Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Hitta den bästa klockradion 2023

Klockradion har fått liv igen och den är både praktisk och en snygg inredningsdetalj. Du kan ställa in den så du vaknar med rätt ljud eller till musik. Under natten när du vaknar håller du koll på tiden så du inte försover dig.

Bäst i test
Philips
Klockradio TAPR702
Koppla telefonen och spela upp vad du vill genom klockan.
Populär
Sangean
PR-D4
Trådlös klockradio som du lätt tar med dig ut.
Bra val
Sony
ICF-C1PJ
Med dubbla alarm som låter dig vakna vid olika klockslag.
Prisvärd
Rubicson
Väckarklocka med FM-radio
Praktisk klocka som kan ställas med dubbla alarm.
Bästa Wake Up-lampa
Beurer
Wl75
Vakna till en behaglig soluppgång
Bäst i test
Bäst i test

Philips
Klockradio TAPR702

Koppla telefonen och spela upp vad du vill genom klockan.

Philips
Klockradio TAPR702

Koppla telefonen och spela upp vad du vill genom klockan.

Produktegenskaper

 • Bluetooth som låter dig spela upp från mobil
 • Insomningstimer
 • Dubbla alarm
 • Trådlös QI-laddning

Produktöversikt

Kompakt och smidig väckarklocka från Philips. Tack vare Bluetooth-anslutningen kan du koppla din telefon till klockan och spela upp allt från musik till radio och poddar. Välj själva vad du vill vakna till. Väckarklockan är också utrustad med insomningstimer som låter dig ställa in att den bara ska spela upp musik etcetera under en viss tid, för att sedan stänga av sig själv. På så sätt undviker du att vakna mitt i natten av att det fortfarande strömmar ljud ur klockan. Klockan kan ställas med dubbla alarm, vilket är extra användbart om du och din partner har två olika väckningstider. 

Med en stor och tydlig skärm som lyser med vita siffror. På ovansidan finner du fysiska knappar som kontrollerar saker som volym, Bluetooth, play/pause, ljusstyrka samt snooze-funktion. Klockan är utrustad med QI-laddare som låter dig ladda din mobil, förutsett att den är kompatibel, utan att behöva några sladdar. En USB-laddningspunkt för äldre telefoner finns också. 

Se priser på Philips Klockradio TAPR702


Populär
Populär

Sangean
PR-D4

Trådlös klockradio som du lätt tar med dig ut.

Sangean
PR-D4

Trådlös klockradio som du lätt tar med dig ut.

Produktegenskaper

 • Nät- eller batteridriven
 • Insomningstimer
 • AM/FM-radio
 • Bakgrundsbelyst LCD-display

Produktöversikt

Sangean PR-D4 är en klockradio som går att köra via nätadaptern på 230V, eller trådlöst med 4 D-batterier och kan då tas med vart du än vill. Hitta rätt kanal på AM/FM-radion med en digital tuner som kan söka automatiskt eller manuellt. Du kan också ställa in upp till 10 förinställda kanaler som du lätt byter mellan med knapparna på framsidan. Modellen har en bakgrundsbelyst LCD-skärm, där du ser kanal, tid och alarm. Väckningssignalen kan ställas in på buzzer eller att radion startar. Radion har insomningstimer där du kan ställa in när du vanligtvis somnar, och den stänger då av sig själv vid denna tid.
Kunder som köpt denna modell har berömt den för att den är mycket snål i drift och kör man på batterier så räcker de länge.

Se priser på Sangean PR-D4


Bra val
Bra val

Sony
ICF-C1PJ

Med dubbla alarm som låter dig vakna vid olika klockslag.

Sony
ICF-C1PJ

Med dubbla alarm som låter dig vakna vid olika klockslag.

