Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Bästa klockradio bäst i test


Klockradion har fått liv igen och den är både praktisk och en snygg inredningsdetalj. Du kan ställa in den så du vaknar med rätt ljud eller till musik. Under natten när du vaknar håller du koll på tiden så du inte försover dig.

Bäst i test
Sangean
PR-D4
Trådlös klockradio som du lätt tar med dig ut
Bästa Premium
Sangean
WFR-28C
Smidig internetradio som ger dig tillgång till 15 000 kanaler
Bästa Wake Up-lampa
Beurer
Wl75
Vakna till en behaglig soluppgång
Bra val
Sony
SONY ICF-C1PJ
Med dubbla alarm som låter dig vakna vid olika klockslag
Bästa budget
Denver
DENVER CRQ-107
Ladda mobilen trådlöst under natten
Bäst i test
Bäst i test

Sangean
PR-D4

Trådlös klockradio som du lätt tar med dig ut

Sangean
PR-D4

Trådlös klockradio som du lätt tar med dig ut

Produktegenskaper

 • Nät- eller batteridriven
 • Insomningstimer
 • AM/FM-radio
 • Bakgrundsbelyst LCD-display

Produktöversikt

Sangean PR-D4 är en klockradio som går att köra via nätadaptern på 230V, eller trådlöst med 4 D-batterier och kan då tas med vart du än vill. Hitta rätt kanal på AM/FM-radion med en digital tuner som kan söka automatiskt eller manuellt. Du kan också ställa in upp till 10 förinställda kanaler som du lätt byter mellan med knapparna på framsidan. Modellen har en bakgrundsbelyst LCD-skärm, där du ser kanal, tid och alarm. Väckningssignalen kan ställas in på buzzer eller att radion startar. Radion har insomningstimer där du kan ställa in när du vanligtvis somnar, och den stänger då av sig själv vid denna tid.
Kunder som köpt denna modell har berömt den för att den är mycket snål i drift och kör man på batterier så räcker de länge.

Se priser på Sangean PR-D4


Bästa Premium
Bästa Premium

Sangean
WFR-28C

Smidig internetradio som ger dig tillgång till 15 000 kanaler

Sangean
WFR-28C

Smidig internetradio som ger dig tillgång till 15 000 kanaler

Produktegenskaper

 • FM- och DAB+-radio
 • Spara 15 kanaler
 • LCD-display i färg
 • Bärbar eller nätansluten

Produktöversikt

Sangean WFR-28C är en mycket omtyckt klockradio bland köpare som speciellt värdesätter radiofunktionerna. Modellen är bärbar och kan utöver FM-radio även ta emot DAB+-radio. Via 2,4 eller 5 GHz-wifi kopplas radion upp till lokalt nätverk och du kan få tillgång till över 15 000 radiokanaler via vTuner. Du kan spara upp till 15 favoritkanaler som du enkelt når via de fysiska knapparna på radion. Modellen är också kompatibel med Spotify Connect och kan styras via en medföljande app. Du ser tydligt vilken kanal du spelar på den 2,4” LCD-displayen i färg placerad framme på spelaren.

Sangean WFR-28C är som sagt även en väckarklocka och har funktionerna som de flesta letar efter – snooze, insomningstimer samt ett val mellan radio och buzzer som väckningssignal.

Klockradion kan drivas via nätadapter eller med 4 D-batterier. Det går också att använda uppladdningsbara batterier, och dessa laddas då under användning. Måtten är 237 x 148 x 62 mm vilket gör den liten och smidig att ta med ut.

Se priser på Sangean WFR-28C


Bästa Wake Up-lampa
Bästa Wake Up-lampa

Beurer
Wl75

Vakna till en behaglig soluppgång

Beurer
Wl75

Vakna till en behaglig soluppgång

Produktegenskaper

 • Ställbar lampa med 256-färger
 • FM-radio
 • Spara 10-favoritkanaler
 • AUX- & USB-uttag

Produktöversikt

Beurer WL 75 Wake-Up Light gör det rent av trevligt att stiga upp på morgonen. Ja, nästan i alla fall.
Med ett stegbart ökande ljust efterliknas en naturlig soluppgång på bästa sätt och du rycks inte lika abrupt ur sömnen som om du endast har en väckarklocka med markant väckningssignal. Lampan kan också användas som läs- eller stämmningslampa, med över 250 färgnyanser att välja mellan, eller som hjälp vid insomning genom att i stället efterliknar en solnedgång. Den ger då ifrån sig ett melatoninskapande rött ljus som motverkar sömnproblem.

Väckningsfunktionen tillåter dubbla alarm och du kan välja mellan sex melodier att vakna till. Det finns också snooze-funktion som kan ställas in på 1 till 30 minuter.

