Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska Test.se logo i samarbete med Pengar.se logo. Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

De snyggaste damklockorna 2024

Få saker är en så snygg accessoar som en välarbetad klocka. Här har vi valt ut några riktigt snygga damklockor för olika stilar och tillfällen, hitta din nästa favorit här!

Handlasmart rekommenderar:

Priser visas bland annat med hjälp av prisjakt logo
Stilrent i silver
Stilrent i silver, Michael Kors MK4338
Michael Kors
MK4338
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor
Enkel och stilren klocka för dig som har sparsmakad stil.
Nordisk design
Nordisk design, Skagen Anita
Skagen
Anita
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor
Minimalistisk dröm som ger uttryck för sparsmakad stil.
Digital retroklocka
Casio
A159WGEA-1EF
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor
Sportig klocka för den trendkänslige.
Test Michael Kors MK4338
Stilrent i silver
Stilrent i silver

Michael Kors
MK4338

Enkel och stilren klocka för dig som har sparsmakad stil.
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor
Test Michael Kors MK4338

Michael Kors
MK4338

tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Enkel och stilren klocka för dig som har sparsmakad stil.

Produktegenskaper

 • Diameter: 38 mm
 • Tjocklek: 7 mm
 • Viklås

Produktöversikt

Den amerikanska designern Michael Kors är ett välkänt namn inom modeindustrin. Han har skapat kläder som burits av celebriteter sedan 80-talet, däribland Nicole Kidman, Heidi Klum och Kate Middleton. Som kuriosa kan även nämnas att Michelle Obama bar en klänning signerad Kors på hennes första officiella porträtt som första dam i USA. Förutom kläder har Kors blivit en populär tillverkare av accessoarer så som handväskor och armbandsur.

Denna klocka har en enkel och elegant design med boett och armband i borstat och polerat stål. Armbandet av mesh adderar känslan av elegans samtidigt som det gör det väldigt lätt att justera klockan exakt efter din handled. Traditionella armbandsur justeras istället genom att man tar bort en eller flera länkar. Urtavlan har en avskalad design i silver där indexmarkeringarna har små kristaller. Klockans tidlösa uttryck gör att den inte är trendkänslig - den kommer aldrig bli omodern och du kommer ha glädje av den år efter år.


Test Skagen Anita
Nordisk design
Nordisk design

Skagen
Anita

Minimalistisk dröm som ger uttryck för sparsmakad stil.
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor
Test Skagen Anita

Skagen
Anita

tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Minimalistisk dröm som ger uttryck för sparsmakad stil.

Produktegenskaper

 • Diameter: 30 mm
 • Tjocklek: 7 mm
 • Bredd på armband: 12 mm

Produktöversikt

Skagen är ett danskt märke till tillverkar stilrena klockor av hög kvalitet. Den skandinaviska minimalismen syns tydligt i designen och gör klockorna till tacksamma följeslagare år efter år - både kvalitén och designen är ihållande. Skagen ägs numera av amerikanska Fossil som vårdar och underhåller märket så att det alltjämt är den skandinaviska andan som präglar klockornas design och uttryck.

Anita går helt i linje med Skagens enkla design: urtavlan är något mindre och mäter 30 millimeter i diameter och den vita urtavlan har silverfärgade visare samt indexmarkeringar. Armbandet i silver och rosé lyfter klockan och gör att det får ett utseende likt ett smycke. Boetten är helt färgad i rosé och är sju millimeter tjock.


Digital retroklocka
Digital retroklocka

Casio
A159WGEA-1EF

Sportig klocka för den trendkänslige.
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Casio
A159WGEA-1EF

tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Sportig klocka för den trendkänslige.

Priserna visas bland annat med hjälp av

Produktegenskaper

 • 12- eller 24-timmars format
 • Akrylglas
 • Kalender
 • Tidtagarur

Produktöversikt

Japanska Casio är kända för att tillverka högkvalitativa och prisvärda klockor. I slutet på 60-talet var de var snabba med att starta en helautomatiskt tillverkningsfabrik som tillät masstillverkning av digitala armbandsur som gemene man sedan kunde köpa till ett humant pris. De har genom åren kommit med olika varianter på det digitala armbandsuret, men på senare år har den klassiska retroklockan fått ett uppsving.

