Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Hitta bästa badkaret

Är det dags att renovera badrummet eller bygga en spa-avdelning i källaren? Vill du byta ut duschkabinen mot ett badkar för att kunna få lyxig avkoppling utan att behöva åka hemifrån? Då rekommenderar vi ett besök i vår köpguide där vi listar modellerna som är bäst i test.

Bäst i test
Nordhem
Aspholmen
Ger en mjuk och behaglig känsla tack vare sin utformning.
Bästa premium
Villeroy & Boch
Finion
Monolitbadkar i högsta kvalitet med plats för två.
Bästa tassbadkar
Ifö
BKFF 1600
Lika delar modern som klassisk design.
Bästa i gjutmarmor
Hafa
Hampton
Vackra former och håller värmen länge.
Bra val
Ifö
1600 Caribia
Modern klassiker som även passar för inmurning.
Bäst i test
Bäst i test

Nordhem
Aspholmen

Ger en mjuk och behaglig känsla tack vare sin utformning.

Nordhem
Aspholmen

Ger en mjuk och behaglig känsla tack vare sin utformning.

Produktegenskaper

 • Dubbel rygglutning
 • Luftig design med välvda former
 • Volym: 289 liter
 • Baddjup: 47 cm

Produktöversikt

Badkar Aspholmen från Nordhem är en badkarsmodell som ger en mjuk och behaglig känsla tack vare sin välvda ut- och insida. Dess visuella intryck och mjuka former bjuder in till härliga bad och har gjort Aspholmen till en absolut kundfavorit. Aspholmen tillverkas i sanitetsakryl, ett hållbart material som är mjukt och varmt mot huden.

Aspholmen finns i två storlekar och har dubbel rygglutning. samt i vit eller mattvit yta. Baddjupet ligger på sköna 47 centimeter. Det läckert designade karet är både snabbt och enkelt att installera. I paketet ingår utloppsben, ben, fötter, avlopp och bottenventil.

Se priser på Nordhem Aspholmen


Bästa premium
Bästa premium

Villeroy & Boch
Finion

Monolitbadkar i högsta kvalitet med plats för två.

Villeroy & Boch
Finion

Monolitbadkar i högsta kvalitet med plats för två.

Produktegenskaper

 • För två personer
 • Extra lång längd
 • Baddjup: 480 mm
 • Elegant LED-belysning

Produktöversikt

Finion från Villeroy & Boch är ett elegant och stilrent badkar i premiumdesign. Det möter de allra högsta ambitionerna för det lyxiga badrummet. Dess vackra mjuka linjer och smala kanter är samtliga helgjutna i materialet quaryl som är ett kompositmaterial med en blandning av robust kvarts och modern sanitetsakryl. Materialet är lent, och dess porfria yta är resistent mot repor. Karet är fristående och gör att du kan placera i vilket läge du vill, det är tiiltalande i alla vinklar.

Karets längd gör att även långa personer kan sträcka på sig bekvämt - och här finns utrymme för två personer. Finion omsluter er med värmande vatten länge, då det är värmeisolerande. För att släppa ut vattnet trycker du bara på Push-to-Open bottenventil. För extra lyxig och effektfull detalj, välj till en elegant LED-belysning som styrs med belysningskontroll. Belysningen lyfter badkaret och gör att det ser ut som att badkaret svävar på en ljuspelare.

Se priser på Villeroy & Boch Finion


Bästa tassbadkar
Bästa tassbadkar

Ifö
BKFF 1600

Lika delar modern som klassisk design.

Ifö
BKFF 1600

Lika delar modern som klassisk design.

Produktegenskaper

 • Klassisk design
 • Emaljerad Stålplåt
 • Baddjup: 410 mm
 • Volym: 180 l

Produktöversikt

Ska du renovera eller letar efter efter endast ett badkar för installation? Ta dig en kik på den här modellen som finns i både vit eller svart färg. I detta kan du mjuka upp lederna och slappna av.

Det populära tassbadkaret Ifö BKFF är ett nätt badkar i lika delar modern som klassisk design. Tillverkad i formpressad stålplåt som sedan har emaljerats. Med andra ord ett kar som håller i evigheter och är det allra bästa ur hygiensynpunkt. Det är lätt att hålla rent samt att nå in under. Vill du bygga in det är det fullt möjligt och det finns även i två storlekar. Bottenventil, ställbara fötter och pop-up medföljer. Vill du lyxa till badkaret ytterligare går det att välja till aluminiumfötter. 

Se priser på Ifö BKFF 1600


Bästa i gjutmarmor
Bästa i gjutmarmor

Hafa
Hampton

Vackra former och håller värmen länge.

Hafa
Hampton

Vackra former och håller värmen länge.

Produktegenskaper

 • Gjutmarmor
 • Baddjup: 470 mm
 • Vattenvolym: 280 l
 • 5 års garanti
 • Oval form

Produktöversikt

Hampton är ett ovalt badkar tillverkat i genuin gjutmarmor som håller värmen länge. Formerna ger perfekt passform att slinka ner och njuta av ett långt, ljuvligt bad. Badkarets klassiska design gör att det passar lika bra till den nyrenoverade 70-tals villan som till sekelskifteslägenheten.

