Kategorier

Aliexpress

Hangzhou, Kina

Information om Aliexpress

E-handelsjätten Aliexpress lanserades år 2010 och ägs av kinesiska Alibaba Group. Aliexpress fungerar som en plattform där mindre företag kan sälja sina produkter till kunder över hela världen.

Leverans

Eftersom många mindre företag finns på plattformen finns det också en stor variation av leveransalternativ, och du kan få räkna med en leveranstid på allt från två veckor till två månader. Leveranstiden beror även mycket på vilken typ av produkt du handlar. De flesta produkter finns i lager i Kina, men i vissa fall kan du även välja att få produkten skickad från ett europeiskt eller amerikanskt lager. I så fall kan leveranstiden bli kortare.

Betalning

Även betalningsalternativen varierar mellan olika produkter, men vanligt är att du i alla fall kan betala med ditt betalkort.

Vi har inte hunnit prova beställa något från detta företag ännu men när vi har gjort det kommer vi att lägga upp en bild på paketet här.

Aliexpress leveranssätt

Leveransspann
14-60
Dagar

Aliexpress betalningsalternativ

Kortbetalning
Visa/Mastercard/American Express

Aliexpress support

Aliexpress erbjuder ingen mailsupport.
Aliexpress erbjuder ingen telefonsupport.
Om du har frågor kan du logga in på Aliexpress och ta del av deras onlineservice.

Aliexpress returhantering

Aliexpress erbjuder fri retur till 16 olika länder, men där ingår tyvärr inte Sverige – ännu! Returpolicyn ser olika ut för olika säljare, kolla vad som gäller på just den produkt du köpt.

Aliexpress lager

Aliexpress har lager på flera ställen runt om i världen, bland annat i USA och vissa europeiska länder. De flesta lager ligger dock i Kina.

Aliexpress tull

När du handlar online utanför EU får du vara beredd att betala för tullen. Om du handlar för under 1700 kronor slipper du tullavgiften, men får betala moms vilket motsvarar 25 procent av varans kostnad. Om du handlar för över 1700 kronor får du dessutom betala en tullavgift som motsvarar tolv procent av produktkostnaden. Tänk även på att postföretaget oftast tar ut en administrativ avgift!