Produktegenskaper

 • Projektor
 • USB-uttag för att ladda mobil
 • Dubbla alarm
 • Extra batteri för säker strömtillförsel

Produktöversikt

Sony ICF-C1PJ klockradio i stilren design går att driva via nätadapter eller batteri. Om du kör den via eluttag kan du även ha ett back-up-batteri som gör att den inte stängs av vid eventuella strömavbrott. Klockan ställer in sig automatiskt och byter själv till sommar- och vintertid. Radion är en AM/FM-radio med digital tuner som gör det lätt att hitta rätt frekvens. Du kan också spara 10 favoritkanaler i klockan.

Modellen har möjlighet till dubbla alarm som gör att du kan ställa två olika alarm för samma dag, bra om man har en partner som behöver stiga upp på annan tid än sig själv. Den erbjuder också snooze-knapp och insomningstimer. Du kan välja att väckas av radion eller en av de fem naturljud som finns i klockan. Den har en stor och lättläst display där du ser tid, radiofrekvens ock alla alarm som finns inställda i klockan. Ljusstyrkan på skärmen är justerbar, och om du hellre vill kan du få informationen via en projektor siktas mot taket eller en vägg.

Sony ICF-C1PJ har också uttag för USB, vilket innebär att du kan ladda din telefon utan ett separat eluttag för detta.

Se priser på Sony ICF-C1PJ


Prisvärd
Prisvärd

Rubicson
Väckarklocka med FM-radio

Praktisk klocka som kan ställas med dubbla alarm.

Rubicson
Väckarklocka med FM-radio

Praktisk klocka som kan ställas med dubbla alarm.

Produktegenskaper

 • FM-radio
 • Dubbla alarm
 • Sovtimer
 • Kan monteras med backupbatterier (2 x AA)

Produktöversikt

Digital väckarklocka med inbyggd FM-radio. Klockan är lätt att använda och har en stor display med röda siffror. Väckarklockan har buzzer, sovtimer samt snooze-funktion. Den kan också ställas med dubbla alarm.

Klockan drivs med den medföljande nätadaptern, men kan också utrustas med backupbatterier (2 x AA) vilket säkerställer att klockan fortsätter att fungera även om det blir strömavbrott. 

Se priser på Rubicson Väckarklocka med FM-radio


Bästa Wake Up-lampa
Bästa Wake Up-lampa

Beurer
Wl75

Vakna till en behaglig soluppgång

Beurer
Wl75

Vakna till en behaglig soluppgång

Produktegenskaper

 • Ställbar lampa med 256-färger
 • FM-radio
 • Spara 10-favoritkanaler
 • AUX- & USB-uttag

Produktöversikt

Beurer WL 75 Wake-Up Light gör det rent av trevligt att stiga upp på morgonen. Ja, nästan i alla fall.
Med ett stegbart ökande ljust efterliknas en naturlig soluppgång på bästa sätt och du rycks inte lika abrupt ur sömnen som om du endast har en väckarklocka med markant väckningssignal. Lampan kan också användas som läs- eller stämmningslampa, med över 250 färgnyanser att välja mellan, eller som hjälp vid insomning genom att i stället efterliknar en solnedgång. Den ger då ifrån sig ett melatoninskapande rött ljus som motverkar sömnproblem.

Väckningsfunktionen tillåter dubbla alarm och du kan välja mellan sex melodier att vakna till. Det finns också snooze-funktion som kan ställas in på 1 till 30 minuter.

Modellen har inbyggd FM-radio och plats att spara 10 favoritkanaler. Du kan också koppla den via Bluetooth eller AUX-kabel till andra källor och spela upp egen musik. Modellen har USB-uttag så du kan ladda telefonen via klockan under natten. Styr klockradion och lampan från den medföljande appen. Alla knappar är dolda på baksidan för ett mer prydligt intryck.

Se priser på Beurer Wl75


bäst i test klockradio

Idag kan du hitta en mängd olika klockradior från retro till moderna med en massa finesser. Det finns också roliga funktioner med olika ljus, ljud, anslutningar och wake up-möjligheter. Få lite mer inblick i vårt test om klockradior.

