Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Inred med bästa gungstolen 2023

En riktigt klassiker i hemmet är den trevliga gungstolen, faktum är att dagens moderna modeller är både bekväma och görs i olika material. I denna guide har vi samlat gungstolarna som är bäst i test.

Bäst i test
Njordec
Julie
En gungstol som erbjuder fenomenal komfort.
Bästa design
Sika Design
Monet gungstol
En gungstol som blir en vacker inredningsdetalj i alla hem.
Bästa stora
Fatboy
Rock 'n Roll
Det självklara valet om du äger en Fatboy-sittsäck.
Populär
Songmic
Gungstol
Gungstol med ställbart fotstöd erbjuder den bästa komforten.
Bästa budget
VidaXL
Gungstol
En prisvärd gungstol som du sitter riktigt skönt i.
Bäst i test
Bäst i test

Njordec
Julie

En gungstol som erbjuder fenomenal komfort.

Njordec
Julie

En gungstol som erbjuder fenomenal komfort.

Produktegenskaper

 • Medar i valnötsfaner
 • Avtagbar kudde
 • Finns i två färger

Produktöversikt

Julie är verkligen en gungstol som är svår att slita blicken ifrån! Med mjukt tyg i fårskinnsimitation, ben i pulverlackerad metall och medar i valnötsfaner gör ett spännande möte mellan olika material som skapar harmoni. De svarta och stilrena benen i metall matchas väl med det mjuka och fluffiga tyget. I denna stol kan du verkligen mysa in dig med en kopp te eller kaffe. Oavsett vad du har för inredningsstil där hemma, kommer Julie pryda sin plats och tillföra estetik såväl som komfort.

Ruggen har en något välvd design vilket ger en härligt omslutande känsla. Den stoppade dynan är riktigt mjuk, den är dessutom avtagbar så att den lättare ska gå att tvätta. Medarnas undersida är klädda i filt så att de inte ska skada golvet. Gungstolen mäter 100 x 70 x 76 centimeter och väger 14,2 kilo.

Se priser på Njordec Julie


Bästa design
Bästa design

Sika Design
Monet gungstol

En gungstol som blir en vacker inredningsdetalj i alla hem.

Sika Design
Monet gungstol

En gungstol som blir en vacker inredningsdetalj i alla hem.

Produktegenskaper

 • Finns i två olika färger
 • Material: rotting och bambu
 • Fungerar både inom- och utomhus

Produktöversikt

Sika Design har funnits sedan 1950-talet och har sedan dess skapat handgjorda möbler och inredningsdetaljer som är lika unika som tidlösa. Deras fokus ligger på att tillverka produkter som är hållbara samtidigt som de erbjuder bra komfort och håller hög kvalitet.

Gungstolen Monet är riktigt snygg, de moderna materialvalen bambu och rotting gör stolen både tidlös och aktuell. Det extra höga ryggstödet erbjuder fantastisk komfort och gör att du kan slå dig till ro snabbt. När gungstolen tillverkas så arbetas det noggrannt och länge med varje rottingtråd vilket gör dem följsamma och tåliga. Du kan även köpa till en matchande fotpall och gungstolen finns även i en mörkt laserad variant. Stolens material gör att den kan användas både inom- och utomhus.

Se priser på Sika Design Monet gungstol


Bästa stora
Bästa stora

Fatboy
Rock 'n Roll

Det självklara valet om du äger en Fatboy-sittsäck.

Fatboy
Rock 'n Roll

Det självklara valet om du äger en Fatboy-sittsäck.

Produktegenskaper

 • Vattentät
 • Gedigen konstruktion
 • Enkel montering

Produktöversikt

Tillhör du dem som redan äger en sittsäck Fatboy? Då kan vi glatt presentera detta stativ som du kan placera sittsäcken i för att förvandla den till en härlig gungstol. För dig som ännu inte äger en Fatboy-sittsäck kan vi varmt rekommendera dig att investera i både en sådan och detta stativ, då får du två trevliga och flexibla möbler som uppskattas av båda unga och gamla.