Hampton köps separat men ingår i en serie, så valmöjlighet finns att kombinera ytterligare badrumsmöbler. Hafa är ett svenskt kvalitetsmärke som alltid ger dig fem års garanti på alla sina badrumsmöbler.

Se priser på Hafa Hampton


Bra val
Bra val

Ifö
1600 Caribia

Modern klassiker som även passar för inmurning.

Ifö
1600 Caribia

Modern klassiker som även passar för inmurning.

Produktegenskaper

 • Rektangulär
 • Tålig emaljerad stålplåt
 • Fristående
 • Sittdjup: 410 mm
 • Plan botten

Produktöversikt

Det populära badkaret Ifö Caribia är en klassiker som fått en modernare design. Porslinet är glänsande vitt och linjerna är räta vilket gör att alla delar är lätta att foga samman, för inmurning mot vägg eller kompletteras med lätt avtagbar frontplåt med barnsäker spärr. Det är ett badkar både tåligt och lätt att rengöra. Med sina enkla eleganta linjer är det ett kar som passar fint  i de flesta badrum. En vuxen person ryms väl, den här modellen sträcker sig från 1695 till 1800 millimeter. Observera att tillhörande front och stativ inte ingår, utan beställs separat. Försedd med en regel som gör det enkelt att lossa fronten och göra rent golvet under. Regeln är dessutom barnsäker.

Se priser på 1600 Caribia


Vitt badkar med mjuka kanter, i ett badrum med rosa väggar och gröna växter.

Tänk på det här när du väljer badkar

Att välja badkar handlar om att tänka på både funktion och design. Dessutom spelar priset på badkaret också roll för vilket du ska välja. Väljer du en enkel design blir priset lägre medan lyxiga kar med eleganta lejontassar och liknande kostar mer. Vissa badkar har en avtagbar front medan andra har högre fötter så att det går att komma åt att städa.

Den mest grundläggande frågan är var badkaret ska placeras. Det enkla svaret är att det ska stå där det finns en golvbrunn med avlopp samt vattenkranar. Men det kan förstås också vara så att du funderar på att bygga om badrummet eller att bygga ett nytt i en separat spa-avdelning, till exempel i källaren. Om det är fallet kan du ta ut svängarna mer och planera in ett större badkar redan tidigt i planeringsprocessen.

Många som gör en relaxavdelning i sitt hus väljer ett större badkar med massage och bubblor och kombinerar det med en bastu och dusch i nära anslutning. För dig som enbart vill ha ett bad i mer traditionell storlek i badrummet går det också att hitta denna typ av mer komfortabla varianter. Dessa är ofta i samma storlek som ett vanligt badkar men har inbyggd massagefunktion för exempelvis axlar och nacke. Underbart skönt om du känner dig stel efter många timmar på kontorsstolen!

Priset beror på storlek, hur många extra funktioner badet har och hur det är designat. Här är det din egen budget som sätter upp ramarna. Något som kan vara värt att tänka på är att välja ett badkar som höjer värdet på bostaden. Om du funderar på att sälja inom en närliggande framtid kan det eventuellt vara så att du får tillbaka inköpskostnaden för en dyrare modell. Hur mycket priset stiger av ett mer lyxigt utrustat badrum är dock inte glasklart. Hör med en mäklare innan du startar en renovering för att få tips om vilka investeringar som höjer värdet på bostaden.

Förbered köp och installation

Att förbereda inköp av ett badkar innebär att du måste vara riktigt noggrann med tumstocken. Mät utrymmet där det ska stå och tänk på att också mäta avstånd till övrig inredning. Det är ju inte roligt att upptäcka att det knappt går att sitta normalt på toalettstolen eller att dörren till badrumsskåpet inte går att öppna ordentligt. Något som är lätt att missa att mäta är dörröppningen. Eftersom karet kommer i ett helt stycke måste den fulltaliga storleken gå att få in genom badrumsdörren. Det gäller också att kontrollera att rördragningarna passar till badkaret så att vattentillförsel och avlopp fungerar som det ska när du tar ett bad.

Så installerar du badkar

I de flesta fall är det relativt enkelt att installera ett badkar i badrummet. Det är bara att lyfta in det i badrummet och ställa det på den förberedda ytan. Kontrollera att det hamnar på rätt plats så att vattnet rinner ner direkt i golvbrunnen. Om golvets fall gör att det lutar justerar du fötterna så att det står plant med hjälp av ett vattenpass. Planerar du att installera ett bubbel- eller massagebad behöver du boka in en behörig elektriker eftersom det kräver elanslutning.

Närbild. En vattenkran fyller badkaret med vatten.

Varför badkar? En stark poäng är att du kan unna dig själv välbehövlig avkoppling i ett varmt bad.

