Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska Test.se logo i samarbete med Pengar.se logo. Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Skaffa bästa headsetet med mikrofon 2024

Ett par headset med inbyggd mikrofon gör det mycket enklare att höra när du sitter i datormöten, pratar i telefon eller spelar. Du behöver inte heller oroa dig för att ha en extern mikrofon. Vi har tagit fram de bästa modellerna, samt utsett ett par till bäst i test.

Handlasmart rekommenderar:

Priser visas bland annat med hjälp av prisjakt logo
Bäst i test
Sony
WH-XB910N
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor
God samtalskvatitet och effektiv brusreducering.
Bästa Premium
Sony
WH-1000XM4
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor
Förstklassig brusreducering och 30 timmars batteritid.
Bra val
Bra val, JBL TUNE 760NC
JBL
TUNE 760NC
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor
Styr volym och samtal helt handsfree.
Bäst i test
Bäst i test

Sony
WH-XB910N

God samtalskvatitet och effektiv brusreducering.
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Sony
WH-XB910N

tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

God samtalskvatitet och effektiv brusreducering.

Produktegenskaper

 • Upp till 30 timmars batteritid
 • Kan anslutas till två enheter samtidigt - känner automatiskt av inkommande samtal
 • Reducerar oönskat ljud, men behåller samtal och annat av värde
 • Kan vikas ihop och förvaras i den medföljande väskan
 • Möjlighet till snabbladdning

Produktöversikt

Trådlösa headset från Sony som fått goda omdömen, bland annat från tidningen Ljud & Bild. De valde att rekommendera dem, och prisar hörlurarna för ett bra ljud och och den goda samtalskvaliteten. 

Sony WH-XB910N
använder sig av aktiv brusreducering för att helt stänga ute störande ljud och helt fokusera på ditt samtal eller musiken. De har en kraftfull bas, men du kan också justera ljudet genom en app, så det blir precis som du vill ha det.
Med hjälp av dubbla mikrofoner och avancerad ljudsignalbearbetning, får du en knivskarp kvalitet på samtalen, både på dator och mobil. Tack vare denna teknik kan lurarna också sålla bort oönskat ljud - samtidigt som du fortfarande kan höra samtal och annat av värde. 

Kan anslutas till två enheter samtidigt via Bluetooth. Detta innebär att du kan koppla dem till både en dator och mobilen, och får du ett samtal ansluter de automatiskt till rätt enhet. Headsetet kan vikas ihop och förvaras i den medföljande väskan, något som underlättar vid resor. Batteritiden ligger på ca 30 timmar med brusreduceringen aktiv. Med ett tillägg av AC-adapter, kan de snabbladdas i 10 minuter och få 4,5 timmars batteritid.


Bästa Premium
Bästa Premium

Sony
WH-1000XM4

Förstklassig brusreducering och 30 timmars batteritid.
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Sony
WH-1000XM4

tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Förstklassig brusreducering och 30 timmars batteritid.

Produktegenskaper

 • Trådlösa
 • Riktigt bra ljudreducering som tar bort störande ljud
 • Anpassar automatiskt brusreducering och uppspelning efter miljön
 • Styr volym och uppspelning via beröring på hörkåporna
 • Kan anslutas till två Bluetooth-enheter samtidigt
 • 30 timmars batteritid

Produktöversikt

En premiumprodukt, men där du också får valuta för vad du betalar. SONY:s WH-1000XM4 har en enastående ljudkvalitet och har fått flera rekommendationer från tidningen Ljud & Bild. De valde bland annat att prisa dem för sin brusreducering som verkligen eliminerar allt störande ljud utifrån.

Detta headset med mikrofon är utrustad med avancerad teknik som låter dem känna av vilken miljö du befinner dig, och anpassar ljudet därefter. De kan också känna av saker som fysiska samtal och utrop på stationer, och pausar då uppspelningen automatiskt så att du inte missar något av vikt. Du kan snabbt och enkelt styra hörlurarna genom en lätt beröring på öronkåporna. På detta sätt kan du styra både volym och uppspelning.

Headsetet är trådlös, men tack vare en avancerade teknik LDAC kan information överföras med en högre hastighet än konventionell Bluetooth. Detta gör att uppkopplingen kan mäta sig med den hos trådbundna hörlurar. Lurarna kan kopplas till två olika Bluetooth-enheter på samma gång. Headsetet har en batteritid på 30 timmar, och det är med brusreduceringen aktiv, och de stänger automatiskt av sig vid längre inaktivitet för att spara kraft. 


Test JBL TUNE 760NC
Bra val
Bra val

JBL
TUNE 760NC

Styr volym och samtal helt handsfree.
tomma stjärnor
ifyllda stjärnor
Test JBL TUNE 760NC

JBL
TUNE 760NC

tomma stjärnor
ifyllda stjärnor

Styr volym och samtal helt handsfree.

