Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Bästa betongblandare 2021


Med en bra betongblandare kommer bygg- och renoveringsprojekt underlättas en hel del. Det finns många olika blandare på den svenska marknaden, men vi gör det enkelt för dig att hitta rätt!

Bäst i test
Betongblandare
140L
Klassisk betongblandare med stor kapacitet.
Bästa premium
Collomix
TMX1000
Robust & stor betongblandare som blandar upp till 80 liter åt gången
Bästa budget
Betongblandare 1200W Power Plus
Prisvärd betongblandare för enklare hemmaprojekt
Bäst i test
Bäst i test

Betongblandare
140L

Klassisk betongblandare med stor kapacitet.

Betongblandare
140L

Klassisk betongblandare med stor kapacitet.

Produktegenskaper

 • Effekt: 550 W
 • Kapacitet: 140 liter
 • Vikt: 56 kg
 • Garanti 2 år

Produktöversikt

Eldriven betongblandare med en effekt på 5500 W. Den har en riktigt generös kapacitet på hela 140 liter där du kan blanda stora mängder åt gången. Öppningen mäter 37,5 centimeter i diameter, du kommer kunna skyffla in och ut mycket cement utan att spilla. Trots den stora kapaciteten, väger blandaren bara 56 kilo. Med de två transporthjulen går det lätt och smidigt att flytta runt enheten. De dubbla fläktarna hjälper till att kyla ner motorn effektivt så risken för överhettning minskas. För bättre hållfasthet är bottenströmman svetsad.

Se priser på Betongblandare 140L


Bästa premium
Bästa premium

Collomix
TMX1000

Robust & stor betongblandare som blandar upp till 80 liter åt gången

Collomix
TMX1000

Robust & stor betongblandare som blandar upp till 80 liter åt gången

Produktegenskaper

 • Blandar de flesta tröga material
 • Enkel att fylla på med sina hjul och handtag
 • Blandar upp till 80 liter åt gången
 • Effekt på 2000 W
 • Dammutstug för ett dammfritt arbete

Produktöversikt

Collomix TMX1000 ären rejäl och stor tvångsblandare som blandar de allra flesta tröga material, såsom betong, murbruk och gips. Blandaren har en inbyggd säcköppnare på locket för att påfyllningen ska vara enkel och smidig. TMX1000 har en 100 liters blandningsbehållare med vilken den kan blanda upp till hela 80 liter betong åt gången. Det färdigblandade materialet tömms sedan genom en lucka i maskinens framkant. 

Designen på betongblandaren är kompakt, och med dess hjul och handtag är den enkel att transportera trots sina 131 kg. Dessutom har betongblandaren ett dammutsug vilket bidrar till ett dammfritt arbete. 

Se priser på Collomix TMX1000


Bästa budget
Bästa budget

Betongblandare 1200W Power Plus

Prisvärd betongblandare för enklare hemmaprojekt

Betongblandare 1200W Power Plus

Prisvärd betongblandare för enklare hemmaprojekt

Produktegenskaper

 • Väger endast 11 kg och är enkel att lyfta
 • Blandar både lättflytande och trögflytande vätskor
 • Mjukt grepp

Produktöversikt

Betongblandaren 1200W Power Plus är perfekt för dig som vill ha en billigare och enklare hemmavariant för mindre projekt. Den blandar både lättflytande material såsom lack, färg och gips, samt trögflytande material såsom betong, spackel och murbruk. Betongblandaren har ett mjukt grepp och är enkel att lyfta med sina 11 kg, vilket är en betydligt lägre vikt jämfört med andra modeller på marknaden. Verktyget är inte avsett för profesionellt bruk, men fungerar bra för hemmafixaren. 

Se priser på Betongblandare 1200W Power PlusBetongblandare

En bra betongblandare är ett måste om du arbetar med betong. Oavsett om du ska fixa i hemmet eller om du är en professionell byggare är betongblandaren ett av de mest praktiska och tillförlitliga verktygen vid renovering och andra byggprojekt. För att hjälpa dig att hitta rätt modell har vi utsett de fem betongblandarna som vi tycker är bäst i test. Vi valde ut produkterna genom att studera utbudet från populära varumärken på marknaden, kundomdömen och tidigare tester. I den här köpguiden hittar du även svar på vanliga frågor och praktisk information om betongblandare.

