Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska Test.se logo i samarbete med Pengar.se logo. Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Snyggt badrum med vägghängd toalett

Går du i renoveringsdrömmar av ditt badrum? Satsa på en vägghängd toalett för en snygg och praktisk känsla. Vi har samlat de vägghängda toaletterna som är bäst i test.

Bäst i test
Ifö
Spira Art 6245
stars
Hygienisk toalett i stilren design
Bästa premium
Grohe
Sensia Arena 39354
stars
Japansk toalett med massage och självrengöring
Populärt val
Gustavsberg
Nautic 5530
stars
Traditionell design från Gustavsberg
Bästa med utvändig cistern
Ifö
Sign 6894 ROT
stars
Med utvändig cistern för största möjlighet till hygien

Renovera badrum - tips som underlättar

När det kommer till att renovera badrum är toaletten en viktig del för att helhetsresultatet ska bli bra. Det finns två sätt att renovera badrum på: antingen en helrenovering då all inredning, inklusive väggar och golv rivs upp, eller en mindre renovering då du endast byter ut delar av inredningen.

Oavsett vilken typ av renovering du har tänkt att göra finns det vissa saker som är bra att fundera på. Först och främst lönar det sig att lägga tid på planeringen av badrummet. Eftersom avlopp och vattenledningar är svåra och dyra att flytta är det enklast att utgå från den befintliga rördragningen. Med andra ord är det bäst att placera toalett, handfat och dusch där avloppsrör och vattenledningar redan finns. Om du verkligen vill ändra på detta bör du diskutera med en rörmokare om vilka möjligheter som finns och vad det skulle kosta.

Ett badrum som har ett bra ytskick utan fuktskador går att snygga till och fräscha upp med en mindre renovering. Genom att byta ut sanitetsporslin som handfat och toalett samt även badrumsskåp och blandare kommer rummet att kännas som nytt. Kompletterar du dessutom med nya handdukar, några lyxiga tvålar och kanske några gröna växter har du ordnat ett lyxigt badrum till en bråkdel av kostnaden för en helrenovering.

Om badrummet är i behov av en helrenovering gäller det att göra en ordentlig budget och begära in offerter från olika byggföretag. Fundera på om det är vissa delar du kan göra själv för att få ner kostnaden. Kanske kan du göra delar av rivningsarbetet?

Hitta rätt vägghängd toalett

För att du ska bli nöjd med ditt val av vägghängd toalett har vi samlat några av marknadens bästa i vår köpguide. Här kan du se vad köparna tycker och snabbt få en överblick över olika modeller och priser. Det finns många olika typer av vägghängda toaletter i olika prisklasser, alltifrån budget till lyx. Vad sägs om en modell med spolning eller en modell med uppvärmd stolsits, automatisk öppning av lock och trådlös handkontroll? Många av de lyxiga modellerna har automatiska rengöringsfunktioner och en design som skapar en extra exklusiv känsla i ditt badrum.

Naturligtvis finns det enklare vägghängda toaletter som fungerar utmärkt. Det kan dock vara värt att lägga lite extra pengar på en snålspolande toalett eftersom det gör att du sparar både pengar och miljö genom lägre vattenanvändning. Till sist är det också viktigt att mäta utrymmet där toaletten ska placeras och välja en storlek som fungerar.

Den stora fördelen som alla vägghängda toaletter har gemensamt är att de underlättar städningen väldigt mycket. Dessutom är risken för fuktskador lägre då det inte blir några borrhål i golvet som vid en traditionell toalett.

Fördelar med vägghängd toalett

 • Gör att städningen blir mycket enklare och går fortare.
 • Badrummet blir mer hygieniskt eftersom det är färre skrymslen och vrår som samlar damm och smuts.
 • Minskar risken för fuktskador eftersom den inte kräver borrhål i golvet där fukt skulle kunna tränga in.
 • Ger badrummet en exklusivare känsla.

Så installerar du en vägghängd toalett

Om du tidigare inte har haft en vägghängd toalett behövs en del ombyggnadsarbeten. En smart lösning är att bygga ut väggen och fästa cisternen där. Det finns också kompletta lösningar med toalettstol och konstruktion för upphängning i ett. Vad du än väljer att göra är det viktigt att täta ordentligt vid borrhål och liknande så att tätskiktet är i bra skick. Tänk också på att skapa en lucka i väggen så att det är enkelt att sköta underhåll av cisternen utan att behöva riva ner väggen.

Många föredrar att anlita en professionell hantverkare för denna typ av arbeten men om du är mycket händig kan du göra det själv. Kom ihåg att försäkringsbolagen brukar kräva att allt arbete i ett badrum ska vara utfört på ett fackmannamässigt sätt för att hemförsäkringen ska vara giltig.