Snabba tips inför badkarsköpet

 • Ta med både funktion och design i inköpsbeslutet.
 • Säkerställ att det finns fungerande avlopp, golvbrunn och vattenkran på plats, alternativt planera in installation av det.
 • Höjer en lyxigare modell bostadens värde? Då kan det vara värt att lägga mer pengar på karet.
 • Vill du kunna ta långa, komfortabla bad som får dig att slappna av ordentligt? Då är ett massagebad en bra idé.
 • Mät, mät, mät! Både platsen där karet ska stå och storleken på dörröppningen. Risken är annars stor att du måste byta storlek.
 • Jämför modeller och läs recensioner från kunder online.
 • Beställ hemleverans för att underlätta inköpet, ofta kan du även få hjälp att bära in badkaret.

Fler populära produkter

Utöver de val vi på redaktionen presenterat längst upp på sidan så kan vi även tipsa dig om dessa 30 produkter som är populära hos .

 • Coolest
  Badbalja för Vuxna (Vit)
  RANK 1
  I BADKAR
  919 - 1 400 SEK
 • Bathlife
  Ideal Relax 170x81 (Vit)
  RANK 8
  I BADKAR
  6 995 - 6 995 SEK
 • Bathlife
  Ideal Fristående 130x65 (Vit)
  RANK 9
  I BADKAR
  5 849 - 5 849 SEK
 • Bathlife
  Badkar Balans 150x70 (Vit)
  RANK 2
  I BADKAR
  6 695 - 6 695 SEK
 • Bathlife
  Badkar Behag Vänster 150x85 (Vit)
  RANK 10
  I BADKAR
  5 179 - 5 179 SEK
 • Bathlife
  Fridsam Fristående Rund 160x75 (Vit)
  RANK 3
  I BADKAR
  6 495 - 6 495 SEK
 • Svedbergs
  Ume 159,5x75,0 (Vit)
  RANK 9
  I BADKAR
  11 491 - 15 430 SEK
 • Svedbergs
  Emaljbadkar 160 (Vit)
  RANK 4
  I BADKAR
  3 995 - 8 636 SEK
 • Gustavsberg
  1500 GB2115000100 150x70 (Vit)
  RANK 6
  I BADKAR
  3 096 - 4 704 SEK
 • Bathlife
  Frisk 160x75 (Vit)
  RANK 10
  I BADKAR
  7 699 - 7 699 SEK
 • Bathlife
  Bubbelbadkar Flit 170x120 (Vit)
  7 (1)
  RANK 9
  I BADKAR
  17 764 - 17 764 SEK
 • Svedbergs
  Buzz 127x127 (Vit)
  5.5 (1)
  RANK 6
  I BADKAR
  17 805 - 23 383 SEK
 • Bathlife
  Bubbelbadkar Pusta 150x58 (Vit)
  RANK 9
  I BADKAR
  10 799 - 11 088 SEK
 • Svedbergs
  Barb 165,5x75 (Vit)
  RANK 6
  I BADKAR
  10 523 - 16 975 SEK
 • Bathlife
  Badkar Slumra Vänster 160x75 (Vit)
  RANK 1
  I BADKAR
  1 770 - 1 770 SEK
 • Bathlife
  Badkar Slumra Höger 150x75 (Vit)
  RANK 7
  I BADKAR
  4 081 - 4 081 SEK
 • Bathlife
  Trygg 170x75 (Vit)
  RANK 9
  I BADKAR
  8 049 - 8 349 SEK
 • Ifö
  BKFF 1500 (Vit)
  RANK 5
  I BADKAR
  4 649 - 8 757 SEK
 • Ifö
  BK-PRO 1500 (Vit)
  RANK 6
  I BADKAR
  3 304 - 7 720 SEK
 • Bathlife
  Kry Höger 160x80 (Vit)
  RANK 7
  I BADKAR
  8 855 - 8 855 SEK
 • Westerbergs
  Sund 160x70 (Vit)
  RANK 4
  I BADKAR
  4 599 - 6 170 SEK
 • Svedbergs
  Emaljbadkar 130 (Vit)
  RANK 9
  I BADKAR
  4 195 - 8 636 SEK
 • Neptun
  Briljant (Vit)
  RANK 8
  I BADKAR
  16 141 - 32 766 SEK
 • Swebad
  Falsterbo 170 (Vit)
  RANK 8
  I BADKAR
  16 995 - 16 995 SEK
 • Coolest
  Badbalja för Vuxna (Svart)
  RANK 3
  I BADKAR
  919 - 919 SEK
 • Bathlife
  Ideal Oval 160x80 (Vit)
  RANK 8
  I BADKAR
  6 995 - 6 995 SEK
 • Nordhem
  Aspholmen 170x80 (Vit)
  RANK 7
  I BADKAR
  12 117 - 17 695 SEK
 • Bathlife
  Tassbadkar Chill 130x72 (Vit)
  RANK 7
  I BADKAR
  5 399 - 5 409 SEK
 • Coolest
  Badbalja XL (Vit)
  RANK 2
  I BADKAR
  1 399 - 2 295 SEK
 • Svedbergs
  Sittbadkar 105x70 (Vit)
  RANK 8
  I BADKAR
  3 595 - 5 899 SEK

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

Amazon.se

Redaktionen
Handlasmart.se
Innehåll i denna artikel