Med sin vintagelook tillsammans med de moderna materialvalen är detta en klocka för dig som gärna blandar gammalt och nytt, och som gärna låter uret ta sin plats på handleden. Den har ett armband i förädlat stål vilket gör den både hållbar och elegant, akrylglaset som täcker urverket är relativt okrossbart. Du kan välja om tiden ska visas i 12- eller 24-timmars format och det finns en stoppur-funktion som kan mäta tider upp till en timme. Det finns även en automatisk kalender som, efter att du ställt in den korrekt, alltid visar rätt datum.

Se priser på Casio A159WGEA-1EF


Damklocka på person klädd i rosa sidenblus och svart skinnjacka

Så väljer du rätt klocka

Det är lätt att bli yr när det är dags att välja en klocka. Det finns nämligen massor av saker som skiljer de olika modellerna åt och dessutom avgör deras kvalitet. Det finns dock några saker som kan vara extra viktiga att kika på när du ska köpa en klocka. Vi listar dem här:

Urverk

Det finns främst tre olika typer av urverk, nämligen mekaniskt, automatiskt och kvarts. Vi ska här berätta om respektive typ.

 • Mekaniskt urverk.

Ett mekaniskt urverk drivs med hjälp av fjädrar och kugghjul. För att klockan ska fungera kräver den alltså att du vrider upp den ibland. Trots att man behöver lägga ned mer arbete på ett mekaniskt urverk är det ändå det som anses vara mest exklusivt.

Fördelarna med den här typen av urverk är att det kan fungera mycket länge med rätt skötsel. Du behöver heller inte något batteri för att driva din klocka, istället vrider du bara upp den.

Nackdelarna med ett mekaniskt urverk är att det inte är lika exakt som till exempel ett automatiskt urverk. Klockor med den här typen av urverk tenderar också att vara mycket dyrare i inköp.

 • Automatiskt urverk.

Ett automatiskt urverk fungerar ungefär på ett liknande sätt som det mekaniska. Skillnaden här är att du behöver ett batteri för att driva din klocka.

För dig som inte vill krångla eller betala dyrt för ett mekaniskt urverk är ett automatiskt en bra medelväg. Det behöver du inte vrida upp för att klockan ska fungera. Dock kan klockan behöva vridas upp om den blivit liggande eftersom den då inte automatiskt vrider upp sig själv.

 • Kvartsurverk.

Kvartsurverken gjorde sitt intåg på 1960-talet och var då revolutionerande. Istället för att innehålla fjädrar och kugghjul drivs den här klockan av en liten dator som fungerar med hjälp av elektriska impulser. Den här typen av urverk är mycket billigare att köpa eftersom framställningen inte är så dyr.

Fördelen med kvartsur är att de behöver mycket lite underhåll och är billigare i inköp. Nackdelen är dock att klockan inte blir lika detaljrik och att du behöver byta batteri med jämna mellanrum.

Klockans design - för personlig prägel

När du ska köpa en ny klocka är designen också viktig. Idag finns klockor med boett tillverkad i allt från plast till ädla metaller. Vilken typ du ska välja beror helt enkelt på tycke och smak samt hur mycket pengar du vill lägga ut på din nya klocka. Vill du köpa trendiga damklockor kan det vara bra att satsa på ett lite billigare material eftersom dessa går ur modet ganska fort. Är du istället sugen på en riktig klassiker som du kan bära hela livet är det bättre att satsa på ett mer exklusivt material, till exempel guld. Tänk dock på att guld lätt repas, något som också gäller för klockor i silver.

Allergivänliga klockor

Är du känslig för metaller, kanske till och med allergiker? Då kan en keramisk klocka vara ett bra val. Den är allergivänlig och dessutom slitstark. En klocka i titan kan också vara ett bra alternativ. En titanklocka är dessutom mycket lättare än en klocka i metall.

Klockans armband avgör också till stor del hur den ser ut. På många klockor går det dessutom att byta ut armband. Är du ombytlig och vill kunna matcha din klocka till dina outfits? Välj då en klocka där du kan växla mellan flera olika armband. När det kommer till armband kan du även där välja mellan många olika material, till exempel metaller såsom guld och silver samt material som läder och tyg.

Vilket klockglas ska man välja?

En viktig fråga att ställa dig är också vilken typ av glas du vill ha på din klocka. Olika typer av glas har olika egenskaper. Ett safirglas är det mest exklusiva valet, men också det dyraste. Ett mineralglas är billigare och också ett av de vanligaste glasen som används på klockor. Akrylglas är det absolut billigaste alternativet. En stor nackdel med akryl är dock att det är mycket känsligt för repor.


Redaktionen
Handlasmart.se
Innehåll i denna artikel