Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska Test.se logo i samarbete med Pengar.se logo. Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Bästa hoverboard – Bäst i test

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

En hoverboard är en mix mellan en elsparkcykel och en skateboard. Den är rolig att använda både för barn och för vuxna och den tar dig snabbt fram på gator och torg utan att du behöver trängas med andra människor.Vi har sammanställt ett bäst i test av de bästa hoverboards och tar hänsyn till design, funktion, pris och kvalitet. Vissa modeller kommer med häftig LED-belysning så att du verkligen syns där du far fram.

Sväva fram på gatorna

Hover betyder sväva på engelska. Dock är dagens hoverboards mer stabila än de låter. De är framtagna för olika terräng även om de flesta är skapta för att ta dig fram på asfalt. Du styr enkelt med fötterna. Hoverboarden är en bräda med stöd för fötterna och på undersidan är det hjul. Den sätts igång genom att du ställer dig på den och skjuter fram fötterna så att den startar. Genom din egen kroppsvikt och små rörelser med fötterna, börjar brädan gå igång och tar dig framåt.

Att tänka på när du köper hoverboard

De flesta hoverboards är gjorda för att klara av plana underlag och asfalt eller lätt grus. Dock kan du även köpa brädor som klarar av att ta sig fram på lite mer avancerad terräng. Kolla på brädans stabilitet och hur robusta hjulen är. Du ska också känna dig bekväm på brädan när du styr och när du rullar fram.

Det är viktigt att du köper en modell som passar just för din kroppsvikt och längd. Då kommer du också att känna som om brädan skulle vara en del av dig själv.

Normalt kan du hitta två olika lägen i din hoverboard:

  • Nybörjare
  • Avancerad

Vanligtvis inleder du i nybörjarläget men kan sedan ta dig vidare till det avancerade läget. Oftast kommer en indikation visas när du går in i det mer avancerade läget.

Du kan även köpa en hoverboard med en tuta. Den kan vara bra att ha när du är ute och kör. Vissa hoverboards har en slags fjärrkontroll som du kan reglera funktionerna med.

Hur bra batteriet är i hoverboarden spelar stor roll.

  • Hur länge räcker det?
  • Hur ofta måste du ladda det?

Kolla på modellen hur många kilometer de kan gå innan de behöver laddas igen. Ska du åka långt på brädan ska du välja ett bättre batteri. Du kan hitta modeller som tar dig från 10 km upp till 25 km.

Om du är ovan vid denna typ av brädor ska du inte köpa en som går alltför snabbt. Det finns de som går i uppemot 25 km i timmen men även om de gör det ska du vara försiktig att köra så snabbt i början. Detta gäller speciellt om du köper en hoverboard till ditt barn eller tonåring. Du måste dessutom känna till trafikreglerna och att du inte får köra snabbare än 5 km i timmen på gångvägar.

Du kan få en bräda som är utrustad med riktigt roliga funktioner:

  • GPS
  • Belysning
  • Nycklar
  • Fjärrkontroll
  • Bluetooth och högtalare

Vilka funktioner är du intresserad av?

Hjulen

Hjulen spelar en viktig roll när du ska köpa hoverboard. Ju bredare och robustare de är desto mer kan du köra på brädan och ju mer avancerad terräng tål den. Dock ska du veta att du inte bör åka i skogsmark och alltför svår terräng när du är ute med den. Men det går bra att till exempel åka på grus med riktigt rejäla hjul.

TIPS! Välj hjul med ca 25 cm i diameter, då vet du att de tål mer än andra hjul. Dessa hjul kan även klara vissa hinder som trösklar och gupp bättre. Hjul på endast 16 cm i diameter kan åka på asfalt men du bör definitivt inte köra med den på grusvägar eller på alltför guppiga vägar.


Redaktionen
Handlasmart.se
Innehåll i denna artikel