Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

De bästa laserskrivarna 2021


Ska du köpa din första laserskrivare, eller är det dags att byta ut din gamla? Vet du inte vilken modell du ska välja? Vi listar de modeller som är bäst i test just nu och ger tips och råd för dig som ska köpa en ny skrivare.

Bäst i test
HP
LaserJet Pro M15w
Snabba utskrifter i professionel kvalitet
Bästa premium
HP
Color LaserJet Pro MFP M479dw
Kopierar, skannar och skriver ut direkt via wifi
Bästa prisvärda
Brother
Svartvit laserskrivare, HL-L2370DN, A4
Perfekt för hemmakontoret!
Populärt val
Canon
i-SENSYS MF641Cw
Multifunktionell och snabb färglaserskrivare
Bäst i test
Bäst i test

HP
LaserJet Pro M15w

Snabba utskrifter i professionel kvalitet

HP
LaserJet Pro M15w

Snabba utskrifter i professionel kvalitet

Produktegenskaper

 • Snabb utskriftshastighet på upp till 18/19 sid/min
 • Trådlös
 • Liten och smidig
 • Skriv ut från smarttelefonen eller surfplattan

Produktöversikt

En mycket snabb och kraftfull skrivare från HP som ger professionell kvalitet utan att ta mycket plats. Perfekt för det lilla hemmakontoret. Med HP-smart appen kan du enkelt skriva ut även från din surfplatta eller smarttelefon. Den kan skriva ut både A4, A5, A6 och kuvert (C5, DL). Svartvit utskrift. 

Se priser på HP LaserJet Pro M15w


Bästa premium
Bästa premium

HP
Color LaserJet Pro MFP M479dw

Kopierar, skannar och skriver ut direkt via wifi

HP
Color LaserJet Pro MFP M479dw

Kopierar, skannar och skriver ut direkt via wifi

Produktegenskaper

 • Wifi anslutning
 • Färgskrivare
 • Kan skanna och skicka direkt till epost
 • 4,3 tums pekskärm i färg

Produktöversikt

Denna skrivaren från HP kan både skriva ut, skanna och kopiera direkt via wifi. Du kan också skanna ett papper och skicka det direkt till din epost från skrivaren.

Skrivaren är utrustad med en 4,3 tums pekskärm i färg så att du enkelt och tydligt kan välja det du vill att skrivaren ska utföra. Två pappersfack finns och den maximala utskriftsstorleken är A4

Se priser på HP Color LaserJet Pro MFP M479dw


Bästa prisvärda
Bästa prisvärda

Brother
Svartvit laserskrivare, HL-L2370DN, A4

Perfekt för hemmakontoret!

Brother
Svartvit laserskrivare, HL-L2370DN, A4

Perfekt för hemmakontoret!

Produktegenskaper

 • Kompakt och elegant design
 • Får plats på skrivbordet
 • Låg ljudnivå
 • Utskriftshastighet på upp till 34 sidor per minut
 • Kompatibel med olika utskriftsappar

Produktöversikt

Denna skrivare från Brother ger dig mycket för pengarna. Den har en snabb utskriftshastighet på upp till 34 sidor per minut och är dessutom tillräckligt tystlåten för att inte störa. Skrivaren tar inte mycket plats och är därför perfekt för hemmakontoret. Den är kompatibel med flera utskriftsappar som exempelvis iPrint & Scan, Wi-Fi Direct, Airprint och Mopria Print Servic.

Skrivaren ger svartvit utskrift i storleken A4. 

Se priser på Brother Svartvit laserskrivare, HL-L2370DN, A4


Populärt val
Populärt val

Canon
i-SENSYS MF641Cw

Multifunktionell och snabb färglaserskrivare

Canon
i-SENSYS MF641Cw

Multifunktionell och snabb färglaserskrivare

Produktegenskaper

 • Skriver ut, kopierar och scannar
 • Färgpekskärm som gör det enkelt att navigera
 • Skriver ut upp till 18 sidor per minut i färg
 • Trådlös anslutning
 • Utrustad med Wifi
 • Skriv ut från datorn, smartelefonen eller surfplattan

Produktöversikt

Canon i-SENSYS MF641Cw ger dig snabba färgutskrifter i bra kvalitet. Skrivaren har en färgpekskärm så att du enkelt kan navigera, välj om du vill skriva ut, skanna eller kopiera. När du skannar kan du dessutom skicka dokumentet direkt till din epost eller pc. 

