Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Duschkabin - snygg och praktisk i badrummet


Dags att fräscha upp i badrummet? Då kan en duschkabin vara ett bra val att ersätta ett gammalt badkar eller en sliten duschvägg med. Oavsett om du är ute efter lyx eller budget bör du sträva efter att välja en kabin av bra kvalitet så att den håller i många år. Här listar vi modellerna som är bäst i test.

Bäst i test
Ifö
Next NKH
Smidig dusch från svenska Ifö
Bästa premium
Arrow
Ångbastu 6116
Få ett helt spa hemma
Bäst för lågt tak
Ifö
Next NKH-L Låg
En mindre modell som passar i de flesta badrum
Bra val
Duschy
IDRE
En duschkabin med många smarta funktioner.
Bästa prisvärda
Milobad
Genova
Prisvärd kabin som fyller sin funktion
Bäst i test
Bäst i test

Ifö
Next NKH

Smidig dusch från svenska Ifö

Ifö
Next NKH

Smidig dusch från svenska Ifö

Produktegenskaper

 • Finns i flera storlekar
 • Välj mellan klart glas eller mönstrad styren
 • Kabinkar i emaljerad stålplåt
 • Justerbart kabinkar

Produktöversikt

En duschkabin med rena linjer som ger ett smidigt intryck. Kabinen har hörningång med dubbla skjutdörrar. Du kan själv välja om du vill ha dörrar och sidostycken i klart glas eller mönstrad styren. Utrustad med avställningshylla och praktisk placering gör duschblandare. Duschkabinen har två vita bakstycken, som effektivt döljer både vägg och rörinstallationer.

Duschen är hygienisk och är lätt att hålla ren. Med vitlackerade profiler som är släta, och som har dolda tätningslister, vilket gör att det inte blir några onödiga skarvar och samtidigt hygienen. Dörrarna har också vipp-funktion som gör det enkelt att komma åt och göra rent.
Duschkabinen har ett lågt insteg som gör att den passar alla. Med både topp- och bottenprofil blir det en stabil dusch. Kabinkaret är tillverkad i vit emaljerad stålplåt. Det är också justerbart, så duschkabinen alltid kan stå rakt även vid golvlutning.

Kabinen finns i flera storlekar:
70 x 90 cm
80 x 80 cm
90 x 70 cm
90 x 90 cm

Se priser på Ifö Next NKH


Bästa premium
Bästa premium

Arrow
Ångbastu 6116

Få ett helt spa hemma

Arrow
Ångbastu 6116

Få ett helt spa hemma

Produktegenskaper

 • Ångbastu
 • LED-belysning
 • Massage-dusch
 • Bluetooth
 • Sittplats

Produktöversikt

Ge dig själv en spabehandling hemma. Med denna exklusiva duschkabin med ångbastu kan du verkligen lyxa till det hemma. Med massagehanddusch, fotmassage, tak- och kroppsduschar får du en skön upplevelse över hela kroppen.

Kabinen är utrustad med flera exklusiva funktioner, som bland annat doftbehållare, spegel, MORA-termostat, fläkt, LED-display med touch, sittplats och hyllor. I taket finner du LED-belysning som kan skifta färg. Kronan på verket är att den även har radio och bluetooth, som gör att du kan lyssna på vad du vill medan du slappnar av i duschen.

Kabinen är 217 cm hög 103 x 103 cm i bredd/djup (mot vägg 90 x 90 cm).

Se priser på Arrow Ångbastu 6116


Bäst för lågt tak
Bäst för lågt tak

Ifö
Next NKH-L Låg

En mindre modell som passar i de flesta badrum

Ifö
Next NKH-L Låg

En mindre modell som passar i de flesta badrum

Produktegenskaper

 • Mått: 80 x 80 x 185,5 cm
 • Hel frontplåt för kabinkaret
 • Justerbar höjd på kabinkaret
 • Hylla för tvål och schampo

Produktöversikt

Denna duschkabin passar bra om du inte har så högt till taket i ditt badrum. I och med ett justerbart kabinkar har den en höjd på endast 185,5 – 190,5 cm. Bredden och längden mäter 80 x 80 cm. Tack vare hörningången kan den placeras antingen i ett hörn eller mot en enstaka vägg.

