ljudnivån anges i decibel (dB) där 60 motsvarar en normal samtalston, 70 en tvättmaskin eller köksfläkt och 80 motorn från en lastbil.

Den smidigaste storleken

Storleken på din trådlösa dammsugare påverkar hur tung den är och hur lätt det blir att komma åt svårtillgängliga utrymmen. Välj gärna en lättare modell om du inte är så stark eller om du kommer använda dammsugaren på ytor som ligger högt upp. Vissa modeller består av två delar där du kan ta loss den övre och därmed få en liten, handhållen dammsugare. Andra har möjlighet att vinklas på olika sätt för optimal åtkomst.

Dammsugare med borstar och tillbehör

Om du bor i ett hem med många rum eller med barn och husdjur som snabbt smutsar ner kan det vara smart att välja en dammsugare som har olika tillbehör som förenklar städningen. Roterande borstar kommer åt smuts som sitter hårt och små munstycken låter dig rengöra håligheter och sprickor. Vissa dammsugare har också små LED lampor som gör det lättare att se damm och smuts medan du städar.

Var ska dammsugaren förvaras?

Sladdlösa dammsugare burkar stå i laddningsstationer medan de inte används och i regel brukar de inte ta särskilt mycket plats. Har du dåligt med utrymme kan en väggmonterad modell vara särskilt lämplig, och väljer du en dammsugare med många tillbehör är det viktigt att de kan förvaras på en och samma plats.

Fler populära produkter

Utöver de val vi på redaktionen presenterat längst upp på sidan så kan vi även tipsa dig om dessa 14 produkter som är populära hos .

 • Dyson
  V15 Detect Absolute
  8.33 (2)
  RANK 3
  I DAMMSUGARE
  7 190 - 10 034 SEK
 • Samsung
  Jet 75 Multi VS20T7534T5
  7.5 (1)
  RANK 9
  I DAMMSUGARE
  3 990 - 6 490 SEK
 • Electrolux
  PD82-GREEN
  7 (1)
  RANK 7
  I DAMMSUGARE
  1 790 - 2 790 SEK
 • Nilfisk
  Multi II 30 T INOX VSC EU
  6 (2)
  RANK 7
  I DAMMSUGARE
  1 349 - 2 839 SEK
 • Dyson
  Cyclone V10 Absolute
  7.37 (18)
  RANK 8
  I DAMMSUGARE
  4 990 - 6 120 SEK
 • Dyson
  V15 Detect Absolute Extra
  7.5 (1)
  RANK 9
  I DAMMSUGARE
  8 290 - 8 390 SEK
 • Xiaomi
  Dreame T20 Pro
  RANK 7
  I DAMMSUGARE
  3 190 - 5 409 SEK
 • Electrolux
  EUOC9GREEN
  RANK 9
  I DAMMSUGARE
  1 690 - 2 449 SEK
 • Bosch
  BCS611P4A
  7.5 (1)
  RANK 8
  I DAMMSUGARE
  3 499 - 3 999 SEK
 • Xiaomi
  Trouver Solo 10
  RANK 2
  I DAMMSUGARE
  1 399 - 3 499 SEK
 • Iiglo
  IIVCHM2
  7.5 (1)
  RANK 4
  I DAMMSUGARE
  2 190 - 3 630 SEK
 • Bosch
  BSS81POW
  7.75 (3)
  RANK 6
  I DAMMSUGARE
  4 954 - 5 378 SEK
 • Roborock
  Mace H7
  8.25 (3)
  RANK 5
  I DAMMSUGARE
  3 290 - 4 890 SEK
 • Dyson
  Cyclone V10 Motorhead
  6.22 (8)
  RANK 1
  I DAMMSUGARE
  4 390 - 4 390 SEK

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

GardenStore WhiteAway Tretti.se CDON MediaMarkt Amazon.se

Redaktionen
Handlasmart.se
redaktionen@handlasmart.se
Innehåll i denna artikel