Modellen har inbyggd FM-radio och plats att spara 10 favoritkanaler. Du kan också koppla den via Bluetooth eller AUX-kabel till andra källor och spela upp egen musik. Modellen har USB-uttag så du kan ladda telefonen via klockan under natten. Styr klockradion och lampan från den medföljande appen. Alla knappar är dolda på baksidan för ett mer prydligt intryck.

Se priser på Beurer Wl75


Bra val
Bra val

Sony
SONY ICF-C1PJ

Med dubbla alarm som låter dig vakna vid olika klockslag

Sony
SONY ICF-C1PJ

Med dubbla alarm som låter dig vakna vid olika klockslag

Produktegenskaper

 • Projektor
 • USB-uttag för att ladda mobil
 • Dubbla alarm
 • Extra batteri för säker strömtillförsel

Produktöversikt

Sony ICF-C1PJ klockradio i stilren design går att driva via nätadapter eller batteri. Om du kör den via eluttag kan du även ha ett back-up-batteri som gör att den inte stängs av vid eventuella strömavbrott. Klockan ställer in sig automatiskt och byter själv till sommar- och vintertid.
Radion är en AM/FM-radio med digital tuner som gör det lätt att hitta rätt frekvens. Du kan också spara 10 favoritkanaler i klockan.

Modellen har möjlighet till dubbla alarm som gör att du kan ställa två olika alarm för samma dag, bra om man har en partner som behöver stiga upp på annan tid än sig själv. Den erbjuder också snooze-knapp och insomningstimer. Du kan välja att väckas av radion eller en av de fem naturljud som finns i klockan.
Den har en stor och lättläst display där du ser tid, radiofrekvens ock alla alarm som finns inställda i klockan. Ljusstyrkan på skärmen är justerbar, och om du hellre vill kan du få informationen via en projektor siktas mot taket eller en vägg.

Sony ICF-C1PJ har också uttag för USB, vilket innebär att du kan ladda din telefon utan ett separat eluttag för detta.

Se priser på SONY ICF-C1PJ


Bästa budget
Bästa budget

Denver
DENVER CRQ-107

Ladda mobilen trådlöst under natten

Denver
DENVER CRQ-107

Ladda mobilen trådlöst under natten

Produktegenskaper

 • QI-laddare
 • Tyg på ovansidan
 • Justerbar ljusstyrka

Produktöversikt

Denver CRQ-107 ger ett exklusivt intryck i svart med en tygbeklädd del, men allt för en relativt liten peng. Klockan ger dig möjlighet till dubbla larm med antingen beep eller ljud från den inbyggda FM-radion som väckningssignal. Modellen har snooze-funktion. Skärmen har stora och tydliga siffror och displayen är dimringsbar så du lätt kan ställa in den till den ljusnivå du önskar.

Denver CRQ-107 är nätdriven men har även plats för ett back-up-batteri som gör att du inte blir av med information vid ett eventuellt strömavbrott.
Modellen har också QI-laddning vilket tillåter dig ladda din mobil trådlöst om den har den funktion. Platsen för laddningen är lätt att urskilja då det är den tygbeklädda delen.

Se priser på DENVER CRQ-107


Idag kan du hitta en mängd olika klockradior från retro till moderna med en massa finesser. Det finns också roliga funktioner med olika ljus, ljud, anslutningar och wake up-möjligheter. Få lite mer inblick i vårt test om klockradior.

Vakna till radion eller fågelkvitter

Något av det viktigaste i en klockradio är ljudet och de möjligheter du kan få för att vakna till rätt sound. Bra ljud som du kan ställa in självmant är ett måste. De olika ljuden kan variera beroende på vad du är ute efter men några exempel kan vi ge dig nedan:

 • Naturljud (regn, eld, vågor m.m.)
 • Musikstycken
 • Radiokanaler
 • Väckningsljud

Ett tips är att kolla upp vilka ljud som finns och vilka du helst vaknar till. Vissa gillar lugna ljud eller ljud från naturen medan andra hellre vaknar till ett starkt ljud så de inte somnar om.

Vad vill du kunna göra med din klocka?

Precis som smartphones och tv-apparater har även klockradion utvecklats till det bättre, även om du givetvis kan hitta retro-modeller med enbart klocka och väckning. Utöver ljud så finns det även andra funktioner som kan vara bra att ha.