Vakna till radion eller fågelkvitter

Något av det viktigaste i en klockradio är ljudet och de möjligheter du kan få för att vakna till rätt sound. Bra ljud som du kan ställa in självmant är ett måste. De olika ljuden kan variera beroende på vad du är ute efter men några exempel kan vi ge dig nedan:

 • Naturljud (regn, eld, vågor m.m.)
 • Musikstycken
 • Radiokanaler
 • Väckningsljud

Ett tips är att kolla upp vilka ljud som finns och vilka du helst vaknar till. Vissa gillar lugna ljud eller ljud från naturen medan andra hellre vaknar till ett starkt ljud så de inte somnar om.

Vad vill du kunna göra med din klocka?

Precis som smartphones och tv-apparater har även klockradion utvecklats till det bättre, även om du givetvis kan hitta retro-modeller med enbart klocka och väckning. Utöver ljud så finns det även andra funktioner som kan vara bra att ha.

 • Väckningsljus – Vakna upp till mjukt och angenämt ljus eller vakna till lite mer hardcore ljus för att väcka dig ordentligt. Det kan även vara kul att ha när du vill skapa mysig stämning i sovrummet. Det finns även modeller som kommer med dimrat ljus.
 • USB-uttag för att ladda – Håll dina enheter laddade vid alla tillfällen. Det är bra att ha när du vill ladda mobilen utan att använda extra sladdar eller sträcka dig långt bort.
 • Snooze funktion – Somna om några minuter eller ligg och dra dig utan att vara rädd för att bli sen till jobbet. En snooze-funktion gör att klockan ringer igen lite senare och du kan ställa in hur länge efter den första ringningen det ska ta.
 • Insomning – En klockradio behöver inte bara agera väckarklocka utan även insomningshjälp. Du kan till exempel ställa in den så att ljud och ljus långsamt tonar bort så att du somnar in.
 • Dubbla larmtider – Vill du och din sovpartner ställa in två olika väckningar? Då ska du välja en klockradio med dubbla larmtider.

Är skärmen lätt att avläsa?

Beroende på vad det står på skärmen behöver du ha lätt att se det. Kanske påverkar solljuset eller dagsljuset synbarheten eller så är siffrorna för små eller för stora. Kolla upp hur skärmen ser ut innan du köper klockradion. Om du har lite svårt att se i vanliga fall bör du välja en skärm som du kan ställa in som du vill, till exempel reglera ljuset på.

Detsamma gäller hur lätt det är att reglera klockradion och hur stora eller små knapparna är. Är du ingen höjdare på teknik bör du avstå från att köpa en modell med många och svåra knappar.

Passar klockradion in i din interiör?

Även om du kan läsa om allehanda funktioner och finesser här i vårt test av den bästa klockradion är det trots allt du själv som ska uppskatta den i slutändan, rent estetiskt. Vilken design tycker du passar in var? Tänk samtidigt på att resten av funktionerna ska passa dig så att du inte bara stirrar dig blind på hur klockradion ser ut.

En annan sak att ta hänsyn till är om du kan ta med dig den ut eller på balkongen eller ute i trädgården. Vissa vill ha med sig sin klockradio till stranden eller ut till picknicken i parken. Ungefär som på 80-talet när folk tog med sin bandspelare. Är modellen utrustad för att klara det?

Glöm inte radion

Det heter ju inte klockradio för inte. Hur många radiokanaler kan du ställa in och vilket är ditt favoritprogram? En del modeller ger dig möjligheten att ställa in olika favoritstationer så att du bara kan knäppa på dem sen. Kolla så att modellen har FM/WM mottagare så har du de flesta bra radiostationer närvarande för en säker väckning eller lyssnande av musik och program på kvällen.

Fler populära produkter

Utöver de val vi på redaktionen presenterat längst upp på sidan så kan vi även tipsa dig om dessa 31 produkter som är populära hos .