Rock 'n Roll är en tålig metallram i vilken du placerar sittsäcken, den är kompatibel med alla sittsäckar från Fatboy så här finns verkligen utrymme till personlig stil. Sittsäckarna är breda och härliga att sitta i och eftersom gungstolen är vattentålig kan den användas både inom- och utomhus.

Se priser på Fatboy Rock 'n Roll


Populär
Populär

Songmic
Gungstol

Gungstol med ställbart fotstöd erbjuder den bästa komforten.

Songmic
Gungstol

Gungstol med ställbart fotstöd erbjuder den bästa komforten.

Produktegenskaper

 • Maximal användarvikt: 150 kg
 • Avtagbar klädsel som tål maskintvätt
 • Ställbart fotstöd

Produktöversikt

Denna gungstol erbjuder maximal komfort, den är först och främst tillverkad fr att du ska kunna sitta riktigt skönt och bekvämt. Den har fått över tusen positiva recensioner från nöjda kunder på amazon.se vilket säger en del om hur uppskattad den kommit att bli. Den har ställbart fotstöd så att du kan halvligga i stolen.

Medarna och handtagen är tillverkade i björk, och fåtöljens ram i järn gör att gungstolen får bra bärkraft samtidigt som den är riktigt stabil. Den maximala användarvikten är satt till 150 kilo, mycket mer än vad många andra modeller klarar av. Medarnas undersida är klädda i ett filtmaterial så att de inte skadar golvet under tiden som du använder den. Fåtöljens överdrag och kudde är avtagbart så att du kan tvätta det i maskin.

Se priser på Songmic Gungstol


Bästa budget
Bästa budget

VidaXL
Gungstol

En prisvärd gungstol som du sitter riktigt skönt i.

VidaXL
Gungstol

En prisvärd gungstol som du sitter riktigt skönt i.

Produktegenskaper

 • Maximal användarvikt: 110 kg
 • Vikt: 10.85 kg
 • Tjockt vadderad sits

Produktöversikt

Vill du ha en gungstol som är lika snygg som funktionell? Då ska du kika extra på denna variant som är modern och stilren i sin design. Den har medar av bokträ, ben i pulverlackerad järn och stol i brun sammet. Den klarar av en maximal användarvikt på 110 kilo vilket är generöst givet den minimalistiska designen. Den tjocka sitsen gör stolen mycket skön att sitta i. Medarna är konstruerade för att stolen inte ska kunna välta genom att de är något längre i bakkant. Ryggstödet mäter 54 centimeter på höjden och sitsen mäter 44 x 45 x 45 centimeter.

Se priser på VidaXL Gungstol


bästa gungstolen

Inred med gungstol

En gungstol är en perfekt plats att slappna av på. En god bok eller en stunds vila passar extra bra i en gungstol. Vid inredningen är det därför bra att placera den på ett ställe som är lugnt och som, om möjligt, har en harmonisk utsikt. Många gånger gör den gungande rörelsen att tankarna vandrar och du hamnar i ett meditativt tillstånd. Något som underlättas om du samtidigt har möjlighet att blicka ut över trädgården eller takåsarna.

Intill gungstolen är det bra att placera ett avlastningsbord. Perfekt att ställa kaffekoppen och placera boken på. Även en lampa med behagligt sken är smart att ha i närheten. En skön matta är fint att ha vid gungstolen men testa gärna hur gungningen påverkas. En tjock matta kan göra att den inte gungar lika effektivt som annars. Ytterligare ett tips är att placera en pläd och en kudde i stolen för ökad bekvämlighet. Varför inte också en ljusstake vid sidan av för att kunna komma i rätt stämning mörka och kyliga kvällar?

