Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Bästa trädgårdstält 2021


Med ett partytält kan du arrangera fester och middagar hemma i trädgården utan att oroa dig för regn. Här kan du läsa mer om vilket partytält som är bäst i test!

Bäst i test
Toolport
Marquee trädgårdstält
Kundfavorit som monteras utan verktyg.
Bästa design
Hillerstorp
Luxor paviljong
Elegant paviljong som kan användas i många olika väderlekar.
Bästa åretrunt-tält
Toolport
Trädgårdspaviljong Sunset Deluxe
Paviljong som kan stå ute även under vintern.
Bäst i test
Bäst i test

Toolport
Marquee trädgårdstält

Kundfavorit som monteras utan verktyg.

Toolport
Marquee trädgårdstält

Kundfavorit som monteras utan verktyg.

Produktegenskaper

 • Finns i flera storlekar
 • Enkel montering
 • Stark duk

Produktöversikt

Toolport Marquee trädgårdstält är ett mycket populärt partytält som fått mycket höga betyg av nöjda kunder på amazon.se. Tältet finns att köpa i åtta olika storlekar, från det minsta på 3 x 4 meter till det största som mäter 6 x 12 meter. Takduken är tillverkad av starkt PE-material som är gjord i ett helt stycke. Det stabila stålstativet kan enkelt monteras upp utan några verktyg tack vare det smidiga klick-systemet. Partytältet innehåller takduk, stålram, sidopaneler, gavelpaneler med ingångar, markpinnar, spännlinor samt monteringsanvisningar.

Se priser på Toolport Marquee trädgårdstält


Bästa design
Bästa design

Hillerstorp
Luxor paviljong

Elegant paviljong som kan användas i många olika väderlekar.

Hillerstorp
Luxor paviljong

Elegant paviljong som kan användas i många olika väderlekar.

Produktegenskaper

 • 3 x 3 m
 • Höjd: 278 cm
 • Material ram: aluminium
 • Vikt: 32 kg
 • Med myggnät

Produktöversikt

Hillerstorp Luxor paviljong är en vacker paviljong i beige tyg och mörkbrun metallstomme. Paviljongen säljs som ett solskydd och levereras komplett med tak, väggar och myggnät. Det medföljer även metallstag så att du kan förankra paviljongen i gräsmattan. Det finns en krok centrerad i mitten på takens insida där du kan hänga belysning eller annan dekoration. Taket har ventilation som gör att luften passerar enklare genom paviljongen.


Bästa åretrunt-tält
Bästa åretrunt-tält

Toolport
Trädgårdspaviljong Sunset Deluxe

Paviljong som kan stå ute även under vintern.

Toolport
Trädgårdspaviljong Sunset Deluxe

Paviljong som kan stå ute även under vintern.

Produktegenskaper

 • Tål alla väder
 • UV-skydd
 • Enkel montering

Produktöversikt

Toolport Trädgårdspaviljong Sunset Deluxe är en vacker paviljong som kan stå monterad permanent i trädgården eller på terassen. Den är vintertät och klarar en snöbelastning på maximalt 80 kilo per kvadratmeter. Taket är 100% vattentätt och de okrossbara polykarbonpanelerna ger ett tillförlitligt skydd i alla väder, de har även 50+ UV-skydd. Ramen är tillverkad i aluminium och är UV-beständig, korristionssäker och väderskyddad. De dekorativa detaljerna mellan stolparna bidrar också till ökad stabilitet. Paviljongen levereras komplett med stolpar, takpaneler, sidopaneler med krokar, rostfria skruvar, betongankare samt monteringsverktyg och monteringsanvisningar.

Se priser på Toolport Trädgårdspaviljong Sunset Deluxe



Under sommarhalvåret arrangeras många trädgårdsfester. Midsommar, kräftskiva, studentmottagningar, bröllop och födelsedagskalas är bara några av många fester som ofta hålls på sommaren. Självklart är det trevligt att kunna sitta ute i trädgården. Tyvärr är det svenska vädret opålitligt och bjuder ofta på regn i tid och otid. Som tur är finns det bra partytält som räddar festen.

Med ett partytält kan du arrangera en härlig tillställning i trädgården oavsett väder. Utbudet av partytält är dock ganska stort vilket kan göra det svårt att välja. För att hjälpa dig hitta rätt i partytältdjungeln har vi valt ut fem tält som vi tycker är bäst i test. Urvalet baseras på kundomdömen, tidigare tester och recensioner. Längre ned i den här köpguiden hittar du även praktisk information och svar på vanliga frågor.

Vad är ett partytält?

Ett partytält är ett tält som monteras upp temporärt, exempelvis för en fest eller middag, i trädgården. Tältet skyddar mot regn och blåst samt mot gassande sol. Det gör att festen eller mottagningen inte påverkas av väderförhållanden. Det ger också en fin och festlig inramning till trädgårdsfesten.

Det finns olika sorters tält, men generellt så skiljer man mellan tält med väggar och tält utan väggar. Tälten med väggar är mer skyddande och håller även värmen på kvällen. De ser ut som ett extra hus på trädgården och vissa varianter har även golv. Tälten utan väggar ger en mer öppen känsla och fungerar mer som ett regn- eller solskydd.

Hur monterar man ett partytält?

Partytält är ofta ganska enkla att sätta upp. De har en relativt enkel konstruktion som gör att det snabbt går att montera tältet i trädgården. Hur monteringen går till varierar beroende på modell och tillverkare och därför är det alltid viktigt att följa instruktionerna i den medföljande manualen. Samtliga partytält förankras i marken. För större tält behöver ni vara flera personer för att fälla upp tältet.

Att tänka på vid köp av ett partytält

Det finns en hel del att tänka på när du ska köpa ett partytält. Det finns många olika modeller vars utseende och funktionalitet skiljer sig åt. Dessutom varierar kvaliteten mellan olika tillverkare. Här kan du läsa mer om saker du bör tänka på innan du klickar hem ett partytält.

Storlek

Det första du bör fundera på är hur stort tält du behöver. Hur stor trädgård har du? Hur många gäster ska rymmas i tältet? Det finns alltifrån små partytält för 2-4 personer till tältmoduler som kan bygga mycket stora tält. Välj en storlek som passar just dig.

Modell

När du letar efter partytält kommer du snart att inse att de finns många olika varianter att välja på. Därför bör du återigen fundera över ditt behov. Fråga dig själv följande frågor:

 • Ska tältet vara regntåligt eller räcker det om det skyddar mot sol? Det är inte alla tält som tål regn och vind så läs på noga innan.
 • Ska det vara lätt att fälla upp och ta ned tältet eller vill du att det står på tomten hela sommaren?
 • Vill du ha skyddande väggar eller ett tält som är mer öppet?
 • Vill du att tältet ska ha golv?
 • Ska det vara möjligt att spänna upp ett myggnät? Vissa tält är utrustade med myggnät och andra kan enkelt utrustas med myggnät som köps separat.
 • Är det viktigt att kunna stå upprätt i tältet? Titta i så fall på modeller med hög takhöjd. Många partytält är ganska låga och svåra att ta sig in i.

Utseende

Det finns även olika utseenden på tälten. De flesta är relativt enkla och byggs ihop med rör och har sedan en plastduk uppspänd över konstruktionen. Det finns dock mer avancerade tält som påminner mer om ett extrahus. Dessa har golv, fönsterliknande öppningar och högre takhöjd. De kostar ofta mer.

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

Amazon.se

Redaktionen
Handlasmart.se
redaktionen@handlasmart.se
Innehåll i denna artikel