Skrivaren är utrustad med wifi och du kan därmed enkelt skriva ut från datorn, eller varför inte från smarttelefonen? Genom att ladda ned appen Canon PRINT kan du smidigt skriva ut även från din smarttelefon eller surplatta. 

Se priser på Canon i-SENSYS MF641CwBetalar du onödigt höga utskriftskostnader på biblioteket, eller tar du dig allt för ofta friheten att skriva ut privata dokument på jobbet? Då är det dags att skaffa en egen skrivare. En laserskrivare passar bra för dig som huvudsakligen vill skriva ut text och grafik och som planerar att göra ganska många utskrifter.

Varför ska du välja en laserskrivare?

Laserskrivare är bra på att skriva ut text och grafik, men presterar sämre än bläckstråleskrivare när det kommer till fotografier. En laserskrivare är generellt dyrare i inköp än en bläckstråleskrivare, men om du gör många utskrifter så blir laserskrivaren ändå billigare på sikt eftersom en tonerkasett vanligtvis räcker längre än en bläckpatron. En laserskrivare är snabbare än en bläckstråleskrivare.

Ska du välja en monolaser- eller multilaserskrivare?

En monolaserskrivare har bara en tonerkassett med svart pulver, och kan alltså bara göra svartvita utskrifter. En multilaserskrivare eller färglaserskrivare har fyra tonerkassetter i färgerna svart, cyan, magenta och gult som kombineras för att skapa de färger du behöver. Det betyder också att det är fler tonerkassetter som kan ta slut och behöver bytas ut.

En multilaserskrivare är också dyrare i inköp än en monolaserskrivare, så fundera på hur många färgutskrifter det verkligen är rimligt att du kommer behöva göra. Om du bara kommer göra några enstaka färgutskrifter då och då kan du till exempel vända dig till ett företag som tar en kostnad per utskrift. Om du skriver ut dokument för ditt företag och till exempel vill ha företagets logotyp i färg på varje sida kan det löna sig att istället köpa in papper med en förtryckt logotyp.

Ska du välja en singelfunktions- eller multifunktionsskrivare?

Singelfunktionsskrivare är bra på att skriva ut text och bilder på papper. Men det finns också skrivare som du dessutom kan använda för att scanna, kopiera och faxa. Om du vill ha en multifunktionsskrivare behöver du också kolla upp specifikationerna för de övriga funktionerna, såsom:

 • Vad har scannern för inscanningshastiget och upplösning?
 • Finns det någon funktion för att scanna fotonegativ?
 • Finns det möjlighet att öka eller minska storleken vid kopiering?

Välj en skrivare som uppfyller dina krav

Nu när du vet vilken typ av skrivare du ska satsa på är dags att fundera på vilka krav du egentligen har på en skrivare. Kontrollera om skrivaren kan hantera dubbelsidiga utskrifter. Om tiden det tar att skriva ut ett dokument är viktig för dig så titta på utskriftshastigheten. Har du behov av att skriva ut annat än A4-ark bör du titta på vilka pappersformat skrivaren stöder. Titta också på vilken upplösning skrivaren har på utskrifterna.

En annan viktig sak är att tänka på vilka enheter du använder för att göra utskrifter från. Om du vill skriva ut från till exempel din mobiltelefon eller surfplatta så bör du satsa på en skrivare med någon form av trådlös kommunikation som WiFi eller Bluetooth. En del skrivare har också portar för USB-minne och minneskort.

Pris och driftkostnad

Laserskrivare är generellt dyrare än bläckstråleskrivare och kommer i olika prisklasser. Om du gör många utskrifter kan det vara värt att investera i en dyrare skrivare både för att de tenderar att ha högre kvalitet, men också för att de faktiskt blir billigare i längden. En större skrivare har nämligen också en större behållare för toner. Större tonerkassetter innebär en lägre kostnad per utskrift – om du verkligen använder upp all toner.

Räkna på hur många utskrifter det är rimligt att du kommer att göra för att beräkna utskriftskostnaden per sida för några olika skrivaralternativ. En sak som är viktig att ta med i den kalkylen är vilka tonerkassetter som är kompatibla med en specifik skrivarmodell, och hur mycket en sådan kostar. De flesta skrivare säljs med medföljande toner, men en del gör det inte, så se till att du tar med även detta i beräkningarna!

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

NetOnNet

Redaktionen
Handlasmart.se
redaktionen@handlasmart.se
Innehåll i denna artikel