Precis som vid all annan inredning ska förstås designen harmoniera med övrig inredning. Idag finns ett stort utbud av olika färger, former och material när det kommer till gungstolar. Det går exempelvis att hitta nätta stolar i rotting eller stora stolar som påminner om en gungande fåtölj. En gungstol går att få i de flesta färger, vilket brukar göra det enkelt att hitta en stol som passar in i hemmet.

Många fördelar med gungstol

 • Gungandet är mycket rogivande när du läser en bok eller bara vilar en stund.
 • Enkel att placera både i sovrum och vardagsrum.
 • Går att få till ett bra pris och är ofta lättare att flytta än en fåtölj.
 • Elegant design som lyfter övrig inredning i hemmet.
 • Finns i många färger och former, vilket gör det lätt att hitta en modell som passar till befintlig inredningsstil.

Vilken typ av gungstol är bäst?

Vilken som är bäst beror på flera saker. Först och främst, som med all annan inredning, är det behovet som bör styra. Vad ska gungstolen användas till? Ska den vara som en extra fåtölj som kan flyttas runt mellan olika platser? I sådant fall passar en mindre stol som inte väger så mycket bäst. Är den tänkt som en lugn oas för vila? Då är en bekväm gungstol i mjukt tyg och gott om plats för en filt och extra kudde viktigast. Är den först och främst tänkt som en snygg inredningsdetalj? Ja, då är förstås färg och form a och o vid valet av gungstol.

Eftersom gungstolen i de flesta fall är ett komplement till soffa och fåtöljer är det många som passar på att ta ut svängarna lite mer vid valet av stol. Att ha en annorlunda färgklick bredvid soffan förhöjer ofta inredningsstilen och gör den mer intressant. Kanske en knallgul färg eller en klarblå? Eller så hör du till de som vill lyfta in en gammeldags känsla i hemmet? Med en modern gungstol som är byggd i klassisk stil i trä kan du skapa rätt känsla.

Naturligtvis går det också att få en modell med en neutral färg som smälter in i övrig inredning. Bland de vanligaste färgerna hör svart, grå och vit så med andra ord är det enkelt att hitta något som passar till dagens vanligaste inredningsstil. Ta gärna en titt på produkterna i vår guide där du både kan jämföra modeller och läsa vad andra användare tycker.

Tänk på det här med gungstol

Placera stolen på en plats som är trygg för små barn. Större barn brukar tycka om att sitta i en gungstol och gunga lugnt. Gungstolen passar däremot inte för små barn som riskerar att klämma sig eller gunga för fort och trilla ur. En bra placering är därför i ett sovrum eller på en yta av vardagsrummet som inte är en lekyta för barn.

Fler populära produkter

Utöver de val vi på redaktionen presenterat längst upp på sidan så kan vi även tipsa dig om dessa 9 produkter som är populära hos .

 • Fatboy
  Junior
  3.5 (1)
  RANK 2
  I SACCOSäCKAR
  1 290 - 3 181 SEK
 • Fatboy
  Original Stonewashed
  5.75 (3)
  RANK 3
  I SACCOSäCKAR
  2 159 - 3 149 SEK
 • NG Baby
  Mood
  RANK 4
  I SACCOSäCKAR
  799 - 2 059 SEK
 • Fatboy
  Original Outdoor
  7 (1)
  RANK 6
  I SACCOSäCKAR
  2 357 - 3 599 SEK
 • Fatboy
  Original Slim
  RANK 5
  I SACCOSäCKAR
  1 690 - 2 749 SEK
 • Fatboy
  Lamzac O
  RANK 8
  I SACCOSäCKAR
  829 - 939 SEK
 • Roomox
  XXL
  RANK 9
  I SACCOSäCKAR
  899 - 899 SEK
 • Fatboy
  Buggle-Up
  8 (2)
  RANK 7
  I SACCOSäCKAR
  2 775 - 6 369 SEK
 • PuskuPusku
  Play Wave
  RANK 9
  I SACCOSäCKAR
  1 390 - 2 190 SEK

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

CDON Amazon.se

Redaktionen
Handlasmart.se
Innehåll i denna artikel