Vad är en betongblandare?

En betongblandare, även kallad cementblandare, är en anordning som används för att blanda cement, sand och grus med vatten för att få en jämn betongblandning. Den färdiga blandningen kan användas för att i många olika slags byggarbeten, inklusive murbruk. Maskinen utgörs av en roterande trumma samt en ställning som trumman sitter på. Blandningsprocessen i den roterande trumman ger en jämn blandning. De flesta blandare har hjul vilket gör det enkelt att flytta blandaren vid behov.

Hur används en betongblandare?

Att blanda betong eller cement för hand är mycket tidskrävande och svårt. Det fungerar endast om du ska blanda mycket små mängder. Med en bra cementblandare behöver du knappt anstränga dig. I några enkla steg kan du snabbt få en färdig cementblandning som är redo att användas.

 • Steg 1: Först ser du till att blandaren är placerad på plan mark. Det är viktigt för att den inte ska falla över vid användning. Du bör också se till att blandaren är nära en oavbruten vattenförsörjning eftersom det behövs vatten för att blanda betong.
 • Steg 2: Trumman på blandarna ska ställas in med en 45 graders vinkel. Trummans mynning ska vara uppåt. Därefter slår du på blandaren.
 • Steg 3: Nu är det dags att lägga i ingredienserna i trumman. Blandningen utgörs av vatten, cement, sand och sten. Hur mycket som behövs av varje beror på hur pass hård betong du är i behov av.

Vem behöver en betongblandare?

Både professionella byggarbetare och privatpersoner kan då och då ha behov av en bra betongblandare. Om du ska bygga om eller renovera kan du ha behov av en betongblandare.

Att tänka på vid köp av en betongblandare

Att köpa en betongblandare är inte det lättaste. Du måste ta hänsyn till en rad olika faktorer för att se till att köpet blir rätt. Här kan du läsa mer om vad som är viktigt att tänka på inför köpet av en betongblandare.

Kapacitet & Volym

Betongblandarens trumkapacitet avgör hur mycket betong du kan blanda i taget. Kapaciteten beräknas i liter och är alltid mindre än trummans volym. Det är vanligt att kapaciteten är cirka 75% av trummans volym. Hur stor trumma du behöver beror på ditt behov. En betongblandare med större kapacitet kostar oftast mer, men en för liten trumma är ineffektivt för större byggnadsprojekt.

 • Tillfällig användning & mindre byggprojekt kan använda en mindre blandare med en kapacitet på cirka 60 liter.
 • Upprepad användning & medelstora byggprojekt kan använda en blandare med kapacitet på 120-200 liter.
 • Regelbunden användning & stora byggprojekt behöver ofta en stor blandare med en kapacitet på över 200 liter.

Blandarens motoreffekt

Blandarens motoreffekt avgör hur många gånger som lösningen blandas per minut. De flesta cementblandare för små och medelstora byggprojekt bör ha en kapacitet på 1-5 hästkrafter. En stark motor är viktigt för att effektivt kunna blanda ingredienserna.

Trumöppningens storlek

Det är viktigt att kontrollera hur stor trumöppningen är. Storleken anges ofta i diameter. 40 centimeter är en vanlig storlek och kan användas som jämförelsetal när du jämför olika modeller. En för liten öppning kan försvåra arbetet eftersom det kan vara svårt att lägga i betongen i blandaren.

Användarvänlighet & säkerhet

Det är givetvis viktigt att betongblandaren är enkel och säker att använda. Läs gärna omdömen från tidigare kunder för att bilda dig en uppfattning om modellen är lätthanterlig. Titta även efter smarta lösningar, exempelvis breda hjul, som gör det lättare att använda betongblandaren.

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

Amazon.se

Redaktionen
Handlasmart.se
redaktionen@handlasmart.se
Innehåll i denna artikel