Kategorier

Handlasmart är en tjänst av klassiska i samarbete med . Vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt produkt hos rätt butik – givetvis till bästa tänkbara pris. Vi guidar dig från idé fram till köpet är klart.

Sous vide – vilken är bäst?


Med en sous vide kan du tillaga mat som på restaurang. Här är fem populära modeller för dig som är sugen på att köpa en sous vide.

Bäst i test
Bäst i test

OBH Nordica Magnetic Circulation

Tillagar maten tyst och till perfekt resultat.

OBH Nordica Magnetic Circulation

Tillagar maten tyst och till perfekt resultat.

Produktegenskaper

  • Rymmer åtta portioner
  • Tyst
  • Timerfunktion på 72 h

Produktöversikt

OBH Nordica Magnetic Circulation har en kapacitet på upp till 8,5 liter, vilket motsvarar tillagning av ungefär 2,5 kilo kött. Temperaturen är justerbar från 40 till 90 grader för att du ska få bästa resultat. Sous viden rymmer åtta vakuumförpackade portioner och har även en timerfunktion på upp till 72 timmar.

Denna modell har ett stort fönster i locket så du enkelt ska kunna ha koll på dina råvaror – och dessutom är den tyst under tillagningsprocessen.

Se priser på OBH Nordica Magnetic Circulation


Bästa cirkulator
Bästa cirkulator

Sansaire Sous vide

Smidig cirkulator som är enkel att använda.

Sansaire Sous vide

Smidig cirkulator som är enkel att använda.

Produktegenskaper

  • Användarvänlig
  • Tar lite plats

Produktöversikt

Sansaire Sous vide är en fristående cirkulator som klarar av att värma och hålla temperaturen på upp till 23 liter vatten. Själva cirkulatorn väger 1,8 kilo och har en effekt på 1100 watt. Sansaire Sous vide är enkel att använda, och vattnet blir snabbt varmt när du ska ska tillaga råvaror med hjälp av denna cirkulator.

Genom att köpa en fristående cirkulator kan du själv välja vilken typ av och hur stor gryta som du vill tillaga din mat i.

Se priser på Sansaire Sous vide


Bästa budget
Bästa budget

Emerio Sous vide

En enklare sous vide.

Emerio Sous vide

En enklare sous vide.

Produktegenskaper

  • Lägre pris
  • Inte så mångsidig

Produktöversikt

Emerio Sous vide är en lite billigare variant för dig som inte vill lägga lika mycket pengar på en ny sous vide. Denna modell har en kapacitet på sex liter, och en effekt på 520 watt. Insidan av behållaren är täckt med en nonstick-beläggning för att ingenting ska fastna under tillagning.

Emerio Sous vide har en justerbar termometer för att du ska hitta rätt temperatur för varje råvara, och även en timerfunktion som förenklar din tillagning.


Bästa paket
Bästa paket

Champion Sous vide-paket

Perfekt startpaket för dig som vill testa sous vide.

Champion Sous vide-paket

Perfekt startpaket för dig som vill testa sous vide.

Produktegenskaper

  • Allt du behöver
  • Cirkulator med stor exakthet

Produktöversikt

Champion Sous vide-paket passar bra för dig som vill börja tillaga mat med sous vide-metoden – och vill ha allt du behöver på en gång! Här ingår nämligen en Champion Sous Vide Precision cirkulator, en Champion vakuumförpackare och ett 50-pack med vakuumpåsar.

Cirkulatorn som ingår i detta paket har en kapacitet för upp till 15 liter vatten, och en maximal temperatur på 92 grader. Precisionen vid inställning av temperatur när du ska använda cirkulatorn är +/- 0,1 grader.

Se priser på Champion Sous vide-paket


Bra val
Bra val

Steba SV50

Tyst cirkulator som kan värma upp till 90 grader.

Steba SV50

Tyst cirkulator som kan värma upp till 90 grader.

Produktegenskaper

  • Längst tidsinställning på timer
  • Prisvärd
  • Lite färre funktioner

Produktöversikt

Steba SV50 är en populär cirkulator som fungerar för de flesta. Cirkulatorn kan värma upp vattnet till upp till 90 grader, och har en precision på +/- 0,5 grader när du väljer temperatur för tillagning av dina råvaror.

Cirkulatorn är försedd med en LCD-display, och har dessutom en timerfunktion som går att ställa in på upp till 99 timmar. Steba SV50 har en effekt på 800 watt, vilket gör den till en relativt kraftig cirkulator för sin storlek.


Vad är en sous vide?

Sous vide är en matlagningsmetod som innebär att råvarorna tillagas långsamt och vid en låg temperatur. Sous vide betyder ”under vakuum”. Metoden innebär att du först vakuumförpackar råvarorna för att sedan tillaga dem i ett vattenbad en längre stund på en jämn temperatur. Genom att råvarorna är vakuumförpackade behåller de både sin smak och sin saftighet.

Vad kan man laga med en sous vide?

Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för vad du kan tillaga i din sous vide. Vanligt är att tillaga kött för att få ett mört och gott resultat. Det går även bra att tillaga olika typer av rotsaker och grönsaker, och också fisk. Olika råvaror har olika temperaturer som är optimala för just dem – kolla in instruktionerna till din sous vide för att få hjälp på traven.

Sous vide – cirkulator eller kar?

Normalt sett brukar man dela upp sous vide i två olika metoder – du kan antingen skaffa en cirkulator eller ett kar.

Cirkulator: En sous vide-cirkulator placeras på en stor, vattenfylld gryta och värmer vattnet till den temperatur som du önskar för olika råvaror. Fördelar med att välja en cirkulator är att du dels kan välja hur stor gryta du vill, och att den också är enkel att förvara.

Kar: Ett sous vide-kar fyller du helt enkelt med vatten, värmer det till den temperatur du vill och lägger sedan i det du önskar tillaga. En fördel med ett kar jämfört med en cirkulator är att här ingår även ett lock som gör att råvarorna innesluts och vattnet förångas långsammare.

Behöver man tillbehör till en sous vide?

Ett bra tillbehör till din sous vide är en vakuumförpackare. Här köper du till särskilda påsar som du enkelt kan försluta med hjälp av din förpackare – för bästa resultat! En vakuumförpackare är dock inte ett absolut krav att ha. Om du inte skulle ha möjlighet att skaffa en förpackare kan du även använda dig av zip-påsar som du under vatten försluter tätt kring råvarorna.

Läs mer om företagen som vi nämner i denna artikeln

Bagaren och Kocken WhiteAway KitchenTime Tretti.se Åhléns CDON Elon Cervera

Redaktionen
Handlasmart.se
redaktionen@handlasmart.se
Innehåll i denna artikel