Kabinen har rena profiler och ger ett smidigt intryck. Den har en hel frontplåt till kabikaret, vilket leder till en hygienisk dusch som är lätt att hålla ren. De vita bakstyckena döljer även eventuella rör på ett praktiskt sätt. Den har ett lågt insteg som gör att den passar alla. Kabinen är utrustad med en praktisk hållare för duschblandaren, samt en hylla för tvål och schampo.

Se priser på Ifö Next NKH-L Låg


Bra val
Bra val

Duschy
IDRE

En duschkabin med många smarta funktioner.

Duschy
IDRE

En duschkabin med många smarta funktioner.

Produktegenskaper

 • Belysning
 • Sittplats
 • Munstycke med hydromassage
 • 6 kroppsduschar
 • Mått: 92 x 92 x 217 cm

Produktöversikt

En stadig och praktisk duschkabin med flera smarta funktioner. Kabinen har dubbla skjutdörrar av klart och härdat säkerhetsglas. Munstycket erbjuder hydromassagedusch och kabinen har även sex kroppsduschar och en takdusch.

Den är också utrustad med sits, hyllor, spegel, fläkt och belysning. Det finns två handtag i olika höjd som gör att man lätt kan hålla balansen. Kabinen har ett lågt kar med en löstagbar frontpanel. Måttet för kabinen är 92 x 92 cm och höjden ligger på 217 cm.

Se priser på Duschy IDRE


Bästa prisvärda
Bästa prisvärda

Milobad
Genova

Prisvärd kabin som fyller sin funktion

Milobad
Genova

Prisvärd kabin som fyller sin funktion

Produktegenskaper

 • Profiler i aluminium
 • Duschslang i krom på 1,5 m
 • Klarar en maxvikt på 120 kg

Produktöversikt

Duschkabin med klart glas, med vita lister och hörningång. Kabinen har måtten 80 x 80 cm och är 205 cm hög. Den har aluminiumprofiler och alla sidor samt dörrarna är gjorda av 4 cm tjockt glas.
Levereras med munstycke med en duschslang i krom på 1,5 m, samt blandare. En hållare för munstycket finns också.  

Duschkabinen har måtten B80 x L80 x H205 cm, och den tål en maxvikt på 120 kg.

Se priser på Milobad Genova


Ett vitkaklat badrum med ett badkar, handfat och en duschkabin

Få en skön dusch med duschkabin

Att installera en duschkabin i badrummet gör att duschandet blir både avkopplande och funktionellt. Dagens modeller är snyggt designade och det går att hitta kabiner i exklusiva material med bekvämligheter som exempelvis massagestrålar för ryggen, takdusch, belysning och högtalare.

En av duschkabinens många fördelar är att den tar liten plats jämfört med ett badkar. Den är dessutom mycket funktionell eftersom den har ett stabilt golv och ytor för att ställa hygienprodukter. Eftersom vattnet endast träffar kabinens väggar och golv bidrar den till att minska fuktproblem i badrummet.

Många upplever också att värmen behålls bättre i en duschkabin än om du står och duschar bakom exempelvis ett duschdraperi. Kabinen bildar ett slags "värmebås" som gör att värmen stannar kvar lite längre. Det gör att duschen blir mer behaglig, särskilt under kalla dagar.

Fördelar med duschkabin

 • Dagens modeller är snyggt designade och går att få till ett bra pris.
 • Tar lite plats jämfört med ett badkar.
 • Blir ett behagligt klimat eftersom kabinen har väggar och dörrar. Extra skönt under kyliga vinterdagar att ha sitt eget lilla "värmebås".
 • Minskar risken för fuktproblem eftersom vattnet inte kommer i direktkontakt med väggar och golv.
 • Relativt enkel att installera själv så länge du kan koppla ihop blandaren med de befintliga vattenledningarna.
 • Går att spara pengar genom att välja ett munstycke som är snålspolande.

Välj bästa duschkabinen

Vilken kabin du ska välja beror på främst tre faktorer. Hur stor platsen är, vilka funktioner du önskar samt vilket pris du kan tänka dig att betala. Det finns exempelvis riktigt lyxiga modeller som har inbyggd takdusch och massagesystem samt även bluetooth, högtalare och belysning. Även design och typ av glas spelar roll för hur lyxig duschkabinen känns. Naturligtvis blir prislappen högre när kabinen är lyxutrustad. Är du enbart ute efter en funktionell kabin som går att duscha bekvämt i går det att komma ner i pris till cirka 3 000 kr.

