Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Bästa Eldkorg 2022

Lys upp vintermörkret! Med en vacker eldkorg kan du förlänga kvällens timmar eller skapa rätt stämning på trädgårdsfesten. När det gäller eldkorgar finns det många olika stilar och storlekar att välja emellan.

Bäst i test
Höfats
Eldkorg & Kolgrill Cube 1
En multifunktionell eldkorg i snygg design
Populär
Esschert Design
Eldkorg fyrkant FF87
Hållbar och robust eldkorg i vacker design
Bästa premium
Esschert Design
Eldkorg Flames
En eldkorg i snygg design som ger behaglig värme och ljus
Bäst i test
Bäst i test

Höfats
Eldkorg & Kolgrill Cube 1

En multifunktionell eldkorg i snygg design

Höfats
Eldkorg & Kolgrill Cube 1

En multifunktionell eldkorg i snygg design

Produktegenskaper

 • Kan även användas som bord eller stol
 • Vänds uppochned för att kväva elden
 • Snygg retro-design

Produktöversikt

Den här eldkorgen i rostbrunt stål från Höfats håller dig och dina gäster varma under kyliga kvällar. Dessutom är eldkorgen multifunktionell. När du eldat färdigt vänder du enkelt korgen upp och ned för att kväva elden. Den uppochnedvända korgen kan sedan användas som sidobord, avlastningsbänk eller stol. Med sin rostiga finish står den sedan snygg år ut och år in. Den kommer i måtten 43 x 43 x 44 cm och fungerar därmed lika bra till den mindre trädgården. 

Se priser på Höfats Eldkorg & Kolgrill Cube 1


Populär
Populär

Esschert Design
Eldkorg fyrkant FF87

Hållbar och robust eldkorg i vacker design

Esschert Design
Eldkorg fyrkant FF87

Hållbar och robust eldkorg i vacker design

Produktegenskaper

 • Ger värme och ljus
 • Tillverkad i metall
 • Robust och hållbar

Produktöversikt

Esschert Design är ett företag som vill få folk att njuta ännu mer av naturen och trädgården med hjälp av sina produker. De har ett unikt sortiment anpassat för trädgården som är både funktionellt och/eller dekorativt. Deras produkter är mycket efterfrågade och säljs i hela 65 länder.  

Denna stilrena eldkorg från Esschert Design ger ett härligt ljus och värme på kvällen och gör att du kan stanna ute längre och njuta av naturen. Den är tillverkad i metall vilket gör den hållbar och robust. Eldkorgen kommer i måtten 30,5 x 30,5 x 40 cm (B x D x H).

Se priser på Eldkorg fyrkant FF87


Bästa premium
Bästa premium

Esschert Design
Eldkorg Flames

En eldkorg i snygg design som ger behaglig värme och ljus

Esschert Design
Eldkorg Flames

En eldkorg i snygg design som ger behaglig värme och ljus

Produktegenskaper

 • Ger värme och behagligt ljus
 • Snygg design
 • Askan avlägsnas enkelt genom en dörr

Produktöversikt

Med den här tjusiga eldkorgen i kolstol tar du tillvara på det mesta av sommaren och kan njuta även av de lite kyligare vår- och sommarkvällarna. Den ger ett behagligt och vackert sken från dansande lågor, samt en härlig värme. Eldkorgen är utrustad med en dörr så att du enkelt kan tömma askan som blir kvar efter eldning. Eldkorgens runda botten är stabil och säkerställer att eldkorgen står stadigt. Den kommer i måtten 9 x 118 cm (Diameter x H)

Eldkorgen blir snabbt kvällens samlingsplats, så luta dig tillbaka och njut! 

Se priser på Eldkorg Flames


eldkorg

För att göra det lättare för dig att hitta den bästa korgen har vi listat våra fem favoriter. Urvalet är baserat på omdömen från tidigare kunder, tester och populära varumärken. Du hittar även praktisk information och svar på vanliga frågor.

Vad är en eldkorg?

En eldkorg är en sorts korg där du kan göra upp en eld. Den är oftast tillverkad i järn, gjutjärn eller rostfritt stål vilket gör dem vind- och väderbeständiga. Genom att stapla trästockar i korgen kan du göra upp en mysig eld. Korgen har ofta en bottenplatta som samplar upp aska samt eventuell glöd. Korgen är helt stängd med ett vattenutlopp i botten. Som namnet antyder är produkten utformad som en korg med öppna sidor eller trådnät vilket gör att nödvändigt syre kan komma in.

Korgen utrustas vanligen med ett eller två handtag vilket gör att du kan förflytta den. Ibland är det även möjligt att köpa tillbehör till korgen, exempelvis ett grillgaller som gör att du kan grilla korv på glöden.

Korgen är till för att användas utomhus. Dess främsta funktion är att skapa mysiga brasor i trädgården. De ger en lägereldskänsla som passar både på familjemiddagar och fester. Den passar både under sommaren och vintern.

Eldkorgen påminner en hel del om eldfat och eldskålar vars syfte är detsamma. Skillnaden är dock att eldkorgens diameter är mycket mindre samt att den är högre. Eldkorgen ger ordentligt med utrymme för att göra upp en brasa.

Att tänka på vid köp av en eldkorg

De flesta eldkorgar påminner en del om varandra, men det är ändå viktigt att jämföra utbudet och titta på olika faktorer innan du klickar hem en eller flera eldkorgar. Här kan du läsa mer om vad som är bra att tänka på innan du köper en eldkorg.

Storlek

Storleken är en av de viktigaste faktorerna när du ska köpa en korg. Ju större korg, desto större brasa kan du göra. En stor korg är även mer otymplig och svårare att flytta. Vissa föredrar de mindre och lättare varianterna som du enkelt kan ställa undan när du inte använder den. De mindre modellerna kan även tas med i bilen eller båten om ni ska åka på utflykt och göra upp en brasa någonstans.

Det finns olika storlekar vilket gör att du kan hitta den som passar just ditt behov och din trädgård. När du väljer eldskål bör du dels titta på diametern, men även höjden på korgen.

Material

De flesta eldkorgar är svarta och tillverkade i något av följande material:

 • Järn
 • Gjutjärn
 • Rostfritt stål
 • Lackerat stål

Korgarna i gjutjärn är oftast något tyngre och passar därför perfekt om de ska stå på en permanent plats i trädgården.

Design

Designen mellan olika eldkorgar varierar något där vissa är längre, rundare, smalare eller helt enkelt snyggare. Funktionen är densamma och därför är det upp till dig att välja den design som du gillar.

Pris

Priset för en eldkorg kan variera stort. De billigaste korgarna kostar ett par hundra kronor och de dyrare designkorgarna kan kosta flera tusentals kronor. Vissa av de dyrare varianterna har även tillbehör som ingår, exempelvis grillgaller och bottenplatta. Precis som andra föremål så får du ofta vad du betalar för. De dyrare modellerna är ofta av bättre kvalitet och håller längre än de billigaste korgarna. Korgar från kända varumärken eller med en attraktiv design är generellt något dyrare.

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

Bagaren och Kocken GardenStore CDON Amazon.se

Redaktionen
Handlasmart.se
Innehåll i denna artikel