Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Hitta den bästa hammocken för altan och trädgård


En köpguide till de fem bästa hammockarna för 2021. Vi har jämfört olika modeller för att hitta dem som är bäst i test för alla sorters uteplatser!

Bäst i test
Hillerstorp
Dalom Hammock
Stabil och bekväm
Bästa rymmliga
Comfort Garden
Hammock Pelle Baltic Garden
Stabil hammock som ger mycket plats under lata dagar
Bästa lilla
Varax
Solo Hammock
Perfekt för den lilla uteplatsen
Bäst i test
Bäst i test

Hillerstorp
Dalom Hammock

Stabil och bekväm

Hillerstorp
Dalom Hammock

Stabil och bekväm

Produktegenskaper

 • Ställbar rygg
 • Tak som skyddar mot sol och ger svalka
 • För tre personer
 • Tillverkad i kärnfuru med vattenbaserad lasyr

Produktöversikt

Hillerstorp Dalom Hammock är tillverkad i kärnfuru och har en skyddande vattenbaserad lasyr. Den är både stabil och bekväm och taket ger svalka en varm sommardag. Ryggen är ställbar, vilket är perfekt när man vill sträcka ut sig. 

Hammocken är 208 cm bred och 125 cm djup.


Bästa rymmliga
Bästa rymmliga

Comfort Garden
Hammock Pelle Baltic Garden

Stabil hammock som ger mycket plats under lata dagar

Comfort Garden
Hammock Pelle Baltic Garden

Stabil hammock som ger mycket plats under lata dagar

Produktegenskaper

 • Stabil konstruktion
 • Rymlig
 • Vacker klassisk design
 • Lätt att montera och rengöra
 • Skönt gung och svalkande solskydd

Produktöversikt

Vad kan vara skönare än att ta det lugnt i en sval hammock en varm sommardag? I denna hammock från Comfort Garden får du ett skönt gung och mycket plats. Den är hela 215 cm bred och 133 cm djup. Materialet är av täcklaserat furu och gjort för att stå emot väder och vind. Det marinblå taket ger härlig skugga och svalka.


Bästa lilla
Bästa lilla

Varax
Solo Hammock

Perfekt för den lilla uteplatsen

Varax
Solo Hammock

Perfekt för den lilla uteplatsen

Produktegenskaper

 • Tar inte mycket plats
 • Tak som skyddar mot sol och lättare regn
 • Dynan ingår
 • Takets lutning är justerbart i 4 olika lägen

Produktöversikt

Är din uteplats mycket liten? Då är denna variant perfekt! Hammocken är gjord av stål, vilket gör den lätt att underhålla. Både dynan och taket ingår, och takets lutning går att justera i hela 4 olika lägen. 


Hammock

Hammocken är en klassisk trädgårdsmöbel som både är trevlig och bekväm att spendera tid i. Här kan du njuta av friska luften, ta en drink i sällskap eller på egen hand, lyssna på musik, läsa eller ta en skön tupplur. Vi har hittat fem modeller som klarat alla test vad gäller kvalitet och användarvänlighet men som också har snygg design.

Därför blev dessa hammockar bäst i test

Det finns väldigt många hammockar på marknaden och därför kan det vara svårt att veta vilken som är allra bäst för just dina behov. De modeller vi valt ut är alla högkvalitativa hammockar som du lugnt kan välja mellan när du ska skaffa en skön sittplats till trädgården eller altanen. Skillnaderna sinsemellan består av olika egenskaper som material och utseende och här kan du läsa en utförlig köpguide för att du ska få precis den hammock som du alltid velat ha.

Hur stor ska hammocken vara?

När vi talar om en hammocks storlek är det flera mått det handlar om. De är viktiga både för hur möbeln ska placeras och den som ska sitta eller ligga i den. När du läser beskrivningen kan du få följande information:

 • Ställningens bredd
 • Ställningens djup
 • Ställningens höjd
 • Sätets bredd
 • Sätets djup
 • Sätets höjd med dyna
 • Ryggstödets höjd

Det kan vara ganska stor skillnad på hur bred ställningen och sätet är och det är även viktigt att det finns ordentligt med svängrum runt hammocken. Sätets djup är särskilt väsentligt för dig som är storväxt då du kan behöva lite extra plats att sitta på, och även dess höjd kan spela roll om du är mycket lång.

Välj en modell som klarar tyngden

Ett annat viktigt kriterium som du bör ta med i beräkningen är hur mycket tyngd hammocken ska utsättas för. Det beror dels på hur många personer som ska sitta i den, dels på individernas tyngd. Hammockar kan variera i vilken tyngd de klarar och det är bättre att satsa på för mycket än för lite.

Det bästa materialet

De flesta hammockar är antingen gjorda i trä eller metall med solskydd i polyester som klarar fukt och rengöring. Vilket material som passar dig bäst beror framförallt på hur stadig du vill att möbeln ska vara och vad som ser trevligast ut på din uteplats. Trähammockar brukar i regel vara lite tyngre men också smälta in bättre i utemiljön medan modeller med stålrör är nättare.

Hur hänger sätet?

Rep, kedja eller stålrör? Sätet kommer alltid att hänga tryggt och stadigt bland de modeller vi valt ut men du kanske föredrar ett material framför ett annat? Rep ser naturligare ut men kan ibland kräva lite mer underhåll, men egentligen är det framförallt frågan om estetik.

Kan hammocken stå framme året runt?

Huruvida din hammock kan stå framme hela året beror på om den är tillverkad att klara regn och kyla eller inte. Hade du tänkt plocka in hammocken över vinterhalvåret kan det vara enklare med en hopfällbar modell eller en nätt stålanordning som du kan montera upp och ned, men det finns också bra skydd och överdrag att tillgå. I de flesta fallen brukar det räcka med att du tar in kuddarna.

Tänk på designen

Din hammocks design har inte bara med komforten att göra utan även hur snygg den är. Det är alltid trevligt med föremål som passar din personliga smak och därför bör du välja den modell du tycker är finast. Vill du ha en traditionell hammock i vitmålat trä eller föredrar du en modern variant i svart stål med kurvatur? Välj gärna modellen efter ditt hus och din övriga inredning.

Kuddarna och solskyddet kan komma i regnbågens alla färger och du kan även välja bland olika mönster. Storblommigt, naturbeige eller svartvita ränder? Du bestämmer helt efter eget tycke och smak. Du kanske rentav vill variera lite genom att skaffa ett par olika dynor som du enkelt kan byta ut?

Vem kommer använda hammocken?

Eftersom det finns så många olika storlekar och modeller kan du anpassa ditt val efter flera kriterier. Det finns till exempel barnhammockar och singelmodeller, och du kan också hitta varianter som kan göras om till en säng eller hängmatta. Vet du med dig att du kommer ha många besökare kanske du rentav bör skaffa två matchande hammockar.


Redaktionen
Handlasmart.se
redaktionen@handlasmart.se
Innehåll i denna artikel