Innan du beställer duschkabin bör du mäta utrymmet där den ska stå. Glöm inte heller bort att mäta dörröppningen in till badrummet så att duschkabinen går att få in. Duschkabiner går att få i flera olika storlekar. En vanlig bredd är 80x80cm men även andra storlekar förekommer såsom 90x90cm och 100x100cm. Höjden varierar men brukar vara drygt två meter. För badrum med låg takhöjd går det att få modeller som är endast 190 cm.

Spara vatten - och pengar- när du duschar

Vatten är en av de viktigaste resurserna på jordklotet och därför värt att värna om. Att minska vattenförbrukningen innebär inte bara att det är miljövänligt utan också att det är vänligt för din plånbok. Om du bor i hus eller en lägenhet där du betalar för det vatten som hushållet använder finns en hel del pengar att spara.

Det enklaste sättet att minska vattenförbrukningen är att ta kortare duschar. Till exempel är det bra att stänga av vatten när du tvålar in dig eller schamponerar håret. För att minska vattenförbrukningen ännu mer är det smart att välja ett duschmunstycke som är snålspolande. Jämför gärna olika modeller och läs produktbeskrivningen för att se hur stor vattenförbrukning de olika duschkabinerna har.

Att minska sin vattenförbrukning handlar också i stor utsträckning om att förändra ett invant beteende. Kanske brukar du sätta igång duschen och gå därifrån för att vattnet ska bli ordentligt varmt? Det leder tyvärr till onödigt stor förbrukning. Vänj dig istället med att sätta igång vattnet och hoppa in i duschen så fort det är tillräckligt varmt, ofta efter bara några sekunder.

Tips för att spara vatten

 • Stäng av vattnet vid användning av tvål och schampo.
 • Förkorta duschtiden: Genom att bara minska den genomsnittliga duschtiden med några minuter går det att sparar många liter vatten varje år, ofta mer än 20 000 liter per person!
 • Ändra beteendet: Fundera över hur ditt beteende ser ut idag. Brukar du sätta igång duschen en stund innan för att vattnet ska bli varmt? Se till att börja duscha så fort det är tillräckligt varmt istället för att gå bort och låta vattnet stå och rinna onödigt länge.

Fler populära produkter

Utöver de val vi på redaktionen presenterat längst upp på sidan så kan vi även tipsa dig om dessa 13 produkter som är populära hos .

 • Bathlife
  Betrakta 90x90
  3 (1)
  RANK 1
  I DUSCHKABINER
  4 967 - 5 471 SEK
 • Hafa
  Polaris Round 90x90
  RANK 2
  I DUSCHKABINER
  6 804 - 11 340 SEK
 • Ifö
  Next NK 88 80x80
  RANK 3
  I DUSCHKABINER
  5 540 - 9 537 SEK
 • Bathlife
  Rum 120x80
  5.33 (2)
  RANK 3
  I DUSCHKABINER
  6 335 - 6 335 SEK
 • Bathlife
  Betrakta 80x80
  RANK 9
  I DUSCHKABINER
  5 039 - 5 039 SEK
 • Bath Deluxe
  Detroit 70x90
  RANK 6
  I DUSCHKABINER
  2 995 - 2 995 SEK
 • Bath Deluxe
  Detroit 80x80
  RANK 9
  I DUSCHKABINER
  2 795 - 2 795 SEK
 • Ifö
  Solid SKP V 90x90
  RANK 8
  I DUSCHKABINER
  3 643 - 3 643 SEK
 • Hafa
  Polaris Round 80x80
  6.5 (1)
  RANK 5
  I DUSCHKABINER
  7 340 - 11 340 SEK
 • Noro
  Wave 90x90
  7.5 (1)
  RANK 7
  I DUSCHKABINER
  10 839 - 16 675 SEK
 • Arrow
  6005 92x92
  RANK 4
  I DUSCHKABINER
  8 897 - 11 800 SEK
 • Noro
  Ocean 90C 90x90
  RANK 9
  I DUSCHKABINER
  5 693 - 8 495 SEK
 • Ifö
  Next NKH 88 80x80
  RANK 9
  I DUSCHKABINER
  6 064 - 23 750 SEK

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

Amazon.se

Redaktionen
Handlasmart.se
redaktionen@handlasmart.se
Innehåll i denna artikel