 • Rebeltec
  SoundClock
  RANK 2
  I RADIO
  291 - 291 SEK
 • Tivoli Audio
  Model One Digital
  7.5 (1)
  RANK 9
  I RADIO
  1 990 - 3 490 SEK
 • Ryobi
  R18R
  RANK 2
  I RADIO
  599 - 929 SEK
 • Philips
  R5505
  RANK 7
  I RADIO
  845 - 2 495 SEK
 • Tivoli Audio
  PAL+ BT GEN2
  RANK 8
  I RADIO
  2 399 - 2 799 SEK
 • JBL
  Tuner 2
  6.75 (3)
  RANK 6
  I RADIO
  888 - 1 629 SEK
 • Roadstar
  RCR-3025EBT
  RANK 3
  I RADIO
  466 - 1 187 SEK
 • Tivoli Audio
  Model One BT
  7.2 (4)
  RANK 11
  I RADIO
  1 999 - 2 499 SEK
 • JBL
  Tuner XL
  7.63 (7)
  RANK 10
  I RADIO
  1 290 - 1 800 SEK
 • Tivoli Audio
  PAL BT
  4 (1)
  RANK 8
  I RADIO
  1 990 - 2 790 SEK
 • Sangean
  MMR-88 Vevradio
  7 (2)
  RANK 1
  I RADIO
  899 - 1 999 SEK
 • Tivoli Audio
  Model One Digital+ GEN2
  7.5 (1)
  RANK 10
  I RADIO
  3 490 - 3 999 SEK
 • JBL
  Horizon 2 DAB
  RANK 8
  I RADIO
  1 099 - 1 717 SEK
 • Imperial
  Dabman i200
  RANK 4
  I RADIO
  1 251 - 3 193 SEK
 • Tivoli Audio
  Model One
  8.43 (53)
  RANK 8
  I RADIO
  1 499 - 2 990 SEK
 • Denver
  MIR-260
  RANK 2
  I RADIO
  599 - 1 995 SEK
 • Sangean
  WR-7
  7.5 (1)
  RANK 10
  I RADIO
  875 - 1 309 SEK
 • Sangean
  U-4
  RANK 4
  I RADIO
  2 190 - 2 195 SEK
 • Sangean
  MMR-88 DAB Vevradio
  RANK 5
  I RADIO
  1 045 - 1 706 SEK
 • Imperial
  Dabman i105
  RANK 11
  I RADIO
  700 - 756 SEK
 • Denver
  CR-425
  RANK 8
  I RADIO
  499 - 499 SEK
 • Eton Radio
  Scorpion ll
  RANK 9
  I RADIO
  995 - 995 SEK
 • Sangean
  SR-35
  RANK 9
  I RADIO
  245 - 300 SEK
 • Eton Radio
  Eton FRX3 Vevradio
  RANK 5
  I RADIO
  895 - 1 195 SEK
 • Sony
  ICF-P36
  RANK 8
  I RADIO
  290 - 521 SEK
 • Philips
  AE1530
  RANK 7
  I RADIO
  240 - 399 SEK
 • Panasonic
  RF-2400
  7.5 (1)
  RANK 9
  I RADIO
  466 - 790 SEK
 • SiGN
  Vevradio 2000mAh
  RANK 3
  I RADIO
  299 - 499 SEK
 • Vevradio
  Solar Dynamo Powerbank 2000mAh
  RANK 2
  I RADIO
  349 - 449 SEK
 • Sangean
  MMR99 Vevradio (FM/AM)
  RANK 4
  I RADIO
  1 590 - 1 990 SEK
 • Vevradio
  Solar Dynamo Powerbank 4000mAh
  RANK 9
  I RADIO
  699 - 899 SEK

Du kanske även är intresserad av:

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

Kjell & Company MediaMarkt Amazon.se

Redaktionen
Handlasmart.se
Innehåll i denna artikel