Ifö Spira Art 6245 test
Bäst i test
Bäst i test

Ifö
Spira Art 6245

Hygienisk toalett i stilren design
stars
Ifö Spira Art 6245 test

Ifö
Spira Art 6245

stars

Hygienisk toalett i stilren design

Produktegenskaper

 • Slät utsida
 • Utan spolkant
 • Tar liten plats

Produktöversikt

IFÖ SPIRA ART 6245 RIMFREE är en vägghängd från det välkända svenska märket Ifö. Designen är inspirerad av skandinavisk natur och den har en helt slät ytteryta i Ifö Clean glasyr, som gör den lätt att hålla ren. Även insidan är slät då modellen saknar spolkant, något som gör att bakterier och smuts har svårare att fastna i toaletten.
Ifö startade sin verksamhet i slutet av 1800-talet i norra Skåne, och där ligger fortfarande företagets fabriker. De har gjort badrumsinredning i över 80 år och använder sig av sitt traditionella hantverkskunnande även i sin moderna tillverkning.

Se priser på Ifö Spira Art 6245


Grohe Sensia Arena 39354 test
Bästa premium
Bästa premium

Grohe
Sensia Arena 39354

Japansk toalett med massage och självrengöring
stars
Grohe Sensia Arena 39354 test

Grohe
Sensia Arena 39354

stars

Japansk toalett med massage och självrengöring

Produktegenskaper

 • Automatisk sits- och locköppning
 • Två sprayhuvud
 • Antibakteriella ytor
 • Styr via app

Produktöversikt

GROHE SENSIA ARENA 39354 ger dig en helt ny definition av renhet och komfort. Toaletten kombinerar toalett och bidé efter japansk idé. Modellen är utrustad med två sprayhuvud, en främre och en bakre, med ställbara funktioner som tryck, läge och temperatur. De kan också ställas in med olika sprayalternativ såsom massage, oscillerande och även varmluft. Integrerad värmare som säkerställer obegränsat med varmvatten. Lock och sits öppnas automatiskt med mjukstängning på toaletten.

GROHE SENSIA ARENA 39354 är utformad för att vara 100% hygienisk. De keramiska ytorna av HyperClean och AquaCeramics är anti-kalk och anti-stick. Ytorna är också antibakteriella och tar bort 99,9% av alla bakterier. Luften renas med ett filter och med Triple Vortex spolningsteknik säkerställs en ren toalett efter användning.
Kontrollpanelen finns placerad på sidan av sätet men du kan också använda dig av fjärrkontroll eller koppla toaletten till en smartphone-app. I appen kan du göra val och inställningar som passar just dina behov och önskemål.

Grohe är en tysk tillverkare som är en av världens ledande leverantörer av sanitetslösningar. Företaget har mottagit flera utmärkelser för design och innovation.

Se priser på Grohe Sensia Arena 39354


Gustavsberg Nautic 5530 test
Populärt val
Populärt val

Gustavsberg
Nautic 5530

Traditionell design från Gustavsberg
stars
Gustavsberg Nautic 5530 test

Gustavsberg
Nautic 5530

stars

Traditionell design från Gustavsberg

Produktegenskaper

 • Glaserad spolkant
 • Hygienisk design

Produktöversikt

Gustavsberg Nautic 5530 är en toalett i traditionell stil men med fördelarna av en vägghängd modell. Tillverkad i tätsintrad keramik, vilket innebär att den har mycket låg vattenabsorption. Modellen har glaserad spolkant, som underlättar städning och hygien.

Gustavsberg har tillverkat porslin i sin fabrik sedan 1825 och är ett av de ledande varumärkena i Sverige badrumsinredning.

Se priser på Gustavsberg Nautic 5530


Ifö Sign 6894 ROT test
Bästa med utvändig cistern
Bästa med utvändig cistern

Ifö
Sign 6894 ROT

Med utvändig cistern för största möjlighet till hygien
stars
Ifö Sign 6894 ROT test

Ifö
Sign 6894 ROT

stars

Med utvändig cistern för största möjlighet till hygien

Produktegenskaper

 • Utvändig cistern
 • Går att använda med Fresh WC Sticks
 • Spolning: 4/2 eller 4 liter

Produktöversikt

Ifö Sign 6894 ROT är bra för dig som inte vill montera en cistern på insidan väggen. Att ha cisternen på utsidan gör det enklare att hålla den ren, och med en separat cistern inuti behållaren motverkas det att det bildas kondens. Du kan använda Ifös Fresh WC sticks i modellen, som enkelt stoppas ned i spolknappen och hjälper dig hålla toaletten ren och fräsch. Kräver ingen montering av spolknapp. Spolknappen på modellen erbjuder 4/2 spolning eller enkelspolning 4 liter.

Kunder som valt att köpa denna modell tycker den var lätt att montera och hade bra passform.

Se priser på Ifö Sign 6894 ROTRedaktionen
Handlasmart.se
Innehåll i denna artikel