 • Väckningsljus – Vakna upp till mjukt och angenämt ljus eller vakna till lite mer hardcore ljus för att väcka dig ordentligt. Det kan även vara kul att ha när du vill skapa mysig stämning i sovrummet. Det finns även modeller som kommer med dimrat ljus.
 • USB-uttag för att ladda – Håll dina enheter laddade vid alla tillfällen. Det är bra att ha när du vill ladda mobilen utan att använda extra sladdar eller sträcka dig långt bort.
 • Snooze funktion – Somna om några minuter eller ligg och dra dig utan att vara rädd för att bli sen till jobbet. En snooze-funktion gör att klockan ringer igen lite senare och du kan ställa in hur länge efter den första ringningen det ska ta.
 • Insomning – En klockradio behöver inte bara agera väckarklocka utan även insomningshjälp. Du kan till exempel ställa in den så att ljud och ljus långsamt tonar bort så att du somnar in.
 • Dubbla larmtider – Vill du och din sovpartner ställa in två olika väckningar? Då ska du välja en klockradio med dubbla larmtider.

Är skärmen lätt att avläsa?

Beroende på vad det står på skärmen behöver du ha lätt att se det. Kanske påverkar solljuset eller dagsljuset synbarheten eller så är siffrorna för små eller för stora. Kolla upp hur skärmen ser ut innan du köper klockradion. Om du har lite svårt att se i vanliga fall bör du välja en skärm som du kan ställa in som du vill, till exempel reglera ljuset på.

Detsamma gäller hur lätt det är att reglera klockradion och hur stora eller små knapparna är. Är du ingen höjdare på teknik bör du avstå från att köpa en modell med många och svåra knappar.

Passar klockradion in i din interiör?

Även om du kan läsa om allehanda funktioner och finesser här i vårt test av den bästa klockradion är det trots allt du själv som ska uppskatta den i slutändan, rent estetiskt. Vilken design tycker du passar in var? Tänk samtidigt på att resten av funktionerna ska passa dig så att du inte bara stirrar dig blind på hur klockradion ser ut.

En annan sak att ta hänsyn till är om du kan ta med dig den ut eller på balkongen eller ute i trädgården. Vissa vill ha med sig sin klockradio till stranden eller ut till picknicken i parken. Ungefär som på 80-talet när folk tog med sin bandspelare. Är modellen utrustad för att klara det?

Glöm inte radion

Det heter ju inte klockradio för inte. Hur många radiokanaler kan du ställa in och vilket är ditt favoritprogram? En del modeller ger dig möjligheten att ställa in olika favoritstationer så att du bara kan knäppa på dem sen. Kolla så att modellen har FM/WM mottagare så har du de flesta bra radiostationer närvarande för en säker väckning eller lyssnande av musik och program på kvällen.

Fler populära produkter

Utöver de val vi på redaktionen presenterat längst upp på sidan så kan vi även tipsa dig om dessa 15 produkter som är populära hos .

 • Rebeltec
  SoundClock
  RANK 2
  I RADIO
  291 - 291 SEK
 • Tivoli Audio
  Model One Digital
  7.5 (1)
  RANK 4
  I RADIO
  3 490 - 3 490 SEK
 • Ryobi
  R18R
  RANK 2
  I RADIO
  599 - 929 SEK
 • Philips
  R5505
  RANK 8
  I RADIO
  809 - 1 309 SEK
 • Tivoli Audio
  PAL+ BT GEN2
  RANK 8
  I RADIO
  2 399 - 2 799 SEK
 • JBL
  Tuner 2
  7.67 (2)
  RANK 1
  I RADIO
  982 - 1 290 SEK
 • Roadstar
  RCR-3025EBT
  RANK 3
  I RADIO
  466 - 1 187 SEK
 • Tivoli Audio
  Model One BT
  7.2 (4)
  RANK 7
  I RADIO
  2 139 - 3 559 SEK
 • JBL
  Tuner XL
  7.29 (6)
  RANK 5
  I RADIO
  1 290 - 1 790 SEK
 • Tivoli Audio
  PAL BT
  4 (1)
  RANK 8
  I RADIO
  1 990 - 2 790 SEK
 • Sangean
  MMR-88
  7 (2)
  RANK 3
  I RADIO
  790 - 1 129 SEK
 • Tivoli Audio
  Model One Digital+ GEN2
  7.5 (1)
  RANK 2
  I RADIO
  3 490 - 4 499 SEK
 • JBL
  Horizon 2 DAB
  RANK 4
  I RADIO
  1 085 - 1 672 SEK
 • Imperial
  Dabman i200
  RANK 6
  I RADIO
  1 264 - 3 205 SEK
 • Tivoli Audio
  Model One
  8.43 (53)
  RANK 8
  I RADIO
  1 499 - 2 990 SEK

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

WhiteAway Kjell & Company Tretti.se CDON MediaMarkt Amazon.se

Redaktionen
Handlasmart.se
redaktionen@handlasmart.se
Innehåll i denna artikel