Produktegenskaper

 • Trådlösa
 • ANC brusreducering
 • Lätt vikt på 220 g
 • Flerpunktsanslutning som låter dig vara ansluten till flera enheter samtidigt
 • Upp till 50 timmars batteritid (30 med ANC)

Produktöversikt

Med detta headset från JBL kan du fokusera på det du verkligen vill höra, och inte bli störd av oljud runtomkring dig. De har en effektiv brusreducering (ANC) som tar bort sorl och buller som tar bort fokus från samtal eller musik. 

JBL TUNE 760NC
har ett imponerande ljud, vars bas är både kraftfull och djup. Du kan snabbt och enkelt reglera volym och samtal via reglagen på yttersidan av kåpan, helt handsfreee. Tack vare flerpunktsanslutning kan du ansluta headsetet anslutas till flera enheter via Bluetooth. Du växlar snabbt mellan dator och surfplatta, till att ta ett samtal på mobilen. 

Headsetet har en batteritid på upp till hela 35 timmar. Väljer du att avaktivera ANC så kan du få så mycket som 50 timmars speltid. Batteriet laddas snabbt på två timmar. Lurarna har en låg vikt på 220 g, och kan enkelt vikas ihop för när du vill packa ner dem i väskan. De finns i såväl svart som vitt.


bästa headset med mikrofon

Välj rätt headset med mikrofon

Oavsett om du letar efter ett headset med mikrofon som du kan använda med bluetooth eller med sladd så finns det en rad olika alternativ att välja på. Det första du behöver fundera över i samband med ditt val är hur mycket du är villig att spendera samt vad du letar efter för kvalitet. Samtidigt så behöver inte ett headset med mikrofon av bästa kvalitet vara den dyraste varianten. Det finns prisvärda modeller som ger ett bra resultat också.

En annan viktig aspekt att fundera igenom innan du väljer ett headset med mikrofon är vad du vill använda headsetet till. Letar du efter ett headset som passar bra till din telefon, eller vill du använda det i din dator, eller letar du efter ett headset med mikrofon som passar för båda ändamålen? Det kan vara bra att specificera dig lite, det gör jakten på det bästa headsetet lite lättare.

Hitta rätt headset för rätt sammanhang

Det finns många aspekter att fundera över innan du slår till på ett headset med mikrofon.

 • Prova dig fram. Om du inte hittar den modell som passar dig bäst på första försöket, välj en annan. Det tar tid att hitta rätt modell för dig,
 • Fundera över i vilka sammanhang du vill använda ditt headset med mikrofon. Om du vill ha ett headset som fungerar bra på resande fot kanske du ska välja en lättare variant som går att vika ihop.
 • Se till att välja ett headset med mikrofon som har åtminstone en viss effekt av brusreducering. Det gör att du både hör den du pratar med bättre samtidigt som du låter bättre för mottagaren också.

Allt om headset med mikrofon för gaming

Precis som rubriken antyder finns det mer än ett headset med mikrofon anpassat för gaming. För dig som letar efter ett headset med mikrofon som är anpassat för gaming är det bra att välja en variant som har en bra mikrofon. Eftersom det är viktigt att dina medspelare hör vad du säger. Däremot är kanske inte ljudet riktigt lika viktigt, så länge du hör vad dina medspelare säger också.

Samtidigt beror det lite på hur ljudmiljön ser ut runtomkring dig när du spelar. Om du har en högljudd familj eller högljudda grannar kan det vara en fördel att välja ett headset som stänger ute så mycket som möjligt av det stökiga ljudet.

En annan aspekt att fundera över är om du föredrar ett headset med sladd eller inte. Att ha en sladd kan i vissa fall förbättra ljudet, men det kan också påverka din rörelseförmåga.

Vilket headset passar bäst för din mobil?

Som rubriken antyder finns det här nedan mer information om headset med mikrofon till din mobil. Det är en klar fördel att välja ett headset som går lätt att packa ihop när du väljer ett headset med mikrofon till din mobiltelefon. På samma sätt är det en fördel att välja ett headset som inte väger för mycket om du har det runt halsen eller i en väska. Dessutom kan det vara smart att välja ett headset utan sladd, eftersom det gör dig ännu mer mobil.

På marknaden idag finns det en uppsjö av bra headset med mikrofon som du kan koppla ihop direkt med din mobil via bluetooth. På det sättet behöver du inte oroa dig för att fastna i sladden samtidigt som du går runt och pratar. Att använda dig av headset med mikrofon till din mobil gör att du får bättre samtalskvalitet på samtalen och både du och mottagaren hör varandra bättre än utan headset.

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

Amazon.se

Redaktionen
Handlasmart.se
Innehåll i denna artikel